Adulții în vârstă cu artrită au nevoie doar de 45 de minute de activitate fizică pe săptămână

©

Autor:

Adulții în vârstă cu artrită au nevoie doar de 45 de minute de activitate fizică pe săptămână
În cazul persoanelor în vârstă care suferă de artrită este foarte important ca aceștia să rămână activi pentru a-și păstra funcționalitatea și independența.

Factorul vârstă și manifestările dureroase ale artritei adaugă un plus de dificultate acestei recomandări în rândul populației vârstnice, fiind puțin probabilă realizarea a 150 de minute de activitate fizică pe săptămână pentru a a preveni decesul prematur și bolile cronice netransmisibile, conform ghidurilor oficiale pentru un stil de viață activ.

Cercetătorii din cadrul Northwestern University of Medicine au analizat dacă se poate stabili un timp mai redus dedicat activității fizice care să aducă un minimum de beneficii vârstnicilor care prezintă artrită și astfel s-a ajuns la un standard de cel puțin 45 de minute.

Aproximativ o treime dintre participanții la studiu care au realizat minimum 45 de minute pe săptămână de activitate fizică de intenstitate moderată cum ar fi mersul vioi, au avut cu 80% mai multe șanse de a își conserva funcționalitatea fizică mai mult de doi ani, valabil pentru femei și bărbați deopotrivă.

Chiar și puțină activitate fizică este semnificativ mai benefică decât situația în care nu se realizează deloc. Iar pentru persoanele în vârstă cu artrită, limita de 45 de minute constituie un obiectiv mult mai aproape de realitate.

Citiți mai multe despre beneficiile activității fizice la vârsta a treia în articol

Sursa: EurekAlert!

Data actualizare: 10-02-2017 | creare: 10-02-2017 | Vizite: 1912
Bibliografie
Older adults with arthritis need just 45 minutes of activity per week, link: https://www.eurekalert.org/pub_releases/2017-01/nu-oaw010917.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Pocnirea degetelor duce la apariția artritei
  • Un nou studiu face legătura între activitatea fizică la vârstnici și integritatea materiei albe din creier
  • Trosnitul articulațiilor produce sau nu artrita?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum