este normal dupa ce am renuntat la Yasmine sa am o secretie maronie?

01-09-2011
ClickClikc
Nu este medic/terapeut
ClickClikc
Am folosit anticonceptionalele YASMIN timp de doua saptamani, apoi am intrerupt administrarea lor. Dupa 3 zile de la intreruperea administrarii am avut la inceput o secretie maronie apoi am sangerat 2 zile(sangerarea fiind redusa cantitativ). Intrebarile mele sunt: 1. este normal ceea ce mi s-a intamplat?; 2. cand voi avea urmatoarea menstruatie? ;i 3. am gresit atunci cand am decis sa intrerupt administrarea lor?
Multumes anticipat pentru raspunsul dumneavoastra.
5 comentarii
0
01-09-2011, ora 21:31
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Da, este normal. Atâta timp cât cineva ia anticoncepţionale, în mod normal activitatea ovariană este suspendată şi nu există ciclu. La câteva zile după oprirea anticoncepţionalelor apare o sângerare asemănătoare unei menstruaţii, numită sângerare de privaţie. De aceea, de regulă medicii recomandă 21 de zile cu anticoncepţionale şi 7 zile de pauză, ca să aibă femeile impresia că "au ciclu".

Deci, în cazul dv, oprind anticoncepţionalele a apărut sângerarea de privaţie.

2. Activitatea spontană ovariană se reia după un timp mai lung sau mai scurt, în funcţie de perioada de timp (luni sau ani) în care ovarele au fost scoase din funcţie. În cazul dv, fiind vorba de un timp scurt, de ordinul săptămânilor, e de aşteptat ca activitatea ovariană să se reia în câteva zile. Important: reluarea se face mai întâi cu ovulaţia şi abia apoi cu menstruaţia. Prin urmare, nu trebuie să pierdeţi din vedere că puteţi rămânea gravidă înainte ca viitoare menstruaţie să vină.

3. Aţi făcut bine, deoarece anticoncepţionalele au numeroase reacţii adverse care merg până la punerea vieţii în pericol. Pe de altă parte, atunci când sunt întrerupte, este preferabil ca acest lucru să se facă la sfârşitul unei folii, nemaiîncepând alta. Procedând astfel, v-aţi expus unei mici neplăceri: cea a unei sângerări prelungite. Dacă vedeţi că sângerarea persistă mai mult de două săptămâni, interveniţi adresându-vă medicului dv. Până atunci, aveţi un pic de răbdare: de cele mai multe ori nu este nevoie de tratament, ci se rezolvă spontan.
0
04-09-2011, ora 19:42
Danna86
Nu este medic/terapeut
Danna86
Buna ziua. Dupa ce iau pastila ac si merg la baie, cu scaun tare, mai sunt protejata? Inaintea celor 4 ore necesare absorbtiei pastilei!
0
05-09-2011, ora 01:59
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Da, desigur !
0
05-09-2011, ora 06:48
Danna86
Nu este medic/terapeut
Danna86
Multumesc frumos pentru raspuns!
0
13-09-2011, ora 16:30
ClickClikc
Nu este medic/terapeut
ClickClikc
Multumesc pentru raspunsul dat de dumneavoastra la intrebarile anterioare. Ma bucur ca am descoperit acest site, atat de util tuturor.
Daca imi este permis as mai avea o intrebare in stransa legatura cu primele. Daca am intrerupt administrarea anticonceptionalelor YASMIN la data de 23 august(prima zi in care nu am luat pastila), in ce perioada(cu aproximatie) ar trebui sa imi apara menstruatia?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: