Exista un handicap al varstei de 40 de ani? | Forumul Medical ROmedic

Exista un handicap al varstei de 40 de ani?

46 comentarii 1 2
0
10-08-2010, ora 11:01
pesimist
Nu este medic/terapeut
pesimist
Cresc flori, animalute, mi-s dragi toate, caut sa-i fac pe copii sa rida, ma inconjor de lucruri frumoase dar, vai cite o anomalie din mintea luminatilor nostrii te da bine peste cap si-ti reduce dreptul la viata!Asta am descoperit ca ma doare!Oarecare stare de nesiguranta!Eu sunt, , mama ranitilor, am in grija pers.dragi bolnave grav si am inceput sa ma lovesc de sistemul nostru prost.Viata mea a fost data peste cap.De obicei ce sta in puterea mea sa fac, chiar si cu greu reusesc sa duc la capat dar cind vezi ca viata celor dragi depinde de niste ineptii iti vine sa iei cimpii!Li se refuza aproape toate drepturile si ultima aberatie anuntata e inceea ce priveste tratamentul medicamentos, n:u mai au dreptul la medicam.de ultima generatie decit contr.a cost care inseamna milioane bune.Si numai ce reusisem cit de cit o stabilizare a bolii!Ma apuca disperarea ptr.suferinta celor dragi si neputinta mea.Asta e durerea mea!
0
10-08-2010, ora 21:07
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
exact, pesimist. asta e si durerea multora, dar de cele mai multe ori...ne balbaim cand trebuie sa recunoastem...Nu vrem sa recunoastem micimea /imposibilitatea de a schimba ceva- caci ne depaseste. Si asa anumite temeri se depoziteaza in subconstient si ne trezim cu artacuri de panica fara sa stim de unde...

Omul traieste sub vremi, el nu are cum sa influenteze un sistem prost. Cu cat esti mai limitat si traiesti mai nesimtitor cu atat ai sanse mai mari sa-ti fie bine... Totusi, chiar si zdrobiti de tot, tot nu trebuie sa renuntam la credinta, nadejde, dragoste.

O perioada o sa mai lipsesc pesimist - nu chiar acum - dar voi insemnati mult pt mine. Dumnezeu sa te binecuvinteze cu tot ce ai nevoie !
0
08-09-2010, ora 11:51
pesimist
Nu este medic/terapeut
pesimist
fetelor sunteti ocupate, dar aseara am vazut un interviu al artistei Anca Turcasiu care mi-a confirmat ca ""totul"tine de noi, de felul nostru de a vedea si intelege lucrurile, de puterea noastra de a alege sa ne inconjuram de lucruri si fapte bune, de a vedea farima de bine si din partea grea si urita a vietii, sa incercam sa fim pozitivi!Va doresc numai bine si astept sa ne mai intilnim!
0
10-09-2010, ora 16:14
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
am citit cateceva despre Anca Turcasiu - scuzati, are doar un singur copil - si familie: mama, tata, frati care-i sunt alaturi...Dar ce face un om care este absolut singur la un moment dat - ca si mine, nu pt ca am respins pe cineva, dimpotriva, pe toti ii iubesc, ci pt ca...asa s-a intamplat/ asa a fost sa fie.../poate Dumnezeu din prea multa iubire isi manifesta gelozia in felul acesta -impietreste pe cei de la care tu astepti, tocmai sa ne faca sa-I apartinem Lui intrutotul - si nu doar partial.
Poate parea ciudat, dar noi, chiar si iubind putem gresi - daca iubim prea mult, mai mult decat pe Dumnezeu, oamenii sau altceva. Mie mi s-a intamplat si alta data sa iubesc total pe cineva - pe mama mea - si am ramas fara ea.
Scrie in Ioan " Copilasilor, feriti-va de idoli" -
Multumesc pesimist pt mesaj.
0
11-09-2010, ora 11:14
pesimist
Nu este medic/terapeut
pesimist
da, poate e ceva specific feminin ca noi sa iubim prea mult, sa uitam de toti si de toate.Si eu am "facut"aceasta greseala dar Dumnezeu cu infinita lui milami-a dat o palmuta ca sa ma readuca la realitate si mi-a "aratat" calea!Scuze, dar a intervenit ceva.O sa revin.Va doresc numai bine!
0
12-09-2010, ora 10:45
pesimist
Nu este medic/terapeut
pesimist
cit traiesti tot inveti(nomal, daca iti doresti asta)!acum 2 ani mi-a fost pusa intrbarea"pe cine iubesti"cel mai mult?Iar eu am rasp."normal ca pe sotul meu"!Iar persoana respectiva mi-a atras atentia ca pe primul loc in inima noastra ar trebui sa fie Dumnezeu.Mi-a luat ceva timp, sa pot aprofunda acest lucu si sa realizez ca intradevar aceasta este calea.Si-ti mai spun ca sotul meu s-a imbolnavit de ceva incurabil si aceasta exp.a fost ca un punct de rascuce in viata mea.Am inceput sa-mi pun alte intrebari, sa caut raspunsuri, sa privesc si sa inteleg altfel lumea.Sper si nu-i doresc nimanui ca sa ma ratacesc.De aceea am realizat ca trebuie sa-mi transform sufletul, sa caut puncte de sprijin, sa-i aflu un sens vietii mele.cred ca pentru a invata arta de a trai ai nevoie de o arta a echilibrului in toate.E greu, foarte greu dar nu si imposibil!De aceea cred ca este falsao criza la 40 asu 60.Da, incepi sa ai o presimtire a batrinetii, pierzi sentimentul ca viata e nesfirsita dar terbuie sa-i dai vietii un sens.Criza e doar in oglinda, pentru cei care pun fizicul pe prim plan.Sa incercam sa raminem vii, sa evitam perfectiunea caci e o falsa capcana.Sa acceptam idei noi si sa nu ne lasam falsificati de rolul ce ne revine in viata de familie, cred ca e o solutie pentru a preveni aparitia ridurilor pe suflet si a cicatricilor.
0
12-09-2010, ora 10:54
pesimist
Nu este medic/terapeut
pesimist
"Daca as mai putea trai odata" de Jorge luis Borges" Daca mi-as putea trai viata Inca o data, In cea de-a doua viata as incerca sa fac mai multe greseli.N-as dori sa fiu atit de perfect, mi-as da mai putina silinta. As fi un pic mai nebun decit am fost, as lua mult mai putine lucuri in serios. n-as trai asa de cuminte. As risca mai mult, as calatori mai mult, as admira apusuri de soare, m-as catara pe mai multe spinari de munte, as inota in mai multe viltori..." Poate... Va pup!
0
13-09-2010, ora 23:49
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Multumesc pesimist pt comentariile deosebite. voi incerca sa citesc ce ai notat mai sus. sunt cam trista si mi-e f. somn. daca ai timp te rog sa citesti ultimele postinguri de pe Buna dimineata va invit la o cafea si sa-mi spui ce crezi. o sa revin maine. Acum nu mai pot sa scriu. noapte buna!
0
15-09-2010, ora 10:07
pesimist
Nu este medic/terapeut
pesimist
m-a speriat oarecum ce am citit!cineva trece printr-o criza in care neaga tot ce exista, uita de respectul datorat aproapelui si cel mai rau e ca si-a gasit "un cal de bataie" in care sa-si "arunce" toate frustarile!Sau poate fi si o acutizare a bolii! E trist cind arunci cu murdarie in toti si in toate!Sper sa-i treaca criza si credca asa cum e ar trebui "tratat" cu iubire.Incet, incet poate v-a reusi sa se trezeasca si sa nu devina un suflet pierdut !Indiferenta doare si poate ucide, dar poate naste si monstrii!M-a intristat putin si m-a pus pe ginduri, dar cumva ar trebui ajutat!Sa ne dea Dumnezeu ginduri bune!
0
17-09-2010, ora 16:36
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
multumesc pesimist pt ganduri. cred ca e vorba de vreo criza; acumulari nerezolvate; parca nu pot sa cred ca vii si scrii pe un sait asa...sa te afli in treaba. e o manifestare psihica, nu cunosc termenul, dar stiu ca atunci cand cineva foloseste excesiv cuvinte pornografice = se cheama intr-un fel. Medicii stiu. imi pare si mie rau de toata aceasta situatie. am intrat pe acestt form cu un anumit scop, si am ramas pt ca am considerat ca m-ar putea ajuta sa mai comunic.pesimist, nu stiu de ce ma simt asa obosita, ma trezesc intra-devar la 6, si ceva in fiecare zi, a fost si saptamana de inceput, dar...uite acum nu mai pot sa continui. ma doare pt acesti tineri - si aud f des limbajul asta si pe strada, dar..mi se pare iesit din comun, ne coboara de tot- si asa suntem vai de noi in tara asta. e coruptie pe toate planurile. Nu stiu ce mai poate face Dumnezeu in situatia asta. eu am f mare noroc cu slujba. Mi-a spus doctorita ca as putea sa ma pensionez daca vreau...si nu stiu mai ce...asta acum 3 ani cand m-am internat. dar am inceput dupa un an sa lucrez - nu pot sa spun ce stare aveam - luam inca tratament; si acum iau dar mai putin; si am mai scapat de acele "pioneze" care ma tineau. Tu sa nu fii trista, te rog. fa tot ce-ti sta in putere sa ai o stare buna, de liniste. Dumnezeu sa fie cu tine !
0
18-09-2010, ora 10:34
pesimist
Nu este medic/terapeut
pesimist
norocul meu oarecum este ca m-am retras la tara(ptr.a se regasi sotul in medi.ul in care a crecut) si aici sunt mai aproape de natura, e putin mai multa liniste si pace(si chiar si aici oamenii s-au contaminat).Te-as sfatui daca poti, sa-ti mai pastrezi serviciul ptr.ca pensiile sunt slabe, greu de subzistat cu ele si ai avea o grija in plus in ceea ce priveste partea materiala, mai ales ca ai o familie de intretinut si orice l banut contea.zaNormal, ca serv.nu trebuie sa fie stre sant.Si acasa e o rutina obositoare si care pare ca te afunda.E libera alegerea!Eu, ma rog tot timpul sa am puterea sa ii ajut pe cei ce depind de ajutorul meu si sa pot continua.Urmarind ciclurile naturii, ma mai linistesc si ma minunez de Puterea creatoare a Domnului!si atunci eu, un graunte infim caut sa invat lectiile LUI !Sa ne regasim cu bine!
0
25-05-2011, ora 10:36
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Nu prea mai stau la tv - dar am vazut-o nu demult pe Marina Voica - ca invitata intr-o emisiune.

Am admirat-o pt frumusetea ei interioara, dar si exterioara. Desi are o varsta destul de inaintata - si pt ca e slabuta, fata ei pare ridata -- totusi nimic din aceste lucruri nu m-a impiedicat a o considera la fel de frumoasa ! expresia din tinerete este la fel ( privirea, zambetul, vocea )

Arata ca un fluture zburand -- mai ales cand a cantat. Vorbele ei emanau liniste interioara, putere si intelepciune.si traieste in singuratate de mult timp.

Casa ei cu gradina si trandafiri e ca un mic paradis. Admira tot ce are, patul mare din dormitor cu pernutele de matase...sa doarma suficient sa se alimenteze.

Vezi, pesimist - nu ma mai sperie batranetea; mi-am facut in copilarie ganduri / chiar frica - la ce inseamna sa ajungi batran -- dar ce minte are un copil ?

Deci, trebuie schimbata matricea ! Personal, o admiram pe mama mai mult cand era mai in varsta ( la 30 de ani ! ) decat in tinerete -- sincer; ochii ei aveau o alta expresie, mult mai adanca. pe masura ce trecem prin viata ne imbogatim interior..adaugam ceva profund la chipul nostru...
acum depinde de interese... unii cauta persoane sexi. sau infdragaesc manelele... FRumusetea e frumusete -- ea nu are nimic in comun cu celelalte - ci isi trage seva direct din divinitate.

O zi de mai cat mai cat mai buna iti doresc ! Multumesc pt ca m-ai insotit pana aici...Dumnezeul sa te rasplateasca.
0
30-05-2011, ora 20:47
pesimist
Nu este medic/terapeut
pesimist
Scuze!Am avut 6 luni arhipline, haotice cu o multitudine de probleme de rezolvat, de luptat cu birocratia si cu hirtagoriile ei dar, trebuie sa recunosc ca trebuie sa dau Slava lui Dumnezeu, si voua prietenilor nevazuti, ca am reusit sa trec cu bine peste toate si a venit si momentul meu, sa ma pot relaxa, sa-mi reincarc bateriile, si...inainte !!!Da, frumusetea e ascunsa in lucrurile marunte carora nu le dam importanta fiind prinsi in caruselul ametitor al vietii de zi cu zi !Mai trebuie sa mai luam si cite o pauza si sa coborimpe pamint !Astazi am fost (dupa citiva ani) la un salon de cosmetica si coafura, oferindu-mi un binemeritat premiu(consider eu) !A fost de vis !Deci, se poate !Doar, un bob zabava ! Ieri mi-am linistit si sufletul-a fost Z.P.I. (ziua parintilor de ingeri) _reusind anul acesta sa ma pot implica mai mult in pregatirea si organizarea ei, alaturi de celelalte fete !Si, a fost bine !De acum incolo caut sa ma implic intr-un proiect de ajutorare a bolnavilor si apartinatorilor cu boala alzheimer !Daca Dumnezeu a fost alaturi de mine vreau ca si eu din experienta mea sa-i pot ajuta pe altii !Fiindca e cumplit ce se intimpla in Romanica noastra cu cei bolnavi si mai ales cu cei singuri !Sper sa reusesc sa urnesc ceva, macar pe plan local !Sa fim sanatosi !E atit de bine cind poti darui si altora cit de putin ! SA-l ai pe Dumnezeu alaturi iti doresc si ai grija de tine si de cei dragi !
0
04-06-2011, ora 21:29
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Multumesc ca mi-ai scris, pesimist. Si eu am avut un moment mai aparte - pot spune -- desi, a fost prea emotionant, sau incomod mai degraba -- am sa-ti spun de ce. Am fost invitati la intalnirea cu fostii profesori si colegi de liceu. Nu ma asteptam ca va trebui sa vb despre mine - in public Waw ! chiar nu e comod deloc -- nu ti se pare ? orice ai spune ai impresia ca e nepotrivit... poti fi considerat laudaros sau dimpotriva, naiv...in fine - unele dintre colege au realizari mari in planul vizibil: afaceri, facultati, ...

sa trecem, in fine... mi-am data seama ca pt varietate si schimbarea aerului, a decorului e bine sa iesi -- dar in afara de lucrurile banale nu prea ai ce imparti... nu au venit toate insa -- am avut o prietena cu care ma intelegeam f bine; o chema Silvia; era mai puternica fizic decat mine atunci dar si moral - asta i-a dat putere sa o ia de una singura spre facultate; pt ca parintii nu au sprijinit-o -- nu cunosc motivele; si la mine era aceeasi situatie, numai ca eu in anul IV am facut si hepatita pe deasupra si am lipsit aproape un trimestru asa ca - a trebuit sa invat dublu in trim urmator sa-mi scot mediile ;

Am aflat de la colegi ca Silvia lucra la o editura de carte; a terminat filologia -- in fine... Prietenia dintre oameni e cel mai frumos lucru de pe pamant. Sa aveti grija de dvs daca vreti sa fiti mai mult printre bolnavi -- va poate afecta sufleteste; mie mi s-a intampalt - pt ca apare sentimentul de mila ; mi s-a intamplat sa ma ocup de bunica mea pana a murit - si am reusit sa ma mentin cumva pt ca ea era senina si linistita ca un copil. Poate pt ca am iubit-o f mult ma simteam motivata si pt ca intuiam ca va pleca in pace --

Sa fii binecuvanatata Pesimist, cu tot ce ai nevoie si mai ales cu putere, iubire si sanatate.
0
05-06-2011, ora 14:35
pesimist
Nu este medic/terapeut
pesimist
Multumesc !Sa stii ca pina acum putin timp, aveam si eu retineri de a vorbi in public, probabil tragindu-se din copilarie si pe parcursul tineretii cind fiind ascultatoare, mi s-a inoculat "tu sa taci, ca esti mai mica !"Si, am descoperit cu uimire, decind cu probl.mele (trebuind sa fiu de "toate" in familie) ca mi-a disparut teama si orice retinere.Mi s-a intimplat chiar acum o sapt. cind la Z.P.I. am dat interviuri(3) la rado-tv si am putut vorbi deschis de durerea mea si despre conditiile noastre !Nu se merita sa acumulezi temerile si nereusitele vietii deorece poti fi doborit ! Si, cum ti-am mai zis deschiderea catre credinta si divinitate a facut un adevarat miracol in viata mea si e o mare sustinere in probl.mele.Respect credinta fiecaruia, indiferent de religia lui !De aceea te-am rugat sa continuui si pentru motivul ca fiind mai lenesa citeodata, macar am citit aici pasajele tale!Multumesc !Dumnezeu este unul singur, indiferent cum l-ai denumi iar scrierile si invatamintele sale sunt pentru tot(normal daca iti poti rupe o clipa si ptr.El ) !Toate cele bune !
0
23-08-2011, ora 16:24
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
- nu demult am vazut la stiri o informatie: Madona in varsta de 53 de ani se afla intr-o relatie cu cineva de 24.
Nu am acum timp sa comentez - poate voi reveni altadata.
Adaugă un comentariu / răspuns
46 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul