Expunere la soare cu placuta si suruburi

08-07-2024
carmeni
Nu este medic/terapeut
carmeni
Buna ziua, in urma unei fracturi de pumn mi s-au pus placuta si suruburi. Am voie sa ma expun la soare? Un angajat de la o clinica de kineto m-a avertizat ca la soare aceste suruburi/placuta se pot dilata si provoca dureri intense. Poate fi adevarata aceasta opinie? Va multumesc!
1 comentarii
0
09-07-2024, ora 07:57
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună ziua! În ceea ce privește expunerea la soare după intervenții chirurgicale ce implică implantarea de plăcuțe și șuruburi pentru repararea fracturilor, preocuparea principală este legată de vindecarea și protecția pielii, mai ales în zonele care au fost recent operate.

În general, metalele utilizate în intervențiile ortopedice (cum ar fi titanul sau oțelul inoxidabil) sunt biocompatibile și concepute să reziste la condiții fiziologice variate, inclusiv variații de temperatură. Aceste metale sunt de obicei alese pentru proprietățile lor de a fi inerte și pentru a minimiza riscul de reacții adverse, cum ar fi coroziunea sau sensibilizarea. În condiții normale de expunere la soare, este puțin probabil ca aceste implanturi să se încălzească suficient pentru a provoca dilatații care să ducă la dureri intense sau alte probleme semnificative. De fapt, studiile și datele clinice nu susțin în mod obișnuit această preocupare ca fiind o problemă semnificativă pentru pacienții cu astfel de implanturi.

Cu toate acestea, este important să protejați pielea din jurul cicatricei de expunerea directă la soare, mai ales în primele luni după operație. Pielea nouă și sensibilizată poate fi mai susceptibilă la arsuri solare și alte daune provocate de soare, ceea ce poate afecta procesul de vindecare. Utilizarea unei creme cu protecție solară (SPF) adecvată, acoperirea pielii cu îmbrăcăminte adecvată și evitarea expunerii prelungite la soare în orele de vârf sunt practici recomandate pentru a asigura o vindecare optimă și pentru a preveni alte complicații.

Pentru o evaluare precisă și specifică cazului dumneavoastră, este cel mai bine să discutați cu medicul ortoped care a efectuat operația sau cu un medic dermatolog. Ei vă pot oferi sfaturi personalizate bazate pe tipul exact de implant, locația acestuia, starea generală a sănătății dumneavoastră și alte variabile care ar putea influența recomandările de expunere la soare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: