Fractura deschisa femur, redoare
Buna ziua!numele meu este M.Daniel am suferit un accident de masina in luna iulie 2011 si am suferit o fractura com 1/3 medie humerus drept am fost operat si mi sa introdus o placa ostiosinteza cu 8 suruburi dupa operatie am ramas si cu o pareza de nerv radial doctorul spunindu-mi ca a trebuit sa intinda nervul sa poata aranja osul ceva de genul acesta dupa scoaterea ghipsului am constatat ca nu pot indrepta si misca mina si degetele.Dupa 4 luni de recuperare fizioterapie si kineto am reusit sa imi revin bine cu mina acum cind va scriu pot zice ca e recuperata cam 90% si pot munci normal.inca nu mi-am scos placa si suruburile si a trecut deja 1an si 7 luni as vrea sa le scot in vara va pot spune ca am lucrat si in frig si in caldura si nu ma-u deranjat.Intrebarea mea este daca e vreo problema ca nu le-am scos pina acum si as vrea sa le scot la vara adica cind am sa fac 2 ani de la operatie? Exista vreun risc sa ramin iar cu pareza? doctorul ma asigurat ca nu mai ramin cu pareza ca nu mai trebuie sa-mi intinda nervul radial.Va multumesc.
buna seara!ce probleme pot avea daca scot placa cu suruburile dupa 2 ani?mentionez ca am avut o ruptura de humerus1/3 medie la mana dreapta.cu respect Daniel.
Buna seara!
Un material de osteosinteza performant nu trebuie extras obligatoriu, dupa o anumita perioada de timp.
Riscul de pareza exista la orice interventie la nivelul humerusului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Un material de osteosinteza performant nu trebuie extras obligatoriu, dupa o anumita perioada de timp.
Riscul de pareza exista la orice interventie la nivelul humerusului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
va multumesc pt raspun.materialu de ostiosinteza nustiu daca e performant asta nu mi-a spus domnul doctor.am fost operat la spitalu de oase de la eforie sud de domnul doctor Marinescu.acum cind am sa ma hotarasc sa le scot sper sa nu fie probleme sa raman iar cu pareza.
In atentia domnului doctor Marius Uscatu
Buna ziua!
Va rog frumos sa-mi raspundeti la o intrebare in legatura cu mama mea: A fost operata acum 6 luni de fractura sold, i s-a pus o proteza Moore cimentata. Doua luni a fost imobilizata la pat, dupa aceasta a facut exercitii cu un kinetoterapeut la domiciliu si a reusit sa se deplaseze cu cadrul. A fost la controale periodice, i s-a facut radiografie si medicul a spus ca operatia e reusita. Mama a avut dureri si dupa operatie, mai ales cand mergea. Dupa 5 luni, la recomandarea medicului a facut kinetoterapie la o baza de tratament circa 2 saptamani. Dupa aceste exercitii( recomandate de un medic), mama a inceput sa aiba dureri foarte mari, atat la mers ( merge cu o carja), cat si in timpul repausului, intinsa in pat). Este normal asa ceva? Sunt 3 saptamani de cand a incheiat exercitiile si durerile tot persista. E posibil sa se fi intamplat ceva? Mama spune ca dureri existau si inainte, dar nu in stare de repaus. Mama are 70 de ani si 68 kg. Multumesc anticipat.
Buna ziua!
Va rog frumos sa-mi raspundeti la o intrebare in legatura cu mama mea: A fost operata acum 6 luni de fractura sold, i s-a pus o proteza Moore cimentata. Doua luni a fost imobilizata la pat, dupa aceasta a facut exercitii cu un kinetoterapeut la domiciliu si a reusit sa se deplaseze cu cadrul. A fost la controale periodice, i s-a facut radiografie si medicul a spus ca operatia e reusita. Mama a avut dureri si dupa operatie, mai ales cand mergea. Dupa 5 luni, la recomandarea medicului a facut kinetoterapie la o baza de tratament circa 2 saptamani. Dupa aceste exercitii( recomandate de un medic), mama a inceput sa aiba dureri foarte mari, atat la mers ( merge cu o carja), cat si in timpul repausului, intinsa in pat). Este normal asa ceva? Sunt 3 saptamani de cand a incheiat exercitiile si durerile tot persista. E posibil sa se fi intamplat ceva? Mama spune ca dureri existau si inainte, dar nu in stare de repaus. Mama are 70 de ani si 68 kg. Multumesc anticipat.
Buna ziua!
Atitudinea colegilor occidentali este oarecum diferita: mersul este posibil inca din ziua operatiei, cu sprijin total, fiind total exclusa imobilizarea la pat, generatoare de mari complicatii.
Probabil ca chirurgul care a operat-o a avut oarece motive sa o imobilizeze 2 luni la pat...
Situatia trebuie analizata clinic si radiologic, insa cel mai in masura sa va raspunda, cel care cunoaste indeaproape situatia, este chirurgul curant.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Atitudinea colegilor occidentali este oarecum diferita: mersul este posibil inca din ziua operatiei, cu sprijin total, fiind total exclusa imobilizarea la pat, generatoare de mari complicatii.
Probabil ca chirurgul care a operat-o a avut oarece motive sa o imobilizeze 2 luni la pat...
Situatia trebuie analizata clinic si radiologic, insa cel mai in masura sa va raspunda, cel care cunoaste indeaproape situatia, este chirurgul curant.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Buna ziua.Ma numesc Annamaria si am o intrebare care nu imi da pace.Mama in varsta de 77 ani a fost operata cu fractura cominutiva supracondiliana stg cu deplasare, in 26 sept(i-au pus tija cu 7 suruburi). si inca nu poate calca pe picior, este foarte umflat si laba piciorului si genunchiul sunt vinete.Este normal sa fie asa?Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns.Va multumesc.
Buna ziua!
Normalitatea are o definitie foarte relativa.
Teoretic, simptomele mentionate sunt cvasi-normale.
Cel mai bine poate aprecia situatia chirurgul care a operat-o.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Normalitatea are o definitie foarte relativa.
Teoretic, simptomele mentionate sunt cvasi-normale.
Cel mai bine poate aprecia situatia chirurgul care a operat-o.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Buna ziua!
Ma numesc Firulete Ion-Adrian in urma cu 6 luni am avut un accidect de masina in urma accidectului am avut o dubla ruptura de tibie deplasat am fost operat toate bune pana aici. Acum si intrebarea pe care vreau sa o adresez DUPA SCOATEREA TIJELOR DIN PICIOR CAT TIMP MAI SUNT NEVOIT SA STAU IN PAT FARA SA MA DEPLASEZ DUPA EXTRAGEREA TIJELOR?
Va multumesc.
Ma numesc Firulete Ion-Adrian in urma cu 6 luni am avut un accidect de masina in urma accidectului am avut o dubla ruptura de tibie deplasat am fost operat toate bune pana aici. Acum si intrebarea pe care vreau sa o adresez DUPA SCOATEREA TIJELOR DIN PICIOR CAT TIMP MAI SUNT NEVOIT SA STAU IN PAT FARA SA MA DEPLASEZ DUPA EXTRAGEREA TIJELOR?
Va multumesc.
Buna ziua!
Deoarece exista mii de posibilitati diferite, situatia trebuia analizata prin examen clinic si prin studiul intregului dosar radiologic (radiografii initiale si de control).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Deoarece exista mii de posibilitati diferite, situatia trebuia analizata prin examen clinic si prin studiul intregului dosar radiologic (radiografii initiale si de control).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Stimate d-le doctor.V-am mai scris acum 2 saptamani si ati spus sa consult chirurgul curant care a operat-o pe mama mea.Am fost la dansul la control ;nu a facut radiografie dar a spus ca oasele sunt lipite deja la loc.Mama mea nici in ziua de azi nu poate merge, nici macar cu cadru si are genunchiul si laba piciorului foarte umflate si invinetite.Face gimnastica si ceeace ma ingrijoreaza mai mult este ca doarme foarte mult.La calcai a avut o rana purulenta pe care am reusit sa o vindec pe 85%.(nu sunt asistenta dar am lucrat ca ingrijitoare langa batrane in Germania unde am invatat destul de mult despre aceste rani)Medicul curant al mamei este o pers cu care nu se poate comunica asa ca nu aflu prea multe de la el.Va reamintesc ca mamei i-au pus tija+7 suruburi dupa o operatie de fractura cominutiva supracondiliana stg cu deplasare.
Va multumesc pt timpul acordat si astept raspunsul d-vs.
Va multumesc pt timpul acordat si astept raspunsul d-vs.
Buna seara!
Cum v-as putea raspunde fiind in totala necunostinta de cauza??
NU cunosc pacienta, NU am vazut nici o radiografie, NU am examinat-o clinic, nimic, nimic...
Suntem, totusi, niste bieti muritori, iar o opinie medicala necesita un minimum de informatii...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Cum v-as putea raspunde fiind in totala necunostinta de cauza??
NU cunosc pacienta, NU am vazut nici o radiografie, NU am examinat-o clinic, nimic, nimic...
Suntem, totusi, niste bieti muritori, iar o opinie medicala necesita un minimum de informatii...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Nu stiu cum as putea sa va trimit copie dupa radiografie dar aici scrie la citirea radiografiei: 1/3distala femur + genunchi stg.prezinta leziune de decubit la nivelul calcaiului stg.mobilizare pasiva in limite fiziologice.
Dupa acestea puteti sa imi spuneti ca mama poate face complicatii, are o varsta inaintata(77 ani)Medicul de familie nu o lasa sa faca fizioterapie deoarece mama mai are si tumoare uroteriala ceeace nu lasa fizioterapia.
Dupa acestea puteti sa imi spuneti ca mama poate face complicatii, are o varsta inaintata(77 ani)Medicul de familie nu o lasa sa faca fizioterapie deoarece mama mai are si tumoare uroteriala ceeace nu lasa fizioterapia.
Puteti scanna (sau fotografia) radiografiile si mi le puteti trimite pe email (aveti datele mele de contact cand faceti click pe fotografia mea).
Fizioterapia este total interzisa datorita prezentei materialului metalic, insa kineto-terapia este utila, chiar indispensabila.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Fizioterapia este total interzisa datorita prezentei materialului metalic, insa kineto-terapia este utila, chiar indispensabila.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Buna seara, ma numesc Cuc Viorel si am avut un accident grav in urma cu o luna si 2 saptamani, am fost operat si nu pot indoi genunchele. Am fractura cominutiva 1/3 proximala diafiza femurala stanga cu deplasare. de ce nu pot sa indoi genunchele ?, decat foarte putin. Multumesc !
Buna seara!
Situatia D-voastra trebuie cuantificata prin examen clinic, dar si prin studierea tuturor radiografiilor pre- si post-operatorii.
Chirurgul D-voastra curant este singurul care cunoaste situatia intra-operatorie si v-ar putea sfatui in cunostinta de cauza.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Situatia D-voastra trebuie cuantificata prin examen clinic, dar si prin studierea tuturor radiografiilor pre- si post-operatorii.
Chirurgul D-voastra curant este singurul care cunoaste situatia intra-operatorie si v-ar putea sfatui in cunostinta de cauza.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Buna, ma numesc daniela si anul trecut in decembrie am avut un accident de masina in urma caruia mi-am fracturat piciorul drept f urat fractura deschisa.am fost operata mi sa introdus tija si 4suruburi 2 sus 2 jos totul a decurs bine pot zice deoarece in luna martie puteam sa merg fara carja in aprilie mergeam la sala cand mergeam la control zicea ca e f bn consolidat 90 % dar pe radiografii se vedea cu ochiul liber ca nu e fixat bine ca nu e ceva in regula.in fine in luna iunie am simtit ca incepe sa ma doara picioru si am tot stat crezand ca o sa ami treaca cand mi-am facut film sa vazut ca mi sa rupt tija in picior.am vb cu medicul si ma internat pt extragerea tijei si o noua operatie.au fost niste clipe cumplite cand credeam ca sunt bn sa intanplat nenorocirea aceasta.tin sa mentionez ca am fost diagnosticata cu stuartroza.acum sunt operata de 5 sapt si astept sa merg la control, ma simt bn la picior dar cand al misc simtt niste pocnituri usoare iar medicul a zis ca e ok pt ca sunt fracmentele osoase care inca nu as prinse.eu nu mai prea am incredere in vorba lui de aceea vreau sa ma ajutati cu o parere.va multumesk
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7am fost diagnosticata cu encondrom
- 6fractura de femur dechisa cu tija tip k
- 14Recuperare dupa fractura acetabul
- 42fractura pertrohanteriana
- 9Osteosinteza in fractura de femur!
- 6fractura cap femural stang, fractura la nivelul sprancenei acetabulare stangi cu deplasare
- 9fractura deschisa de femur drept
- 5Fractura de condil femural extern
- 9dupa operatie de femur, febra
- 10problema femur
- 1Este normala durerea dupa o operatie de fractura de col femural?
- 3Durere sub rotula
- 2durere os femur dupa 20ani de la operatia de fractura de femur
- 0Fractura de femur/amorteste cand conduc
- 1Fractura de col femural, pacienta de72 ani neoperabila.
- 2Inegalitate membre
- 0Fractura de col femural si bicicleta
- 0Fractura col femural neoperata
- 1Operație ruptură de femur
Mai multe informații despre: fractura de femur
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: