Ganglion inflamat in partea dreapta a gatului

27-01-2014
crina951
Nu este medic/terapeut
crina951
Buna seara.Problema mea este urmatoarea..de vreo 3 ani am in dreapta gatului o umflatura..e doar palpabila si nu observabila(cam 2 cm)este destul de tare si foarte mobila(efectiv o pot muta).Din cate am citit pe internet mai mult m-am speriat.Ceea ce stiu sigur este ca a aparut in urma unui episod foarte urat de amigdalita(asa este teoretic diagnosticul) adica cam o luna dureri violente de gat, puroi pe amigdalite.Poate avea ganglionu acela o cauza foarte serioasa? din cate am auzit la unele persoane chiar nu se reduc la marimea initiala.Atat medicul de familie cat si dr.Orl au spus ca nu e motiv de ingrijorare mai ales daca s-a umflat dupa acea infectie puternica.De asemenea la piciorul stang pe tibie am o ufmlatura mica 0.5 cm -1 cm foarte mobila dar doamna doctorita ortoped a spus ca nu are nici o legatura cu gatul.

Stima!
7 comentarii
0
27-01-2014, ora 22:57
crina951
Nu este medic/terapeut
crina951
Mentionez ca am fost si la stomatolog si pana in prezent am plombat 4 masele si a mai ramas o carie interdentara ce urmeaza a fi rezolvata in februarie.
0
27-01-2014, ora 23:43
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. se exclud si se trateaza toate problemele dentare
2 se exclud problemele de la amigdale.. cu cazeum in cripte
3 NU se mai palpeaza niciodata gatul si ganglionul.. nu dice la nimic bun
0
28-01-2014, ora 00:25
Terapeut Denis Chiurtu
Psihologie, Bucuresti
Terapeut Denis Chiurtu
Cu tot respectul cuvenit domnului doctor. Recomandarile dânsului trebuiesc urmate mai ales pentru cazul in care este vorba de o infecţie şi de inflamarea unui ganglion. Am reţinut că pot fi palpati fără să vă doară, că sunt mobili ca şi când ar fi lipiţi pe partea interioară a pielii. Datele dvs sunt puţine. Eu cred că l-aţi descoperit întâmplator pe cel de la gât, că durerea este uşoară, suportabilă, chiar dacă îl strângeţi între degete. Presupun că este vorba de chisturi de grăsime care se pot localiza pe unde vor ele, fără nici o regulă. În cele mai multe cazuri evolutia lor poate să stagneze şi pot deveni mai dureroşi in perioada de evoluţie sau când sunt loviti. Pentru această eventualitate, dermatologul le poate scoate uşor printr-o incizie locală banală.
0
28-01-2014, ora 14:24
crina951
Nu este medic/terapeut
crina951
Intocmai..cand racesc sau ma imbolnavesc ma doare asa moderat..imi era frica de afectiunile mai grave si cred ca stiti despre ce vorbesc mai ales ca au aparut si prostiile alea la picior(banuiesc ca in urma fotbalului)
Va multumesc!
0
28-01-2014, ora 20:56
Terapeut Denis Chiurtu
Psihologie, Bucuresti
Terapeut Denis Chiurtu
Ambele variante pot fi adevărate. Sistemul limfatic este format din sute şi sute de ganglioni foarte bine repartizaţi in organism. Din această cauză recomandarile domnului doctor sunt foarte precise. Nu mai stresaţi aceste formatiuni până nu aveţi un diagnostic precis şi un tratament adecvat.
0
12-12-2015, ora 21:37
george61
Nu este medic/terapeut
george61
Buna ziua. Ma numesc George, sunt din Bucuresti, am 54 de ani si de circa 2 luni am o umflatura la gat, in partea stanga sub ureche. Dimineata e mai umflata, in timpul zilei dispare ca spre seara sa se "umfle" din nou. Nu ma doare. Medicul de familie a spus ca sa nu am probleme la dantura DAR eu nu mai am NICI o carie sau nici o problema de dinti pentru ca nu-i mai am. Am proteze. Ma poate ajuta CINEVA sau un sfat legat de acest aspect ? Ce investigatii pot urma ? Sau macar o pornire de la care sa incep ! Multumesc.
0
13-12-2015, ora 16:41
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cel mai probabil este Sialolitiaza
calculi in glanda salivara
se trateaza corect doar la Maxilo-facial
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: