Gastrita Refulx SUFOCARE !

09-02-2011
dog4life4
Nu este medic/terapeut
dog4life4
Buna dimineata, inca de mic (12 ani) ma confrunt cu mai multe afectiuni digestive oribile, care mi-au dat multe batai de cap de-alungul anilor ( acum am 21 ani), problema mea a aparut dupa ce am scazut in greutate eu fiind obez...am inceput sa simt ca nu mai am aer, in fiecare zi, in fiecare minut din zi simteam ca ma sufoc, am facut toate analizele posibile, si nimeni nu imi gasea nimic, dar eu tot aveam o senzatie de sufocare, pana cand intr-o zi la o simpla analiza cu bariu mi-i s-a descoperit ca am stomacul stramb ( in forma de cascada ), ulterior am dezvoltat o gastrita duodenala de reflux, care ma chinuie teribil, singurul simptom pe care il am este ca nu pot respira, simt ca pur si simplu nu pot sa trag aer in plamani, ca nu ajunge in plamani si burta mi-i se umfla groaznic, nu pot sa mananc mai nimic, ca imdiat mi-i se umfla burta si imi taie respiratia, mi-am refacut acum 2 sapt toate analizele..egk ok, la plamani nu am nimic, dar eu tot ma sufoc, am fost la un gastroenterolog, care uitandu-se pe analizele mele din copilarie si consultandu-ma mi-a pus diagnosticul de "Dischinezie Bilo-Duodenala", si mi-a
prescris tratament cu Sab Simplex si EUrocarbon, dar nu prea are efect, eu sunt in continuare balonat, as vrea sa stiu daca, aceasta senzatie a mea de sufocare este pur si simplu o senzatie sau presiunea cauzata de gaze din interiorul stomacului chiar imi ia aerul si nu pot sa respir, si ce mi-ai recomanda sa scap de aceasta senzatie..am incercat toate medicamentele posibile, de la farmacii, plafar...etc.multumesc anticipat pentru raspunsuri
5 comentarii
0
10-02-2011, ora 06:04
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
O endoscopie digestiva superioara ai facut ? Nu a propus nimeni o interventie chirurgicala de corectie gastrica ?
0
10-02-2011, ora 22:04
dog4life4
Nu este medic/terapeut
dog4life4
Am incercat sa fac, dar nu am putut suporta, credeti ca o ecografie cu bariu este eficienta si ea ?, este neapart nevoie de operatie ?, ce credeti ca as putea sa ma sufoc intr-o zi ?
0
12-02-2011, ora 07:29
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu te vei sufoca, stai linistit...mai repeta un examen cu bariu si stai de vorba cu specialistul gastroenterolog...daca te chinui de atatia ani, ai probleme nu legate de functionarea stomacului ci de anatomia defectuoasa a acestuia, intreaba-l daca e necesar sa contactezi un chirurg pentru rezolvarea problemei tale.
0
08-10-2012, ora 16:26
gabigiany
Nu este medic/terapeut
gabigiany
Buna ziua!

Este aproape incredibil ce am citit despre baiatul de 21 de ani, care de la 12 ani se chinuie cu aceasta suferinta si care i-a fost corect descoperita abia la un tranzit baritat.

De ce spun ca aste aproape incredibil??
Pentru ca si eu am aceeasi suferinta, care a inceput tot de la varsta de 12 ani; si eu am fost supraponderal si eu am slabit dupa care m-am ingrasat la loc!!!...

Mentionez ca acum am 32 ani, de la 12 ani ma chinui si eu cu aceasta suferinta, care tot la radiografia cu bariu mi-a fost depistata. PE langa acest stomac in cascada am mai fost diagnosticat si cu BRGE(boala de reflux gastro-esofagian), gastrita hiperacida, hernie inghinala neoperabila momentan, spondiloza cervicala, nevralgie de trigemen...cred ca e suficient!!!

In legatura cu acest stomac in cascada si cu BRGE, ca si gastrita hiper acida simptomele sunt: disconfort in epigastru, senzatia de stomac supraplin chiar si daca am mancat putin, sialoree(salivatie abundenta, hiperacida), eructatii frecvente, flatulente, arsuri epigastrice mai rare, senzatie de acru in gura, pirozis.

Am invatat de atata timp sa le tin in frau, dar dupa am fost diagnosticat la 14-15 ani cu stomac in cascada, anormal orientat, acum cateva zile, deci de foarte curand, am avut niste intepaturi in piept, in partea dreapta. La primul impuls am facut un EKG, care a iesit bun. Dupa dialogul cu medicul respectiv, cardiolog, m-a suspectat de o hernie hiatala. Am repetat acum radiografia cu bariu si nu am hernie hiatala ci.. acelasi stomac in cascada, pe care il aveam de foarte multi ani si care atunci nu intelesesem ce inseamna.

Ce as dori sa o intreb pe doamna doctor, si apreciez orice parere avizata: ACEST STOMAC IN CASCADA DIN CE CAUZE SE FACE SI DACA ISI POATE REVENI. CARE SUNT CAUZELE ACESTEI MALADII?

Deasemenea, baiatul care are si el aceeasi problema ca si mine, daca doresti sa intram in dialog - Rugamintea este sa imi dai un e-mail prima data, ca sa stiu ca e de la tine, ca de obicei nu dau accept oricine pe mess.

Mai mentionez inca o data ca am 32 ani(aproape), 100 kg, 1.80 inaltime, constitutie robusta.

Multumesc din suflet si astept un raspuns!!!

SANATATE MULTA TUTUROR CELOR CARE AU NEVOIE DE EA!
0
14-04-2018, ora 11:07
AdinaAlessia
Nu este medic/terapeut
AdinaAlessia
Buna ziua, am o problema din luna martie dupa antibiotice am inceput sa am senzatie in gat de nu puteam inghiti sa mai ameliorat in gat acum simt stomacul tras si o lipsa de aer cateodata se duce jn piept ma chinui sa mananc insa nu pot din cauza lipsei de aer, dupa antivlbiotic in martie scaunul era negru, am facut tranzit baritat orl toate bune doar la tiroida am dereglare de hormoni iau pastile euthirox nu inteleg de la ce poate fi dak stau pe burta ma simt mai ok, multumesc zi buna
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Riscul de sufocare la bebeluș (asfixia)
  • Diferența dintre ulcer și gastrită
  • Senzație de sufocare - ce ar putea fi
  • Tratament gastrită
  •