Grup de suport pentru TOC-CAP 15
Buna dimineata dle doctor, sper sa fiti pe receptie sa imi puteti da si mie un raspuns. Ma ingrijoreaza tare faptul ca de lunea trecuta nu mai dorm bine. Dorm in medie cam 5/6 ore si ma trezesc fff anxioasa. Pe zi s-au inmultit starile de anxietate precum si intensitatea lor.
In momentul acesta tratamentul meu este Fevarin 150 mg si Spitomin 15 mg x 3 prize pe zi. Poate fi vreo reactie adversa (desi ar fi cam intarziata ca am peste o luna cu acest tratament), sau o reactie la incetarea (treptata - o doza la o sapt - 10 zile) a tratamentului cu Xanax sau poate fi un semn ca nu mai lucreaza tratamentul si trebuie reevaluat? Sau o fi pur si simplu o stare anxioasa data de factori din viata mea - ritm fff alert de de munca, stress (dar e stress constructiv, ma mobilizeaza), macinarile mele pe care le discut in terapie etc.
As vrea opinia dvs. daca se poate. Va multumesc anticipat.
In momentul acesta tratamentul meu este Fevarin 150 mg si Spitomin 15 mg x 3 prize pe zi. Poate fi vreo reactie adversa (desi ar fi cam intarziata ca am peste o luna cu acest tratament), sau o reactie la incetarea (treptata - o doza la o sapt - 10 zile) a tratamentului cu Xanax sau poate fi un semn ca nu mai lucreaza tratamentul si trebuie reevaluat? Sau o fi pur si simplu o stare anxioasa data de factori din viata mea - ritm fff alert de de munca, stress (dar e stress constructiv, ma mobilizeaza), macinarile mele pe care le discut in terapie etc.
As vrea opinia dvs. daca se poate. Va multumesc anticipat.
Buna diminiata.Ieri nu am dat drumul la calculator dar acum cand am intrat am ramas paralizata.Nici macar nu-mi gasesc cuvintele nu pot decat sa spun ca nu e drept, ca suntem aici o mana de oameni care avem nevoie unii de altii si ca noi intre noi, ne intelegem suferintele.Oamenii din jurul nostru sunt rai si nu inteleg ce se intampla in sufletul nostru.Eu am o prietene f buna cu care ma intalnesc zilnic dar nu am reusit sa-i spun de ce sufer eu, pentru ca sunt convinsa ca nu m-ar intelege.Sper ca m-am facut inteleasa avem nevoie unu de altii deci TheMaster ai intrecut masura.Daca nu-ti convine de ce si cum discutam noi aici lasane mergi si scrie pe un alt forum.Prozac sa-ti traiasca sotul!
Danelia, eu am o singura prietena care stie si care e undeva si ea aproape de suferinta asta de aia pricepe. Nici mama, nici sotul meu nu ma inteleg si imi zic mereu "dar gandeste-te draga la altceva". Acum vreo doi ani am mers la psihiatru si cu sotul si i-am zis sa ii adreseze el intrebari despre mine. Psihiatrul i-a zis simplu si clar "nu poate sa se gandeasca la altceva". Nu a facut mare diferenta chestia asta. :(
Nu te amari. Nu ai de ce.
O zi insorita tuturor, fara exceptie.
Nu te amari. Nu ai de ce.
O zi insorita tuturor, fara exceptie.
Catherine, Daniela, in aceiasi situatie sunt si eu.am ajuns la concluzia ca mai bine renuntam sa ne mai facem intelesi...pentru ca celor din jur le este imposibil sa isi imagineze ce e in mintea noastra. Asa si mama imi zice mie...sa ma gandesc la altceva...ba ca n-am ce face...s-au ca duc lipsa de ocupatie...deja m-am obisnuit...si nici nu discut cu ea asta. De fapt, discut doar cu voi aici...nici macar prietena mea cea mai buna pe care o cunosc de o viata nu ma poate intelege...E frustrant uneori dar eu zic ca am invatat sa ne obisnuim deja. La inceput mi se rupea sufletul cand propria mama ma gasea pe mine vinovata de gandurile pe care le am...dar acum stiu ca ii este imposibil sa inteleaga, si ma impac cu gandul asta, ca doar noi si Dumnezeu stim prin ce trecem, si doctorii, dar la nivel teoretic.
O zi frumoasa cu multa liniste!
O zi frumoasa cu multa liniste!
Catherine Reactie adversa nu are cum fi. Nici pierdere de eficacitate. As crede mai degraba ca e de la scoatere xanax. Si, evident, stress ul de la servici nu are cum ajuta prea mult. Ar fi mai multe optiuni: fie crestere fevarin, fie folosire la nevoie xanax, fie o combinatie dintre cele 2 enumerate de mine. Evident, in final dvs. impreuna cu medicul dvs. veti decide.
Ce pot sa spun, tocmai ca sunt deacord cum ca cei complet sanatosi nu inteleg problemele ce le avem (Asa cum chiar voi spuneti mai sus), am considerat ca aici ne intelegem unul pe altul, am venit aici nu sa ne dam in cap, am venit sa socializez, faptul ca am venit cu lucruri care pe voi va depasesc, nu am eu vina.
Bitter
Sa-mi cer eu scuze ? Pentru ce ? Cine s-a purtat urat ? Eu ca am vorbit omeneste, sau ei ca imi dau in cap "esti obositor, pleaca...", iar Prozac ma acuza ca la pag 79 am spus ceva ce nu am spus, si anume ca sa actionam conform gandurilor TOC. Am mai pus pe cineva de pe forum sa citeasca acolo si a confirmat ca nu am spus asa ceva, asta a fost un motiv ca sa imi dati in cap.
Nici nu conteaza daca era sau nu acest forum fara Prozac, conteaza cum se comporta.
Iar eu ca rezultat dau cu ea de pereti ! Care e problema ? Dupa fapta si rasplata, eu nu tin in mine ca sa imi fac mie rau.
Moderatorii nu au ce face, intamplator sunt priceput si la net, intru oricand, mai bine sa stea la un loc si sa invatati voi sa va purtati ca sa nu mai se intample asa ceva.
Sa-si ceara ea scuze pentru ca nu stie decat sa faca omul sa se comporte asa.
Nu eu am inceput, voi sunteti primii.
In general imi cer scuze daca gresesc.
Bitter
Sa-mi cer eu scuze ? Pentru ce ? Cine s-a purtat urat ? Eu ca am vorbit omeneste, sau ei ca imi dau in cap "esti obositor, pleaca...", iar Prozac ma acuza ca la pag 79 am spus ceva ce nu am spus, si anume ca sa actionam conform gandurilor TOC. Am mai pus pe cineva de pe forum sa citeasca acolo si a confirmat ca nu am spus asa ceva, asta a fost un motiv ca sa imi dati in cap.
Nici nu conteaza daca era sau nu acest forum fara Prozac, conteaza cum se comporta.
Iar eu ca rezultat dau cu ea de pereti ! Care e problema ? Dupa fapta si rasplata, eu nu tin in mine ca sa imi fac mie rau.
Moderatorii nu au ce face, intamplator sunt priceput si la net, intru oricand, mai bine sa stea la un loc si sa invatati voi sa va purtati ca sa nu mai se intample asa ceva.
Sa-si ceara ea scuze pentru ca nu stie decat sa faca omul sa se comporte asa.
Nu eu am inceput, voi sunteti primii.
In general imi cer scuze daca gresesc.
Prozac sa-ti traiaaca sotul si sa va bucura-ti impreuna de viata chiar daca uneori e mai...Am filozofat putin cu mine insu-mi despre viata, nimeni nu poate avea totul eu unul am parte de o sotie exceptionala care mi-a daruit 2 fetite superbe si destepte am avut si am inca suces in profesie. financiar nu o ducem stralucit dar multumitor si atunci cred eu ca balanta undeva a trebuit sa se aplece mai mult si sortii au hotarit "vei primi boala asta " Danelia Cata, si Bittersweet
Referitor la intelegerea.bolii noastre din partea altora Am observat cu cita usurinta zic" toti gindeste-te la altceva" s-au" nu ai draga nimic din moment ce functionezi in societate normal""l.Numai eu stiu de cite zeci de ori am jucat teatru in sensul a parea glumet a face fata situatilor, a ride chiar daca sincer nu-mi ardea de loooc etc etc.Multora daca le-as spune ce am cred ca nu ar crede nici 1% ca un om cu boala pe care o avem noi poate face in asa fel fata. S-au multora le spun am " tulburare anxioasa" daca folosesti cuvinult obsesiv- compulsiv deja lumea i-ti pune o eticheta de.nebun pt ca denumirea de obsesiv ii duce pe oameni cu mintea total in alte spectre.
The Master te rog respectos si omeneste sa ne lasi asa cum suntem noi ca ai s0au ca nu ai dreptate in cea ce spui este problema ta DECI NU AR FII RAU DACA AI PARASI FORUMUL NOSTRU SPER SA INTELEGI SI SA NU MAI POSTEZI NIMIC
Referitor la intelegerea.bolii noastre din partea altora Am observat cu cita usurinta zic" toti gindeste-te la altceva" s-au" nu ai draga nimic din moment ce functionezi in societate normal""l.Numai eu stiu de cite zeci de ori am jucat teatru in sensul a parea glumet a face fata situatilor, a ride chiar daca sincer nu-mi ardea de loooc etc etc.Multora daca le-as spune ce am cred ca nu ar crede nici 1% ca un om cu boala pe care o avem noi poate face in asa fel fata. S-au multora le spun am " tulburare anxioasa" daca folosesti cuvinult obsesiv- compulsiv deja lumea i-ti pune o eticheta de.nebun pt ca denumirea de obsesiv ii duce pe oameni cu mintea total in alte spectre.
The Master te rog respectos si omeneste sa ne lasi asa cum suntem noi ca ai s0au ca nu ai dreptate in cea ce spui este problema ta DECI NU AR FII RAU DACA AI PARASI FORUMUL NOSTRU SPER SA INTELEGI SI SA NU MAI POSTEZI NIMIC
De ieri am inceput sa iau 45/mg/zi in loc de 40 sa vedem rezultatul CAM ASTA
Va zic adios si cu asta basta, de la subiectul asta plec, insa de pe forum nu am de ce sa plec.
Am inteles ca fiecare are probleme, dar ca mai sunteti si redusi mintal ca nu intelegeti nimic ce e mai rasarit + rautate din aia prosteasca pe acest fond, nu mi-am inchipuit. Boala e boala, nesimtirea si prostia e altceva.
Poate de aia ceilalti asa zisi sanatosi va dau cu flit, va autoizolati singuri cu acest comportament antisocial.
Am inteles ca fiecare are probleme, dar ca mai sunteti si redusi mintal ca nu intelegeti nimic ce e mai rasarit + rautate din aia prosteasca pe acest fond, nu mi-am inchipuit. Boala e boala, nesimtirea si prostia e altceva.
Poate de aia ceilalti asa zisi sanatosi va dau cu flit, va autoizolati singuri cu acest comportament antisocial.
Dr.Matei,
Ceea ce nu inteleg pina in toamna lui 2010 i-mi reveneam din recurente cu 30 mg cam in 8a9 saptamini. Deodata se pare ca 30-40mg nu mai fac fata si sunt nevoit sa iau 45mg/zi Sa o vad ca o agravare a bolii??? cu cit cresc in virsta nu mai fac fata dozajele mici s-au medii???Patronul Toc e ondulat vis a vis de revenirea de recurente ???
Ma-ti sfatuit sa nu mai dau atentie TOC mi-as dori mai mult ca orice dar el ma baga in seama singur SfatuitI-ma ce sa fac a-l nu mai baga in seama.
CU MII DE MULTUMIRI Anticipat DERANJULUI DVS
Olandezul,
Ceea ce nu inteleg pina in toamna lui 2010 i-mi reveneam din recurente cu 30 mg cam in 8a9 saptamini. Deodata se pare ca 30-40mg nu mai fac fata si sunt nevoit sa iau 45mg/zi Sa o vad ca o agravare a bolii??? cu cit cresc in virsta nu mai fac fata dozajele mici s-au medii???Patronul Toc e ondulat vis a vis de revenirea de recurente ???
Ma-ti sfatuit sa nu mai dau atentie TOC mi-as dori mai mult ca orice dar el ma baga in seama singur SfatuitI-ma ce sa fac a-l nu mai baga in seama.
CU MII DE MULTUMIRI Anticipat DERANJULUI DVS
Olandezul,
THE Master, ai luat cea mai desteapta decizie i-ti multumesc pt intelegere, mult succes si sanatate in viitorul tau
Adieao Pour Toujours
de PAYS BAS
Adieao Pour Toujours
de PAYS BAS
Dl. dr, multumesc de opinie... ultima doza de Xanax era de 0, 25, sa fi avut chiar asa mare "greutate"? Sper din toata inima sa am o noapte mai buna. Dupa pranz am fost bine. Chiar bine. Mai stau o zi doua sa vad cum ma simt si daca o tin tot asa, il deranjez pe psihiatru.
Cred ca sunt si cam hipoglicemica. Pe la pranz ma ia un tremurat, rau de tot, si cand ma pun la masa parca sunt naufragiata, mananc de n-am aer. Pb mea e ca interpretez altfel caderile astea de glicemie. O sa incerc sa fiu mai atenta. Azi pana la ora 13 aveam un covrig si 3 guri de cafea la bord deci tremuram de parca eram la break dance.
The Master, iti doresc multa sanatate si distractie placuta in alte topic-uri ale forumului. E ok sa crezi ca noi suntem aiurea daca te ajuta. Cred ca e vorba de cum vedem fiecare lumea. Cred ca pentru fiecare dintre noi cei din jur sunt aiurea, e fff greu sa vedem barna din propriul ochi.
Cred ca sunt si cam hipoglicemica. Pe la pranz ma ia un tremurat, rau de tot, si cand ma pun la masa parca sunt naufragiata, mananc de n-am aer. Pb mea e ca interpretez altfel caderile astea de glicemie. O sa incerc sa fiu mai atenta. Azi pana la ora 13 aveam un covrig si 3 guri de cafea la bord deci tremuram de parca eram la break dance.
The Master, iti doresc multa sanatate si distractie placuta in alte topic-uri ale forumului. E ok sa crezi ca noi suntem aiurea daca te ajuta. Cred ca e vorba de cum vedem fiecare lumea. Cred ca pentru fiecare dintre noi cei din jur sunt aiurea, e fff greu sa vedem barna din propriul ochi.
Buna seara si de la mine, in primul rand, , La multi ani " pt.sotul lui Prozac, multa sanatate, ca e cea mai pretioasa.
Danelia, Bittersweet si Catherynne, nu tb sa va consumati daca cei dragi nu va inteleg, la mine sotul ( fiind o fire tare blanda si mamoasa ) imi zice :, , cum de ai stari de anxietate, eu sunt aici cu tine?!!"...
eu sunt tare curioasa cum de am mers eu pe schema : atac de panica ( frica de moarte ) - atac de panica ( frica de a nu innebuni ) -frica de mine insami ( imagini cumplite )..
cand eram mai tinerica, vizionam multe filme de groaza...preferate cele cu fantome.Cred ca si asta a avut un impact important, , , eu cred ca ne nastem ( cel putin unii dintre noi ) cu predispozitia spre tulburari anxioase, si ceea ce vizionam poate constitui in factor in "explozia " bolii...
Danelia, Bittersweet si Catherynne, nu tb sa va consumati daca cei dragi nu va inteleg, la mine sotul ( fiind o fire tare blanda si mamoasa ) imi zice :, , cum de ai stari de anxietate, eu sunt aici cu tine?!!"...
eu sunt tare curioasa cum de am mers eu pe schema : atac de panica ( frica de moarte ) - atac de panica ( frica de a nu innebuni ) -frica de mine insami ( imagini cumplite )..
cand eram mai tinerica, vizionam multe filme de groaza...preferate cele cu fantome.Cred ca si asta a avut un impact important, , , eu cred ca ne nastem ( cel putin unii dintre noi ) cu predispozitia spre tulburari anxioase, si ceea ce vizionam poate constitui in factor in "explozia " bolii...
Neerlandezul. Nu e obligatoriu sa fie o accentuare a bolii. E posibil ca, toc ul fiind o boala ondulanta, unele caderi sa fie mai severe decat altele. Cat despre ce sa faceti sa ignorati obsesiile, asta e usor de zis, greu de zis, stiu. De aceea de obicei necesita mai mulye sedinte de psihoterapie. Dar, in absenta psihoterapiei, o idee este sa faceti, imediat ce vin ideile obsesionale, ceva practic asupra caruia sa va concentrati, ca sa va distrageti atentia de la obsesii. E simplu ce zic si greu de facut tot timpul, desigur, cel mai bun lucru ar fi sa faceti o forma ca lumea de psihoterapie.
buna bimineata!!
Daniela si eu am avut gandurile astea, ca sentimentul de iubire ptr pr mea s-ar putea transforma in ura...inteleg ce simti parca ti sila de ce poate depita creierul nostru!!insa mi-am cultivat ambitia si vad ca am scapat de acest gand!!
Mie unu imi pareau amuzante povestioarele lui The Master, lupta lui cu mancarea :) !!
sa aveti o duminica placuta
Daniela si eu am avut gandurile astea, ca sentimentul de iubire ptr pr mea s-ar putea transforma in ura...inteleg ce simti parca ti sila de ce poate depita creierul nostru!!insa mi-am cultivat ambitia si vad ca am scapat de acest gand!!
Mie unu imi pareau amuzante povestioarele lui The Master, lupta lui cu mancarea :) !!
sa aveti o duminica placuta
Hei salutare,
Cu rusine vreau sa zic ca acum 10 min m-am trezit:)
Am dormit binisor si spre dimineata bustean, e drept ca aseara am luat niste persen ca eram cam anxioasa.
Multumim inca o data de urari. Nu ne-am sarbatorit in mod special, a fost asa ca in familie.
Va doresc o duminica linistita tuturor!
Prozac
Cu rusine vreau sa zic ca acum 10 min m-am trezit:)
Am dormit binisor si spre dimineata bustean, e drept ca aseara am luat niste persen ca eram cam anxioasa.
Multumim inca o data de urari. Nu ne-am sarbatorit in mod special, a fost asa ca in familie.
Va doresc o duminica linistita tuturor!
Prozac
Vad ca multa lume are probleme cu somnu.mergeti fratilor inainte de culcare si alergati vreo 3 km sa vedeti cum dormiti bustean...deh..dar comoditatea asta!!!Eu ma culc de obicei pe la 12 noaptea si trezirea la 8 ca de la 9 incep munca.insa daca mai lasa as dormi pana la 11 :) !!
Prozac iei Persen forte?cum este?simti vreo linistire ceva cand iei, vre-un znanc ceva?
Prozac iei Persen forte?cum este?simti vreo linistire ceva cand iei, vre-un znanc ceva?
Adrian, am luat aseara, nu pot sa zic ca am simtit ceva:(
Eu aveam in casa ca-l luasem pentru maica-mea, care tot asa avea insomnii. Nici pe ea n-a ajutat-o, mai mult a zis ca doarme de la "Patiflora", asa zice mami:)
Nu mai zic ca aseara ma luasera niste ganduri TOC:((, noroc ca m-a luat somnul si a trecut!
Mai iau si in seara asta, poate nu a mers aseara, e drept ca eram si f f obosita!
Prozac
Eu aveam in casa ca-l luasem pentru maica-mea, care tot asa avea insomnii. Nici pe ea n-a ajutat-o, mai mult a zis ca doarme de la "Patiflora", asa zice mami:)
Nu mai zic ca aseara ma luasera niste ganduri TOC:((, noroc ca m-a luat somnul si a trecut!
Mai iau si in seara asta, poate nu a mers aseara, e drept ca eram si f f obosita!
Prozac
Adrian, eu alerg toata ziua, nu am dormit de o saptamana ca lumea, sunt sfarsita de oboseala, epuizata, imi tremura si mainile si picioarele si azi noapte la ora 1 abia am adormit. Cred ca sunt un pic peste faza cu alergatul 3 km. Daca ma linistesc pe dinauntru pot sa nu fi facut nimic toata ziua si dorm bustean.
Ceea ce va doresc si voua.
Ceea ce va doresc si voua.
Catherine tu ai prea multe pe cap, trebuie sa te organizezi si sa iti acorzi timp si pentru tine!o ora, 2 ore pe zi, timp in care sa te relaxezi sa asculti muzica, sa faci ce iti place!!
numai bine
numai bine
Adrian :). Nu pot decat sa iti dau dreptate. Cu toate acestea, eu nu ma plang, imi place viata mea ocupata, as fi moarta fara ea. Chiar nu regret nimic din ce am de facut. Dupa Paste promit sa reconsider modul in care imi aloc timpul. Deocamdata singurul lucru facut pt mine este terapia. Joi plec la Istanbul la o conferinta si sunt chiar prezentator la o sesiune. Deci emotii grup dar si din cele pozitive. :)
Multumesc de grija
Multumesc de grija
Aoleu, nu a postat nimeni azi? Ce e cu voi? Hai, treceti la raport.
Sara buna
Io prima:
azi am avut o zi de kko, nesquick cum vreti voi:)
Am fost ca un iepuras fara baterii, ca atare m-am miscat in reluare.
Sper ca maine sa fiu mai vioaie:)
Maine ma duc sa pusk o pereche de pantofi, ashea ma bantuie de o saptamana de cand i-am vazut:))
Tineti-mi pumnii sa-i mai gasesc!
Io prima:
azi am avut o zi de kko, nesquick cum vreti voi:)
Am fost ca un iepuras fara baterii, ca atare m-am miscat in reluare.
Sper ca maine sa fiu mai vioaie:)
Maine ma duc sa pusk o pereche de pantofi, ashea ma bantuie de o saptamana de cand i-am vazut:))
Tineti-mi pumnii sa-i mai gasesc!
Prozac,
Si eu am simtit cea ce spui tu mai sus. Simptomatologia asta nu as stii unde sa o plasez.
Azi m-am simtit binisor cam 90% din zi sa vedem mai departe.
A re cineva idee cum o sa fie l senectute cu boala asta?, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Si eu am simtit cea ce spui tu mai sus. Simptomatologia asta nu as stii unde sa o plasez.
Azi m-am simtit binisor cam 90% din zi sa vedem mai departe.
A re cineva idee cum o sa fie l senectute cu boala asta?, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Neata,
eu ieri am avut o zi buna azi vaz ca incepui cam adormita. M-am cam perpelit azi noapte ca inainte de somn ma lovira niste TOC-uri dar cred ca e pe fondul unei anxietati anticipatorii ca plec poimaine si in plus sunt la limita cu oboseala - imi planuiesc niste libere saptamana viitoare, ca tot e si copilul in vacanta.
Prozac, sa ne zici daca ai gasit pantofii. :)
Neerlandezule, cheia in starile noastre este focus-ul pe prezent si amanarea grijilor. Ce rost crezi tu ca are sa ne anticipam batranetea? Uite, daca vrei, eu simt diferenta in bine in modul in care ma descurc cu boala. E o schimbare micuta de la an la an dar eu zic ca exista si o simt. Ceea ce a facut diferenta este psihoterapia si experienta cu boala.
Incearca sa te lasi pur si simplu dus de val. Adik atunci cand iti este bine, incearca sa nu mai stai anticipand ca iti va fi rau, fa focus pe prezent. Macar incearca.
Danelia, Armina, Termina, Mari, Vivi, Bitter, Adrian, voi ce faceti?
eu ieri am avut o zi buna azi vaz ca incepui cam adormita. M-am cam perpelit azi noapte ca inainte de somn ma lovira niste TOC-uri dar cred ca e pe fondul unei anxietati anticipatorii ca plec poimaine si in plus sunt la limita cu oboseala - imi planuiesc niste libere saptamana viitoare, ca tot e si copilul in vacanta.
Prozac, sa ne zici daca ai gasit pantofii. :)
Neerlandezule, cheia in starile noastre este focus-ul pe prezent si amanarea grijilor. Ce rost crezi tu ca are sa ne anticipam batranetea? Uite, daca vrei, eu simt diferenta in bine in modul in care ma descurc cu boala. E o schimbare micuta de la an la an dar eu zic ca exista si o simt. Ceea ce a facut diferenta este psihoterapia si experienta cu boala.
Incearca sa te lasi pur si simplu dus de val. Adik atunci cand iti este bine, incearca sa nu mai stai anticipand ca iti va fi rau, fa focus pe prezent. Macar incearca.
Danelia, Armina, Termina, Mari, Vivi, Bitter, Adrian, voi ce faceti?
Ziua buna tuturor! Vremea cam urata de afara ma cam indispune si ma trage la somn...dar si asa trebuie sa ne facem treaba. In rest sunt ok pot sa spun, atat cat se poate, in cazul meu totul e sa fiu ocupata cu cate ceva care sa-mi capteze atentia, daca am timp liber si nu fac nimic, gandesc cam mult :))si stim cu totii ca in cazul nostru sa gandim mult inseamna sa o luam pe aratura.
Oricum, imi place sa cred ca am situatia sub control, ceea ce va doresc si voua!
Multa sanatate si o zi linistita!
Oricum, imi place sa cred ca am situatia sub control, ceea ce va doresc si voua!
Multa sanatate si o zi linistita!
Vivi ma bucur ca esti bine, cat de cat.
Nu stiu altii cum sunt dar eu am avut o zi mai putin buna, nu stiu, parca gandeam in reluare asa... Ce bine ar fi Vivi sa nu mai gandim asa mult. Am mai primit sfatul asta azi... cred insa ca pt cineva care sufera de TOC este un non-sfat. Ce n-as da sa nu mai gandesc asa mult! Dar na, e un intreg proces de auto-re-educare.
Sunt epuizata, inca sunt la munca si voi mai fi ca am o intalnire care incepe la 19 deci acasa ajung probabil dupa 21 si maine la 5:30 ma trezesc. Nu ar fi o pb dar cred ca am ajuns la o limita cu oboseala si daca duc si luptele astea cu anxietatea si TOC-ul va dati seama ca e munca dubla.
Vin la munca, dau cat pot de mult si ma simt in acelasi timp si vinovata ca nu sunt acasa langa copil. Parca sunt in capcana... Ceva tre sa opresc dar nu stiu ce. Nu pot sa nu muncesc, nici financiar nici mental nu as fi ok. Nu pot sa nu ma mai simt vinovata pentru ca... asa e mintea asta a mea... Uf.
Nu stiu altii cum sunt dar eu am avut o zi mai putin buna, nu stiu, parca gandeam in reluare asa... Ce bine ar fi Vivi sa nu mai gandim asa mult. Am mai primit sfatul asta azi... cred insa ca pt cineva care sufera de TOC este un non-sfat. Ce n-as da sa nu mai gandesc asa mult! Dar na, e un intreg proces de auto-re-educare.
Sunt epuizata, inca sunt la munca si voi mai fi ca am o intalnire care incepe la 19 deci acasa ajung probabil dupa 21 si maine la 5:30 ma trezesc. Nu ar fi o pb dar cred ca am ajuns la o limita cu oboseala si daca duc si luptele astea cu anxietatea si TOC-ul va dati seama ca e munca dubla.
Vin la munca, dau cat pot de mult si ma simt in acelasi timp si vinovata ca nu sunt acasa langa copil. Parca sunt in capcana... Ceva tre sa opresc dar nu stiu ce. Nu pot sa nu muncesc, nici financiar nici mental nu as fi ok. Nu pot sa nu ma mai simt vinovata pentru ca... asa e mintea asta a mea... Uf.
Catherine eu cred ca tu esti o persoana foarte sensibila!!trebuie sa te intaresti putin, sa nu mai pui la suflet toate gandurile astea urate!!!Am vazut ca mergi in conferinta in turcia, ce job ai ?
numai bine la toti
numai bine la toti
ar trebui sa te injectezi cu o doza de nesimtire, sa o spun mai pe sleau!!
Lucrez intr-o institutie privata, fac vanzari. :)
Multumesc pentru incurajari.
Multumesc pentru incurajari.
Acest topic a fost închis. Nu mai pot fi adăugate noi comentarii.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7atac de panica, tremuraturi, fobii dar si probleme cu mancarea
- 4prazolex+alcool=?
- 4Stari de panica insotite de cresterea tensiunii arteriale
- 63anxietate, atacuri de panica...sau alt ceva?
- 3disperare-panica
- 3Atac panica
- 10Atac de panica la scoala
- 4Atacuri de panica, fumat + ameteli, transpiratie
- 3lipsa de calciu, atac de panica sau altceva?
- 4Caut carti cu si despre tulburarea obsesiv compulsiva,
- 9va cer ajutorul disperat... este intr-adevar o problema psihologica?
- 2Va cer ajutor disperat!!! atacuri de panica
- 6OCD foarte dureros si deranjant.
- 7Stare de neliniste si vinovatie
- 3Atacuri de panica, anxietate, depresie
- 3Ce ma ajuta pentru ameliorarea/incetarea obsesiilor si compulsiilor?(TOC)
- 9Recadere anxietate?
- 1TOC/OCD
- 4Posibila costocondrita, recomandare specializare medicala
- 1Tulburarea obsesiv-compulsivă duce la dezorganizarea personalitatii la fel cum este schizofrenia?
Mai multe informații despre: Tulburarea de panica Tulburarea obsesiv-compulsiva Atacurile de panica
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: