Halucinație în tulburarea bipolara
Am tulburare bipolara, 26 ani. Intr-o zi am avut un șoc emoțional și noaptea când m-am pus în pat N-am putut să dorm. Pe la 4 dimineața a venit mama sa-mi stinga veioza, mai face asa.
La 6 dimineata a venit la mine langa pat in lateral m-a atins pe picior si mi-a soptit "ce faci?" apoi s-a indepartat in fata patului si am vazut cum imaginea dispare asa difuza. AM HALUCINAT.
Ma intereseaza sa aflu cauza acestui episod. Psihiatrul a spus ca nu sunt pasibila de schizofrenie.Cauza nu a spus-o
La 6 dimineata a venit la mine langa pat in lateral m-a atins pe picior si mi-a soptit "ce faci?" apoi s-a indepartat in fata patului si am vazut cum imaginea dispare asa difuza. AM HALUCINAT.
Ma intereseaza sa aflu cauza acestui episod. Psihiatrul a spus ca nu sunt pasibila de schizofrenie.Cauza nu a spus-o
1 comentarii
În contextul tulburării bipolare, experiențele precum halucinațiile vizuale sau auditive pot apărea în timpul episoadelor de manie severă sau de depresie majoră, uneori însoțite de o lipsă semnificativă de somn sau de un stres emoțional intens.
Lipsa somnului, în special, poate avea un impact profund asupra sănătății mintale și poate declanșa sau exacerba simptomele psihiatrice, inclusiv halucinațiile. În cazul tău, combinatia între stresul emoțional trăit și lipsa somnului din acea noapte ar putea fi factorii care au contribuit la experiența halucinatorie.
De asemenea, este important să se ia în considerare și medicamentele. Anumite medicamente folosite în tratamentul tulburării bipolare pot avea efecte secundare, inclusiv simptome psihotice, în special dacă nu sunt administrate corespunzător sau dacă doza trebuie ajustată.
Este esențial să discuți aceste experiențe cu psihiatrul tău, care poate investiga mai amănunțit cauzele specifice și poate ajusta tratamentul dacă este necesar. De asemenea, menținerea unei rutine regulate de somn, gestionarea stresului și asigurarea unei comunicări deschise cu echipa ta medicală sunt pași importanți în gestionarea tulburării bipolare și a simptomelor asociate.
Lipsa somnului, în special, poate avea un impact profund asupra sănătății mintale și poate declanșa sau exacerba simptomele psihiatrice, inclusiv halucinațiile. În cazul tău, combinatia între stresul emoțional trăit și lipsa somnului din acea noapte ar putea fi factorii care au contribuit la experiența halucinatorie.
De asemenea, este important să se ia în considerare și medicamentele. Anumite medicamente folosite în tratamentul tulburării bipolare pot avea efecte secundare, inclusiv simptome psihotice, în special dacă nu sunt administrate corespunzător sau dacă doza trebuie ajustată.
Este esențial să discuți aceste experiențe cu psihiatrul tău, care poate investiga mai amănunțit cauzele specifice și poate ajusta tratamentul dacă este necesar. De asemenea, menținerea unei rutine regulate de somn, gestionarea stresului și asigurarea unei comunicări deschise cu echipa ta medicală sunt pași importanți în gestionarea tulburării bipolare și a simptomelor asociate.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 13traiesc in lumea viselor si nu mai pot scapa de ea.
- 4tulburari bipolare
- 15Frica de nebunie
- 45Tulburare bipolara... ?
- 6Dureri de cap de multi ani, ametesc, greata si halucinatii
- 12O intrebare... Zyprexa se administreaza in anxietate sau depresie?
- 7Despartire - Crize bipolare mixte (frecvente)
- 5Tratamentul cu litiu a afectiunii bipolare
- 7mi-am dat seama ca intru intr-un fel de transa
- 1Tulburare bipolara - Schizofrenia
- 0Nu ma pot angaja am tulburare bipolara afectiva
- 5Tulburare bipolara
- 3Recomandare sanatoriu/spital/clinica internare pacient cu tulburare bipolara
- 0Pseudotourette si TAB
- 1Tulburare de personalitate si profesie
- 4Posibil schizofrenie, in copilarie am consumat fel si fel de substante, uneori cu alcool
- 0Aura si Halucinatii
- 2Ce pot bea pentru energie in loc de cofeina/cola/ceai negru/ceai verde etc?
- 7Intrebari si Raspunsuri Pt Cei cu Boli Psihice Diagnosticate:Schizofrenie, Bipolar, Depresie
- 2Tratament pentru bipolarism? Este litiul eficient?
Mai multe informații despre: Tulburarea bipolara Halucinatiile
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: