Halucinație în tulburarea bipolara | Forumul Medical ROmedic

Halucinație în tulburarea bipolara

23-10-2024
myselfandI
Nu este medic/terapeut
myselfandI
Am tulburare bipolara, 26 ani. Intr-o zi am avut un șoc emoțional și noaptea când m-am pus în pat N-am putut să dorm. Pe la 4 dimineața a venit mama sa-mi stinga veioza, mai face asa.
La 6 dimineata a venit la mine langa pat in lateral m-a atins pe picior si mi-a soptit "ce faci?" apoi s-a indepartat in fata patului si am vazut cum imaginea dispare asa difuza. AM HALUCINAT.
Ma intereseaza sa aflu cauza acestui episod. Psihiatrul a spus ca nu sunt pasibila de schizofrenie.Cauza nu a spus-o
1 comentarii
0
23-10-2024, ora 09:21
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
În contextul tulburării bipolare, experiențele precum halucinațiile vizuale sau auditive pot apărea în timpul episoadelor de manie severă sau de depresie majoră, uneori însoțite de o lipsă semnificativă de somn sau de un stres emoțional intens.

Lipsa somnului, în special, poate avea un impact profund asupra sănătății mintale și poate declanșa sau exacerba simptomele psihiatrice, inclusiv halucinațiile. În cazul tău, combinatia între stresul emoțional trăit și lipsa somnului din acea noapte ar putea fi factorii care au contribuit la experiența halucinatorie.

De asemenea, este important să se ia în considerare și medicamentele. Anumite medicamente folosite în tratamentul tulburării bipolare pot avea efecte secundare, inclusiv simptome psihotice, în special dacă nu sunt administrate corespunzător sau dacă doza trebuie ajustată.

Este esențial să discuți aceste experiențe cu psihiatrul tău, care poate investiga mai amănunțit cauzele specifice și poate ajusta tratamentul dacă este necesar. De asemenea, menținerea unei rutine regulate de somn, gestionarea stresului și asigurarea unei comunicări deschise cu echipa ta medicală sunt pași importanți în gestionarea tulburării bipolare și a simptomelor asociate.
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul