Hernie de disc

09-01-2014
Roro 45
Nu este medic/terapeut
Roro 45
Am 59 de ani, 1, 60 inaltime si 68 kg. In luna septembrie 2013 am fost operata de hernie de disc L5-S1. Dupa operatie am facut recuperare si vindecarea a mers destul de bine.Desi piciorul drept l-am avut mult timp amortit dupa operatie, am crezut ca este normal pina la vindecarea completa.De o saptamina a inceput sa-mi amorteasca si piciorul sting in anumite pozitii sau cind merg. Simt aceste amorteli mai ales in talpi si degete. Va rog frumos sa-mi spuneti daca este normal ca dupa patru luni de la operatie sa am aceste manifestari si daca este cazul sa ma ingrijorez.
Multumesc anticipat.
38 comentarii 12 Înainte ›
1
10-01-2014, ora 11:13
dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
Identitate neconfirmată
dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
Buna ziua!

Simptomele pe care le prezentati acum pot sugera o recidiva a herniei de disc. De aceea,
este necesar sa va readresati neurochirurgului.
Cu respect,

Dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
0
10-01-2014, ora 11:27
Roro 45
Nu este medic/terapeut
Roro 45
Buna ziua !
Multumesc pentru raspuns. Va rog frumos sa-mi spuneti daca este o recidiva, se poate trata prin metode homeopate ?
Am si probleme cardiace nu vreau sa mai trec printr-o operatie cu anestezie generala.
0
10-01-2014, ora 12:00
xulescu2
Nu este medic/terapeut
xulescu2
Nu mai umblati din medic in medic.
Va cheltuiti atat banii cat si psihicul si sanatatea.
Cereti de la medicul de familie o trimitere catre internare la spitalul nova vita targu mures sectia recuperare medicala.
Este uimitor cum se recupereaza acolo si cat de rapid atat hernia operata si chiar neoperata dar si afectiuni mult mai grave.
Am fost si eu acolo si in 2 saptamani m-au pus pe picioare.
Acolo nu prea se accepta operatia pt hernie ci se merge pe recuperare.
Imediat dupa operatie dac ase face s eintra in recuperare.
Recuperarea se face minim 8 ore pe zi continuu.
Vin acolo cazuri de coma de cateva luni de zile carora medicii le spun ca nu mai e nimic de facut si ca practic au murit si nu mai pot fi reintorsi la viata iar cei de la nova vita au performanta de a-i scoate din coma si de a-i recupera aproape total sau total.
Daca aveti contract cu cas veti avea decontare si veti pune in plus o parte daca ramaneti internat.
Daca nu doriti internare va recomand sa inchiriati un apartament o luna si sa stati macar 2 saptamani sa mergeti zilnic la ei sa faceti terapie.
Veniti ca nou acasa va garantez.
Au aparate de ultima generatie ce nu se mai gasesc nicaieri in tara, au terapeuti care lucreaza cu fiecare om in parte zilnic.
Mergeti cu multa incredere.
Dati un ban dar stiti ca face.
Sa va ajute Dumnezeu sa va recuperati rapid.
Daca doriti detalii imi puteti scrie un mesaj privat si va raspund.
0
10-01-2014, ora 12:05
xulescu2
Nu este medic/terapeut
xulescu2
Se trateaza prin kineto terapie, hidro kineto terapie, masaj, altele asemenea.
In Targu Mures am vazut ca nu se alearga la cutit asa usor.
Acolo medicii au o alta viziune asupra tratarii tuturor bolilor.
Si cu uimire am constatat pe proprai pele ca chiar da rezultate mult mai rapide decat tot ceea ce am incercat inainte prin diverse spitale in tara.
Veti spune ca faceti recuperare la dvs, acasa la un spital, dar nu este acelasi lucru, nu se ocupa nimeni de tine individual de la 7 dimineata la 5-6 seara, continuu.
Pare obositor cand cititi dar devine incurajator si mare e bucuria cand vezi iti dispar problemele.

Va laud terapeutii de la recuperare, nu va laud mancarea, si uneori nici chiar gandirea medicilor. Dar aveti noroc ca terapeutii sunt chiar oameni care fac minuni si stiu mai multe decat medicii.
0
10-01-2014, ora 12:08
xulescu2
Nu este medic/terapeut
xulescu2
Sfat pentru acum: Cautati pe internet exercitiile wiliams si faceti-le zilnic.
Incepeti de la mai putine apoi introduceti zilnic cate un el;ement in plus.
Dormiti ghemuit pe o parte.
Este interzis somnul pe burta iar cel pe spate daca se face sa aveti o perna sub genunchi.
O perioada evitati sa carati mai mult de 2 kg. Evitati ingrasarea rapida.
De tinut mine ca statul in pozitia sezand (pe scaun) exercita o presiune de 10 ori mai mare decat mersul in picioare.
0
10-01-2014, ora 13:57
Roro 45
Nu este medic/terapeut
Roro 45
Multumesc din suflet pentru sfaturi. Sunt din Bucuresti si nu cred ca o sa ajung la Tg. Mures mai ales ca am si alte probleme de sanatate. O sa caut exercitiile de care mi-ati spus si o sa le fac zilnic. Sper din toata inima sa nu mai ajung la operatie.
Va doresc o zi buna si multa sanatate !
0
10-01-2014, ora 15:51
dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
Identitate neconfirmată
dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
Buna ziua!

Din pacate, nu. Fiind vorba de o cauza mecanica, singura rezolvare completa a herniei de disc este interventia
chirurgicala.
Cu respect,

Dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
0
10-01-2014, ora 21:24
Moldovan Elena
Identitate neconfirmată
Moldovan Elena
Buna ziua !

Dupa simptomele pe care le-ati prezentat intradevar este posibil o recidiva a herniei de disc.Dar inainte de a incepe orice tratament este bine sa va adresati unui medic de specialitate. In ceea ce priveste tratamentul de recuperare prin kinetoterapie si hidrokinetoterapie este chiar recomandat in hernia de disc. Programul de exercitii Williams este foarte benefic dar inainte de a face singur va recomand sa apelati la un specialist ( kinetoterapeut ) pentru a nu agrava problema dumneavoastra. Masajul este interzis in astfel de afectiuni. Sa incercati sa evitati a duce greutati mai mari de 2 kg, rasucirile si aplecarile de trunchi, miscari bruste, si mentineti tot timpul acea zona a spatelui uscata si acoperita.Desigur evitati sa mentineti o pozitie ortostatica prelungita si cresterea in greutate.


Kinetoterapeut Moldovan Elena
0
11-01-2014, ora 09:46
Roro 45
Nu este medic/terapeut
Roro 45
Buna ziua !

Multumesc pentru sfaturi. Va rog sa-mi spuneti, din experienta Dvs. dupa cit timp de la operatie se dezmorteste membrul afectat ? Deasemeni indraznesc sa va intreb daca nu am gresit mergind foarte mult ( 3 ore zilnic plus stat in piciore ) dupa doua luni de la operatie ?
0
11-01-2014, ora 17:02
xulescu2
Nu este medic/terapeut
xulescu2
Nu se merge exagerat in picioare. Se fac exercitiile wiliams cel putin o data pe zi. Se evita greutatile peste 2 kg cel putin un an. Se evita cresterea in greutate cel putin 1 an. Daca aveti o greutate peste limita normala IMC se scade in greutate. Crema ghiara dracului, masaj terapeutic, masaj drenaj limfatic, 1 gram vitamina c zilnic (cea de la secom este cea mai naturala). Luati un supliment de vitamine VITALIN care au un complex de vitamina B extrasa din plante si sunt special concepute pentru astfel de probleme. In crizele dureroase evitati efortul, miscarea cateva zile timp in care puteti lua Celebrex minim 5 zile la rand, maxim 7-10 zile (pe luna).
Hernia se trateaza fara operatie! Eu am tratat si au tratat multi altii. Este intr-adevar o compresie mecanica a nervului dar aceasta compresie se poare rezolva fara sa tai. Daca de una singura nu reusiti sa rezolvati contactati clinica Nova Vita.
Efectuati exercitiile wiliams pe plan tare, masa, podea. Puneti un strat izolant intre spate si podea, covor.
Durerile de coloana revin daca stati in frig, mediu umed. Orice curent de aer putin rece contracteaza muschii si apare durerea.
La vindecarea starii dvs. ajuta mult si o buan dispozitie, sa simtiti ca sunteti iubita si multumita de viata. Indepartati toti factorii de stres.
0
15-01-2014, ora 18:05
Roro 45
Nu este medic/terapeut
Roro 45
Multumesc din nou si va doresc numai bine si sanatate !
0
16-01-2014, ora 13:05
Moldovan Elena
Identitate neconfirmată
Moldovan Elena
Buna ziua

Tratamentul de recuperare dupa o interventie chirurgicala in hernia de disc lombara cuprinde mai multe etape : prima este cea postoperator, urmatoarea in primele 4 saptamani de la interventie iar ca stadiu final intre 6 - 12 luni, deci dezmortirea menbrului afectat poate dura pana la 1 an dar depinde de gradul dumneavoastra de sesibilitate Iar pentru deficitu motor se efectueaza tehnici de kinetoterapie particulara ce utilizeaza facilitatea periferica si centrala a activitatii neuromusculare.Dar pentru o mai buna recuperare rolul echipei medic, kinetoterapeut, fizioterapeut este esentiala. Activitatea zilnica trebuie reluata treptat, iar statul prelungit int-o pozitie fixa trebuie intrerupt cat de des este posibil cu perioade de mers. Pentru a trata hernia de disc si fiindca nu doriti din nou o intervenit chirurgicala binenteles ca puteti sa incercati si alte tratamente care sa nu va afecteze sanatatea cum ar fi cele homeopate.

Multa sanatate

Kinetoterapeut Moldovan Elena
0
28-05-2014, ora 10:20
gabi557
Nu este medic/terapeut
gabi557
Buna ziua,

Am facut si eu o hernie de disc acum 9 luni dupa ce am fost la munte si am ridicat un rucsac nu f greu. Sunt sigura ca aveam deja hernie inainte cu 2 ani cand medicii au zis ca am discopatie lombara, doar ca era mai mica. La inceput dormeam numai pe spate cu perna sub genunchi. Dupa ce am dormit cu perna sub genunchi o perioada lunga, am avut probleme cu genunchii. Acum incerc sa dorm numai pe o parte. Intrebarea mea este cum trebuie sa fie salteaua cand dormi pe o parte, este bine sa fie mai moale sau ferma.
0
02-06-2014, ora 18:50
Roro 45
Nu este medic/terapeut
Roro 45
Buna ziua ! Va raspund in primul rind la intrebarea pe care ati pus-o in legtura cu salteaua. Din cite stiu si am citit, cel mai bine pentru coloana este sa dormi pe o saltea tare. Nu am inteles daca sunteti operata sau nu.Eu sunt operata de 8 luni si tot simt amorteli in picioare mai bine zis in talpi si uneori arsuri. Am fost la control iar doctorul care m-a operat mi-a spus ca trebuie sa am rabdare, sa fac exercitii de recuperare si totul o sa fie bine.
Va doresc sa gasiti un neurolog bun si sa va rezolvati problema cit mai repede.Multa sanatate!
0
05-06-2014, ora 11:41
gabi557
Nu este medic/terapeut
gabi557
Multumesc pentru raspuns. Nu m-am operat, am asteptat sa imi treaca. Initial am incercat sa fac exercitii, dar imi faceau mai rau asa ca nu m-am mai dus acolo si nu am mai facut nici acasa. [Mentionez ca si inainte cand aveam doar discopatie lombara m-au trimis la exercitii si le-am facut. Printre ele erau si niste aplecari in fata cu bata la spate, atunci eram ok, mergeam la lucru, nu imi era frica sa sar sau sa alerg asa ca am decis sa ma chinuiesc cu ele. Numai ca am observat ca ma doare la spate, simteam intepaturi de la aplecarile alea si i-am spus kinetoterapeutului, dar mi-a raspuns ca astea sunt exercitiile tale date de doamna doctor, asa ca trebuie sa le faci. Si le-am facut vreun an, timp in care si eu ma miram cum imi este tot mai rau, asta inainte sa merg la munte, ca ma durea si cand stateam la masa si mancam, nu mai puteam ridica nimic, o plasa cu alimente. Interesant este ca doctorul reumatolog la care am fost, cealalta doctorita care se ocupa de recuperare si inca 2 kinetoterapeuti, precum si un osteopat nu mi-au spus sa nu ridic greutati, trebuia sa imi zica cineva sa nu ridic mai mult de 2 kile.] Deci dupa munte am asteptat 6 luni, prima luna a fost mai mult la pat, plus mers prin casa si f putin afara. Apoi am inceput sa ies afara de 3 ori pe zi, cate 10 - 15 minute mers foarte incet pe o strada dreapta. Nu puteam urca sau cobori. Cu timpul am inceput sa merg jumate de ora de 3 ori pe zi, apoi am ajuns si la 50 minute. Bineinteles inainte sa ies afara stateam intinsa in pat intr-o parte cu o perna intre genunchi, la fel cand veneam, deci ma odihneam in pat. De mancat 4 luni de zile am mancat in picioare, nu am stat in fund pe vreun scaun, apoi incet incet am ajuns sa pot sa stau 20 de minute, o jumate de ora. La inceput mi-am facut un RMN lombar, aveam 3 hernii de disc, L3-L4 dimensiunile 8-12-11, L4-L4 cu 9-11-9, L5-S1 cu 8-15-5. Dupa 6 luni am mai facut un RMN si mi-au scazut. L3-L4 a ramas la fel pentru ca nu era rupt invelisul cred, l4-L5 era de 4 mm, si L5-S1 era de 6 mm. L5-S1 inca ma deranja. Am fost la neurochirurg cu al doilea RMn si acum ca si prima data a zis sa mai astept, ca au scazut, desi eu as fi vrut sa ma operez ca eram la capatul puterilor. Uite, luna asta au mai trecut inca 5 luni, deci 11 in total si o sa merg sa mai fac un rmn la sf lunii, ca sa vad daca au scazut in continuare. Am scris asta ca sa stie toata lumea ca herniile scad cu timpul si ca exercitiile in cazul meu cel putin mi-au facut numai rau. Dupa 6 luni am mai incercat sa merg la exercitii in alta parte, tot la privat, ca de la stat nu am beneficiat de nimic si acelasi rezultat, adica dupa 2 zile aveam intepaturi agresive in talpa, dureri fulgeratoare pe ambele picioare, iar inainte sa merg la exercitii puteam merge linistita 50 min, de 3 ori pe zi, plus ca la urcare si coborare nu mai aveam intepaturi in talpa, ceea ce ma incuraja. Mi-a luat o sapt, ca sa revin la stadiul in care eram inainte de exercitii, si acum continui tot asa.
0
05-06-2014, ora 12:03
gabi557
Nu este medic/terapeut
gabi557
Iar in legatura cu salteaua, eu am observat ca nu imi face bine sa dorm pe o saltea f tare, in nici o pozitie. Am incercat la un prieten o saltea cu 2 cm de spuma de memorie, era f tare, puteai sa stai pe ea in fund ca pe scaun. Toata noaptea am stat intr-o parte, desi ma durea soldul, osul bazinului, pe spate simtam intepaturi asa ca... Pentru dormitul pe spate intins eu mi-am luat o saltea mai moale, una de latex. Sincer nu o recomand, era prea moale, iar intr-o parte nu puteam dormi deloc. Asa ca am schimbat-o cu una cu 8 cm spuma de memorie. In nici un caz nu e o saltea moale. Dorm bine pe ea, dar doar intr-o parte. In primele zile dupa ce am trecut de la cea cu latex la asta cu spuma am dormit pe spate intins, fara perna sub genunchi, ca ma dureau genunchii din cauza ca nu stateau niciodata intinsi. Dar aveam dureri la spate si imi amorteau talpile, asa ca am dormit vreo 3 luni numai intr-o parte. Pana cand mi-am mai luat o saltea de la JYSK Gold WellPur, pe care pot dormi iar pe spate cu genunchii intinsi perioade scurte de timp. Nu mai fac prostia sa dorm numai pe spate. Salteaua aceasta e un pic mai moale, iar asta simt cand dorm intr-o parte sau mai bine zis cand ma mut de pe o parte pe alta. Deja am dormit 3 sapt pe ea si m-am obisnuit. Acum trebuie sa returnez una din ele si de aceea as fi vrut sa vad ce experiente au avut si alti oameni care au hernie de disc, pentru ca partenerul meu doarme bine pe ambele in orice pozitie, deci clar eu am o problema.
0
23-07-2014, ora 17:47
ion xulescu
Nu este medic/terapeut
ion xulescu
Buna ziua! Eu am dus o hernie de disc 8 luni de zile. L4 L5. am vorbit cu un domn doctor de la mures si mi-a spus ca am o hernie urata.dar inainte de operatie sa mai incerc cu fizioterapie.am facut fizioterapia, dar fara rezultat.dupa care l-am sunat si ma programat pentru operatie.am vrut sa evit operatia dar nu am avut ce face.la cate medicamente am luat in 8 luni de zile, nu am luat toata viata mea.daca mai continuam asa ma imbolnaveam de altceva.in sfarsit m-am operat si acum in 23.07 2014 am doua luni de la operatie.in prima luna mai mult am stat in pat si plimbari prin casa.in prima saptamana de la operatie m-am simtit excelent.dupa aceea a inceput sa revina durerea.tot asa de tare ca la inceput.ma tinut durerea asa tare vreo saptamana.dupa care a inceput sa scada in intensitate..l-am sunat pe domnul doctor si mi-a spus ca sa astept ca e normal...acum dupa doua luni ies din casa ma plimb doua ore fara probleme...cu durere acceptabila.durerea nu a trecut deloc.ma doare in continuu dar numai sunt dureriile aceelea violente pe care le-am avut.deci acum pot sa dorm fara sa i-au medicamente.la schimbari de vreme incepe sa ma doara mai tare dar nu e problema.rezist...de ridicat nu ridic nimic numai cate un pahar cu apa sau o farfurie cu mancare dar sa nu fie grea.in rest numai stau si ma plimb zilnic.profesia mea era de taximetrist.acum vreau sa stau 6 luni de zile fara sa nu conduc ca sa ma pot recupera mai bine.nu mananc la masa doar in pat.pe o parte.astfel evit statul pe scaun.sa va feriti de stat pe scaun.doar in picioare sa stati sau in pat pe spate sau pe o parte.taximetrie nu am sa mai fac deoarece e solicitant pentru coloana.doctorul mi-a spus ca am avut peretii praf la discuri si cred ca mi-a umplut acolo cu ceva nu stiu exact.nu am mai intrebat ca eram prea bucuros ca ies din spital.in spital am stat 4 zile..am o cunostiinta care sa operat si dureriile i-au continuat 2 ani in continuu.si dupa aceea a lasat-o.deci in concluzie trebuie sa asteptam sa treaca timpul.de la ridicat sa va luati gandul cel putin acum un an doi.daca nu vreti sa ajungeti iar la operatie.evitai sa stati pe scaun..i-ar daca incepeti sa conduceti masina sa faceti pauze tot la 20-30 minute.sa va plimbati umpic 5 minute.si nu o sa aveti probleme.acum depinde de fiecare cat timp a dus in spate hernia.spunea cineva ca dupa cateva luni hernia se retrage..in cazul meu nu e asa.eu nu am mai rezistat si am decis sa ma operez.doctorul mi-a spus sa il sun cand trec doua luni ca sa ma duc la control si sa incep recuperarea.m-as duce la o clinica de recuperare sa stau doua saptamani, dar o sa vad..eu inainte eram cu sportul..cu fotbalul.in fiecare zi...primu lucru inainte de operatie l-am intrebat pe doctor daca o sa mai pot juca vreodata.mi-a spus ca a operat si sportivi de performanta si care si-au reluat activitatea.a zis ca dupa 7, 8 luni de zile daca tin bine o zis ca pot sa joc.o sa stau cuminte un an si ceva doi si pe urma sper sa pot juca.tin sa precizez ca atunci cand aveam hernia de disc nu imi amortea nici un picior nimic.era doar durerea insuportabila.deci aveti rabdare si aveti grija la ridicat, la rasuciri si la aplecari.si la statul pe scaun.in rest va doresc multa sanatate !
0
23-07-2014, ora 21:05
Roro 45
Nu este medic/terapeut
Roro 45
Buna seara !
Multumesc mult pentru sfaturi.Discutind despre problemele noastre mai aflam ce trebuie sa facem in anumite situatii. La externare se spun foarte putine lucruri cu privire la perioada de recuperare. Mie de exemplu mi s-a spus sa fac multa miscare, sa merg mult pe jos sa urc scari si asta am si facut dar cred ca am exagerat.Acum dupa 9 luni de la operatie pot sa spun ca nu sunt refacuta complet. Nu am dureri decit foarte rar si atunci cind stau mult in picioare dar din pacate simt amorteli in talpi si uneori arsuri.Am observat ca atunci cind se schimba vremea (si vara asta a tot plouat )amortelile sunt mai accentuate. Asa cum ati spus, trebuie sa avem mare grija la miscarile de aplecare, de rotatie si binenteles la greutati. Va doresc multa sanatate si sa auzim numai de bine !
0
29-07-2014, ora 12:03
ion xulescu
Nu este medic/terapeut
ion xulescu
buna imi poti spune te rog ce recuperare ai facut dupa operatie? eu am doua luni de la operatie l4-l5.si doctorul mi-a indicat fizioterapie si masaj medical.le-ai facut? te simtit mai bine dupa ce ai terminat sedintele ?cate ore mergi pe jos zilnic?si daca te mai doare.multumesc
0
08-10-2014, ora 12:02
Mobogen
Nu este medic/terapeut
Mobogen
O solutie pentru cei care au dureri de spate sau afectiuni ale coloanei vertebrale o reprezinta scaunele cu suport pentru tibii. Acestea elimina presiunea din zona lombara si pastreaza coloana intr-o pozitie corecta, datorita sezutului inclinat in fata. Totodata, cresc aportul de oxigen in organism, imbunatatesc circulatia sanguina si au multe alte efecte benefice pentru organism. La o cautare pe google a scaunelor cu suport pentru tibii veti gasi mai multe informatii despre aceasta solutie simpla de eliminare a problemelor cauzate de statul la birou
0
23-03-2015, ora 22:39
Flooorance
Nu este medic/terapeut
Flooorance
In urma cu ceva timp mai bine zis o luna jumate am intrat aici citind in disperare ce sa fac cu sotul meu blocat la pat de coloana fiind intr.o tara straina pt inca o luna jumate unde sotul meu blocat la pat nu dorea sa auda de nici un medic.El sufera de o fobie legata de frica de ac..injectii doctori ace..cautand ce alte solutii 3xista el fiind omul care nu accepta nici medicamente de nici un fel..rabda durerea moartea dar nu accepta nimic..un prieten imi recomanda ozonoterapia...infiltratiile cu ozon in coloana..facem un consult medical aici in Venezuela unde in insula in care locuim medicina este ft avansata si extrem de moderna romania este mic copil.Ajungem cu mare greu la medicul ortoped reumatolog care be recomanda din prima aceasta interventie cu infiltratie de ozon in vertebrele bolnave..ne avand de ales ne.am informat..am citit..sotul meu decide sa accepte interventia facand si parcurgand toti pasii necesari interventiei analize, RMN.consult cardiolog etc.A facut interventia vineri 20 martie 2015 cu succes repetand din 4 in 4 zile injectii cu ozon in apropierea vertebrelor bolnave..avea 3 hernii lombare una ft grava..dupa 3 zile la pat azi a 4 zi mersul la control cu taxi..aplecarea in masina, urcarea si coboratea scarilor fiind ft ok. NERVUL SCIATIC care cobora pe piciorul stang si strangea ca o ghiara de moarte.Eu il incaltam cu sosete si papuci de ani de zile.Vad o mare lumina in toata suferinta asta care ne.a distrus viata 10 ani de zile.Cititi terapia cu ozon pt coloana si descoperiti lumina in intunericul nesfarsit dorindu.va sanatate.
1
22-06-2015, ora 14:31
ram00
Nu este medic/terapeut
ram00
Buna ziua. Acum 3 luni am fost operata de hernie de disc lombara ( l4-l5). Dupa 6 saptamani am fost la control, evolutia a fost pozitiva. Fac de 3-4 ori pe saptamana inot, cam jumatate de ora/sedinta, gmnastica usoara fac zilnic. Am insa un servici care ma tine pe scaun destul de mult, insa incerc sa ma misc cat mai des. De ceva vreme insa au aparut dureri in sold si gamba(am avut si inainte, acum sunt mai neplacute) dar numai cand merg. Daca sed sau stau intinsa in pat ma simt foarte bine. Nu pot merge insa mult, obosesc si trebuie sa ma asez, durerea e destul de suparatoare. Aceasta dispare imediat cum ma asez, insa reapare cand incep sa merg. Mi s-a spus sa am rabdare, sa nu fortez, recuperarea e de lunga durata. Intreb insa, daca mai e cineva care a trecut prin asta, cam cata vreme trebuie sa treaca pana vor disparea aceste dureri (stiu ca toata viata vor mai fi, dar sa pot merge normal).?
0
02-07-2015, ora 15:02
vasile1977
Nu este medic/terapeut
vasile1977
Am fost operat de hernie de disc lombara L5 S1 in urma cu un an. Ma simt bine si as dori sa stiu daca pot alerga sau ce sporturi am voie sa fac?
0
28-07-2015, ora 16:27
chiromedcluj
Nu este medic/terapeut
chiromedcluj
Hernia de disc se trateaza cu foarte mare succes prin chiropractica. Tratamentul este total nedureros si se realizeaza la Centrul de manipulari osteoarticulare CHIROMED la Cluj. Avem clienti foarte multumiti din toata tara (Cchiar si din Constanta).

Detalii despre cum tratam hernia de disc gasiti aici

http://www.chiromed.ro/hernie-de-disc/

Exercitii pt o coloana sanatoasa gasiti tot la noi pe site:

http://www.chiromed.ro/exercitii-pentru-muschii-paravertebrali-video/
0
04-09-2016, ora 08:23
mldvngabi
Nu este medic/terapeut
mldvngabi
Puteți sa îmi interpretați rezultatul RMN minima protruzie discala paramediana dreapta L4-L5, cu amprentarea ușoară a sacului dural.
0
28-01-2017, ora 11:13
mihai corabian
Nu este medic/terapeut
mihai corabian
buna ziua ! am 24 de ani si am fost diagnosticat cu lombosciatica ! mentionez ca intr-o zi ma luat o durere crunta pe piciorul stang, urmata de amorteala, si imi zbatea muschiu. de atunci simt o amorteala pe vipusca si deasupra degetului mare, nu pot sta pe calcai, iar cand stau jos simt o amorteala pe picior. mai tarziu mi sa zis ca s-ar putea sa fie o hernie de disc. intrebarea mea este? oare o sa imi ramana asa piciorul si amorteala nu o sa mai dispara ? oare e caz de operatie ? as vrea sa stiu ! am facut si kinetoterapie dar degeaba ! ce se poate intampla ? va rog mult dati-mi un raspuns ! va multumesc
1
22-02-2019, ora 12:32
Loreny
Nu este medic/terapeut
Loreny
Buna ziua sunt operata de 4 ori de hernie de disc, mentionez ca a 4 operatie am facut dupa 4 luni de la a 3 operatie mai exact a fost recidiva de HD
in urma unui alt RMN sa descoperit un mic fragment restant de 7 mm cu compresie radiculara si cicatrice periradiculara. Eu mentionand aceleasi dureri si amorteli pe picior cu toate ca am facut tot ce s a putut si anume: fizioterapie si kinetoterapi si in urma unui control, domnul dr a hotarat sa ma opereze sperand sa ma simt mai bine. Am acusi 3 luni de la operatie iara eu tot nu ma simt bine, mentin aceleasi dureri de coloana si amorteli in picior ca niste forme de curent, am facut fizioterapi si fac in continuare kinetoterapie dar la fel nu sa imbunatatit mai nimic. Daca este cineva care ma poate ajuta cu un sfat. Multumesc. Am uitat sa precizez ceva: Prima operatie a fost facuta in anul 2011 L5-S1 drept, apoi in 2016 L4-l5 bilateral si in 2018 in iunie
L5-S1 stang si ulterior tot in 2018 noiembrie recidiva de HD L5-S1 stanga, am 38 de ani
1
04-03-2019, ora 20:55
Banica Cristina
Nu este medic/terapeut
Banica Cristina
Bună, problema mea este următoarea sunt operata de hernie de disc L5 S1 de 1an și 5 luni cu pareza pe partea dreapta problema e ca am dureri și acum mai exact am ff des cârcei la gamba piciorului mi se blochează mușchiul, , și mai rău de vreo trei luni am fascicule mi se zbate mușchiul piciorului încontinuu, nu știu ce să mai fac, colac peste pupăză ca nu era de ajuns acum 4 zile am avut și o căzătură cam urâtă și de atunci am o durere exact în operație ca o arsură, , pot merge nu am alceva dat mă supără operația va rog un răspuns, mulțumesc frumos
0
21-05-2019, ora 16:14
Necunoscut2019
Nu este medic/terapeut
Necunoscut2019
Intrebarea mea este pt banica cristina si eu m-am operat anul asta si tot la fel m am lovit si ma arde in zona operatiei si ma si doare in operatie vreau sa stiu cum ati rezolvat cu durerea daca imi puteti raspunde la numele de necunoscut2019
1
22-05-2019, ora 08:46
Banica Cristina
Nu este medic/terapeut
Banica Cristina
Din fericire durerea nu mai există, dar din păcate m-am ales cu o nouă hernie de disc mai sus de cea operată norocul meu este că deocamdată este mică și nu mă deranjează foarte mult, sper că pe viitor să nu mai se mărească și să ajung din nou la operație ce pot să-ți spun grijă mare pe viitor
Adaugă un comentariu / răspuns
38 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: