hidrocefalie copil 11 ani

19-06-2016
sad76
Nu este medic/terapeut
sad76
In urma cu cateva zile, sotia a gasit fetita de 11 ani intr-o stare de semiconstienta, intinsa pe canapea si urme de voma pe haine si capanea. La scoala fetita s-a simtit bine, la intoarcerea de la scoala, acasa a asteptat-o bunicul si nu prezenta semne de boala. La diferenta de 1-2 ore cand a sosit sotia de la serviciu a gasit-o in starea despre care am pomenit mai sus.
A fost chemata salvarea si am ajuns la urgenta. Fetita era intr-o stare de "coma superficiala" nu deschidea ochii si nu raspundea la chemari. Daca cineva incerca sa o forteze sa faca ceva plangea si tipa.Daca era lasata in pace incerca sa doarma. Cu greu i s-a recoltat sange. A fost conectata la monitor, pulsul, tensiunea, temperatura erau normale.
A fost transferata la terapie intensiva, i s-a administrat Manitol si inca ceva prin perfuzie. Fetita s-a linistit si a adormit. S-a trezit de cateva ori putin ametita, nu intelegea ce s-a intamplat, era usor confuza dar a linistit-o sotia. Dimineata era Ok. Si-a amintit ce a facut la scoala, cum a venit acasa, dar mai departe nu mai stia nimic.
A fost mutata pe sectia de neurologie, a facut RMN si CT si a fost diagnosticata cu hidrocefalie
Acum este pe tratament cu dexametazona si antibiotic. Din ce am inteles are VSH mare. Pe CT nu s-au identificat tumori.
In urma cu aproximativ 1 luna a fost internata tot din cauza unor varsaturi. A fost tratata impotriva unei infectii urinare (avea proteine in urina).La internare era usor confuza(foarte foarte usor) dar a fost pusa pe seama deshidratarii.
Acum asteptam un raspuns de la Bucuresti.
Inteleg ca starea copilului cu hidrocefalie se poate agrava brusc, dar nu imi explic cum dupa un somn de cateva ore copilul sa para "ca nou".
Mentionez ca copilul nu a avut dureri de cap, ameteli, pierderi de memorie, dificultati de invatare etc care sa atraga atentia.
Suntem foarte ingrijorati, si nu intelegem cum se poate trece asa repede de la o stare la alta. Ne este frica ca acest episod sa nu se mai repete.
1 comentarii
0
19-06-2016, ora 23:23
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Boala aceasta, daca a fost bine diagnosticata, este o boala foarte grava.
Luati imediat legatura cu medicii specialisti de la Bagdasar Arseni din Bucuresti.
Vorbiti cu ei sa va spuna clar evolutia bolii.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: