Hipertensiune sau altă cauză ?

04-04-2014
41nd
Nu este medic/terapeut
41nd
Salut,
îmi cer scuze, am mai postat şi în threadul cu îngrijire vârstnici ( http://forum.romedic.ro/prod/Hipertensiune_sau_alt%C4%83_cauz%C4%83_?_085027.html ) dar poate mă ajută cineva cu sfaturi şi aici:

de cam trei săptămâni mama mea (56 ani) se confruntă cu stări frecvente de ameţeală, pierderi de echilibru, dureri de cap, vomită de câteva ori pe zi..

Menţionez că a fost operată de cancer ovarian vara trecută şi prin ianuarie a făcut ultimul citostatic mai uşor, de atunci şi până în martie s-a simţit foarte bine.

În prima săptămână de probleme am crezut că e o răceală sezonieră, i-am dat fervex, ceaiuri, etc.. A durut-o capul destul de des, nu se simţea bine, mergea greu prin casă..avea momente când era bine şi alte momente când nu..

A doua săptămână am dus-o la medicul de familie care ne-a spus c-are hipertensiune şi i-a dat reţetă de vreo patru pastile să ia (norvasc şi spironolactona dimineaţa, nicerium la prânz şi prestarium seara) dar după încă nişte zile de tratament nu s-a simţit nimic în bine ba chiar s-au înteţit stările de vomă, durerile de cap..

A treia săptămână am dus-o la urgenţă, la spital, i-au făcut nişte perfuzii, s-au uitat peste prescripţia de pastile, a consultat-o un neurolog (a zis că e ok 'la cap'), ne-au zis să continuăm tratamentul si uite că suntem în aproape a patra săptămână de 'tratament hipertensiv' şi nu sunt semne reale de îmbunătăţire. I-am făcut şi dietă cu ţelină, ciocolată neagră, salata de mere, morcovi, ananas, peşte.. cam tot ce e recomandat pentru hipertensivi dar ea continuă să vomite la puţin timp după ce mănăncă şi are probleme cu echilibrul, are dureri de cap dese şi intense..

Nu ştim ce să mai facem, săptămâna asta am fost la un consult cardiologic, ne-a zis că tratamentul cu pastile e ok..

Nu ştim unde să mai apelăm, pe cine să mai consultăm.. dacă aveţi sfaturi am aprecia, mulţumim !
8 comentarii
0
06-04-2014, ora 03:08
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
In cazul in care tensiunea arteriala este tinuta in limite normale si totusi are simptomele respective, trebuie luata in calcul si o posibila spondiloza cervicala cu fenomene de ICVB ( insuficienta circulatorie vertebro-bazilara ). Consider ca in cazul dansei ar fi necesar un RMN cerebral si unul de coloana cervicala. Va recomand sa va adresati si unui medic balneolog in vederea investigatiilor si tratamentului necesar.
Cu stima:
dr Petre Muresan
0
06-04-2014, ora 11:20
41nd
Nu este medic/terapeut
41nd
Mulţumesc !
0
24-04-2014, ora 15:18
41nd
Nu este medic/terapeut
41nd
Salutare,
după alte câteva săptămâni starea e tot rea:

1. a făcut o tomografie la un spital militar, s-a văzut o spondiloză cervicală şi o infecţie la urechi

2. după scoaterea unui dop dintr-o ureche am internat-o la secţia orl unde a stat pe un tratament o săptămână fără rezultat (stare generală slabă, de câteva ori pe zi se ridică tensiunea şi după convulsii şi vomat se linişteşte)

3. după o săptămână şi ceva de stat la ORL fără rezultate vizibile a mai consultat-o un medic cardio şi un medic neuro, i-au schimbat tratamentul cu alte perfuzii (manitol, o injecţie pentru tensiune şi ceva mineralizant parcă)

4. a doua săptămână ne-au recomandat să facem un RMN cerebral să vadă exact ce se întâmplă, doctora neuro suspecta ceva cu nervul optic şi nişte vase de sânge inflamate care deranjau nervul.. SAU poate urme de celule canceroase (mama a fost operată cu succes de cancer ovarian anul trecut şi după chimioterapie postoperatorie s-a simţit foarte bine din ianuarie până prin martie..)

5. acum a treia săptămână internată la spitalul oncologic i se fac perfuzii cu manitol, glucoză şi i se dau comprimate pentru tensiune, nici acum doctorii nu sunt lămuriţi ce se întămplă cu mama, de ce are o stare aşa de proastă, de ce i se ridică tensiunea la anumite intervale şi vomită..

Seara asta facem RMN-ul să vedem apoi ce şi cum..

Nişte sfaturi dacă aveţi vă rog.. Nu ştim ce să mai facem între timp..De la analize obişnuite am înţeles că inima e ok, creierul ar fi curat, stomacul ok..

Mulţumesc!
0
24-04-2014, ora 21:45
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
41 ND eu pe timpul chimio am avut probleme cu tensiunea din cauza medicamentului, ele sunt trecute si in prospect, si pt asta am facut un HOLTER dar vreau sa te anunt ca la anumiti oameni efectele citostaticelor trece mai repede, mai greu sau deloc depinde de organismul fiecaruia.
Poti incerca si cvarianta sa citesti prospectele medicamentului pe care la folosit si sa discuti cu medicul curant al mamei ca sa vezi daca aceste efecte sunt de la tratament.
Eu cand am mers la SF. IOAN pt HOLTER doctora dupa ce a citit prospectul la medicamentul cu care fac chimio mia zis citez: ESTI NEBUN DE CE IEI ASA CEVA TU AI CITIT PROSPECTUL?si dupa ce iam explicat motivul pt care il iau si ca nam alta varianta a inteles, dasta iti zic ca anumite tratamente te ajuta dar in acelasi timp NU si doctorul curant iti poate da un sfat bun in aceasta problema si el stie cel mai bine efectele acelui tratament.
0
24-04-2014, ora 21:50
41nd
Nu este medic/terapeut
41nd
Mama e internată acum la medicul oncolog care-a pus-o pe picioare după operaţia chirurgicală, problema e că nici dânsa nu-şi dă seama ce se întâmplă deocamdată..
Se pare că abia mâine ajungem la programare la RMN, poate se vede ceva acolo..
0
24-04-2014, ora 21:56
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
BAFTA MAINE si sper din tot sufletul sa aveti o veste buna.
0
24-04-2014, ora 22:04
41nd
Nu este medic/terapeut
41nd
Mulţumesc pentru mesaj, abia aşteptăm să vedem ce nu s-a văzut la celelalte tomografii mai simple de avem nevoie de RMN..
Eu sper să fie o infecţie ceva, doctorilor le era frică să nu mai fie urme de celule canceroase ori ceva..
0
25-04-2014, ora 13:28
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
RMN este mai performant si se vede mai bine, la mine de exemplu avand trei interventii sunt foarte multe suturi si cusaturi incat o doctora na riscat sami zica nimic pana nam facut CT pt ca la CT se pot vedea mai bine si se poate face diferenta asa si cu RMN si in al doilea rand se vede si o zona mai mare pt ca la mine de exemplu aveam pe rinichi care apasa pe vena cava care duce sange in organism din inima si aveam varice doar pe un picior si aveam crize de inima, si aveam varicocel ( in scrot vase de sange mari ) si la alte investigatii se uitau la scrot.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Muzica lui Mozart și Strauss pentru tratamentul hipertensiunii
  • Cofeina ar putea interacționa cu tratamentul hipertensiunii arteriale
  • Cât trebuie să fie tensiunea arterială normală?
  • Cum se măsoară tensiunea arterială?
  • Tensiunea arterială măsurată la domiciliu – imprecisă în 70% dintre cazuri (studiu)
  • Un nou contribuitor la bolile cardiovasculare
  •