Sora mea are probleme de sanatate si nu se stie de la ce, va rog sa ma ajutati!

20-10-2023
CLauraValentina
Nu este medic/terapeut
CLauraValentina
Buna ziua, de cateva luni sora mea se simte rau, manifestarile sunt tensiunea si pulsul cresc exagerat, are ameteli, dureri de cap, dureri puternice in piept ca si niste furnicaturi/intepaturi zice ea, se inroseste pe fata pe piept, o tin intepaturile si in spate, ii amorteste mana si piciorul stang, uneori amortelile/furnicaturile urca spre gat, de ceva timp o doare si in abdomen. Ea este operata si de tiroida, este scoasa toata tiroida, iar momentan la un an dupa operatie inca nu este stabil TSH ul, are si un microprolactinom in Hipofiza. Ca si analize, le-a facut pe toate, analize de sange, bune, analize la stomac, totul bun, analize la inima Ekg, dopler la carotide, test de efort, angio ct coronarian, toate bune, ce i-a iesit la plamani este asa discrete bronsiectazii difuze si un micronodul mixt cu periferie in geam mat postero-bazal dreapta, din care stiu ca se tine sub control, dar nu i s-a zic ca ar porni de aici toate starile. Si ce am mai observat la ultimile analize sanguine, ca VSH ul este marit, trebuie sa fie 20 si este al ei 40. Va rog sa imi spuneti daca e cineva care a avut simptome asemanatoare sau daca e cineva specializat sa ne indrume sa stim ce analize sa mai facem sau la ce specialisti sa mai mergem sau ce altceva sa mai facem?
1 comentarii
0
12-11-2023, ora 17:01
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Bună ziua,

Problemele par să țină în primul rând de endocrinologie. Doza de Euthyrox este bună, are analize recente de tiroidă? Prea mult Eutthyrox poate să dea înroșire a pielii, transpirații, agitație, puls accelerat etc. - poate trebuie modificată doza.

Prolactina (din prolactinom) scade hormonii estrogeni din sânge. Estrogenii scăzuți pot da efecte - oboseală, osteoporoză. La endocrinologie se măsoară prolactinemia și se dă Parlodel sau altte tratamente pentru scăderea prolactinei.


Pneumologul poate decide ce să se facă cu nodulul din plămâni. Dacă este mic, se poate ține doar sub observație. Probabil că nodulul nu are legătură cu restul simptomelor.

Cardiologic totul pare OK (test de efort și angio CT).

În concluzie, trebuie supraveghere endocrinologică.
Dacă după aceasta agitația și palpitațiile tot nu dispar, este probabil anxietate, care se tratează separat.

Multă sănătate!
Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Muzica lui Mozart și Strauss pentru tratamentul hipertensiunii
  • Cofeina ar putea interacționa cu tratamentul hipertensiunii arteriale
  • Cât trebuie să fie tensiunea arterială normală?
  • Cum se măsoară tensiunea arterială?
  • Măsurarea pulsului
  • Tensiunea arterială măsurată la domiciliu – imprecisă în 70% dintre cazuri (studiu)
  • Un nou contribuitor la bolile cardiovasculare
  • Cauzele tahicardiei (bătăilor rapide ale inimii și pulsului crescut)
  • Puls mare/mărit temporar/continuu - cauze, explicații, tratament
  •