hipertiroidie tratata cu iod radioactiv

19-03-2010
geo_ana
Nu este medic/terapeut
geo_ana
buna ziua. am fost diagnosticata cu boala basedow si ar trebui sa ma operez (tiroidectomie totala) insa am citit pe forumurile din america ca la ei hipertiroidia, inclusiv basedow, se vindeca prin administrarea unor picaturi sau alte forme de iod radioactiv. Practic acest iod radioactiv omoara tiroida si are acelasi efect ca si operatia, avantajul fiind faptul k nu este nevoie de nicio cicatrice sau taietura. Din cate am citit asa ceva se poate face si in romania. Va rog frumos daca cineva a facut acest tratament sa-mi spuna si mie care au fost rezultatele, unde l-a facut, cat costa, cat timp dureaza, cat timp trebuie sa stai izolat( daca trebuie)...cat mai multe detalii. Multumesc anticipat
18 comentarii
0
19-03-2010, ora 20:24
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Iodul este deja daunator, iodul radioactiv este de mii de ori mai daunator. Un astfel de "tratatement" este o mare aberatie si nu duce decat la distrugerea tiroidei si a altor functii in corp. Poate ca daca tiroida este lichidata in acest fel nu se mai simte nimic...la fel ca si la tiroidectomie. In acest caz este mai sanatoasa tiroidectomie, caci nu va intoxica si radiaza organismul.
0
19-03-2010, ora 20:54
geo_ana
Nu este medic/terapeut
geo_ana
va multumesc frumos pt raspuns. stiu ca iodul este daunator, insa daca aleg tiroidectomia oricum inaintea operatiei din cate am inteles se da vreo 10-12 zile de luat iod radioactiv, nu stiu exact care este scopul lui inainte de operatie, insa m-am gandit ca daca tot trebuie luat, daca tot ma radiez macar sa-l iau intr-o doza mai mare si sa nu mai fie nevoie de operatie. in plus in america aceasta este cea mai comuna solutie de tratament, operatia se face doar in cazuri extreme, cand e vorba de noduli sau cancer. mi-ar placea foarte mult sa stiu experienta unei persoane din romania cu iodul radioactiv si unde as putea sa fac acest tratament, caci nu vreau sa aud de operatie. multumesc
0
20-03-2010, ora 20:06
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Dintre 2 lucruri rele cel mai intelept este sa nu alegi nici unul. Alopatia nu ofera decat metode de tratament nocive si cu efcte secundare sigure. Insa din fericire pe lumea aceasta mai exista si metode de vindecare diferite de alopatie. Homeoptia poate vindeca problema cu tiroida fara a apela la toxine, radioactivitat si busturiu. Mergeti mai bine la un medic homeopat cu experienta care practica homeopati clasica in loc sa alegeti dintre cele 2 rele de mai sus.
0
20-03-2010, ora 21:57
geo_ana
Nu este medic/terapeut
geo_ana
da, cel mai probabil asa voi face. m-am gandit si inainte la asta, insa nu am gasit imformatii cum ca homeopatia ar putea vindeca si basedow, insa nu strica sa incerc. Stiti de vreun caz de hipertiroidie care chiar a avut rezultate tratandu-se homeopat?. Multumesc pentru raspuns
0
21-03-2010, ora 09:27
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
Alegerea terapeutică dintre iod radioactiv şi tiroidectomie poate fi făcută de o echipă endocrinolog- chirurg endocrinolog- care vă va alege în funcţie de stadiul bolii dvs, posibilele complicaţii etc.
Dacă nu aveţi contraindicaţii pt iod-terapie, este chiar mai bună decât operaţia- şi evitaţi anumite riscuri pe care le presupune aceasta (lezarea paratiroidelor, a nervilor care trec prin acea zonă etc)- dar mai multe informaţii şi detalii legate de ambele terapii le-aţi putea afla doar de la un medic specialist cu experienţă. În plus iodul are mare afinitate pentru glanda tiroidă- mai ales într-o boală ca a dvs (în care tiroida este ca un burete pentru iod radioactiv)- deci riscul de a leza alte ţesuturi este chiar foarte mic.
Deci consultaţi un medic bun pentru evaluarea opţiunilor dvs, ştiind toate detaliile date de la un specialist, nu doar de pe internet unde puteţi găsi informaţii neconcludente
0
21-03-2010, ora 09:48
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Da bineinteles ca stiu, chiar multe cazuri. Daca imi spuneti in ce oras locuiti va pot poate recomand un medic bun. Homeopatia nu se poate incerca numai pt. ca trebuie ceva rabdare.
0
21-03-2010, ora 10:37
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
Puteţi încerca la Bucureşti la institutul Parhon să aflati mai multe, dl chirurg de acolo are răbdare foarte mare cu pacienţii şi le explică multe, nu ştiu să vă spun preţ şi din câte ştiu eu în 10-12 zile iodul se elimină din corp
0
21-03-2010, ora 12:43
geo_ana
Nu este medic/terapeut
geo_ana
multumesc frumos pt raspunsuri.scarface sunt din constanta, chiar mi-as dori sa-mi recomanzi un homeopat bun, am de gand sa consult unul, chiar sunt adepta tratamentelor naturale... astept raspunsul tau, si ms frumos ca mi-ai oferit o alternativa la problema mea
iuliaCristina multumesc de raspuns de asemenea, am de gand sa ajung si la parhon in viitorul apropiat, sa adun cat mai multe informatii si pareri si la sfarsit sa pot lua decizia corecta, desi in momentul de fata homeopatia ma atrage cel mai mult
0
25-03-2010, ora 23:26
Geaninaleabu
Nu este medic/terapeut
Geaninaleabu
sa stiti ca homeopatie nu este egal cu natural! desi scarface nu ar recunoaste o nici taiat si remediile lor contin toxine diluate, in diverse forme, principiul homeopatiei este ca daca iti merge la inceput mai rau e din cauza ca au nimerit medicamentul si in plus cu cat e mai diluat cu atat e considerat mai puternic. e o alternativa mai ales daca va este frica de operatie si altceva, dar pe termen lung riscati sa se agraveze boala dvs de baza si sa va para mai rau de la inceput. stiu ce spun, am avut pe cineva in familie tratat de homeopat, unul bun chiar din cei recomandati de acest scarface si a facut tot ce era de facut, de la renuntat la cafea la tot si tot nu s-a facut bine pana nu s-a tratat la medic de problema (dl dr Cadar in caz ca e nevoie sa zic si asta). si niciun homeopat bun din lume nu o sa va zica asa cum o face scarface sa renuntati la chirugie, tratamente clasice mai ales cand sunt probleme serioase nu dureri de masele, burta sau cap fara leac

nu lasati impostorii sa profite de frica dvs
geanina leabu
consilier psihologie
0
25-03-2010, ora 23:54
geo_ana
Nu este medic/terapeut
geo_ana
geanina leabu, va multumesc frumos pentru raspuns si pentru atentionare. Momentan fac tratament alopat, si nu am de gand sa-l opresc, cel putin nu acum pentru ca stiu care sunt riscurile, insa ma gandeam la ceva homeopat luat concomitent cu tratamentul alopat. Imi pare foarte rau sa aud de existenta toxinelor in taratametele homeopate, dar imi doream in primul rand sa merg la homeopat pt o problema "mai mica" daca o pot numi asa, si mi-as fi dorit sa incerc. Va multumesc inca o data pentru sfat
0
27-03-2010, ora 23:21
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Argumentele celor care cu prejudecati sunt ca cele de mai sus:
"am cunoscut un caz in care homeopatia nu a functionat si deci nu are cum sa functioneze"

Acel om face nu numai o greseala in gandire ci afecteaza si gandirea unui alt om care totusi ppate fi vindecat de homeopatie. Daca homeopatia nu ar functiona nu ar exista nici un medic care face o astfel de specializare in care trebuie sa invete enorm de mult.
Numai doctorii foarte buni se fac homeopati in Romania caci este destul de greu si nu se pot castiga atatia bani ca prin vanzarea de medicamante alopate practicata in ziua de azi.

O consultaie homeopata este foarte detaliata si foarte lunga spre deosebire de ce se face azi intr-un cabinet medical.

De aici se vede pt. orice om cu cap si diferenta. In timp ce un homeopat te intreaba mii de intreabari un medic alopat - daca ai noroc - iti scrie o reteta dupa ce s-a uitat la analize.

Cei care spun ca homeopatia nu a functionat intr-un anumit caz sunt cumva convinsi ca alopatia functioneaza in TOATE cazurile ????

Cunosc zeci de mii de persoane la care alopatia nu a functionat, orice om cunoaste si aici in forum intra cateve zeci in fiecare zi.

Vrea cineva sa spuna ca alopatia functioneaza in toate cazurile si ca nu a fost niciodata la medic alopat
fara sa NU fie vindecat ?

A arunca vina pe homeopatie ca nu a ajutat intr-un anumit caz nu ajuta la indepartarea zecilor de mii de morti lunar tratati de cancer in alopatie spre exemplu. Puteti sa-i faceti sa dispara din statistica ?
Nu puteti.

Adevarul este ca nu exista nici o arta de vindecare care sa vindece 100% pe cineva ANUME si dand astfel de exemple unice nu se arata deloc adevarul ci se sugestioneaza prin frica pacientului se are sau nu are voie sa faca.

Numai Dumnezeu ar putea vindeca pe orice om si nici un medic, alopat, naturopat sau homeopat nu poate vindeca toate cazurile care le trateaza caci nu sta deloc in mana lui vindecarea chiar daca este un geniu. Asa ca nu mai aruncati cu pietre in altii cand stati pe morminte de cadavre facute zilnic de medicina ca sa va salvati prejudecatile sadite in cap folosind argumente false.

Daca alopatia ar fi buna de ceva nu ar fi atatea persoane care ies de la doctor sa intre aici sa intrebe de tot felul. Si este greu de gasit o alta medicina cu atatea esecuri evidente ca in homeopatie.

Sa fim macar rezonabili.

Geo-ana.
Daca ai crezut-o pe Geanina mai sus care nu stie ce este homeopatie decat din auzite si nici nu a inteles-o nu ai decat sa o crezi. In homeopatie insa tocmai de toxine este nevoie pt. a face remediile, care insa prin modul de fabricare devin antitoxine, similar cu vaccinul.
Nu-ti baga microbi si virusi in sange la vaccinare ?
De ce nu te speri de acei virusi si microbi din vaccin care sunt si ei toxici ?
Efectul in homeopatie se bazeaza pe unul similar vaccinului. Daca ceva te imbolnaveste, atunci prin fabricarea unui remediu diluat de milioane sau miliarde de ori din acel ceva (chiar pana nu mai ramane nici macar o molecula din substanta initiala) se produce un remediu homeopat care te vindeca.

Cand te musca sarpele nu iti da antidoate facute din venin de sarpe.
Daca nu gandesti astfel de oameni care nu inteleg si vor sai projecteze prejudecati si la altii te pot usor speria.
Si uite ca a si reusit !

AI facut vreodata polidin ?
In polidin sunt cateva milioane de microbi morti dar periculosi care ti se inoculeaza in sange, iti dau simptome rele dar ti se spune ca te fac bine. (bine nu te faci caci sunt prea multi si ajung in sange unde il intoxica). Toata lumea face Polidin si nu se gandeste ca i se inoculeaza in sange atatia microbi toxici.

Intr-un remediu homeopat nu mai este de la o anumita dilutie nici macar o molecula vizibila din aceea substanta si totusi se gasesc asa zisi medici care sa spuna ca ti se dau toxine.

Si asta cand de fapt toate medicamentele, injectiile si vaccinurile pe care le iei sunt toxine cu efectele adverse scrise negru pe alb pe hartie si pe care mai toti oamenii le simt.

Vezi cat de usor te poate pacali cineva cu argumente false daca nu gandesti ?

Poti uita deci ce ti s-a spus necugetat mai inainte de cineva care este dusmanul la tot ce spun eu si fac eu pe aici si incearca un tratament homeopat. Mai rau decat ce faci acum oricum nu are ce sa-ti faca in caz ca nu are efect.

Dar, te poate ajuta enorm.

In Constanta sunt catva homeopati insa nu stiu cat de buni sunt si cat timp acorda pacientului asa ca nu iti pot recomanda pe nimeni personal. Incearca si tu cum ti-o fi norocul.
Inainte sa te duci insa intreaba cat dureaza consultatia si daca spune ceva de 10-15 minute suna la altul.
O consultatie buna necesita timp mai mult de 30 de minute, depinde de caz.
Eu consum cateodeata pana si 2-3 ore pt. o consultatie.
0
27-03-2010, ora 23:24
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Am scris ceva gresit... ha ha...
"Si este greu de gasit o alta medicina cu atatea esecuri evidente ca in homeopatie."
Bineinteles ca am vrut sa spun "ALOPATIE."
0
02-04-2010, ora 15:34
geo_ana
Nu este medic/terapeut
geo_ana
scarface multumesc de raspuns, Am sa consult un medic homeopat, deoarece cunosc cateva persoane tratate prin asa ceva de otita, polipi, chisturi pe ovare. etc, din pacate nu cunosc pe nimeni tratat prin homeo de boala pe care o am eu, insa din pacate pt mine ma "laud" si cu alte probleme care ar putea fi tratate si prin homeopatie
si da. si medicina alopata are destule hibe, , , cu una dintre ele chiar ma confrunt acum.eu ar trebui sa-mi scot tiroida desi nu ea este vinovata pt "ravagiile" care le face in corp. ci sistemul meu imunitar care considera tiroida un corp strain si o ataca
0
23-04-2010, ora 14:20
Geaninaleabu
Nu este medic/terapeut
Geaninaleabu
pai in cazul asta nu e hiba medicina alopata- ci faptul ca daca vi se vor da imunosupresoare- care exista! si speciale pt tiroida- atunci nu merita- pentru ca ar trebui macar o data pe saptamana sa mergeti la medic sa vi se verifice doza, cantitatea de hormoni din sange etc- daca sunteti dispusa la asa ceva niicio problama, daca vreti sa ramaneti gravida nu se poate etc. si este o metoda mult mai eficienta sa fie scoasa tiroida si dati hormoni, mai usor de supravegheat, mai sigur decat cazul invers. Ca nu exista pur si simplu un tratament care sa rezolve totul usor, doar o pastila si gata, nu e vina nimanui- intr-o zi o sa se evolueze intr-atat si se va reusi- nici macar scarface nua r putea sustine asta- sau daca el sustine, niciun doctor homeopat adevarat ar sustine asta- nimeni nu sustine- va vindec si gata! (decat daca este de-a dreptul nebun)
0
01-10-2010, ora 18:45
bluelimits
Nu este medic/terapeut
bluelimits
scarface, ai putea sa imi recomanzi un medic homeopat in Iasi? (sunt diagnosticata cu Basedow)
0
10-10-2010, ora 22:28
mirzaralphi
Nu este medic/terapeut
mirzaralphi
buna ma numesc mariana am 41 de ani si am basedow medicul endocrinolog ma trateaza cu mendrol cred ca asa se cheama m am saturat de medicamente si nu am obtinut nici un rezultat mai nou m am si ingrasat mult iar ochii in loc sa si revina au luat o razna de tot
0
10-10-2010, ora 22:38
tudoradriana
Nu este medic/terapeut
tudoradriana
Am tuse seaca de 3 ani. Am facut diverse radiografii pulmonare, radiografie pentru sinusuri endoscopie faringiana, analiza cu bariu pentru stomac, tste de alergie, investigatii ORL si nimic.
Imi puteti spune care ar fi cauza si ce tratamente imi recomandati?
Multumesc!
Adriana - 38 de ani
0
31-07-2013, ora 11:51
Leontina15
Nu este medic/terapeut
Leontina15
Buna ziua, am fost recent operata de glanda tiroida pe standa si partial pe dreapta, rezultatul biopsiei a aratat ca am micro carcinom papilar, la sfatul medicului endocrinolog am trimis toate foile la cluj la oncologie si am fost programata pt luna septembrie sa fac tratament cu iod radioactiv. Panicata e putin spus, nu stiu ce sa simt si ce sa fac...daca cineva are cunostiinta de asa ceva...daca stie cineva ce urmari pot avea aceste tratamente... de la cluj mi s-a transmis sa-mi iau pastilele de thyroxine zilnic si cu 15 zile inainte de a incepe tratamentul lor sa opresc...sa nu mai mananc nimic care poate contine iod...Citesc in nebunie deja despre acest cancer si despre tratament si am impresia continua ca nu primesc informatiile necesare, si medicii parca evita sa discute deschis... Nu am fost niciodata la Cluj...astept un raspuns de la cineva stie ceva...Multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.