parca mancarea nu ar putea trece prin orificiul dintre esofag si stomac

06-01-2008
Syl 3000
Nu este medic/terapeut
Syl 3000
Am dificultati cand inghit, de parca mancarea nu ar putea trece prin orificiul dintre esofag si stomac. Sunt extrem de iritabila, cred ca si putin depresiva (imi imaginez de obicei ce este mai rau). Sunt hipertiroidiana (asa am fost diagnosticata) dar nu mai iau tratament de 10 ani. Atunci facusem scintigrama tiroidiana si unul din lobi era marit, nu mai tin minte exact ce mi s-a mai spus dar dupa 1 an de tratament am incetat sa-l iau pentru ca simptomele erau aceleasi si in plus nu ma puteam concentra la servici (mi se prescrisese Glorium parca). Vreau sa stiu daca dificultatea la inghitire se datoreaza tiroidei (nu am gatul marit sau altceva de genul asta) si daca exista vreun fel de tratament naturist pentru hipertiroidie. Multumesc!
4 comentarii
0
06-01-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Iti recomand ca excluzi o patologie mai serioasa...si pentru acest lucru este necesar sa faci o ecografie cervicala si un tranzit esofagian baritat. daca nu e nimic chirurgicl poti lua orice tratament naturist!
0
15-01-2008, ora 00:00
marinaalina
Identitate neconfirmată
marinaalina
Jena la deglutitie are multe cauze incepind de la probleme amigdaliene, afectiuni digestive ale esofagului sau stomacului si in sfirsit si probleme tiroidiene.Pentru a produce o disfagie nu nevoie sa fie mult marita in volum tiroida, inclusiv prin iritabilitate nervoasa se poate produce disfagie.Ar fi de indicat sa urmezi sfatul colegului meu si daca se exclud patologiile non endocrine, verifica activitatea tiroidiana prin masurarea TSH si T4 si daca nu va fi nevoie de un tratament strict ormonal de genul inhibitorilor tiroidieni, apeleaza la tratament simptomatic, homeopat.Daca vrei mai multe detalii scrie-mi -*


(*modificat de administrator)
0
19-04-2009, ora 12:04
StarDust
Nu este medic/terapeut
StarDust
Si eu am ceva de genul asta cam de vreo 3 saptamani incoace. Problema e ca nu pot sa inghit nimic solid, am senzatia ca mi'ar ramane in gat. Ori o senzatie de blocaj, ori o senzatie de mucozitate, prin care nu poate trece mancarea. Dureri suportabile, dar deranjante de gat (partea stanga mai ales, lateral, fata cat si spate, ca niste pulsatii sacaitoare) Am fost la ORL, unde, dupa ce mi'a verificat amigdalitele si vazand ca nu's imflamate, m'a trimis endocrinologie. Acolo mi'a facut o.. nu stiu daca e termenul exact, dar mi'a facut o radiografie, care a iesit ok. Mi'a spus ca e pe plan psihic si sa nu ma mai alarmez ca o sa imi treaca de la sine. Mi'am facut radiografie si la plamani care, la fel, a iesit buna. Dupa care am incercat la stomatolog (in prima zi am avut dureri foarte mari de ureche dreapta si greutate de deschidere a gurii) Dupa ce mi'a dat 5 zile prescriptie de antibiotic mi'a scos maseaua de minte (iesea orizontal, in totalitate in interiorul gingiei). Totusi, e o saptamana de atunci iar eu tot nu pot sa inghit. Simt o tensiune in ceafa, uneori la gat, am limba parca umflata, cerul gurii ba rece, ba cald. Nu mai stiu ce sa cred, nu mai stiu ce are la baza boala initiala si ce are la baza deshidratarea. Am fost de mi'am facut radiografie si la gat, iar acolo mi'au spus ca am o iritatie pe esofag (reflux gastro esofagian). Mi'au prescris lanzap timp de 5 zile, dar, la fel, nici o imbunatatire. Mentionez ca si analizele la sange mi'au iesit bune (WBC, RBC, HGB, HCT, MCV, MCH, MCHC, RDW-CV, RDW-SD, PLT, PDW, MPV, P-LCR, PCT). Nu mai stiu unde sa ma duc sau ce sa mai fac. Totul a inceput intr'o seara cand, in timpul mesei, simteam ca nu pot sa imi tin limba in gura sau sa mai inghit. A doua zi m'am trezit cu blocajul asta si de atunci e un cosmar. Va rog ajutati'ma cu o parere, sfat sau cu o trimitere.
0
23-09-2020, ora 09:07
Arcade
Nu este medic/terapeut
Arcade
Am și eu o problema cu esofagul, cu vreo două zile în urmă mâncam când deodată am simțit o zgarietura pe esofag eu cred că m-am iritat cu un os mic de atunci am senzația că am ceva blocat în zona esofagului, țin să menționez că nu am probleme la inchitire doar ca am acea senzație de blocaj. Ce îmi recomandați? Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.