hipoacuzie medie bilaterala

11-08-2008
ela47
Nu este medic/terapeut
ela47
Sunt noua pe acest forum si as vrea si eu un sfat de la cineva care poate sa ma ajute. Sunt mama unui baiat de 16 ani pe care l-am dus la un control ORL pentru ca mi se parea mie ca nu aude foarte bine. Am mai fost de 2-3 ori si anii precedenti cu aceeasi problema si i s-au facut spalaturi si auzea bine (asa am crezut si eu si asa mi-a spus si baiatu). Acum am crezut ca este acelasi lucru. Dar nu. I s-a facut audiograma si rezultatul - hipoacuzie medie bilaterala si trebuie sa poarte aparat auditiv la ambele urechi. Cauza - nervul auditiv.
Mi s-a recomandat sa repet audiograma cu sunet si sa faca si vocala. Concluzia doamnei doctor a ramas neschimbata. Dar ce ma pune pe mine pe ganduri (asat poate pentru ca nu pot inca sa infrunt realitatea) este ca doctora care i-a facut ultimele doua audiograme mi-a spus ca nu a mai intalnit astfel de rezultate (coroborand rezultatele de la audiograma cu sunete cu cea vocala).
Rezultatele sunt urmatoarele:
125 250 500 1K 2K 4K 8K 125 250 500 1K 2K 4K 8K
15 15 45 65 60 70 50 15 20 40 65 60 55 15
iar la cea vocala nu stiu daca sriu corect, sunt urmatoarele
30dB 40dB 50dB 60dB 70dB 80dB 20dB 30dB 40dB 50dB 60dB
0% 10% 50% 70% 90% 100% 0% 40% 60% 80% 100%
Intrebarea mea este daca ii trebuie neaparat aparat auditiv, el neavand pana acum probleme de socializare si nici probleme la scoala. Daca nu poarta ii poate dauna auzului, adica duce la diminuarea continua a acestuia?
Va rog sa ma scuzati, poate intrebarea mea suna aiurea, dar sunt o mama disperata careia nu ii vine inca sa creada ce se intampla.
Mentionez ca inainte de audiograma doctorul s-a uitat in urechi si i-a scos de acolo niste ceara cu penseta (fara o inmuiere prelabila). Se poate sa nu-l fi curatat complet?
Nu exista si alt tratament sau macar de stagnare?
In asteparea unui raspuns, va multumesc anticipat.
1 comentarii
0
11-08-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
buna ziua!
Pentru a raspunde la intrebarile D-vst. este foarte important sa stabilim corect diagnosticul.
hipoacuzia medie bilaterala( cum ati scris D-vst)...este un diagnostic incomplet.
Hipoacuzia poate fi DE TRANSMISIE..atunci cand este implicat timpanul si acest gen de hipoacuzie poate fi tratat.
si o Hipoacuzie NEUROSENZORIALA sau de Perceptie( cand este afectat nervul si nu sunt sanse de recuperare prin medicatie)
Cifrele care le.ati trimis de la audiograma reflecta o singura linie..(banuesc linia continua.
dar mai sus trebue sa fie niste cruciulite care sunt si ele legate prin linie intrerupta... _ acele cruciuliti arata starea nervului auditiv.
am sa va rog sa faceti si o TIMPANOGRAMA + audiograma sa le trimiteti pe mail
Pantru a confirma sau a infirma diagnosticul...va recomand sa faceti o internare in Clinica ORL...
Adaugă un comentariu / răspuns