Imi doresc o sarcina, credeti ca pot spera la una in urma contactelor avute?

13-07-2016
CameDv
Nu este medic/terapeut
CameDv
Buna ziua.Apelez la dumneavoastra din dorinta de a fi informata.Intretin relatii sexuale cu partenerul meu de 3 ani, metoda "contraceptiei" fiind aceeasi, si anume retragerea.Doresc sa precizez ca nu am avut nici-o sarcina in urma acelor contacte.In urma cu cateva zile, eu fiind in perioada ovulatorie(ziua 12 si 13 a ciclului menstrual) am intretinut relatii sexuale cu partenerul meu, folosind aceeasi metoda.Ejacularea a avut loc in afara vaginului, dar foarte aproape de acesta(pe labii).Doresc sa aflu daca exista speranta unei sarcini in urma acestor contacte.Va multumesc.
8 comentarii
0
13-07-2016, ora 22:23
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Da, exista riscul unei sarcini; este un risc mic dar exista. Metoda retragerii este una dintre cele nerecomandate ca solutie contraceptiva, tocmai din cauza riscurilor asociate. Faptul ca pana acum nu ati avut probleme se datoreaza norocului, dar stiti cum este cu acesta, se va termina la un moment dat...
0
13-07-2016, ora 23:33
CameDv
Nu este medic/terapeut
CameDv
M-as bucura nespus ca acum sa fie momentul in care "se termina" cu aceasta metoda.Imi doresc un copil din tot sufletul, de aceea doream sa aflu ce sanse exista.Pana la urma dumneavoastra, ca medic, stiti mult mai bine cate sanse sunt.Voi incerca sa nu sper prea mult, deoarece nu vreau sa fiu din nou dezamagita.Ceea ce ma deruteaza cel mai tare este ca, corpul imi joaca feste...am greturi, dureri de sani, intepaturi abdominale..si sunt destul de accentuate, deci nu poate fi vorba doar de imaginatie.Dar mi se pare imposibil sa simti ceva inainte sa aiba loc nidarea...
0
14-07-2016, ora 10:26
drakos
Nu este medic/terapeut
drakos
Problema e ca va doriti un copil cu cineva care, aparent, nu isi doreste. Un copil e o responsabilitate foarte mare si veti avea nevoie de ajutor in ingrijirea lui. Iar el are nevoie de doi parinti.
Daca va asteptati sa il induplecati in fata faptului implinit s-ar putea sa ramaneti dezamagita.

Cred ca cea mai matura atitudine ar fi sa vorbiti cu el si sa il faceti sa inteleaga cat de mult va doriti dvs un copil.

SI 2 - s-ar putea sa fie niste probleme daca "ati scapat" 3 ani cu metoda asta (sau a scapat el mai bine spus). Adica s-ar putea sa mai dureze putin pana veti ramane insarcinata atunci cand va veti decide impreuna sa incercati.
0
14-07-2016, ora 10:40
CameDv
Nu este medic/terapeut
CameDv
Stiu ca asa pare, dar si el isi doreste.Adevarat, nu la fel de mult cum imi doresc eu, lui ii este teama, ii este teama ca nu se va putea adapta.Nu imi doresc asta pentru a-l tine langa mine, pentru ca un copil nu poate face asta.Suntem un cuplu stabil, locuim impreuna, el munceste foarte mult, deci probleme din punctul acesta de vedere nu exista.Si eu m-am speriat vazand ca in atatia ani nu s-a intamplat nimic, dar sincer imi cunosc barbatul, este foarte stapan pe el si se "controleaza".Daca ar fi acum ca eu sa fiu insarcinata, nu i-ar parea rau nici-o secunda.
0
14-07-2016, ora 14:27
drakos
Nu este medic/terapeut
drakos
Tot ar fi corect sa discuti cu el inainte. Probabil va fi de acord in final(femeile stiu sa convinga).
0
14-07-2016, ora 14:48
CameDv
Nu este medic/terapeut
CameDv
Asa este.Va multumesc pentru sfat
0
14-07-2016, ora 17:05
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Ultima data cand verificasem copii se faceau altfel: cu discutii despre un viitor impreuna, planuri etc, si cu un contact sexual in care ejacularea se face inauntrul vaginului. Dumneavoastra faceti exact opusul, sperand sa-i faceti o "surpriza" partenerului, care s-ar putea sa fie una neplacuta.
0
14-07-2016, ora 22:24
CameDv
Nu este medic/terapeut
CameDv
Va asigur ca nu ar fi una neplacuta.Daca intradevar avea o problema cu acest subiect, si in mod sigur nu si-ar fi dorit, ar fi putut folosii o metoda mult mai benefica de protejare, este si a fost constient ca sunt sanse destul de mari, in special eu fiind la ovulatie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  •