incomod

02-05-2007
Marius 222
Nu este medic/terapeut
Marius 222
De vreo 2 ani am o durere in partea stangă, cred eu că la inimă, mai bine zis inţepături de scurtă durată dar se ţin in serie vreo 5 - 10 minute, destul de supărătoare. Altă dată se prezintă ca op durere apăsătoare ce ţine ceva vreme.
Menţionez că am 32 de ani, 1, 82 inălţime, 108 kilograme, intradevăr nu prea fac efort fizic, mănanc destul de neglijent, adică grăsimi, etc, ce credeţi că este, binenţeles fără a mai specifica că trebuie să merg la medicul de familie apoi la un specialist etc. doar aştept pt. inceput o părere profesionistă dacă se poate. Eventual ceva sfaturi.
2 comentarii
0
02-05-2007, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Daca durerile au caracter de intepatura si nu apar la efort, e posibil sa fie cauzate de o lipsa de calciu (si sau magneziu), anxietate si stres. Insa pentru ca exista si senzatia de apasare, trebuie facuta o electrocardiograma, singura in masura sa excluda cardiopatia ischemica si analize pentru a vedea nivelul colesterolului, trigliceridelor si al glicemiei (precum si al calciului si magneziului).
Renuntati la grasimile animale din alimentatie (carne de porc), consumati branzeturi si lactate degresate si incercati sa pierdeti in greutate prin exercitiu fizic si renuntarea la fainoase si la dulciuri. Aveti un indice de masa corporala de 31, 1, care inseamna obezitate gr. I. Pentru reducerea riscului cardiovascular, treptat, ar trebui sa va apropiati de un IMC de 25, adica aprox. 85 kg.
0
03-05-2007, ora 00:00
Marius 222
Nu este medic/terapeut
Marius 222
Mulţumesc Dr. Ana-Maria, nu am remarcat cu exactitate dacă aceste simptome apar la efort ori în repaus, dar şi când stau la televizor ori calculator simt aceste dureri şi înţepături.
În ceea ce priveşte renunţatul la alimentele ce influenţează obezitatea e mai greu, dar totuşi am să încerc. E spre binele meu normal.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: