Intepaturi asociate cu mancarime

02-02-2019
Alin Caraman
Nu este medic/terapeut
Alin Caraman
Buna ziua. Problema mea a inceput in perioada Craciunului si de atunci tot persista si parca in ultima vreme s-a agravat. Pe scurt, am o senzatie de intepaturi (uneori mancarimi) in zona sternului si al abdomenului superior. Am facut la recomandarea medicului ekg, ekg de efort si mi-a vazut medicul cardiolog inima printr-un ecran si totul este perfect. Aceste intepaturi/mancarimi din zona abdomenului superior apar in special in momentul in care ma aplec sau cand misc cutia toracica in față. Iar simptomele par sa se inrautateasca de la o zi la alta. Ce ar putea sa fie? Multumesc anticipat.
3 comentarii
0
02-02-2019, ora 15:13
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sa nu fie somatizari de anxietate. Va stiti mai anxios?
0
02-02-2019, ora 15:18
Alin Caraman
Nu este medic/terapeut
Alin Caraman
Intr-un fel da. In trecut am avut atacuri de panica extrem de puternice, la 3 dintre ele a fost chiar nevoie sa chem salvarea. Analizele de sange le-am facut acum o luna. Doar basofilele si colesterolul bun (HDL) au iesit la limita de sus dar nu au depasit limita.
0
02-02-2019, ora 15:36
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca organic la inima v-au controlat si nu aveti nimic, atunci sunt somatizari de anxietate.
In conditiile in care sunt dese si chiar va deranjeaza, ati putea sa mergeti la medicul psihiatru sa va dea un antidepresiv (medicamentul cu care se trateaza anxietatea).
Daca aveti timp, uitati-va pe youtube la un filmulet in engleza cu anxiety si neurotransmitters ca sa vedeti cum disfunctia neurotransmitatorilor poate produce constrictia vaselor de sange si implicit acele dureri. Nu e vorba de infarct, ci de o dereglare a neurotransmitatorilor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici