interpretare eck

19-12-2008
aridana
Nu este medic/terapeut
aridana
am fost azi la medic si mi-a facut ecg. as vrea si eu niste lamuriri cu privirea la interpretarea ecg-ului.d-na doctor scrie acolo: TPSV HTA FORMA OSCILANTA RS CU AV=90B AQRS+60UNDA Q IN DERIVATIE INFERIOARA iQT ALUNGIT.va rog frumos lamuritima ce insemna unda Q in derivatie inferioara iQT ALUNGIT si TPSV.nu am idee. va rog sa ma ajutati cu interpreatre. este grav? am folosit concor si d-na doctor mi l-a schimbat acum cu atenolol ce parere aveti de atenolol?
1 comentarii
0
22-12-2008, ora 18:58
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
TPSV inseamna tahicardie paroxistica supraventriculara, adica inima uneori iti bate mai repede; si ai si o tensiune arteriala care cand scade, cand creste.Unda Q si toate acele litere si cifre nu sunt decat denumiri si valori ale activitatii electrice a inimii care ajuta medicul la diagnostic.Bolile tale nu sunt grave si atenololul va ajuta inima sa nu o mai ia razna si tensiunea sa nu mai urce cand vrea ea.Vezi cum te simti cu atenolol si mergi la control cand te-a chemat medicul.Sarbatori fericite!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici