Interpretare rezultat RMN cervical

21-08-2017
carpnina
Nu este medic/terapeut
carpnina
Buna ziua,
In urma cu sase luni de zile am avut o paralizie faciala periferica dreapta cu zona zoster. Am urmat tratrament cu Betaserc si Neurovert si ameteala nu a disparut si nici nu s-a diminuat. Este o ameteala continua zi si noapte cu care incerc continuu sa ma adaptez ca sa pot muncii in fiecare zi.
Saptamana trecut am facut un RMN cervical pentru a gasi cauza ametelii care nu mai dispare. In ultimul timp tot mai frecvent m-am trezit din somn cu mainile amandoua amortite pana in varful degetelor fara sa dorm pe maini, pur si simplu pe spate, cu fata in sus. La miscarea capului dintr-o parte in alta se aud trosnituri ca si cum s-ar rupe ceva inauntru, iar lasarea capului lateral, fata si spate o fac cu mare greutate.
Rugamintea mea este daca se poate sa imi spuneti care este rezutatul RMN-ului pe intelesul meu ca sa stiu ce pot face.
Concluzie RMN: Rectitudinea coloanei cervicale.
Mici protruzii discale - paramediana stanga la nivel C7-Di, paramediene drepte la nivel C6-C7, C5-C6, C3-C4 si debord discal posterior C4-C5, ce comprima discret sacul dural.
Va multumesc pentru ajutor.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
13-01-2023, ora 13:20
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medic Chat
Întreabă un Neurolog online
Rapid    Confidențial    Anonim
Cu Medic Chat ai peste 400 doctori din 40 specialități medicale.
Vezi doctori disponibili
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amețeli frecvente - e normal să amețești zilnic? Despre cauzele amețelilor
  • Îmi amorțesc mâinile când dorm - e normal?
  • De ce amețesc? Cele mai frecvente cauze ale amețelilor
  • Amețeala - cele mai frecvente cauze
  • Cum tratezi amețeala (vertijul, amețelile frecvente)
  • Legătura dintre amețeală și COVID-19: unul din zece pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2 prezintă amețeală
  • Ameţeli în timpul somnului (înainte să adormi) - cauze posibile
  •  

Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.