intrebare

29-08-2008
sandrada
Nu este medic/terapeut
sandrada
Mi-a recomandat medicul de fam un tratament cu paluxetil ptr anxietate si atacuri de panica, dar am citit prospectul si m-au ingrozit reactiile adverse, prin urmare mi-e teama sa incep tratamentul. Vreau sa stiu daca a folosit cineva acest tratament si ce reactii adverse a avut si daca a dat rezultate ac tratament.In prezent folosesc xanax de 0.25 o tab pe zi, dar trebuie sa incerc sa renunt la el ptr ca il folosesc cam de 6 luni de zile si mi-e teama ca da dependenta.
1 comentarii
0
09-10-2008, ora 00:00
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Faci bine daca vrei sa renunti la Xanax pt ca folosit mai mult de 2-4 saptamani creaza dependenta...tocmai deaceea te rog sa renunti la Xanax scazand doza putin cate putin pentru a minimaliza sau chiar evita sindromul de sevraj.

Paluxetil contine paroxetina, folosita pentru tratamentul simptomelor aparute in toate formele clinice ale bolii depresive, inclusiv ale depresiei insotite de anxietate; tratamentul simptomelor si profilaxia recurentelor tulburarii obsesiv-compulsive; tratamentul simptomelor si profilaxia recurentelor tulburarii de panica cu sau fara agorafobie; tratamentul simptomelor tulburarii anxioase sociale/fobiei sociale.

Reactiile adverse sunt STRICT dependente de doza administrata cat si de complianta...nu mai citi prospectul pentru ca unii producatori trec reactii adverse care ar putea aparea (unee nici macar dovedite) si datorita faptului ca vor sa fie "acoperiti". Daca tu iei Paluxetil si faci soc anafilactic insa nu din cauza acestui medicament dar tu fiind perfect convinsa ca acesta este cauza poti da in judecata firma producatoare de la care poti obtine o suma f mare lucru care ar deranja bugetul firmei respective, in acest caz SANDOZ...pentru rezolvarea unei posibile astfel de probleme producatorii trec f multe reactii adverse, exagerat de multe tocmai pentru a preintampina astfel de actiuni in judecata.

Paluxetil este bun, eu personal i-as da nota 8, 5-9 pt tratamentul depresiei, TOC si anxietatii. Este folosit chiar si pentru cleptomaniei, piromanie si ejaculare precoce (insa in unele cazuri produce la barbati impotenta).

IN CONCLUZIE, nu mai citi prospectul pt ca te vei concentra asupra reactiilor adverse si asta iti influenteaza subconstientul care va face in asa fel incat sa le ai chiar daca tu nu ar trebui sa le ai (scuza-mi repetitia) ; urmeaza indeaproape sfaturile si doza prescrisa de medicul tau curant... :)

Numai Bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul