Jocurile de noroc

21-12-2022
UnTipCiudat
Nu este medic/terapeut
UnTipCiudat
Salut. Stiu ca au mai fost topicuri dar imi zic eu pe scurt povestea.
Sunt dependent, de mult timp, 14 ani anul asta, am putin sub 30 de ani, o cariera foarte buna si un salariu decent (aprox 900 euro lunar), dar in momentul actual ma simt distrus.
Sunt in cel mai rau punct din viata mea, am jucat foarte mult in ultima vreme, am un card de cumparaturi descoperit de 25 000 lei pentru
care trebuie sa dau dobanda lunar 500 lei, si o datorie de 3000 de euro la un prieten pe care trebuie sa o platesc maximum in 6 luni.
Asta in contextul in care cheltuielile mele de trai lunar sunt cam de 2000 de lei.
Trebuie sa pun banii inapoi intr-un mod mai urgent, deoarece daca afla partenera mea.cred ca ma va lasa si nu pot sa o pierd. La ea tin cel mai mult din toata lumea si...as fi complet distrus daca m-ar lasa, practic as muri.
Am multe cheltuieli anticipate anul acesta, in cel mai bun caz daca fac un credit de nevoi personale de 15 000 lei ca sa acopar cardul si sa incep sa strang din nou bani, la finalul anului tot voi avea datorii de 10 000 lei.
Sunt dispus sa muncesc, sa pun bani de o parte, sa fac tot ce imi sta in putinta sa repar aceasta problema.
Dar sunt mort pe dinauntru, sunt stresat, am probleme cu sanatatea, iar mintea mea este extrem de bolnava. Poate povestea mea nu e asa de rea ca a celorlalti de pe acest forum dar va jur, am atat intuneric si durere in mine incat ma tem ca intr-o zi voi ceda.
Ma prefac PERFECT si nimeni nu stie prin ce trec. NIMENI.
E doar vina mea, si am fost prost rau de tot, chiar si acum pana la salar mai am sub 1000 de lei, iar cand vine salariul jumatate se va
duce pe dobanda si niste datorii mai mici.
Nu stiu ce caut exact, dar va rog din inima daca ma poate ajuta cineva, cu un sfat, o vorba buna, o incurajare. Nu am pe nimeni caruia sa ma pot destainui in acest fel si desi nu simt nimic, am o durere surda generalizata de mult timp de la acest stres, e absolut cel mai oribil punct al vietii mele.
De asemenea daca mai trece cineva prin situatii de genul, sau a mai trecut, m-ar ajuta sa mai aud si alte povesti...desi triste, de reusita in final sper.
Este exclus sa ma destainui parteneriei sau parintilor deoarece am un istoric si as pierde totul.
Va multumesc.
12 comentarii
1
21-12-2022, ora 23:52
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna.
Intrati in grupul de Facebook Oxigen - Sprijin pentru dependente (alcool, droguri, jocuri de noroc) si mai cititi sfaturile care s-au dat aici pentru cei cu aceeasi problema.
0
22-12-2022, ora 08:15
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Nu te-ar ajuta la nimic incurajarile si sfatirile. Tu ai o dependenta si pana nu o recunosti si nu accepti sa o tratezi adecvat (pshiatru+psiholog), totul va fi degeaba! Ai o tulburare de control a impulsului, asociata si cu depresie (reiese din ce povestesti, dar trebuie sa fii evaluat de un psiholog clinician, si psihiatru, pt diagnosticul diferential si inceperea tratamentului). Accepta ca nu poti singur sa te opresti (marturie stau cei 14 ani de dependenta, in care te-ai mintit ca toti ceilalti, ca poti controla asta!) si mai ales, sa iti rezolvi problemele financiare si cere ajutor unui psihiatru mai intai. In paralel, incepe si psihoterapia, individuala, sau de grup. Vorbim de o tulburare psihica ce se poate rezolva, insa doar cu acest tip de tratament combinat psihiatrie+psihoterapie.
0
22-12-2022, ora 08:31
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Ca și colega mea îți recomand o evaluare psihologică la un psiholog clinician cu experiență sau psihiatru pentru stabilirea corectă a diagnosticului urmată de medicație și psihoterapie: Ai nevoie de ajutor specializat pentru că după 14 ani nu poți să renunți singur fără ajutor din afară. Vorbește cu psihiatrul să te trimită la un psihoterapeut cu care colaborează ca să poți beneficia de psihoterapie prin Casa de Asigurări de Sănătate, ca să nu fie nevoie să plătești.
E important să acționezi rapid, pentru că această problemă nu se rezolvă de la sine și cu cât trece vremea îți faci mai mult rău.
0
22-12-2022, ora 18:37
UnTipCiudat
Nu este medic/terapeut
UnTipCiudat
Inteleg, va multumesc frumos de sfaturi.
Aseara nu am dormit aproape deloc.stand sa realizez cate tampenii am facut.
In continuare ma prefac si ma ambitionez sa reusesc sa gasesc o solutie si sa trec peste asta, exista refinantari, alte credite, etc. care m-ar ajuta sa rezolv situatia, in contextul in care nu as mai juca niciodata deoarece m-au distrus.
Ma simt ca intr-un vis urat si vreau sa ma trezesc.
Si depresie clar, sufar de mult timp.
Multumesc inca odata de comentarii, trebuie sa gasesc o solutie pentru situatia financiara cat de repede posibil, voi ajunge sa dau o dobanda cam mare, dar cel mai realistic scap de datorii in minim 2 ani.
0
22-12-2022, ora 19:12
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Atentie ca te concentrezi doar pe o singura fateta a problemei: nu doar sa rezolvi cu datoriile e urgent, ci mai ales, sa incepi un tratament psihiatric, altfel te vei culca pe o ureche pt ca nu iti vor mai bate o vreme recuperatorii la usa, dar asta va fi doar o chestie temporara, pana la noua recadere, care va fi cu siguranta, daca nu te tratezi adecvat. Pt ca tu nu poti controla de unul singur tulburarea de control a impulsului. Si nici nu poti controla reactia partenerei tale cand va afla ce ai facut.
1
22-12-2022, ora 19:30
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
E bine ca ai constientizat că ai o problema, pentru că ăsta e primul pas spre rezolvarea ei, dar trebuie rezolvată urgent, pentru ca problemele financiare depind in mare masură de stabilitatea emotională si dacă nu- ți rezolvi problema cu dependența poti face o recadere si o iei de la capăt.
1
22-12-2022, ora 20:41
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Ai avut mult timp liber ptr jocuri.

Un prieten tot asa a patit poate si mai rau.Avea atitea datorii incit nu mai stia ce sa faca, a hotarit sa vinda casa unei persoane cunoscute ( cu bani ) sa scape de datorie. A plecat in Germania a lucrat 2 ani (ptr rascumpararea casei), a dat banii persoanei ce a cumparat casa ( totul facut cu acte in notariat ) si astfel totul a revenit la nomal. Fiind ocupat toata ziua cu munca nu mai avea timp si pt jocuri, astfel a devenit un om normal.
Tu ai nevoe de bani, nimeni pe forum nu te poate ajuta, decit cu astfel de sfaturi ca cele de mai sus, psihoterapeutice si exemplul prietenului meu sa faci rost de bani, suna dur dar asa e viata.
Succes !
1
22-12-2022, ora 23:12
UnTipCiudat
Nu este medic/terapeut
UnTipCiudat
Este crucea mea de dus, stiu ca sunt foarte foarte bolnav si ca am o addictie inradacinata extrem de puternic in mine, povestea mea e foarte atipica, impreuna cu traume din copilarie si o familie disfunctionala, acesta a fost refugiul meu mereu.
Incerc sa ma cunosc pe mine mai bine si sa ma vindesc, si asta voi face de acum inainte.
Trebuie si voi ascunde in continuare aceasta greseala masiva. Incerc doar sa gasesc cea mai buna solutie cand vine vorba de un credit, suma de indatorare si perioada de indatorare. Desi voi plati o dobanda maricica, macar voi fi sti ca imi vor fi luati ( de exemplu, 300 euro lunar din salar pentru plata ), dar macar pe restul ii pot economisi/pune de'o parte, eventual sa termin mai repede plata.
Voi incerca sa devin un om de care pot sa fiu mandru, pentru ca m-am pus mereu pe locul 2, am avut multe perioade in care efectiv ma depersonalizam si actionam pur pe impuls, adictie poate fi numele meu mijlociu sincer va spun.
Este...momentul de o schimbare, si pot sa sper sincer din inima, ca persoanele dragi mie daca vor afla, ca nu ma vor judeca si ca ma vor ajuta.
M-am dezamagit pe mine atat de mult incat nu pot dezamagi si pe altii ca ii voi pierde.
Va multumesc doamnelor Psiholog si comentatorului, desi e un forum anonim cuvintele voastre si faptul ca mi-ati citit povestea ma ajuta.
Voi merge sa rezolv situatia financiara si voi inceta definitiv.
Daca cineva mai are probleme cu aceasta adictie, sau vrea sa isi spuna povestea, va tin pumnii si voua.
O seara buna.
1
26-12-2022, ora 19:40
Emi8
Nu este medic/terapeut
Emi8
Stai linistit. Nu esti intr-o situatie extrem de grava si de nerezolvat.

Altii si-au pierdut case, masini, nevasta, copiii.

Asta cu banii, nu ai datorii asa mari, altii au probleme cu zecile si sutele de mii de euro, parasiti de familie si prieteni.

Datoriile ti le platesti tu nu e un capat de tara 3000 euro si alte datorii de genul card de cumparaturi de 25000 lei. Si eu am cheltuit mii de euro pe tampenii, ce mai inseamna 8000 euro azi? (3000 euro + 25000 lei adica 5000 euro in total 8000). Cu 8000 de euro iti iei o masina SH cat de cat acceptabila. Deci nu-ti mai face rau sa te gandesti ca ai datorii de 8000 euro. Mare branza 8000 de euro.

PROBLEMA ESTE ALTA.

Problema e sa scapi de dependenta. Sa ai o motivatie mare cu ajutorul careia sa suporti sevrajul acestei dependente.

Ca degeaba rezolvi problema financiara cu datoriile daca pe urma recidivezi si joci din nou.

Psihog si o motivatie puternica cred ca sunt raspunsurile problemei tale. Daca ti asa de mult la partenera ta atunci transforma asta intr-o motivatie, fa-o pt partenera ta.
0
05-01-2023, ora 15:18
360
Nu este medic/terapeut
360
ce trebuie sa stii e ca dopamina e cea care te face sa devii dependent. dependenta poate fi legata de multe lucruri. unii sunt dependenti de jocuri video, altii dependenti de jocurile de noroc, iar altii dependenti de lucrurile ceva mai sanatoase, cum e sexul... sau eu stiu ce alte dependente... dependenta de citit carti... ai prins ideea.

de aceea, ce ti-as recomanda mai degraba sa faci, e sa-ti cauti sa inlocuiesti dependenta pe care o ai cu o dependenta sanatoasa. adica, sa cauti sa te bucuri de alte lucruri care nu te costa scump.

ca sa intelegi putin mecanismul si ca sa intelegi ce vreau sa-ti zic...creierul primeste o doza de dopamina, mai ridicata decat de obicei, atunci cand castigi bani la jocurile de noroc. in alte cuvinte, dopamina te ajuta sa te bucuri de castigul respectiv. in momentul in care pierzi la jocurile de noroc bani, dopamina scade, iar tu instinctual cauti sa bagi din nou bani, in speranta subconstienta de a-ti recastiga senzatia de euforie pe care ai avut-o initial la castigarea banilor, anterior pierderii lor. in felul asta se creeeaza un ciclu in care creierul devine conditionat de castigurile/pierderile de bani. asta se numeste dependenta.

ca sa rupi ciclul asta, e bine sa vorbesti cu un psiholog, cel putin. pe viitor, cauta sa dezvolti astfel de dependente pt lucruri sanatoase. adica sa cauti sa te bucuri de altfel de activitati. e normal sa dezvolti dependente, insa tine de tine cum iti antrenezi creierul sa dezvolte dependenta, si pt ce fel de lucruri sa dezvolti dependenta

un exemplu de final, alcoolici, drogatii dezvolta dependenta in acelasi fel ca jucatorii de jocuri de noroc. acelasi mecanism neuronal il au.
cei care mananca dulciuri sau mananca compulsiv...acelasi mecanism au in care dopamina creste mai mult si ii face sa-si doreasca mai mult si mai mult din acel lucru..
0
06-03-2023, ora 13:49
VSILVIA
Nu este medic/terapeut
VSILVIA
Buna ziua. Fiul meu sufera o trauma in urma unei batai, acum 4 ani si a fost diagnosticat cu tulburare psihotica acuta, tratat cu olanzapina simtindu se foarte bine, anul trecut din luna mai 2022 am insistat la doamna doctor sa i schimbe tratamentul din cauza danturii, trebuia neaparat facut ceva si nu aveam rezolvare decat a ne schimba tratamentul, zis si facut a inceput calvarul in scurt timp deoarece fiul meu a inceput cu jocurile de noroc, la inceput nu mai avea bani si in timp ne a spus ce face cu ei,. Am o intrebare aripiprazolul de 15 mg oare da dependenta la jocuri, deoarece in prospect asa scrie, sa nu fac si sa cred ceva gresit, doamna doctora este foarte capabila pe ce a facut in cei doi ani si ceva. De aceea vreau un raspusn: este aripiprazolul de vina? afecteaza cumva? Am vorbit si cu doamna doctor si a fost foarte suparata pe ce am afirmat, spunandu mi ca a tratat sute, mii de persoane cu acest medicament aripiprazol 15mg si nu au avut nimic. Ce pot sa fac
? Din ce in ce mai rau, se imprieteneste cu dubiosi, si imi este frica pentru sanatatea lui? L am blocat la majoritatea locatiilor si denumirilor jocurilor de noroc, cu ajutorul managerilor, dar se deschid altele noi si pana ajung eu sa l blochez, sau sa i interzica e tarziu.
Ajuta ti ma ?
Ne are doar pe noi, dar cand nu vom mai fi noi ce va face?? Am discutat cu directorul centrului din Gradistea, dar fara voia lui nu este primit, pentru un an de zile, in acest centru ca sa si revina, sa scape de dependenta?
Exista ceva ? sa l pot ajuta?
0
22-04-2023, ora 17:14
teoob
Nu este medic/terapeut
teoob
Salutare!

Sunt in aceeași oala.. la mine a început acum un an. Joc doar in online, cred ca e și mai rău decât live. Primele 6 luni au mers bine după a început calvarul. In acest moment sunt la pământ și nu știu incotro sa o iau. Îmi vine sa mor și sa nu mai sufăr atât de rău. Am ajuns sa fur 5000 euro de la persoanele dragi mie, părinții mei adică.. mi-am bătut joc de viața și munca lor și de toți din jurul meu :((. Eu care am fost un om “ normal” pana sa dau de aceste jocuri de noroc.. Sunt un alt om și din pacate incet mi-am distrus viața. Prieteni nu mai am, vreo 2, 3 care au fost lângă mine cât au putut dar dependenta m-a făcut sa i mint si sa ma afund mai rău in datorii și stari de depresie. Nu m-am gândit la nimic perioada asta și la nimeni doar la pofta și gândul de a face și a scoate mai mulți bani.. depresia m-a lovit rău. Sufar foarte mult și ascund încă acest lucru. Zilele astea le va trebuii acei bani și nu sunt nicăieri, i-am aruncat la gunoi efectiv :(( Nu știu cum voi reusii :(( sunt curios dacă ai reușit sa scapi? As vreau un ajutor oricât de mic, nu mai știu incotro sa merg.. mulțumesc frumos
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Legătura între dependența de substanțe și jocuri de noroc și nevoile de atașament primar
  •