La analize

02-04-2024
GeedOk
Nu este medic/terapeut
GeedOk
Colesterol total 202.
Trigliceride serice 51
Hdl colesterol 61, 6.
LDL colesterol 149, 8.

Lipidie totale serice 597.35.
VLDL colesterol 10.2.

Cum mai scad din LDL colesterol ?
3 comentarii
0
02-04-2024, ora 21:52
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Depinde de intervalele de referinta ale laboratorului la care le-ati facut.
0
03-04-2024, ora 09:56
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Nivelul LDL colesterolului (cunoscut și ca "colesterolul rău") este un factor important în evaluarea riscului de boli cardiovasculare. Valorile LDL peste 130 mg/dL sunt considerate ridicate și pot necesita intervenții pentru reducerea lor. Iată câteva strategii bazate pe dovezi științifice pentru a reduce LDL colesterolul:

1. Adoptă o dietă sănătoasă:
- Reduce consumul de grăsimi saturate: Acestea se găsesc în carnea roșie, produsele lactate integrale și unele uleiuri vegetale (cum ar fi uleiul de palmier și de cocos). Înlocuiește-le cu grăsimi nesaturate, care se găsesc în pește, nuci, semințe și uleiuri vegetale (cum ar fi uleiul de măsline și de rapiță).
- Mărește aportul de fibre solubile: Fibrele solubile, care se găsesc în ovăz, orz, fructe, legume și leguminoase, pot reduce absorbția colesterolului în sânge.
- Include în dietă alimente bogate în steroli și stanoli vegetali: Acești compuși, care se găsesc în unele margarine, sucuri și iaurturi, pot reduce nivelul colesterolului.

2. Menține o greutate sănătoasă:
- Pierderea în greutate poate ajuta la scăderea LDL colesterolului, în special dacă este combinată cu o alimentație sănătoasă și exerciții fizice regulate.

3. Fă exerciții fizice în mod regulat:
- Activitatea fizică moderată până la intensă, cum ar fi mersul pe jos rapid, alergatul, înotul sau ciclismul, timp de cel puțin 30 de minute pe zi, poate ajuta la creșterea HDL (colesterolul "bun") și la scăderea LDL colesterolului.

4. Renunță la fumat:
- Fumatul este un factor de risc major pentru bolile cardiovasculare și poate afecta negativ nivelurile de colesterol.

5. Limitează consumul de alcool:
- Consumul moderat de alcool este cheia; bărbații ar trebui să se limiteze la două băuturi pe zi, iar femeile la una.

6. Consideră suplimentele:
- Anumite suplimente, cum ar fi niacina și acizii grași omega-3, pot influența nivelurile de colesterol. Totuși, acestea ar trebui luate numai sub supravegherea unui medic.

7. Medicație:
- În unele cazuri, schimbările în stilul de viață nu sunt suficiente pentru a reduce LDL colesterolul la un nivel sigur. Medicamentele, cum ar fi statinele, pot fi necesare și ar trebui discutate cu medicul tău.

Este important să discuți cu un medic sau un dietetician înregistrat pentru a dezvolta un plan personalizat care să țină cont de nevoile și obiectivele tale de sănătate. Monitorizarea regulată a nivelurilor de colesterol și ajustarea planului de tratament pot fi necesare pentru a menține colesterolul la un nivel sănătos.
0
14-04-2024, ora 16:48
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Bună ziua,

Colesterolul LDL poate scădea prin dietă sau exerciții, cel mai bine dietă ȘI exerciți. Pot scădea colesterolul LDL cam cu 25 mg/dl (de la aproximativ 150 la 125 mg/dl). Se poate scădea și mai mult cu medicamente din clasa statinelor. Cardiologul vă va spune dacă trebuie să luați, în funcție de vârstă, fumat și alți factori. Sunt printre medicamentele cele mai des prescrise din lume, se ia o dată pe zi, efecte secundare minime spre zero.

Dar am înțeles, din alte postări, că ați început de curând să luați Seroxat.
În primele săptămâni de la începerea tratamentului, Seroxat poate da probleme ușoare de dispoziție. Este esențial să păstrați legătura cu medicul care l-a prescris în perioada aceasta. Apoi efectele bune ale Seroxat-ului intră în funcție, iar lucrurile se stabilizează.
Dieta pentru colesterol și scăderea în greuitate NU sunt priorități în această perioadă. Nu aveți nevoie de stress în plus, va fi timp și pentru diete după stabilizare.

Multă sănătate și toate cele bune!

Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici