Mă dor venele

01-04-2011
Irina Georgeta
Nu este medic/terapeut
Irina Georgeta
Este vorba de o recoltare de sânge pentru o analiză periodică. Totul a început odată cu introducerea acului în venă, în mâna stângă - lucru foarte dureros. Ţin să adaug faptul că niciodată nu am avut dureri în momentul înţepăturii. În timpul recoltării, la un moment dat, am simţit un şoc puternic în toate venele, de parcă ar fi stat să se desprindă de mână. Am izbucnit în plâns, ca un copil mic. Mi-a spus că am venele subţiri, că trebuie să beau 2l de apă pe zi şi cam atât. La câtva timp după aceea, am simţit că mă ustură venele. Au trecut două zile de atunci, zile în care nu am reuşit să dau de medicul meu de familie, să îmi fac o programare la el.. zile în care venele de la mâna stângă mi-au dat toate senzaţiile posibile - uneori simţeam că mă ustură dacă sucesc mâna într-o parte, alteori simţeam că parcă se desprind de pe mână ca nişte cabluri mici lipite cu scotch pe o suprafaţă plată, în unele momente simţeam cum curge sângele meu prin vene aşa cum simţi că curge o apă la presiune printr-un furtun de plastic, când simţeam gâdilături, când simţeam usturimi. Şi acum am aceste stări. Dacă mişc brusc mâna, o ţin prea întinsă sau o îndoi începe să mă doară, uneori o simt amorţită, alteori nu simt nimic din toate acestea. în nici unul din cazuri.

Ce am? Ce mi s-a întâmplat la această recoltare de sânge? Am nevoie de un răspuns urgent, deoarece nu reuşesc să mă consult cu un medic în momentul acesta. În afară de sfaturi de genul - să îmi pun comprese cu apă rece, să fac exerciţii cu mâna - lucru dureros - să beau apă multă - pe moment nu mă ajută asta, nu am primit nimic. Nici măcar o părere concretă legată de ceea ce aş putea să am.

Vă rog, ajutaţi-mă...
Mulţumesc!
3 comentarii
0
01-04-2011, ora 11:10
Irina Georgeta
Nu este medic/terapeut
Irina Georgeta
Astăzi a început să mă doară mâna cu totul, de la umăr. O ţin ţeapănă şi umflată pe alocuri. Diseară am să dau o fugă la farmacie şi dacă mi se va spune că este ceva serios, am să mă duc la urgenţă. Revin cu detalii, în cazul în care vor citi şi persoane care se lovesc de această problemă
0
01-04-2011, ora 19:32
cristina_mec
Identitate neconfirmată
cristina_mec
Da daca nu scapi de durere mergi la urgente, sigur vei primi ajutor!

Multa sanatate!
0
28-08-2011, ora 23:03
leira
Nu este medic/terapeut
leira
buna.am si eu o durere de vena pe mana stanga exact la incheietura cotului.durerea este de aproape un an de cand am fost internata in spital si mi-a fost sparta vena.va rog ajutati-ma cu un sfat.ce ar putea fi?chiar nu am habar.multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici