Ma simt foarte rau! | Forumul Medical ROmedic

Ma simt foarte rau!

08-03-2009
ionela1604
Nu este medic/terapeut
ionela1604
Va rog sa imi spuneti si mie ce tratament sa urmez, ce sa fac deoarece de o jumatate de an ma simt foarte rau, dar numai in anumite perioade, de exemplu cand este innorat afara, mohorat, mi-se declanseaza ceva in corp, dintr-o data imi tremura tot corpul, ma duc mai des la toaleta, am senzatie de voma, ma simt trista, iau mereu calciu, magneziu forte, ansilan, eurovita antistres, dar la fel ma simt, sunt agitata, am insomnii, visez urat, simt ca nimic nu ma poate face sa zambesc. va rog sa imi dati sfaturi ma simt din ce in ce mai des asa. Am mare nevoie de sfatul unui psihiatru, va multumesc!
23 comentarii
0
21-03-2015, ora 08:31
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Un Antidepresiv.
0
21-03-2015, ora 12:48
Marcy 16
Nu este medic/terapeut
Marcy 16
Buna ziua. As vrea si eu o a 2 a parere despre trat. care mi-a fost dat. Am foat diagnosticata cu tulburare depresiv anxioasa cu atacuri de panica. Am luat 2 sap alprazolam 0, 25 jumate dim, jum la amiazi una seara. Am mai avut de luat si arketis jumate seara dar nu l-am suportat. De cateva zile simt ca nu am destul aer, iar de ieri simt ca am palpitatii aproape tot timpul. Am fost la control ieri si mi s-a dat urmatorul trat : fobiles 37, 5 mg 1 cap seara timp de 5 zile iar din a 6 a zi velaxin 75 mg cate o cap. seara, olanzapina 5 mg 1/2 seara, alprazolam 1/2 dim, 1/2 la amiazi dar numai la nevoie si 1 seara. Acest trat. trebuie sa il iau 2 sap. apoi merg iar la control. As vrea o a 2 parere va rog despre tratament. Va multumesc frumos.Ceea ce vreau sa stiu mai exact e daca se asociaza un antipsihotic cu un anxiolitic. Daca cineva a mai urmat acest tratament as vrea sa stiu cam ce reactii pot sa apara. Nu l-am luat inca de frica reactiilor adverse.:(
0
21-03-2015, ora 16:48
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
E prima oara cand luati tratament ?
Incercati va rog sa descrieti in mare simptomele.

Mi se pare ca v-au bagat prea repede un antipsihotic.
Tratamentul dv. initial fara arketis, doar cu alprazolam, era subdozat, nu aveati cum sa va simtiti bine.

* se asociaza, acolo nu e gresit, e ok.
* pot nici sa nu fie reactii adverse, fiecare organism reactioneaza in felul lui
0
22-03-2015, ora 10:45
Marcy 16
Nu este medic/terapeut
Marcy 16
Nervoasa si agitata toata ziua, simt ca nu am aer ca am un nod in gat, tremuraturi, slabie, dureri de cap in special la ceafa, ameteli, greata, stari de voma, lipsa poftei de mancare, nu imi vne sa ma ridic din pat, nu pot face mare lucru, stare de oboseala, transpiratii, frisoane, nu prea ies din casa, nu suport sa stau unde este lume multa, vad ca prin ceata. Ceea ce ma supara cel mai tare e aceaasta stare de ametela, am impresia ca merg in toate partile. Parca oricum misc capul ametesc, palpitatii. De cand iau alprazolam parca nu mai sunt chiar asa intense starile.Nu am mai avut aceasta impresie de ameteala de cand iau alprazolam. Dar acum de 2 zile le simt iarasi.Trebuie sa imi vina menstruatia si pprobabil de aceea au revenit aceste stari de nervozitate, ameteli, greata. Am zile cand ma simt foarte bine. Dar am zile cand sunt praf. Am in casa calciu cu d3 forte la plic, magneziu la plic si pastile de zinc 15 mg. Cred ca o sa ma apuc sa iau din ficare o data pe zi sa vad daca ajuta cu ceva. Pana sa iau alprazolamul ajungeam la urgenta de 2-3 ori pe saptamana cu tensiune, palpitatii, tremuraturi, transpiratii, agitatie. Toti medicii mi-au spus sa merg la psihiatru ca e o distonie vegetativa. Eh, am fost. Diagnosticul l-am spus mai sus. Am fost anul trecut in septembrie dar nu am urmat trat de frica efectelor adverse. Dar luna trecuta pe 24 m-am apucat de alprazolam. Are ceva efect dar inca nu ma simt bine. Stiu ca trebuie sa urmez un trat complet ca sa ies din aceasta situatie dar imi e tare frica de reactiile adverse a medicamentelor.
0
22-03-2015, ora 12:24
Marcy 16
Nu este medic/terapeut
Marcy 16
Am uitat sa precizez ca totul a inceput ac un an cand a murit o prietena de a mea. De at aceste stari au inceput sa fie mai dese si mai accentuate. Ce am uitat sa mentionez mai e ca, cateodata parca nu ma pot concentra nici sa scot 2 cuvinte. Imi e teama sa stau singura dar nici afara nu imi vine sa ies, deci nici cum nu-i bn.
0
22-03-2015, ora 17:05
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Aveti depresie si anxietate.

E bine ca luati Xanax. E tratamentul de debut al acestor afectiuni.

Nu luati mai mult de 3 luni 0, 25 mg, 0, 25 mg, 0, 50 mg.

In momentul in care vedeti ca ati luat 3 luni si nu v-ati facut complet bine, trebuie sa treceti pe un antidepresiv. Altfel faceti dependenta de benzodiazepine care e foarte urata.

Nu trebuie sa va fie frica de medicamente. Cand incepeti cu antidepresivul, constatati cum va simtiti si daca vi se pare ca are efecte secundare pe care nu le suportati il puteti opri oricand doriti. Ad-urile NU dau dependenta.
Cele mai multe persoane nu au efecte secundare deloc.
Fiecare organism reactioneaza in felul sau la anumite medicamente.

Trebuie sa fiti informata ca afectiunile psihice sunt afectiuni de durata indelungata care vin si pleaca in episoade numai daca tratamentul este facut corect.

Velaxin e un medicament foarte bun. Cu el o sa va simtiti mai bine decat cu xanax, garantat. Dupa ce terminati cele 3 luni de xanax puteti sa treceti pe velaxin.
0
22-03-2015, ora 17:31
Marcy 16
Nu este medic/terapeut
Marcy 16
Velaxinul si alprazolamul trebuie sa le iau impreuna. Tratamentul complet care mi s-a dat este :fobiles 37, 5 mg 1 cap seara timp de 5 zile iar din a 6 a zi velaxin 75 mg cate o cap. seara, olanzapina 5 mg 1/2 seara, alprazolam 0, 5mg 1/2 dim, 1/2 la amiazi dar numai la nevoie si 1 seara.Eu am luat doar alprazolamul asa cum mi-a spus doctorita. restul nu le-am luat de teama efectelor adverse.Alprazolam iau deja de 4 saptamani.Primele 2 sap. am luat alprazolam 0, 25 mg 1/2 dim., 1/2 la amiazi si 1 seara.Am fost la control si mi s-a dat trat de mai sus, din care din pacate am luat doar alprazolamul din nou, asa cum am spus mai sus ca mi l-a dat sa-l iau.Pot sa spun ca ma simt putin mai bn dar nu perfect, iar fara restul tratamentului nu cred ca o sa rezolv nimic, tot o sa am aceste stari nasoale. Cu frica cu ne frica trebuie sa fac trat. complect asa cum mi l-a dat doctorita si o sa vad ce va fi. Multumesc..
0
22-03-2015, ora 17:43
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Alpraxolam = Xanax

Cititi prospect Alprazolam.

Nu e voie sa luati mai mult de 2-3 luni.

Apoi se intervine cu un ad.

Olanzapina de 5 mg e un antipsihotic care intr-adevar are efecte secundare precum ingrasarea...

Trebuie dupa terminarea celor 3 luni de xanax sa incercati sa vedeti cum va merge doar cu un ad. Puteti sa luati Fobiles si apoi Velaxina.

Unii medici prescriu si 8 medicamente. Nu are rost sa ne toxicizam organismul daca ne merge bine doar cu 1. Trebuie incercat.
0
22-03-2015, ora 17:58
Marcy 16
Nu este medic/terapeut
Marcy 16
Ceea ce nu inteleg este dc mi-a mai dat si olanzapina. Alprazolamul si antidepresivul cred ca erau de ajuns.
0
22-03-2015, ora 20:05
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Olanzapina in aceasta cantitate creste efectul antidepresivului, dar trebuia intai sa va dea antidepresiv simplu, sa vada cum reactioneaza organismul dv.
0
29-03-2015, ora 19:09
Marcy 16
Nu este medic/terapeut
Marcy 16
De 3 zile am niste" furnici " ca sa zic asa in degetele de la mana stanga si pe dosul palmei si la buza de sus, o durere surda in umarul stang. Am diagnostic de tulburare depresiv anxioasa cu atacuri de panica. Tratamentul l-am scris mai sus dar nu l-am inceput decat alprazolamul l-am luat atata tot. Iau mgb6 1 capusa pe zi la amiazi. Aceste stari sunt de la anxietate sau sa i-au si niste calciu ?
0
29-03-2015, ora 22:01
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Marcy 16

Sunt simptome si de anxietate si de lipsa de calciu.
Doctorul trebuia sa va faca toate analizele de sange inainte de a va da tratament.
Alprazolam se ia maxim 3 luni.
Parerea mea e sa continuati doar cu velaxina. Sa vedeti intai cum va simtiti.
0
29-03-2015, ora 22:07
Marcy 16
Nu este medic/terapeut
Marcy 16
Am facut analize si calciu a iesit putin sub limita.Calciu din oase a iesit mai prost. Multumesc pt raspuns.Nu am luat inca altceva decat alprazolamul.Imi e frica sa iau velaxinul
0
29-03-2015, ora 23:58
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cand se implinesc 3 luni de alpralozam, trebuie sa il opriti ca da dependenta.
Incercati velaxina si daca aveti efecte sec. majore luati altceva.
Asta cu efectele sec extraordinare la ad-uri sunt povesti.
Puteti sa luati o pastila si acum sa vedeti ca nu aveti nimic.
0
30-03-2015, ora 12:18
Marcy 16
Nu este medic/terapeut
Marcy 16
Am mai luat cipralex acum 7-8 ani cand am facut o depresie iar. Nu am avut nici un efect, mi-a fost bn. O sa incep si cu velaxinul de diseara, ce o fi o fi. Oricum mai rau decat ma simt acum nu pot sa ma simt. Alprazolamul il iau din 24.02.2015, mai am putin pana la 3 luni:). Multumesc de raspuns.
0
30-03-2015, ora 14:32
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Inseamna ca tu ai avut episod de remisie a afectiunii de 7 ani cu Cipralex. Te-ai simtit bine in toti acesti ani ? Cat timp ai luat Cipralex ? I-ai zis doctorului ca ai avut remisie 7 ani cu Cipralex inainte sa scrie reteta ?
0
30-03-2015, ora 15:27
Marcy 16
Nu este medic/terapeut
Marcy 16
Da, m-am simtit foarte bine in acesti ani. In jur de vreo 6-8 luni, nu mai tin minte exact. Da i-am spus ca am mai facut tratament dar at nu mai stiam exact cu ce si cum pana am venit acasa si am cautat. Am gasit o singura schema de tratament de at. Totul a pornit acum 1 an de zile cand a murit o prietena de-a mea si am avut un soc. De at incet incet simptomele au inceput sa fie mai dese si mai intense. Ajunsesem sa merg la urgenta din 2 in 2 sau 3 zile.. Imi faceau cate un diazepan si ma trimiteau acasa spunandu-mi sa merg la un psihiatru ca e pe sistem nervos din cauza socului pe care l-am avut cand a murit prietena mea.
0
30-03-2015, ora 17:51
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pentru persoanele care sunt bune si fac fapte bune moartea reprezinta intalnirea cu Dumnezeu, cu ingerii si cu sfintii, cea mai mare sarbatoare a vietii, asa trebuie sa o priviti. Ca pe o cotinuitate in ceva infinit pozitiv.

In ultima luna intrerupeti alprazolamul treptat. Nu toate pastilele in aceeasi zi. Fara probleme. V-a dat doza mica.
0
30-03-2015, ora 20:31
cristina maria dima
Nu este medic/terapeut
cristina maria dima
Ionela ÅŸi Marcy, v-am lasat mesaje private!
Cristina
0
04-05-2015, ora 11:01
Marcy 16
Nu este medic/terapeut
Marcy 16
Buna ziua. Tot nu am reusit sa trec peste teama si sa iau tratamentul, tot numai cu alprazolam sunt. :(
0
04-05-2015, ora 13:28
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Luati o singura zi si daca simtiti ca nu il suportati nu il mai luati.

Nu vad exact care e problema.
0
04-05-2015, ora 13:56
Marcy 16
Nu este medic/terapeut
Marcy 16
Nici eu, sincer. Inainte luam orice. Acum imi e teama sa iau si un calciu.Nu stiu de ce am dezvoltat aceasta teama de medicamente, chiar daca niciodata nu am avut probleme grave, decat cate o usoara durere de stomac si greata de la unele medicamente.
0
04-05-2015, ora 18:11
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
E un simptom al anxietatii.

Inghititi pastila o singura zi si vedeti cum va simtiti.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul