mai este cineva in situatia mea?
nu stiu ce se intampla sau cum sa va explic dar de mai bine de jumatate de an am inceput sa am palpitatii (tinand cont ca am avut o viata normala faceam miscare ) acestea au aparut parca tin minte si acum intr-o zi ploioasa -ploua foarte tare si ma grabeam sa merg la farmacie sa iau ptr bunica mea o reteta cand am inceput sa am palpitatii incepeau se opreau mergeam si eu iar ma opream cam din metru in metru -atunci am crezut ca asta a fost si ca v-a trece dar nu a fost asa. Daca ma grabesc sa ajung undeva sau sa fac ceva si ma simt presata psihic de timp sau de alti factoriintru in panica si se declanseaza extrasistolele /alteori doar la gandul ca ele pot aparea chiar se intample asta. In jumatatea asta de an m-am tot perindat de n-ori pe la UPU, pe la internist, pe la cardiolog, pe la endocrinolog, pe la ecografist incercand sa aflu daca am ceva la inima insa de la fiecare am primit confirmarea ca nu sunt de la inima, insa nimeni nu mi-a sugerat cauza. uneori mai apar si din senin -tin sa va spun ca primul episod a aparut dupa o perioada foarte stresanta ptr mine.Am momente cand am o energie care ma scoate si pe mn din sarite si am mommente cand ma simt obosita si sleita de puteri, nu ma pot odihni cat trebuie casc si cateodata obosesc si cand merg.De felul meu nu imi place sa ma grabesc cand merg dar daca e cnv cu mn si ma grabeste incep iar starile alea, am luat orice vitamina se putea lua dar nimic.Am inceput astazi sa iau aspacardin dupa inca un episod de extrasistole (2 bubuituri in piept, o senzatie de falfait in piept si burta -partea stanga ) Sunt de-a dreptul stresata si desi pare o prostie am inceput sa le tin evidenta pentru ca nu cred ca voi mai scapa de asta vreodata.Chiar daca vor disparea gandul ca pot incepe oricand ma va urmari mereu.Refuz sa mai ies cu pritenii in oras, la petreceri sau in vizita la cineva de teama ca voi pati asta si mi se va face rau.M-am inchis in mine si prefer sa ies din casa doar pentru strictul necesar.daca imi puteti da un sfat va multumesc anticipat pentru raspuns !!!!
5 comentarii
Aveti Anxietate. Adresati-va medicului psihiatru si unui psiholog.
Faceti un test de anxietate orientativ pe net. E ceva pe fond nervos. Se trateaza cu pastile de specilaitate. Nu e nici o problema.
Faceti un test de anxietate orientativ pe net. E ceva pe fond nervos. Se trateaza cu pastile de specilaitate. Nu e nici o problema.
va multumesc ce-i drept la psiholog/pshiatru nu am fost, sunt obsedata de gandul ca sunt de la inima si asta imi afecteaza foarte mult calitatea vietii am doar 22 de ani si un baietel de aproape 3 ani si imi e greu cateodata in sinea mea ma consum foarte mult ptr faptul ca nu il pot plimba mai mult din cauza fricii asteia de a nu m-i se face rau.Am facut un test online si mi-a iesit ca as avea anxietatea cu at de panica icomplete si agorafobie, nu stiu cat de adv ar fi.
Faptul obsesiv ca va este afectata inima este simtpom de anxietate. Incercati o perioada tratament si vedeti cum va veti reveni.
Si anxietatea poate tine atat de mult timp? se intampla cateva zile /o sapt.doua sa nu am aceste palpitattii si apoi iar apar
Anxietatea e o afectiune, o boala. De aia se si trateaza cu medicamemente. Un procent forte mic, sub 10 % scapa definitiv, restul se pot lupta cu ea in episoade de luni sau ani toata viata. Primul pas pe care trebuie sa il faceti e acceptarea bolii. Al doilea medicatia. Al treilea mersul la psiholog care sa va ajute sa va formati o gandire sanatoasa care sa nu mai alimenteze gandurile de anxietate.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Sunt grav bolnav de CMOH
- 2Palpitații, tensiune ușor crescută și o stare foarte ușoară de amețeală constantă
- 2Probleme cardiace sau probleme ale sistemului nervos?
- 0Soft holter
- 1Subdenivelare ST in panta la testul de efort
- 3Durere in spate și piept
- 2Tensiune la efort
- 2Insuficienta cardiaca
- 1Problema cardio
- 2Puls foarte mare