Maladaptive Daydreaming Disorder/MDD

07-06-2017
527
Nu este medic/terapeut
527
Salut. :)

E foarte probabil să am această tulburare care în engleză se numește „Maladaptive Daydreaming”. (Nu știu dacă există un termen în română.) Am citit câte ceva despre ea și mă regăsesc foarte bine. Din clasele primare am început să trăiesc o a doua „viață” în capul meu, care m-a împiedicat să fac multe lucruri. Au trecut mulți ani de când a început treaba asta, iar, din ce am citit, se pare că există motive clare pentru care aș putea avea această tulburare. Am probleme mari în ceea ce privește viața socială. Am crezut că doi ani am stat acasă și nu am mers la școală din cauza fobiei sociale severe, însă mi-am dat seama că de fapt ar putea fi din cauza acestei afecțiuni (care a provocat, de fapt, anxietatea).

Nu mă diagnostichez eu, de aceea mi-aș dori să aflu dacă pot discuta cu un psihoterapeut despre asta și, dacă se dovedește că am MDD, se ocupă psihoterapeuții din România cu așa ceva?

De adăugat faptul că am făcut în trecut psihoterapie cognitiv-comportamentală, pe când nu știam de maladaptive daydreaming. Îi menționasem acelui terapeut de lucrurile ciudate pe care le fac și mi-a dat de înțeles că e anxietate și că senzația de irealitate e din cauză că stau prea mult în casă. Deci nu m-a ajutat în niciun fel.

Treaba asta chiar mă împiedică să îmi trăiesc viața... reală. Orice părere e binevenită. :D
3 comentarii
1
07-06-2017, ora 21:57
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara, este important sa se evalueze corect, de catre un specialist cu experienta, daca este vorba de o astfel de tulburare sau nu. Dar cred ca mai important este ce se face cu situatia existenta.
Daca simptomele sunt atat de neplacute incat afecteaza functionalitatea generala poate ca un tratament medicamentos poate ajuta. Alaturi de asta continuarea psihoterapiei, cu alt psihoterapeut cu experienta, poate de o alta orientare, care sa aiba o abordare diferita. Psihoterapeutii nu sunt specializati pentru o afectiune(tulburare) sau alta, mai degraba este vorba de experienta si deschiderea fiecaruia in a aborda diverse situatii.
0
07-06-2017, ora 23:08
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Uita-te pe subiectele mele la Derealizarea si depersonalizarea, vezi daca ti se potrivesc.
In principiu, daca ai fost diagnosticata cu Anxietate, ar trebui sa faci tratamentul de la psihiatru pentru anxietate si sa mergi la un psiholog. Iti va trece in timp. Sunt marturii pe forum ale unor persoane care au avut asa ceva si le-a trecut. Sa nu faci eforturi peste puterile tale. S-ar putea sa se accentueze.
Tratamentul, repeet, se face pentru boala pe care o ai si starile ar trebui sa treaca. La unii care au scris pe forum le-a trecut in cateva luni.
0
07-06-2017, ora 23:09
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sanatate multa!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: