Ajutor! Mâncărimi în zona tibiei și a gambei.

27-11-2018
Stroev
Nu este medic/terapeut
Stroev
Salut!
Am sa încerc sa va scriu cât mai explicit...
Cam din vara am aceasta problema.

A început cu câteva mâncărimi inofensive în zona tibiei și a gambei piciorului stang, o mica zona roșie și atat, fără sa fie ieșită în relief sau ceva, doar rosu.

Cu timpul mâncărimile s-au întețit, am mers la medicul de familie mi-a dat trimitere la dermatolog, acolo era o fata tânără. Mi-a spus ca este foarte posibil sa fiu muscat/ciupit de ceva insecte, dat fiind faptul ca locuiesc la curte și mi-a prescris un unguent (Diprogenta), un unguent ce nu prea și-a făcut efectul.
Ulterior am fost la sanador și de asemenea mi-a prescris tot un unguent, fără prea mare efect (cel al vindecării).

Ulterior am aflat de la o cunoștință ca as putea lua "Xyzal" pastile ce într-adevăr îmi calmează mâncărimile pe durata zilei sau a nopții, dar la fel nu mi-a trecut nici pana in momentul de fata.
Menționez ca în tot acest timp locurile mâncărimilor au evoluat din punct de vedere al aspectului.

În momentul de fata, pe tibie arata ca o coaja, în mijloc fiind cumva incolora, culoarea pielii, iar în jurul ei fiind roșie. Pe gamba același lucru și în seara asta am observat ca și la piciorul drept au apărut mâncărimile tot pe tibie și a început sa fie rosu.

Menționez, ca mâncărimile sunt doar în zonele acestea.

Am încercat sa fiu explicit pe cât posibil și tocmai d'aia îmi cer iertare ca am scris asa mult...dar as vrea niște răspunsuri poate este cineva care a avut fix același lucru sau cunoaște într-adevăr simptomele.

P. S. Nu știu dacă e cazul, dar dacă cineva care ma poate ajuta... sa se lămurească și mai bine, pot trimite o poza în privat sau cumva sa înțeleagă exact despre ce vorbesc...

Va mulțumesc mult și va salut cu respect!
1 comentarii
0
13-06-2020, ora 19:23
Razbog
Nu este medic/terapeut
Razbog
Bună ziua, și eu am aceeași problemă, ca și domnul Stroev, chiar nu mai știu ce să fac. La un picior am de un an de zile, iar la celălalt de 2 luni.Am fost și la dermatolog, la prima consultație- dermatita de contact, am urmat tratament 10 zile.Nu a trecut, apoi alt diagnostic - dermatita atopica, alt tratament, fără nici un rezultat.Nu mai știu ce să fac!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: