Medicamente antidepresive?
Va multumesc, domnule doctor. Sfaturile Dvs. sunt in asentimentul celor date si de catre dr. Horatiu Salvan. Cred ca trebuie sa mai am rabdare si sa ma dedic mai mult sportului, mai ales ca am luat si in greutate aproape 10 kg. Petrec mult timp in casa, la calculator sau televizor, de multe ori nu vreau sa vad pe nimeni. Inca nu am recastigat vointa pe care o aveam odata.
Referitor la somn, trebuie sa spun ca acuma dorm bine, probabil datorita combinatiei dintre Esprital si Trittico, si poate Zoloft. Dar oare ce o sa ma fac dupa incetarea tratamentului ?. Am suferit prea mult timp de insomnie cronica si, efectiv mi-e frica de acest lucru. Stiu ca este prematur sa ma gandesc la asta, dar aceasta grija o port deja: Ce o sa ma fac ?.
Daca nu va suparati, as mai solicita din partea Dvs. unele consideratii utile in cazul meu. Am uitat sa mentionez ca am varsta de 49 de ani, sunt pensionar MAI (de invaliditate), din cauza problemelor de ordin digestiv, psihic si neurologic ( 2 hematoame intraparenchimatoase frontale bilateral, resorbite ), confirmate prin CT si RMN.
Un medic mi-a spus ca depresia s-ar fi declansat ca urmare a producerii acestor hematoame.
Va multumesc inca o data !!!!!!!!!!!!!
Cu deosebit respect si deferenta.
Referitor la somn, trebuie sa spun ca acuma dorm bine, probabil datorita combinatiei dintre Esprital si Trittico, si poate Zoloft. Dar oare ce o sa ma fac dupa incetarea tratamentului ?. Am suferit prea mult timp de insomnie cronica si, efectiv mi-e frica de acest lucru. Stiu ca este prematur sa ma gandesc la asta, dar aceasta grija o port deja: Ce o sa ma fac ?.
Daca nu va suparati, as mai solicita din partea Dvs. unele consideratii utile in cazul meu. Am uitat sa mentionez ca am varsta de 49 de ani, sunt pensionar MAI (de invaliditate), din cauza problemelor de ordin digestiv, psihic si neurologic ( 2 hematoame intraparenchimatoase frontale bilateral, resorbite ), confirmate prin CT si RMN.
Un medic mi-a spus ca depresia s-ar fi declansat ca urmare a producerii acestor hematoame.
Va multumesc inca o data !!!!!!!!!!!!!
Cu deosebit respect si deferenta.
@readyfile: cu multa placere :)
In general tratamentele psihiatrice ingrasa, de aceea recomand pe langa tratament si o dieta fara paine (paste fainoase si tot ce contine amidon in general), axati-va pe fructe si legume si nu in ultimul rand miscare / sport.
Tratamentul se va reduce treptat, astfel incat creierul sa "nu sesizeze" modificari mari de doze din substantele lui (serotonina si dopamina), iar cand se va reduce treptat, probabil nici nu veti simti acest lucru. In mod uzual ar trebui la finele tratamentului sa fiti vindecat. Daca totusi va e teama atunci de insomnie si depresie, mai bine incercati un ceai concentrat de tei seara inainte de culcare si ceva gimnastica sa va oboseasca.
:((( imi pare rau sa aud aceste vesti depre problemele neurologice...si eu tind sa cred ca aceste tulburari psihice sa fie cauzate de hematoame (mai mult au dat o predispozitie spre acest tip de comportament anxios si depresiv)...lobul frontal e lobul personalitatii; insa daca nu sunt leziuni cerebrale majore...vindecarea e posibila.
In plus depresia isi are originea in sistemul limbic si nu in lobul frontal, la fel si insomnia care e data de sistemul activator ascendent reticulat care mentine scoarta in activitate trimitand eferente si mentinand starea de veghe; anxietatea e si ea de origine limbica si anume in amigdalele cerebrale...
Sistemul Limbic fiind o structura a creierului considerata ca fiind cea mai veche filogenetic si se afla sub scoarta cerebrala (deci sub lobii acesteia).
In general tratamentele psihiatrice ingrasa, de aceea recomand pe langa tratament si o dieta fara paine (paste fainoase si tot ce contine amidon in general), axati-va pe fructe si legume si nu in ultimul rand miscare / sport.
Tratamentul se va reduce treptat, astfel incat creierul sa "nu sesizeze" modificari mari de doze din substantele lui (serotonina si dopamina), iar cand se va reduce treptat, probabil nici nu veti simti acest lucru. In mod uzual ar trebui la finele tratamentului sa fiti vindecat. Daca totusi va e teama atunci de insomnie si depresie, mai bine incercati un ceai concentrat de tei seara inainte de culcare si ceva gimnastica sa va oboseasca.
:((( imi pare rau sa aud aceste vesti depre problemele neurologice...si eu tind sa cred ca aceste tulburari psihice sa fie cauzate de hematoame (mai mult au dat o predispozitie spre acest tip de comportament anxios si depresiv)...lobul frontal e lobul personalitatii; insa daca nu sunt leziuni cerebrale majore...vindecarea e posibila.
In plus depresia isi are originea in sistemul limbic si nu in lobul frontal, la fel si insomnia care e data de sistemul activator ascendent reticulat care mentine scoarta in activitate trimitand eferente si mentinand starea de veghe; anxietatea e si ea de origine limbica si anume in amigdalele cerebrale...
Sistemul Limbic fiind o structura a creierului considerata ca fiind cea mai veche filogenetic si se afla sub scoarta cerebrala (deci sub lobii acesteia).
@ readyfile: Eu atat pot sa va spun, sa aveti foarte mare grija la Trittico, pt. ca daca cititi commenturile mele anterioare veti afla, ca acel medicament m-a distrus. Sa reduceti doza gradat cu grija foarte mare...
Dr T..aseara am intrerupt anxiarul..ca o fi sau nu o nimereala n am dormit toata noaptea.pe la 4 si cev a am adormit dar asa in reprize de juma de ora...la 7.30 eram sus..sepoate ca organismul sa simta lipsa acestui medicament??(jumatate de pastila)...
mentionez ca ieri a fost ok...m am plimbat cu familia aproape 3 ore plus ca fusesem si la munca, deci in principiu ar fi tb s a dorm lemn
mentionez ca ieri a fost ok...m am plimbat cu familia aproape 3 ore plus ca fusesem si la munca, deci in principiu ar fi tb s a dorm lemn
am uitat...cand m am asezat in pat, imi batea inima sa sara afara din piept...simteam toate bataile, apoi m am calmat dar de adormit nici vorba.am mai patit acum ceva timp tot asa intr o noapte
@Gabriela: e foarte posibil sa fie de la intrerupere...incercati sa il luati alternativ o zi si o zi cu doza minima. Acele palpitati pot fi fenomene de anxietate usor crescuta...beti seara un ceai de tei concentrat, faceti niste genoflexiuni si flotari pana la epuizare...apoi incercati sa dormiti.
Dr T d-vs ziceti sa iau o seara da si una nu asa pe tratament scazut???
am baut si ceai sedativ(asa se cheama) am baut si ceai caldut...degeaba aveam ochii cat cepele
am baut si ceai sedativ(asa se cheama) am baut si ceai caldut...degeaba aveam ochii cat cepele
da, o seara sa luati medicamentul, cealalta nu
ceai sedativ + tei concentrat si ceva gimnastica sa va oboseasca mult.
ceai sedativ + tei concentrat si ceva gimnastica sa va oboseasca mult.
Domnule dr T...sa vedem asta noapte cum e...va dau raportul dimineata...multumesc
si va mai multumesc pt explicatiile date lui Stefan.sa fiti binecuvantat
si va mai multumesc pt explicatiile date lui Stefan.sa fiti binecuvantat
@ Drt: Am gasit acum si pe Wikipedia... eu sunt convins, ca de la asta sufar acum: http://en.wikipedia.org/wiki/SSRI_discontinuation_syndrome#Persistent_adverse_effects
neata..
somunle Dr t...am dormit bine dar cu treziri repetate.sa speram ca va fi bine
somunle Dr t...am dormit bine dar cu treziri repetate.sa speram ca va fi bine
@Alex: Da, si eu m-am gandit la asta, de aceea iti recomand ca si la ceilalti sa faci cumva sa mananci sanatos (multe fructe si legume) si sa mergi la sala...1-2 ore de forta pe zi ajuta enorm. Eu am avut o anxietate puternica sambata cu fenomene disofrice urate de tot...si avand aparatura de sala in casa, m-am apucat iar sa trag de fiare si mi-a trecut urgent, acum nu las o zi sa mai treaca fara sport.
@Gabriela: ma bucur sa aud ca ai dormit, e bine si asa...mergi inainte ca te faci bine.
@Gabriela: ma bucur sa aud ca ai dormit, e bine si asa...mergi inainte ca te faci bine.
Bineinteles dr.ul, care mi-a prescris trazodona nu a recunoscut acest lucru, care este clar din pacate... comportament tipic. Sport am incercat, si mananc si sanatos. Toate degeaba.
M-am gandit sa ma apuc iarasi de med, si sa fac o reducere foarte lenta intr-i jum. de an, dar si aici sunt o gramada de riscuri, mai ales ca nici in timp ce il luam nu eram bine.
M-am gandit sa ma apuc iarasi de med, si sa fac o reducere foarte lenta intr-i jum. de an, dar si aici sunt o gramada de riscuri, mai ales ca nici in timp ce il luam nu eram bine.
@Alex: incearca cu sertralina 50 mg sau cu paroxetina 20 mg...dupa cateva luni (3-6) reduci doza treptat...eu nu am avut nici un fel de simptom de la ele cand le-am lasat.
ce tb la boala asta???rabdare, rabdare si rabdare..mie asa imi spun cei dragi si cred ca asa este
Dr T continui ce sa fac..am altceva de facut.sper sa mi fie din ce in cei mai bine
Alex cred ca om mai disperat ca mine ca raman dependenta de medicamente nu ai intalnit.disperata nu alta..
Dr T continui ce sa fac..am altceva de facut.sper sa mi fie din ce in cei mai bine
Alex cred ca om mai disperat ca mine ca raman dependenta de medicamente nu ai intalnit.disperata nu alta..
Stimate DrT,
Am citit cu placere explicatiile si sfaturile Dvs., sunt extrem de binevenite si sper ca le voi urma, cel putin in problema alimentatiei cu multe fructe si legume.
Va multumesc inca o data si va doresc multa sanatate, Dvs. si tuturora.
Am citit cu placere explicatiile si sfaturile Dvs., sunt extrem de binevenite si sper ca le voi urma, cel putin in problema alimentatiei cu multe fructe si legume.
Va multumesc inca o data si va doresc multa sanatate, Dvs. si tuturora.
Multumesc readyfile...si eu va doresc sanatate si sper sa scapati de tratament si sa fiti vindecat 100%.
am facut tratament cu cipralex 1 an jumate, am terminat cu ele, ma simt ok, am scapat si de sevraj, ma simt ok.poate sa-mi spuna cineva dak poate sa revina atacurile din nou in timp?sau sa tin un regim -sa nu consum cafea, alcool, pt a nu ma intoarce?frica de recidiva o am un pic.va doresc sanatate multa tuturor celor de pe acest forum!
neata..Dr T azi noapte am dormit pana pe la 4...de la 4 simteam asa un puls mai tare la stomac(eu dorm numai pe burta)si nu mai puteam sa dorm...este tot o reactie la scoaterea anixiarului???ce parere aveti??
Acum pe depresie.org gasiti si doi psihologi care va pot raspunde la intrebari in timpul lor liber.
@lucian popicL evita excitantele cum sunt cafeau, bauturile energizante etc. Cauta sa dormi bine noaptea, cel putin 8 ore...si de preferinta sa te culci inainte de ora 24. Regim echilibrat bogat in fructe si legume si sport.
@gabriela: eu nu cred ca era sevraj.nu trebuie ca orice lucru minor sa ne sperie.
@gabriela: eu nu cred ca era sevraj.nu trebuie ca orice lucru minor sa ne sperie.
Dr T asa e...nu orice lucru minor tb sa ne sperie.dar stiti cum e.greu de aplicat
m a tulburat f tare ce a patit Clara..sper sa fie bine si bunul Dumnezeu s o ajute in aceste momente grele..si noi de aici
m a tulburat f tare ce a patit Clara..sper sa fie bine si bunul Dumnezeu s o ajute in aceste momente grele..si noi de aici
Si eu sper ca Ioana (aka Clara) sa fie bine...desi daca era mai bine, pana acum ar fi externat-o.
DrT E posibil sa ma intoarca din nou tulburarea de panica?am facut tratamentul corect 100%.ma simt ok.alcool pot sa beau?descrie-mi si mie raspunsul la aceasta intrebare mai detailat ca sa stiu de ce trebuie sa ma feresc ca nu vreau sa mai trec din nou prin cosmarul atacurilor de panica
@lucian popic: desigur ca se poate bea alcool, dar cu moderatie (exclus betia), miscare multa si alimentatie echilibrata sigur feresc de tulburari de anxietate si panica. se poate bea cafea, insa la fel - nu abuzat (1-2 pe zi).
buna ziua, ma numesc robert si am 23 de ani, am o problema cu nervii si cu somnul, adica ma enervez foarte repede din orice, iar cu somnul nu mai pot sa ma odihnesc mai deloc, adorm foarte greu si cand ma trezesc dimineata sunt foarte obosit.
Ce medicamente mi-ar trebui?
Ce medicamente mi-ar trebui?
@robertsuk19: mergi la medicul de familie mai intai si apoi vezi...
am 48 de ani si anul trecut am fost diagnosticata cu depresie majora in urma unor stari de rau, palpitatii, frica, am slabit f.tare aveam niste stari de panica, tot felu de ganduri bizare(fara sa ma gandesc la suicid).am primit tratament cu fevarin de 100 o pastila pe zi, si tranxene de 50 tot una pe zi.dupa vreo luna am inceput sa ma simt mai bine si incet incet am inceput sa-mi revin, desi palpitatiile nu au disparut mult timp.cand am crezut ca am scapat definitv am avut o recadere in ianuarie dupa sarbatori.am inceput sa ma simp foarte rau gandurile au revenit si palpitatiile de asemenea.mentionez ca nu am intrerupt tratamentul de loc, mai putin tranxenul care il luam numai la nevoie.dupa recaderea pe care am avut-o, am dat fuga la medicul meu, care ma trecut pe xeroxat si doua tranxene.eu mai aveam fevarin pt.inca vreo 2 saptamani si mi-am zis sa-l termin intai pe acesta.intre timp mi-am revenit foarte bine aproape ca ma simt ca inainte de a lua tratament.maine ar trebui sa incep cu seroxatul dar am citit tot felul de opinii despre el(cica ar da dependenta)va rog frumos sa ma sfatuiti DR.T.ce sa fac oare?mi-e frica de dependenta dar nici nu as vrea sa sufar inca vreo recadere daca nu mai iau nimic.seroxat tr.sa iau o pastila pe zi.astept cu nerabdare raspuns de la dv.sau oricine e in aceasta situatie.multa sanatate la toata lumea.
@hapciug: depinde de persoane, la unele da dependenta, la altele nu...eu il recomand pentru ca am observat ca e foarte bun, iar dependenta in cazurile clinice care le-am avut nu a fost nici o problema. Ultimele studii arata ca ar fi asa de bun incat schimba trasaturile de personalitate, facandu-l pe om mai increzator in el, ba mai mult ar dirija celulele stem sa se diferentieze in SNC in noi neuroni.
@ hapciug: Eu vă recomand să intraţi pe nişte forumuri despre seroxat, şi citiţi acolo experienţele oamenilor, care l-au folosit, şi trageţi concluzia de acolo.
Acest topic a fost închis. Nu mai pot fi adăugate noi comentarii.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11Mi-am pierdut speranta...
- 30Ceva serios? [medicii, astept raspunsuri]
- 6Depresie, ganduri negative, cearta cu parintii
- 4depresie, luare in greutate, lipsa dorintei sexuale, apatie
- 3am luat medicamente sigur de capul meu pentru atacul de panica si depresie
- 13problema cu capul
- 21Tanar de 32 de ani, sa aibe depresie sau ce boala ar putea fi?
- 9Anxietate depresie
- 7Laptele de capra - bun in Depresie, oboseala, Astenie
- 3Depresie si anxietate
- 6Tratament cu olanzapina si serlift
- 4Prozac, pilula fericirii?De ce nu si la mine?
- 4Seroxat da pofta de mancare si insomnii?
- 0Ma puteți ajuta - Am luat pastile de la psihiatrie si nu mi se mai scoala penisul
- 5Efect antidepresive asupra starii de spirit
- 1Noni si Prozac
- 6Solian - pot sa l înlocuiesc cu altceva?
- 5Toc băiat de 15ani
- 10Scoatere antidepresiv
Mai multe informații despre: Depresia medicamente antidepresive medicamente psihiatrice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: