Medicamente antidepresive?
Wow...multe medicamente si din pacate fara efecte. Ati facut ceva teste neurologice, EEG, RMN, CT sa vedeti exact cum arata creierul si daca sunt modificari?
Daca nu merge nici cu Zoloft atunci poate Mirtazapina ar avea efect pentru ca induce si somnolenta / sedare - de aceea se administreaza seara, si se doarme bine dupa ea; e un antidepresiv tetraciclic care creste nivelul de serotonina si norepinefrina in SNC dand bune rezultate pe anxietate si depresie.doar ca produce crestere in greutate.
In plus incercati pe zi sa faceti ceva sport: rotiri ale capului, flexii si extensii ale mainilor, genoflexiuni si flotari in trei serii a cate zece; si ceva abdomene 10-30; epuizarea fizica produce linistire psihica si secretie de endorfine.
Daca nu merge nici cu Zoloft atunci poate Mirtazapina ar avea efect pentru ca induce si somnolenta / sedare - de aceea se administreaza seara, si se doarme bine dupa ea; e un antidepresiv tetraciclic care creste nivelul de serotonina si norepinefrina in SNC dand bune rezultate pe anxietate si depresie.doar ca produce crestere in greutate.
In plus incercati pe zi sa faceti ceva sport: rotiri ale capului, flexii si extensii ale mainilor, genoflexiuni si flotari in trei serii a cate zece; si ceva abdomene 10-30; epuizarea fizica produce linistire psihica si secretie de endorfine.
am facut R M N simplu si cu contrast si nu a iesit nimic l-am facut in septembrie trebuie sa-l fac din nou?
daca am facut RMN mai trebuie sa fac siEEGsauCT doctorul meu a spus ca RMN este cel mai complex
RMN-ul arata cam tot, asa ca e suficient.
Sper ca Zoloftul sa dea rezultatele scontate.
Sper ca Zoloftul sa dea rezultatele scontate.
de ce gabamentinul ii da o stare de somnolenta toata ziua desi dorm si de agitatie poate ca mai iau si somnifer?gabamentinul este bun ?isi face efectul in mai multe zile?
gabapentina este un antiepileptic care ar trebui sa reduca agitatia
in cit timp isi face efectul gagamentina? impotriva starilor de agitatie si somnolenta
DrT, ce parare aveti despre studiile de genul asta http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16542786 ? In RO se gasesc glicinat si taurat de magneziu, produse care sa le contina?
pt drt. sunt in tratament cu cipralex de 1 luna jumate 20 mg pe zi.acum vreo cateva zile, mai precis noaptea m-am trezit cu o stare pe care nu am mai intalnit-o pana acuma.eu sufar de tulburare de panica dar atacurile de panica care le-am facut nu se aseamana cu ce mi s-a intamplat.in jurul orei 2 noaptea m-am trezit amortit pe jumatate de corp, niste intepaturi.m-am ridicat de pe pat am facut putina miscare crezand ca-mi revin dar imediat s-a mutat amorteala si pe maini dupa care mi-a amortit buza de sus si limba in gura.m-am panicat brusc si am sunat la ambulanta dar am observat ca nu puteam vorbi.am trezit pe toti din casa, au chemat ei ambulanta care in cele din urma a venit si m-au dus la urgenta.tensiunea mi-au gasit-o 18 cu 10.mi-au facut o perfuzie cu calciu, magneziu, un diazepam si am avut o durere in frunte puternica cu greata si voma.a doua zi mi-am mai revenit, am fost si am facut tomografie craniocerebrala si rezultatul a iesit bun.precizez ca inainte cu cateva zile ma trezeam dimineata cu o durere in frunte si greata.acuma ma simt bine, nu sa mai repetat crizele alea si sunt acasa continui tratamentul cu cipralex.puteti sa-mi spuneti ce s-a intamplat sau ce ma indrumati sa fac?e ceva grav?nu as vrea sa mi se mai intample..sunt doar cateva zile si nu iau nici un tratament, ma gandesc sa nu ma intoarca.
@usher
Mersi de link, ai atins un punct sensibil.
semintele cum sunt canepa, inul, floarea soarelui, si dovleacul pot asigura cantitati semnificative de magneziu. In plus de asta ofera o multime de alte beneficii pentru sanatate.
Vezi aici
http://nutritiondata.self.com/foods-012120000000000000000-w.html
Mersi de link, ai atins un punct sensibil.
semintele cum sunt canepa, inul, floarea soarelui, si dovleacul pot asigura cantitati semnificative de magneziu. In plus de asta ofera o multime de alte beneficii pentru sanatate.
Vezi aici
http://nutritiondata.self.com/foods-012120000000000000000-w.html
Frate Germoante,
Si mie mi-a iesit Magneziul la limita inferiora.
O sa incerc si eu cu seminte din astea de care zici.
Multamim frumos pentru consiliere.
Si mie mi-a iesit Magneziul la limita inferiora.
O sa incerc si eu cu seminte din astea de care zici.
Multamim frumos pentru consiliere.
@Usher: Nu stiu nici un produs sa contina glicinat si taurinat de Magneziu; dar e posibil sa existe, nu m-am interesat niciodata de el.
@lucian popic: Tensiunea a fost cam mare. Din moment ce nu a iesit nimic la tomograf e o veste minunata; nu va mai panicati, ca sa nu apara anxietatea. Cred ca a fost de la tensiunea prea mare.
@lucian popic: Tensiunea a fost cam mare. Din moment ce nu a iesit nimic la tomograf e o veste minunata; nu va mai panicati, ca sa nu apara anxietatea. Cred ca a fost de la tensiunea prea mare.
DrT, totusi ce parere aveti despre studiile de genul celui amintit mai sus? Sunt speculatii?
Eu consider ca sunt bune desigur, insa nu trebuie sa ne asteptam la miracole din partea Mg.
Buna ziua domnule doctor,
In sfarsit am reusit sa ajung la un cabinet particular, daca va amintiti v-am spus ca medicul meu a iesit la pensie, si fiind inca sub tratament cu xeroxat acum o luna, timp de cateva zile mi-au revenit starile anxioase, chiar cand trebuia sa reduc doza la o jumatate de pastila si v-am intrebat ce sa fac.Dv m-ati sfatuit ca nu ar fi bine si sa consult medicul sa-i spun ca poate ar trebui sa iau cate o pastila intreaga timp de un an.Intre timp totul a decurs normal, mi-am revenit, dar am gasit o d-na doctor foarte buna si ieri am fost la o consultatie.Iata ce mi-a zis d-na doctor: sa incerc sa reduc doza la trei sferturi cateva zile iar apoi sa trec la o jumatate.I-am zis d-nei dr. ca iarna nu sant ok si mi-a raspuns ca, chiar, in ideea asta sa incerc sa reduc doza pe timp de vara, daca ma simt bine, sa avem de unde o mari in caz de nevoie, iarna.As dori, daca se poate, si parerea dv.pe care contez foarte mult.
Cu multumiri, astept un raspuns.
In sfarsit am reusit sa ajung la un cabinet particular, daca va amintiti v-am spus ca medicul meu a iesit la pensie, si fiind inca sub tratament cu xeroxat acum o luna, timp de cateva zile mi-au revenit starile anxioase, chiar cand trebuia sa reduc doza la o jumatate de pastila si v-am intrebat ce sa fac.Dv m-ati sfatuit ca nu ar fi bine si sa consult medicul sa-i spun ca poate ar trebui sa iau cate o pastila intreaga timp de un an.Intre timp totul a decurs normal, mi-am revenit, dar am gasit o d-na doctor foarte buna si ieri am fost la o consultatie.Iata ce mi-a zis d-na doctor: sa incerc sa reduc doza la trei sferturi cateva zile iar apoi sa trec la o jumatate.I-am zis d-nei dr. ca iarna nu sant ok si mi-a raspuns ca, chiar, in ideea asta sa incerc sa reduc doza pe timp de vara, daca ma simt bine, sa avem de unde o mari in caz de nevoie, iarna.As dori, daca se poate, si parerea dv.pe care contez foarte mult.
Cu multumiri, astept un raspuns.
@Hapciug: Doamna Doctor are dreptate, poti incerca sa reduci doza la 3/4 timp de vreo 1-2 saptamani, dupa care la 1/2 si vedeti cum va simtiti asa.
buna seara eu sunt noua pe acest forum si pentru ca nu am avut timp sa citesc tot ce a-ti scris aici ( cu toate ca am sa-mi fac timp ) doresc sa va adresez o intrebare. A folosit cineva zoloft si daca da cum s-a simtit de la el.
Tot ce vreau sa va spun este ca eu sufar de atacuri de panica de f mult timp ( cam 20 ani cu unele intreruperi) si ultimul tratament este cu zoloft, cu care ma simt destul de bine, dar asi dori sa aflu si prerea altor persoane care au folosit acest medicament
multumesc mult o seara buna
Tot ce vreau sa va spun este ca eu sufar de atacuri de panica de f mult timp ( cam 20 ani cu unele intreruperi) si ultimul tratament este cu zoloft, cu care ma simt destul de bine, dar asi dori sa aflu si prerea altor persoane care au folosit acest medicament
multumesc mult o seara buna
dr t in cit timp isi face pe deplin efectul zoloftul ?mentionez ca la toate analizele sodiul a iesit in limite normale de ex.cind ma simt mai bine de ex azi nu mai beau multa apa am baut cam un litru setea cred ca este din cauza ansiei puternice dv ce spuneti?de asemenea si durerile de cap? de ansitate voi scapa in doua trei luni?iau zoloft cum v.am mai spus 50 mg de o luna si un pic de trei zile am inceput sa dorm mai bine adica mai profund.dumneavoastra ce mai faceti va multumesc inca o data pentru intelegerea de care a.ti dat dovada in privinta mea.cu tot respectul romulus. ansiarul cum se reduce iau de trei ori pe zi 1mg
?
?
dr t am facut si analiza despre care mi, ati spus pentru linistea mea iar rezultatul iese pe 16 iulie (pt diabet insipid)
Eu sper sa nu aveti diabet insipid, nici nu cred ca este...dar e bine ca ati facut analiza.
Anxietatea o sa dispara, trebuie sa dispara cu antidepresivele, doar asta e menirea lor...dar trebuie rabdare.
Anxietatea o sa dispara, trebuie sa dispara cu antidepresivele, doar asta e menirea lor...dar trebuie rabdare.
DR T am auzit ca ai facut tratament ptr anxietate!!!vreau sa te intreb daca acele pastile ti-au afectat viata sexuala???
Da Adrian, paroxetina m-a lasat aproape un an pe margine :))). a trebuit sa recuperez pe urma ;).
aha dr T, dar apoi ai revenit in forta?sau mai in forta ca inainte?
Pana m-am saturat am fost mai in forta ca inainte - eram ca un adolescent...apoi am revenit la normal pentru varsta mea.
Buna ziua domnule dr.,
Va solicit iarasi ajutorul.Sant in perioada de reducere a seroxatului, (la recomandarea medicului meu) timp de doua saptamani am luat 3/4 din pastila, iar de ieri am trecut la 1/2 dar nu ma simt chiar bine.Dimineata, pana catre pranz, am ameteli palpitatii stari de nesiguranta un tremur usor, ca apoi catre seara pur si simplu uit ca m-am simtit rau pana a doua zi dimineata cand o iau de la capat.Sant zile cand ma simt bine intreaga zi depinde foarte mult si de vremea de afara, cand e frumos e ok, cand se inoreza si ploua nu mi-e bine deloc.Intrebarea mea:oare sant niste stari trecatoare de la reducerea dozei sau asa va fi de acuma inainte? saptamana viitoare plec in concediu si m-am gandit ca poate fiind mai relaxata imi va fi mai bine dar nici nu as vrea sa-mi stric concediul cu stari din astea care ma indispun enorm.DV. ce ma sfatuiti domnule dr.?
Cu multumiri astept raspunsul dv.daca se poate.
Va solicit iarasi ajutorul.Sant in perioada de reducere a seroxatului, (la recomandarea medicului meu) timp de doua saptamani am luat 3/4 din pastila, iar de ieri am trecut la 1/2 dar nu ma simt chiar bine.Dimineata, pana catre pranz, am ameteli palpitatii stari de nesiguranta un tremur usor, ca apoi catre seara pur si simplu uit ca m-am simtit rau pana a doua zi dimineata cand o iau de la capat.Sant zile cand ma simt bine intreaga zi depinde foarte mult si de vremea de afara, cand e frumos e ok, cand se inoreza si ploua nu mi-e bine deloc.Intrebarea mea:oare sant niste stari trecatoare de la reducerea dozei sau asa va fi de acuma inainte? saptamana viitoare plec in concediu si m-am gandit ca poate fiind mai relaxata imi va fi mai bine dar nici nu as vrea sa-mi stric concediul cu stari din astea care ma indispun enorm.DV. ce ma sfatuiti domnule dr.?
Cu multumiri astept raspunsul dv.daca se poate.
Buna, si eu sunt in perioada de renuntare la Asentra si Xanax, dupa 3 luni. Acum iau 1/4 Xanax si 1/2 Asentra dupa schema de la dr.Mai am ceva stari exact cum zici si tu, dar cel mai bine e sa nu le bagi in seama...imi spun ca sunt bine, ca sunt vindecata si o sa trec peste. Cred ca o sa treaca. Pentru palpitatii am luat un metroprolol de 25 si mi-au trecut in 10 min. Nu mai vreau sa iau medicamente.Daca anxietatea si depresia sunt "din capul nostru", tot de acolo trebuie sa vina si vindecarea. Asa trebuie sa gandim! Mult succes!
Buna rapsody, te admir ca poti sa fi asa tare.Si eu cand ma simt bine gandesc la fel, dar cand mi-e rau parca se prabuseste lumea.Am luat un an fevarin, si m-am simtit mult mai bine, dar in iarna urmatoare starile mele au revenit si medicul meu m-a trecut pe seroxat dupa care am fost f.ok. iar acuma incerc sa renunt incet dar mi-e cam teama.Spune-mi te rog medicul ti-a prescris metroprolol?
pentru drt. urmez tratament cu cipralex de 2 luni si am o stare permanenta de frica de atac de panica.noaptea dorm f bine, problema mea este ca at cand ma incearca atacul de panica iau jumate de diazepam si dupa jumate de ora a-mi revin.cum ar fi mai bine?sa iau diazepam de 2, 3 ori pe zi sau cum iau acuma, la nevoie?chiar de a-mi face bine diazepamul dupa cateva ore ma cam doare putin capul de la el.eu am urmat tratament cu cipralex 1an jumate, am fost fff bine dupa care m-a intors atacurile de panica.ar fi bine sa schimb tratamentul cu alt antidepresiv sau sa merg tot pe cipralex?la un moment dat se poate ca cipralexul sa nu-si mai faca efectul?
@Hapciug: Probabil sunteti meteodependenta, nu va faceti griji; aceste fenomene pot trece.
@Lucian popic: ar fi bine sa mergeti la doctorul care va trateaza si sa ii spuneti, poate va va trece pe alt antidepresiv.
@Lucian popic: ar fi bine sa mergeti la doctorul care va trateaza si sa ii spuneti, poate va va trece pe alt antidepresiv.
Acest topic a fost închis. Nu mai pot fi adăugate noi comentarii.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 12episod depresiv sever cu elemente psihotice
- 19Va rog ajutati-ma sunt in pragul sinuciderii
- 475 HTP - efecte secundare
- 13Cum sa depasesc depresia cauzata de dorinta de stabilitate?
- 3comparatie coaxil-cipralex
- 9Anxietate. Depresie... Tratament?
- 3tulburari depresive
- 1Depresie
- 2Intrebare Anxiar
- 2Antidepresive care cresc dopamina
- 1Am avut depresie in 2008
- 2Dependenta alventa
- 2Depresie - Ce as putea sa iau pt depresie fara reteta?
- 5Leponex sau Abilify?
- 2Ce sa iau că sa mă concentrez mai bine?
- 2Tratament seroxat
- 1Citalopram sau seroxat pentru TOC (tulburarea obsesiv-compulsivă)?
- 3Spravato este eficient in starile de depresie si anxietate?
- 15Depresie severa 1 an
Mai multe informații despre: Depresia medicamente antidepresive medicamente psihiatrice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: