Medicamente antidepresive?

3135 comentarii 1 2 ..... 868788 ..... 104 105 Înainte ›
0
04-05-2012, ora 16:25
utilizator_18918
Nu este medic/terapeut
utilizator_18918
Există 3 alele pentru grupele de sânge: l, La şi Lb. La este dominantă faţă de l. La fel şi Lb. Când La şi Lb se întâlnesc are loc fenomenul de codominanţă care dă naştere unui nou fenotip întrucît ambele gene se manifestă.

Avem următoarele combinaţii:
grupa 0: ll
grupa A: lLa sau LaLa
grupa B: lLb sau LbLb
grupa AB: LaLb

Un individ primeşte un set de cromozomi (deci de gene) de la un părinte şi un set de la alt părinte, astfel că în cazul unui bărbat cu grupa A şi genotipul lLa jumătate dintre spermatozoizi vor purta alela l şi jumătate o vor purta pe La. Acum, în funcţie de alela care există în ovul şi de alela adusă de gametul masculin vom putea determina grupa de sînge.

În cazul tău, mama ta are sigur lLa (un l de la bunica care avea ll pentru 0 şi un La de la bunicul care poate să fi avut lLa sau LaLa). Tatăl tău poate să aibă lLb sau LbLb (chiar dacă ambii bunici au avut grupa B, nu e exclus ca ambii să fi avut lLb. Şi numai unul dintre ei să fi avut lLb şi celălalt LbLb şi exista o şansă ca şi el să aibaă lLb)

Deci
mama: lLa
tatăl: LbLb (1) sau lLb (2)

În cazul 1 aveai 50% şanse să ai grupa B şi 50% şanse pentru AB, iar în cazul 2 aveai 25% şanse pentru fiecare grupă. Dacă mama avea LaLa şi tatăl LbLb aveai 100% sigur AB.
0
04-05-2012, ora 16:49
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
@Okto

Wow, multumesc pentru explicatiile foarte clare si foarte detaliate! Acum am inteles. :)
0
04-05-2012, ora 18:02
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Dr House, eu inteleg ce spui insa nu prea am cum sa nu ma gandesc cand imi e rau in continuu.
Intai te simti naspa si apoi te gandesti ce sa faci sa iesi din starea aia, cand imi era bine nu aveam nici gand la asta, de ce sa-mi fi pus vreo problema daca eram okey ?!
Repet, e ca si cum ai o rana ce doare si tu sa nu te gandesti acolo, e cam absurd decat daca nu percepi suferinta aia prea tare. Dar nu ma gandesc aiurea ci sa gasesc solutii cumva.
Fevarin m-a facut aseara sa ma simt fin de tot mai bine, am dormit binisor, dimineata nu mai aveam depresie din aia cu agitatie ci linistita, deci tot low mood, anhedonie, posacenie.
In plus a disparut tenta aia de a manca deci nelinistea aia suspecta.
Nu ma intereseaza mai nimic, nu vreau mai nimic, nu ma bucura mai nimic, sunt indiferent cam.
In schimb nu mai am anxietate, de fapt nu mai aveam de cateva zile de dinainte de Fevarin.
Tu ce experienta ai cu Fevarin Dr House la pacienti ? Merge bine ? E un alt SSRI, sper sa nu se comporte ca Cipralex.
Uimitor cum Strattera mi-a facut cel mai rau adica NRI, dadea anxietate si o amplifica pe cea existenta in mod violent, draci, furie, iritabilitate, doaamne, greu m-am stabilizat dupa el.
0
04-05-2012, ora 22:13
utilizator_18918
Nu este medic/terapeut
utilizator_18918
Mda, pai din cate-mi amintesc un mucos te avertizase parca sa nu dai 4 milioane pe el ca e posibil sa-ti faca mai rau, in timp ce minunatii Wip sau/si House te sfatuiau sa-l incerci (fara un consult prealabil). Mie mi se pare incredibil cum de poti pune botul unor astfel de sfaturi pretinse profesioniste din partea unor mascarici care se dau medici, ba inca sa-i mai si consulti. De unde stii ca nu e vreun frustrat banat care acum se razbuna pe toti utilizatorii forumului pentru ca i-a fost blocat contul? Pana la urma esti pe o arie.. delicata si se pot gasi obsedati si sociopati si aici. Sa recomanzi opioide, ketamina, benzodiazepine pe viata.. astea nu sunt indemnuri medicale.

Du-te, frate la un medic, ia un antidepresiv cel putin jumatate de an si apoi mai vorbim. Da' tu plangi si de anhedonie, si de pofte, si de energie, si de greutate, si de libido...
0
05-05-2012, ora 17:10
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Okto in primul rand ca eu citisem ca Strattera este un NRI si am dorit sa-l testez eu ! Nu m-am luat dupa nimeni.
Si pana la urma fara test nu am cum sa stiu daca merge sau nu, putea sa mearga f bine.
De fapt primul medic dorea in toamna sa-mi dea Edronax insa nu se gaseste la noi adica tot NRI ca Strattera.
De unde stia acel mucos ca nu o sa mearga ? E aiureala, nu avea cum. Putea sa mearga intrucat e folosit si ca antidepresiv, nu l-as fi luat pana sa nu ma documentez, stai tu linistit.
Asa si medicul da si poate sa nu mearga, altceva nu face oricum, putea si el sa-l prescrie si sa se fi intamplat acelas lucru.
Deocamdata cu Fevarin imi merge mai binisor de Ieri incoace fara alte efecte adverse suparatoare, nu imi mai da depresie, chiar imi ia disconfortul ala naspa si suferinta aia, am si dormit binisor, nu mai am pofta aia de mancare in prostie. Deci cu un SSRI si mult mai ieftin decat Cipralex, asta e 26 lei cutia cu 30 pastile de 50 mg, nu 90 ca alalalt.
Ca inca nu sunt eu bine cum trebuie asta e altceva, insa e prea devreme sa ma pronunt, ma pronunt dupa cel putin 3-4 saptamani. Nu sunt bine cum trebuie in sens ca nu prea ma intereseaza nimic, sunt cam indiferent, nu prea ma deranjeaza ce e rau dar nici nu ma bucura in mod special ceva anume.
Insa sunt multumit de rezultate deocamdata, nu mai am suferinta aia cumplita.
Normal ca la medic ma plangeam cand nu era bine, nu puteam sta in starile alea, era semn ca nu merge ceva.
Chiar medicul mi-a spus ca daca in 3 saptamani nu se vad deloc progrese, e clar ca nu merge, nu cum spui tu 6 luni, mori naiba pana atunci.
0
05-05-2012, ora 20:11
utilizator_18918
Nu este medic/terapeut
utilizator_18918
Tocmai pentru ca e un NRI nu aveai de ce sa-l iei pentru anhedonie. Eu cand ti-am zis sa nu te grabesti, m-am gandit la doua aspecte:
1) nu se recomanda pentru depresie decat off-label tocmai pentru ca nu a dat rezultate clinice semnificate impotriva acestei afectiuni, decat in cazuri izolate.
2) imi amintesc ca parca ai spus ca o perioada scurta ai luat bupropion si ai spus ca te agita. Bupropion este un NDRI (creste atat norepinefrina, cat si dopamina in sinapsa), dar are potenta mai mare in favoarea norepinefrinei (datorita unor metaboliti mai puternici si mai activi). Cresterea dopaminei s-ar putea sa te fi ajutat cu motivatia, in timp ce cresterea norepinefrinei ar fi putut sa cauzeze agitatie. Din moment ce atomoxetin creste si el NE era de asteptat sa ai acelasi rezultat. In plus, destul de multa lume se plange de inrautatirea starilor de anxietate la inceputul si pe parcursul tratamentului cu Strattera.

Astfel de medicamente neaprobate pentru depresie se prescriu totusi pentru ca ajuta in special in cresterea nivelului energiei; in niciun caz pentru ca ar rezolva cu totul problemele ce tin de afectivitate. Din contra, una dintre cele mai frecvente reactii adverse ale acestei clase de medicamente este iritabilitatea. De ce functioneaza uneori? Pentru ca ameliorarea nivelului de energie poate fi suficient pentru a te scoate din depresie, atunci cand nu exista sentimente de vinovatie si tristete profunda, ci mai mult oboseala, tulburari de somn, apatie. Sau s-ar putea sa fie cazul unei comorbiditati, in care pacientul sufera si de ADHD si de depresie, cu simptome de ADHD mai puternice, dar el sa creada ca sufera doar de depresie si in urma unei astfel de medicamentatii sa ii treaca simptomele de deficit de atentie si sa creada ca aproape s-a vindecat de depresie. De fapt, i s-a ameliorat ADHD-ul si a ramas cu depresia in continuare.

Frecventa si contextul nepotrivit in care este folosit termenul de depresie da nastere confuziilor, intrucat pentru a descrie o parte dintre simptomele unei tulburari psihice folosim, din economie de cuvinte, cuvantul 'depresie' - afectiune care la randu-i cuprinde acea parte de simptome comune cu precedenta, dar NUMAI O PARTE. Citeam pe un site simptomele sindromului oboselii cronice si am dat de depresie. Sa fie clar: si in CFS avem oboseala, iritabilitate, probleme de atentie; la fel si in depresie. Dar depresia e depresie (cu vinovatie, ideatie suicidara, melancolie) si CFS e CFS. Nu putem spune despre un om cu CFS ca e deprimat. Aceste simptome sunt de fapt comune foarte multor afectiuni, nu numai depresiei, dar sunt asociate depresiei pentru ca ea e printre cele mai frecvente boli. Cert e ca atata timp cat nu exista ideatia suicidara sau cel putin melancolia, nu putem vorbi despre un episod depresiv major.

Despre reboxetina ti-am mai spus ca nu e aprobata pentru depresie in State si ca in Europa este folosita destul de rar. Intr-un studiu comparativ cu 11 antidepresive SSRI s-a comportat cel mai prost. Ea ajuta mai mult atentia si energia, nu dispozitia. Recatiile adverse ar fi putut sa fie mai usoare fata de Strattera, dar nu garantez ca nu ai fi simtit anxietate si iritibailitate si pe ea.

Trei saptamani e foarte putin. Nu mori in 6 luni. De fapt abia in 6 luni ar putea sa simti cu adevarat niste efecte benefice daca ai distimie. Tine cont ca nu tine totul numai de nivelul neurotransmitatorilor din sinapsa (ca vad ca reduci totul cam la asta: 5-HT, DA, NE). Tine si de receptori, atat presinaptici, cat si postsinaptici, si de reorganizarea retelei neuronale din creier. Ori, Costy, asta se reface cam in jumatate de an pe putin. Orice afectiune produce moartea unor neuroni si pierderea de sinapse sau, mai rau, stabilirea de legaturi intre neuroni acolo unde nu trebuie (ca in schizofrenie). S-a observat ca multe antidepresive opresc acest proces si il inverseaza favorizand cresterea axonilor si dendritelor pentru a reface legaturile pierdute. De fapt, tocmai asta s-ar putea sa stea la baza raspunsului la tratament si a vindecarii, neurotransmitatorul fiind o rotita mica (dar indispensabila) din intregul sistem. Multi raspund abia peste cateva luni cand afectiunea lor e cronica. Si a ta e cronica. Ca nu te iei dupa nimeni e problema ta. Dar atunci pentru ce mai scrii pe site si ceri sfaturi? Imi amintesc ca asta a fost printre primele lucruri scrise de tine: sa ne ajutam; sa nu murim prosti etc. Sau vrei doar ca cineva sa te aprobe ca tu sa faci ce te taie capul? Si asta e problema ta, dar fii totusi atent: nu te mai arata atat de entuziasmat fata de niste utilizatori pretinsi doctori care vin si trantesc denumirea unui medicament pe care-l recomanda si cand vii si-i intrebi de altul il recomanda si pe ala cu cea mai mare caldura (dă-i tată... straterra, opiu, benzo, piracetam, antipsihotice, lsd.. eu le recomand că pacienţilor mei le-a făcut bine. Vezi şi tu care-ţi face bine si ia-l până crăpi). Ei pot să te încurajeze să iei ce crezi tu că-ţi face bine (din ce ai mai citit de pe forumuri), deşi un psihiatru experimentat ar dezaproba, dar pe ei îi va durea în fund chiar din spatele monitorului dacă ţie ţi se întâmplă ceva din cauza medicamentului.

Repet, 6 luni nu mori cu un antidepresiv si 3 saptamani e foarte putin. La tine de-asta nici nu a mers nimic: ai luat două luni cel mult Cipralex parcă si tocmai când efectele secundare scădeau din intensitate si începeau cele benefice l-ai întrerupt. După aia, 11 zile, două săptămâni şi tot aşa. Exact când numai reacţiile adverse se fac simţite pentru că sunt suprastimulaţi receptorii post-sinaptici (a căror desensibilizare durează cel puţin 4 săptămâni).
0
05-05-2012, ora 23:23
florinmuresan
Nu este medic/terapeut
florinmuresan
Okto,

Lipsa de vinovatie, oboseala, se datoreaza din cauza unor activitatii mult mai active ca normal, unde individul gandeste mult mai atent, cauta multe solutii de rezolvare, si sa-si atinga scopurile.

Energia pe care o are, ca facem culturism si avem probleme de depresie, e clar, ca situatia mentala e una., era vorba, de gand am iesit din puscarie, creierul meu e mai atent...

Oboseala apara de obicei dupa masa, fiind o dimineata plina de energie, si apoi o epuizare a creierului, sigur individual are nevoie de minim 2 ore de somn sasi revine, sa-i scada anxietatea cauzatade oboseala.
0
06-05-2012, ora 00:13
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Okto, cer parerea intrucat asa se prinde experienta si din mai multe pareri o fi una buna nu ? Nu vreau doar sa aprobe cineva ceva ca asa n-as mai fi intrebat pe nimeni nimic, am facut in mare parte ce au spus medicii, daca medicul meu a spus ca daca in 21 zile nu apare nimic bun ce sa fac ?
Iar primul medic a spus tot asa cam 3-4 saptamani.
La mine chiar era ceva urat, prea urat se comporta tratamentul, ceva nu era okey undeva, problema incepea de la prima administrare si o tinea fix la fel si dupa 2 luni.
Cu Strattera nu e problema, am incercat si gata, nu mai conteaza cat a costat, bine ca am iesit din asta, abia m-am stabilizat, doaamne ce anxietate si iritabilitate imi dadea.si nu umbla deloc la depresie, nu ca aveam energie, aveam o stare naspa iritabila si o nerabdare patologica ca si cum asteptam ceva, dar acel ceva nu se stia care e.
Abia dupa sala imi treceau nervii aia.
Insa cu ocazia asta am aflat ca pe parte de Anxietate-Agitatie-Nerabdare-Iritabilitate-Furie problema e pe Noradrenalina cumva, asta mi-a accentuat puternic deja o problema cronic existenta.
Am luat doar 6 zile consecutiv, acum nu stiu daca luam o luna cum era, daca nu cumva astea erau doar efectele secundare de inceput, insa nu am rezistat sa iau mai mult.
Nu stiu de ce Cipralex n-a mers atunci in toamna, ca Fevarin este tot un SSRI si deocamdata aparent pot spune ca ma simt ceva mai binisor, zic aparent intrucat a umblat invers decat strattera, deci sunt linisit, fara nervi si nerabdare, fara iritabilitate si Anxietatem, dorm mult mai bine noaptea, fara raul ala naspa general care era de fapt tot agitatie cumva, dar..nu am emotii si sunt indiferent, tonusul e el cat de cat dar nu ma bucura nimic, nu am motivatie de nimic, absolut nimic, deci tot depresie este in continuare insa una linistita, dar asa cum si tu spui am sa-l iau cel putin o luna sa vad ce si cum, ca in 3 zile nu are ce efect pozitiv ca lumea sa se vada.
Sper sa nu-mi dea depresie lent ca Cipralex si sa ma trezesc ca nu mai vad sensul sa ma duc la sala ca atunci iar e nenorocire.
Ceva e la mine pe sistemul motivational undeva, acolo e ruptura si asta de la benzodiazepine este, simteam asta pe timp ce reduceam Rivotril-ul, simteam cum imi pierd emotii-le si interesul pentru una si alta.
Poti sa ai relativa energie adica normal, sa nu ai gand de suicid, sa nu ai lentoare motorie insa sa nu simti nimic, sa nu vrei nimic, sa nu te motiveze nimic, asta nu e tot depresie ?
Pe mine Cymbalta m-a ajutat pe partea asta cu lentoarea motorie, lipsa de energie si atata.
Citisem undeva ca daca ai anhedonie nu inseamna ca musai trebuie sa ai depresie, iar ca antidepresive-le nu prea umbla pe anhedonie in caz ca depresia nu este cauza anhedoniei, citisem chiar acolo pe forumul din SUA la benzodiazepine, ca benzo da anhedonia asta crunta la unii.
Deci vezi tu, e f complicata treaba, s-ar putea ca de asta la mine nici un AD nu-mi da start la sistmul emotional.
Si inca ceva, imi aduc aminte odata cand am luat iar benzo acum 1 an si ceva ca in 3 ore parca s-a apasat pe un buton, am simtit brusc ca vreau cutare lucru, ca ma bucura nu stiu ce si asa mai departe !
0
06-05-2012, ora 01:59
Dr. House
Nu este medic/terapeut
Dr. House
Costy,
Din ce ai zis tu, eu cred ca esti ok si mediatorii tai incep sa-si gaseasca un echilibru. nu mai da atata importanta starilor pe care le ai, ia-le ca atare daca nu ai ce sa faci in privinta asta, insa cum ai zis si tu indispozitiile tale sunt din ce in ce mai putine. Un SSRI este de prima electie pentru o depresie, daca raspunzi bine la fevarin e f ok. Nu am nicio experienta clinica notabila in ceea ce priveste acest medicament, dar fiecare este unic si raspunde diferit la acelasi stimul, e bine daca ai gasit medicamentul care sa te ajute si sa te faca sa te simti 'normal'.

Okto,
n am stiut ca poti sa faci facultatea fara ca sa iei bacul - insa atat de rau am ajuns in Romania, oameni care fara sa ia bacul ii vezi pe la televizor sau pe forumuri, si mai rau decat atat este ca li se da credibilitate..Cu toate acestea ma surprinde in mod placut lectia de genetica pe care ai invatat-o si prezentat-o (sper ca nu ai copiat ca ne suparam), desi tu nu esti la facultate!!! M-ai dezamagit insa in partea a 2a cand ai luat-o pe campie cu farmacologia!! Termina ca spui tampenii cu catecolaminele, il zapacesti de cap pe Costy - bupropionul este un NDRI si este de 2 ori mai potent inhibitor de recaptare pentru dopamina decat pentru norepinefrina!! Dopamina tine de vointa si are mare legatura cu anhedonia!! cu siguranta incurci lucrurile sau ai luat tot paragraful dintr-o sursa proasta gasita pe net!!!Eu cred ca ar trebui sa-ti vezi de integramele tale pentru o perioada sa nu te soliciti prea tare psihic si sa cedezi ca si la bac!! Si iar trebuie sa-ti trasez liniile realitatii in timp ce tu pleci in fiecare dimineata cu ghiozdanul in spate crezand ca-ti pacalesti vecinii ca esti vreun student savant. termina cu prostiile si ia-ti tratamentul ca nu mai stii ce faci si cine esti!!

Ciorapel,
Tu esti clar psihotica si dusa rau.. chiar si pisica mea are mai multa minte decat tine!! faci concurenta cu the_eye in materie de stupiditate!! Acum nu stiu daca faceai sau ziceai in gluma faptul ca eu as fi WIP, dar si prostiile zise prea mult ajung sa te prosteasca si sa ramai asa!!
0
06-05-2012, ora 09:35
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Si uite asa ne imbolnavim noi si ne simtim rau.
Cu jigniri si cu suparari.

: (
0
06-05-2012, ora 11:17
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Dr. House, nu stiu daca sa rad sau sa ma supar cand iti citesc post-urile, probabil incerci sa faci pe mucalitul stil Dr House. Ce reactie ar trebui sa am fata de un pretins medic (si psihiatru!) care uraste pe toata lumea? Noroc ca degeaba vorbesti, ca nimeni nu te ia in serios. Ma rog, mai putin Costy, dar el sufera de singuratate si frustrare si nu are cu cine sta de vorba, asa ca se defuleaza pe forumuri.
0
06-05-2012, ora 12:12
lucian popic
Nu este medic/terapeut
lucian popic
costy exact ce spui tu eu am zilnic doar ca eu am tulburare de panica.din 2009 ma lupt cu cosmarul asta.am incercat cu mai multe antidepresive, dar nu mi-a mers.ixel 2 luni, cimbalta vreo luna.mi-a zis doctorul sa iau cipralex.si dupa 6 luni am inceput sa ma simt mai bine.desi tot fac atacuri de panica.trebuie sa intelegi ca nu te faci bine fara medicamente.cand ma simt rau iau jumate de diazepam si ma linisteste.imi transpira mainile, ma agit mereu, nu pot sa zic ca sunt vindecat.fata de cum am fost pot sa zic ca ma simt bine.acuma iau 10 mg de cipralex zilnic si o sa merg asa pina mor.facusem o fobie, imi era frica sa ies din casa. am fost vindecat complet dupa 1 an de cipralex si am facut recadere.acuma m-am hotarit sa merg pina ce mor pe acest antidepresiv.nu mai vreau sa trec prin ce am trecut.nu m-a afectat deloc pe partea sexuala.sufar si acum din cauza bolii pe care o am.sanatate la toata lumea
0
06-05-2012, ora 12:54
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Dr House, sa vad cum merge si cu asta, sper sa fie bine pana la urma, insa iti repet, nu pot sa nu iau in seama daca mi-e rau mereu, ma doare prea tare sa pot ignora, e o durere psihica ce nu te lasa sa faci nimic altceva, aici e problema.
Eu totusi as separa in unele cazuri mai izolate din experienta prin care am trecut anhedonia de depresie, tu ce parere ai ? Desi citisem si asta undeva, nu e doar concluzia mea.
Poti avea energie normal, sa nu ai ganduri de suicid, sa nu ai suferinta sufleteasca, dar sa nu simti nimic, sa fi o masina fara emotii si dorinte, bucurii.
Si cum am auzit ca AD-urile nu prea lucreaza pe asta in caz ca anhedonia nu e data de depresie, e naspa.

The_eye, in primul rand forumurile sunt facute tocmai ca sa stam de vorba, daca tie ti se pare normal sa tacem, nu esti in locul unde trebuie, apoi eu iau in serios ce spune Dr House intrucat spune bine ce spune, voi care multi desi aveti probleme nu stiti mai nimic despre boala voasta si despre medicatie, cum actioneaza si restul asa macar in linii mari, e normal ca nu-l luati in serios intrucat vi se pare bazaconie ce spune.
Pe mine ma ajuta orice parere noua si mai ales din partea unui medic.
The_eye,..sora prietenului meu deja s-a cam trezit aproape de Diabet, si asta din prea multa nepasare si dezinteres ca tot imi reprosai tu ca ma preocupa atata macarea asta, abia acuma s-a speriat desi eu banui ca de la Seroquell este ca ia de 18 luni zi de zi 350 mg, nu stiu daca e neaparat de la dulciuri, adevarat ca are 1, 74 m si 133 Kg, sta toata ziua pe scaun la calculator si nu face nici un fel de miscare, desigur si boala adica schizo a facut-o indiferenta probabil.
Majoritatea oamenilor nu-si dau seama ca excesele alimentare vin tot in urma unei dereglari psihice, nu ii preocupa, o ia ca 'asa sunt io, am pofta de aia si aia' si pana la urma dau de domnul dracu. Eu insa imi dau seama de asta ca e boala si nu am cum sa fiu indiferent.

Clara, sincer sa fiu prea multa liniste duce la monotonie si plictiseala, trebuie putina actiune !

Lucian, bine ca nu ai depresii, macar intre atacuri te simti bine, ai tonus, ai bucuria vietii, cu totul alteva, mai aveam o colega de forum asa care intre atacuri are stari normale si e integrata total in societate fara probleme.
Ca daca iei Cipralex nu este nici o problema atat timp cat iti este bine.
Eu nu pot lua diazepam ca ma baga violent in depresie.
0
06-05-2012, ora 13:40
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Costy, cine ti-a spus tie ca nu stiu nimic despre boala mea si despre cum actioneaza medicamentele pe care le iau? De un an si ceva, de cand sunt pe acest forum, am mai invatat si eu cate ceva. Dar ce sens ar avea sa ma duc ca tembela in fiecare luna la doctorita mea si sa ma plang, ca sa imi tot schimbe medicatia si sa imi mareasca dozele, eventual sa o dau in reactii extrapiramidale? Asta vad ca la unii dintre voi e deja o atitudine de viata - "nimic nu functioneaza", "mie mereu mi-e rau", "ajutor"! Din contra, in sfarsit am prins-o si eu la cabinet pe psihiatra mea si mi-a redus risperidona de la 3 la 2 mg/zi, iar in septembrie stam de vorba despre scoaterea medicatiei. Sau ramane sa ma hotarasc daca sa profit de sistem si sa ma pensionez pe caz de boala, in urmatoarele luni. Nu stiu, nu m-am decis inca, o sa mai vad.

Iar in privinta surorii prietenului tau, nu sunt numai medicamentele de vina. Nu poti sa ajungi la 133 de kg si sa dai vina numai pe medicatie. E vorba si de delasare, ca probabil nu se mai cere mare lucru de la ea si nu mai face eforturi. Daca tot are probleme de sanatate, ar putea incepe macar sa-si controleze dieta zilnica si sa-si impuna sa manance rational. Nici nu presupune un mare efort de vointa.
0
06-05-2012, ora 14:50
utilizator_18918
Nu este medic/terapeut
utilizator_18918
Stie pe dracu ce zice :)) Normal ca ti se pare ca stie, ca pana acum a spus numai ce ai vrut sa auzi si a batut campii cu opioidele.

Vai de capul pacientilor care au un medic precum House (nu ca el ar fi medic). Eu nu vorbeam de bupropion ca substanta farmaceutica, ci de bupropion ca medicament (care in organism sufera o metabolizare intensa. Atat de bine este metabolizat, ca numai 1% este recuperat ca atare din urina). Bupropion in sine are potenta de doua ori mai mare pentru DAT decat pentru NET. Dar el este metabolizat in hidroxibupropion, eritro- hidrobupropion si treo- hidrobupropion. Dintre ei, hidroxibupropionul cu forma sa isomerica (S, S) este cel mai activ dintre metaboliti. Interesant este faptul ca e mai activ si decat bupropionul in sine. Concentratiile plasmatice ale sale le dapasesc pe cele ale bupropionului de 4 pana la 7 ori si este de 7.7 ori mai selectiv pentru NET decat este bupropion. In plus, are timpul de injumatatire cu mult mai mare ca bupropionul. Mai mult, bupropion ocupa numai ~24% din transportorul pentru dopamina (SSRI-urile ocupa 80% din SERT), transportor care nu exista in cortexul prefrontal! In schimb, dopamina de acolo este recaptata de transportorul pentru norepinefrina. Dar daca el este inhibiat, creste si cantitatea de NE. Iar la doze obisnuite nu se observa mari modificari ale transmisiei dopaminergice (decat in doze mult mai mari), in schimb, cea noradrenergica sufera schimbari chiar si la doze mici din acest medicament. Soarecii carora le lipseste NET nu raspund la medicament. Deci se poate trage concluzia ca atat efectul antidepresiv, cat si cel impotriva fumatului sunt mediate mai mult noradrenergic decat dopaminergic.
0
06-05-2012, ora 16:28
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
The_eye, normal ca daca nu mi-e bine sa spun medicului, daca tu te simti bine cu ce iei, de aia nu ai nici o treaba.
La sora prietenului meu e mai complicat, nu are vointa si nimic, degeaba spui tu ca nu e un efort, e un mare efort cand nu doresti nimic, iar nedorind ti se pare orice efort urias, tu crezi ca inainte era asa ? Nu era, avea 60 Kg si arata foarte bine. Ca sa se miste e un efort de neconceput pentru ea, ca sa se lase de dulciuri la fel dat fiind ca e cam singura ei sursa de placere.
Boala i-a luat emotii-le si tot, chiar asa a debutat boala la ea si anume cu simptome negative ale schizo deci izolare, apatie, depresie, aplatizare emotionala, abia apoi au aparut simptome pozitive pentru care a fost si internata.
Un om normal nu ar fi ajuns asa. A luat Rispolept dupa care a trecut pe Abilify.

Okto, de unde stii tu ca a spus ce vreau eu sa aud ? Nu avea de unde sa stie ce vreau sa aud.
In plus am nevoie de pareri fie de la medici sau de la nonmedici, nici nu ma intreseaza pana la urma, orice opinie o primesc cu placere, analizez si vad ce si cum merita incercat, din 10 pareri o fi si una buna nu ? Fara schimb de idei nu evoluam, plus ca o idee buna poate veni de la oricine, nu neaparat de la un medic.
Eu am probleme in cortexul prefrontal omule, acolo e buba, nu stiu ce sa fac sa activez zona aia, a iesit la EEG low activity acolo adica exact unde e centrul motivational si se formeaza o parte din emotii.
Cel putin din EEG-ul ala reiese clar de ce nu am emotii si dorinta, motivatie de nimic, ca e de la benzo, este adevarat.
Daca spui ca DAT nu exista in cortexul prefrontal atunci tot NET e principalul si pentru dopamina de acolo dupa cum spui, pai strattera se ocupa de inhibarea recaptarii norepinefrinei insa n-a mers.
Deci inhibi NET si in cortex-ul prefrontal si creste si nivelul de NE dar si nivelul de Dopamina de acolo, asa deduc dupa ce ai scris.
In plus Buboprionul nu e doar DRI cu NDRI, singurul DRI este Survector adica Amineptina ca substanta activa, ala lucreaza doar pe dopamina si atat.
Chiar interesante informatii-le despre buboprion.
Mie mi-a facut f rau bubopriona, probabil fie tot pe linia NE ca si Strattera am impresia, nu stiu daca pe dopamina, nu gasesc eu Survector sa vad ce se intampla daca umblu doar la dopamina.
S-ar putea sa fie nevoie sa speram bunadispozitie de motivatie si emotii nu ?! Nu stiu daca e acelas lucru.
Vezi tu ? Si tu ma ajuti cum poti prin ce spui, si Dr House o face in felul lui, si Wip la fel.
Si daca iese si daca nu iese ceva bun, eu macar am luptat cum am putut si inca lupt in continuare, nu am liniste pana nu am viata asa cum era odata cu bucurie, veselie, bunadispozitie constant, plin de dorinte, nu erau la un nivel patologic desigur, erau la nivel normal. Asta e, sunt mai pretentios si e dreptul meu pana la urma.
0
07-05-2012, ora 19:07
utilizator_24568
Nu este medic/terapeut
utilizator_24568
Stai, ca trebuie sa apara si "Wip", sa intareasca spusele lui Dr. House. -)))

Doctore, nu uita ca ai de-a face cu un om sanatos tun. Iar un om fara nici o boala, in primul rand are un psihic puternic! Asa ca poti sa adaugi ce mai vrei tu la descrierile acelea simpatice, nu pricepi ca NU ma afecteaza??

In schimb, tu turbezi ca ai in fata un om extrem de puternic pe care nu-l poti demoraliza nici cu o mie de jigniri. Hehehe..-))))

Hai sa ne batem in argumente, doctore, ca asa ne sta frumos.

Eu te-am intrebat candva pe ce baze stiintifice SOLIDE pui tu diagnostice si mai ales CUM stabilesti tratamentul? In functie de ce-ti spune pacientul ca simte, nu?

A, stai, ca imi ziceai ceva de niste scanari...bine, bine, dar scanarile alea nu arata decat niste lucruri INTERPRETABILE! Nu e ca la cancer, sa vezi tumora, sa o analizezi, sa o diseci, sa stii exact cum e alcatuita si sa stii ce tratament sau operatie trebuie! Si-atunci, n-am dreptate cand spun ca totul e pe bajbaiala?!

Ok, sa zicem ca antidepresivele sunt tot ce trebuie unui om aflat in suferinta.

Dar de ce nu se vindeca nimeni cu ele?

De ce au devenit oamenii dependenti ?

De ce sufera in continuare ?

De ce le e si mai rau ?

De ce, cand intrerup tratamentul, revin starile de groaza ?

De ce, daca fac atat de bine, au efecte secundare ingrozitoare ?

Hai sa-ti raspund tot eu.

Pentru ca tu tratezi niste simptome, in nici un caz NU TRATEZI CAUZA acelei afectiuni !
In consecinta, daca pacietnul nu schimba greselile din viata lui sau lucrurile care ii fac rau, atunci tratamentul cu substante chimice e egal cu zero !

De acord, sunt cateva exceptii, cand iti moare cineva sau ai un membru al familiei grav bolnav. Dar si in cazul acesta tu ar trebui sa-i indemni la psihoterapie, la cineva / ceva care sa le schimbe viziunea si sa le aline suferinta !

Suferinta = SUFLET ! Acolo, la suflet trebuie umblat, nu la creier!

Mai mult decat atat, din toate interventiile tale pe acest topic, nici macar o singura data nu am vazut ca scrii

- RENUNTATI DEFINITIV LA ALCOOL !
- RENUNTATI DEFINITIV LA TIGARI !
- RENUNTATI DEFINITIV LA DROGURI, ETNOBOTANICE, excitante si tot ce dezechilibreaza corpul si mintea!
- renuntati la ness, poate si la cafea!

Stiai ca ness-ul provoaca anxietate? Daca stiai, de ce nu ai scris sa nu se mai bea niciodata ?!?

De ce nu scrii ca nici macar un om sanatos nu ar trebui sa bea sau sa fumeze, cu atat mai putin cel care e afectat de depresie sau alta boala?!?

De ce n-ai scris niciodata oamenilor sa isi schimbe viata, sa isi analizeze nemultumirile si sa inceapa sa le rezolve?
0
07-05-2012, ora 19:19
utilizator_24568
Nu este medic/terapeut
utilizator_24568
De ce nu-i spui niciodata lui Costiţă ca pofta lui pantagruelica de mancare vine din lipsa IUBIRII si a AFECTIUNII ? El nu are parte de asa ceva in viata lui, desi isi doreste, ca orice om, si atunci, ca sa simta ceva asemanator, isi cauta alinare in mancare! Acolo gaseste placerea si bucuria pe care nu si le ofera in mod normal langa o fata, o relatie care sa-i umple sufletul de bucurie!

Da, poate era mancacios de mic si voia mereu ceva bun, insa acolo e altceva, e vina familiei, e rasfatul mamei (probabil), care nu l-a invatat ca in viata trebuie sa fii echilibrat. A primit mereu ce-a vrut, nu a stiut niciodata cat de greu se fac si, usor-usor si-a imprimat un comportament prost ! Dar asta NU are nici o legatura cu faptul ca el mananca necontrolat acum, o face pentru ca nimic altceva nu-i ofera vreo satisfactie !

Or, satisfactiile reale vin dintr-o relatie reusita, profesie, munca, obiective duse la indeplinire, o viata echilibrata, un suflet care se gandeste si la alte suflete, nu numai la el, si altele, si altele, si altele......Dar pentru toate aceste satisfactii trebuie sa faci EFORT ! Nu vine nimic fara efort ! Totul se construieste cu munca, transpiratie, chin, renuntari..

Poate ca parintii lui nu s-au iubit, iar el a aparut pe lume ca asa s-a intamplat...si in cazul asta, el poarta pe umeri niste stigmate transmise de relatia parintilor lui. De ce nu l-ai trimis niciodata la un psihoterapeut, dar unul adevarat, care sa-i scormoneasca in trecut sa vada ce a fost in neregula ?!? Ceva s-a intamplat pe undeva, dar nu din vina lui, asta e clar, ca mie cel putin mi-a demonstrat ca are creier, judeca, e inteligent, deci nu a esuat pana acum pentru ca nu l-ar fi dus capul sa faca ceva cu viata lui (desi el greseste ca nu face nimic acum, cand e matur si stie ce e cu el ) ! Numai o psihoterapie adevarata ar fi putut scoate la iveala tot ce se intampla in mintea si sufletul lui ! Dar tu nu ai facut decat sa-l indemni la pastile !

De ce nu-i spui niciodata sa puna mana sa repare tot ce a gresit in viata lui ?
Tot scrieti aici ca mai intai iti trebuie pastile ca sa-ti revii, abia apoi iti reiei viata.
Gresit !

Vad pe forumul acesta oameni care iau tratamente de ani de zile si tot n-au ajuns la vindecare ! Ba, si mai rau, si-au afectat si alte organe, iar acum trebuie sa ia medicamente si pentru alte afectiuni !

Nu se naste nimeni depresiv sau schizofrenic, exista niste factori declansatori, exista un teren in copilarie pe care se formeaza afectiunea ! Or fi probabilitati de a mosteni genetic ceva, dar daca tu ai o familie exceptionala, care s-a format din iubire, respect, in interiorul careia exista armonie, zambet, echilibru, atunci procentul acela mic mostenit nu va izbucni niciodata in boala!

Mai mult decat atat, daca ar exista niste parinti care sa-si educe copilul sa fie :

- puternic
- sa se lupte
- sa aiba personalitate
- sa faca sport si miscare pana inchide ochii, sa manance sanatos
- sa fie un optimist si sa vada mereu partea plina a paharului
- sa zambeasca, sa rada si sa-si ia portia de voiosie zilnic, din orice
- sa fie invatat sa-si croiasca viata dupa dorintele lui, si nu ale altora
- sa nu se lase manipulat si abuzat emotional, psihic sau fizic
- sa aiba mereu niste teluri de atins
- sa aiba mereu incredere in sine si sa se stimeze chiar si daca a facut o greseala ( pe care sa o repare apoi)
- sa faca ceva bun cu viata lui si sa nu se complaca in melancolie, tristete si pasivitate
- sa se dezvolte spiritual si afectiv cat mai mult posibil
- sa tinda catre o constiinta umana superioara
- sa faca fata oricaror probleme si necazuri
- sa invete sa fie si cel mai bun prieten al sau si propriul psihoterapeut, in el sa gaseasca mereu resursele si puterea, nu in altii!
- sa inteleaga ca in viata mai si pierzi, iar in cazul unui esec, sa nu se repeada la pastile sau la streang !,
atunci cu siguranta ca acel copil nu va ajunge niciodata nici depresiv, nici schizofrenic, nici cu alte tulburari psihice!

Nu vezi ca esti ingust, doctore, esti atat de prins in industria asta farmaceutica si in sistem incat nici nu mai vezi problema in ansamblul ei ?!? Tu esti setat doar pe tratament, dar uiti sau te prefaci ca uiti ca de fapt durerile sufletesti, neimplinirile, nefericirile nu se rezolva cu pastile, ci concret, punct cu punct !

Doctore, chiar daca ai creierul spalat de sistemul care te-a format si crezi in interiorul tau ca esti bine intentionat, te intreb: ai constiinta impacata ca ai facut TOTUL ca sa rezolvi depresia unui pacient ? Pai, mai intai de a le prescrie un tratament care le umbla la creier, nu mai bine dai tu cu ei de pamant si-i trimiti ori la psihoterapeut, ori sa-si rezolve problemele care i-au adus la depresie ?

De ce nu indemni niciodata pe cei de pe forum sa mearga la psihoterapie adevarata, DAR SA MEARGA MAI ALES FAMILIILE LOR ???

De ce nu spui oamenilor ca degeaba fac ei terapie daca acasa au un mediu infiorator care-i innebuneste mereu? Pai nu esueaza terapia lor, oricat de bine ar fi fost facuta ? Ba da ! Si mai au vreun efect medicamentele antidepresive daca in jurul lor problemele raman aceleasi ? Nu !
De ce nu le spui ca pentru a da roade un tratament, el trebuie pornit din toate directiile si schimbat totul, inclusiv mentalitatea si comportamentul celor din jurul pacientului ?!

Asa ar fi corect si uman, sa ataci problema din toate colturile, ca sa nu mai aiba nici o sansa sa existe!, nu sa o tratezi doar dintr-un singur unghi, cel al medicamentelor !
0
07-05-2012, ora 19:21
utilizator_18918
Nu este medic/terapeut
utilizator_18918
Pana ca omul sa-si dea seama ca se confrunta cu o tulburare psihica (de regula cei din jurul lui sunt cei care vad acest lucru), creierul sufera modificari fiziologice.. fizice. Astfel ca natura psihologica a suferintei se transforma intr-una organica, omul nemaiputand ajunge la stadiul dinaintea bolii doar cu schimbarea stilului de viata. Asa cum am mai spus: un geam o data spart, ramane spart.

PS: Care doctor? De ce continua lumea sa promoveze imaginea asta ca deocamdata nu e niciun doctor pe forum.
0
07-05-2012, ora 19:36
adrian2011
Nu este medic/terapeut
adrian2011
ciorapel sunt oameni care fumeaza si beau cafea de rup si nu au pic de depresie sau anxiatate, acusa ne ceri renuntam la aer :)))))
0
07-05-2012, ora 19:43
utilizator_24568
Nu este medic/terapeut
utilizator_24568
Da, or exista (desi nu stii tu cand vor da ei socoteala pentru vicii si abuzuri), insa TU esti deja afectat de depresie...iar daca vrei sa te vindeci, trebuie sa elimini toti factorii nocivi!

Am intalnit mentalitatea asta primara, ca daca unul fumeaza si ajunge la 90 de ani, inseamna ca tutunul nu provoaca in proportie de 95 % cancer pulmonar ! Sau ca si tu vei scapa, ca acel exemplar care e o exceptie, si nu regula.

Alcoolul si tigarile NU ar trebui sa existe in viata unui om !
Dixit !
0
07-05-2012, ora 20:00
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Nu are legatura familia sau copilaria cu afectiunile psihice pe care le dezvolti la maturitate. E GRESIT sa dai vina pe familia bolnavului pentru afectiunea lui psihica! Bineinteles, cu exceptiile de rigoare.
0
07-05-2012, ora 21:10
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Ciorapel, sunt deacord cu 85 % din ce ai scris, insa exista totusi ceva ce tu nu ai inteles sau nu doresti sa intelegi, ori nu poti sa intelegi.
Aaa inainte de asta vreau sa-ti mai spun ca nu esti deloc sincera, nu aveai ce sa cauti aici pe forum daca erai sanatoasa tun, plus de asta nu ai spus cu ce te ocupi si ce problema ai desi te-am intrebat de 6 ori pana acum.

Sa-ti spun parerea mea despre medici, ei considera ca in momentul in care te duci la ei ai epuizat tot ce se mai putea face ca sa te poti simti cat de cat bine, medicul psihiatru este ultimul unde trebuie sa ajungi dupa ce nu mai ai ce face, cel putin eu asa consider, ca in general se intampla invers e altceva.
Ajuta si ei cum pot, in schimb datoria unui psihiatru este de a prescrie medicatie, asta e meseria lui, si multi sa stii ca te trimit la psiholog, chiar al meu asa a facut, deci nu mai spune tu ca nu face asta, desi la psiholog nu are nici o valoare pana la urma ca nu scormoneste in trecut.
Iar ce spui tu se numeste terapie psihanalitica si are doua mari dezavantaje, unul si anume dureaza mult chiar si pana la 200 ore si costa foarte scump o terapie chiar si 7000-8000 Euro, al doilea la mana nu garanteaza nimeni ca in timpul terapiei acel catharsis psihanalitic va fi atins vreodata, adica momentul in care constientizezi conflictele interioare si ce e in sufletul tau asa cum tu ai spus, ca apoi sa se restructureze tot si sa fi bine. Deci este inaccesibila pentru multi chestia asta, teoretic ai dreptate ca si eu sustineam tot asta mai acum un an pe aici, de aia s-a suparat Prozac pe mine pana la urma, ca si anxietatea ce da TOC tot are si aia o cauza anume.
Dar practic este foarte greu sau chiar imposibil.
Pana nu are loc acel catharsis, NU ai cum sa lupti singur, asta tu nu poti intelege, nu poti, lupta aia intre Eu si Supraeu te rupe si nu te lasa sa faci ceva pentru tine, nu te lasa sa simti ce trebuie, abia dupa ce catharsis-ul are loc, poti face, atunci ai si sentimente, atunci poti sa si muncesti, vezi cu totul altfel lucrurile, ai motivatii autentice si asa mai departe, adica nu te duci sa faci un lucru doar ca la nivel Inconstient tu vrei sa-ti multumesti parintii, de fapt daca ai citit si tu, stii f bine la ce ma refer.
Abia dupa o terapie psihanalitica incheiata cu succes, poti sa-ti revii, sa lupti si sa repari ce era stricat in viata ta.
Plus ca noi in tara nu prea avem psihanalisti adevarati, era domnul Schnapp care a plecat din tara din pacate.
Daca era asa simplu sa ne mobilizam singuri nu mai era nevoie de psihanaliza, de fapt ei explica ca nu poti sa-ti revii atat timp cat conflictul interior exista, insa tu nu intelegi.
Ma acuzi ca nu fac aia si aia, da, asta e ! Ce sa fac acuma ? E un blocaj psihologic care fara psihanaliza nu se duce nicicum. Un blocaj care mi-a distrus viata.
Macar eu recunosc, tu nu stii decat sa acuzi si sa jignesti.

Cu alimentatia sunt deacord, ar trebui sa eliminam ce e rau intrucat face rau mai devreme sau mai tarziu, insa daca nu ne simtim bine, vom cauta mereu refugiu in mancare, bautura, tigari, etc.
Si cu mancatul la mine de mic a fost probabil un deficit de Serotonina cumva sa stii, nu de la educatie, simteam o pofta acuta de dulciuri si cand nu aveam cu lunile deci nu era dependenta, nu aveam Diabet si nici depresie aparent, insa eu aveam clar. Am fost mereu lacom de mancare ca si cum ma incarca cu placere chestia asta.
Nu am fost invatat cu de toate ca, chiar nu aveam.
De fapt iti zic eu ce era, era o anxietate mascata ca vad acuma, cand nu am anxietate nu mananc cu asa pofta, mananc normal si gata, cand am, mananc ca haplea de repede pentru ca de fapt se cere anxietatea potolita.
Chiar in psihanaliza spune ca lacomia de mancare este mecanism de aparare contra anxietatii.
Si falsa senzatie de foame e tot o proiectie a anxietatii sa stii, uneori asa se manifesta printr-o foame teribila dar de fapt nu e foame cu adevarat, nu e musai sa ai agitatie, deci e foarte parsiva.
Si zici 'pai daca mi-e foame ? Mananc ce sa fac', insa e total fals.
Cand nu am anxietate pot sa mananc omeneste si doar ce e sanatos si o saptamana desi fac si efort de nu se poate, nu e absolut nici o problema, de acolo mi-am dat seama de diferenta.
La randul ei aceasta anxietate se autoalimenteaza dand obezitate si dispret fata de sine si uite cum dezechilibrele din psihic duc la dezastru. Daca nu mananci, te chinuie senzatia aia, deci e complicat sa te opui pur si simplu.

Mai nou, Fevarin iar incepe sa faca rau, apare iar pofta de dulciuri cand tocmai credeam ca am mai scapat intrucat nu am mai avut de 3 saptamani, cam dispare cheful de sport asa cum s-a intamplat si cu Cipralex dar si cu Cymbalta, nu-mi vine sa cred, depresia isi schimba forma se pare.
Daca era doar la inceput era ceva, insa la primele doua medicamente a tinut-o asa luni de zile.
Cu parere de rau o spun, dar am ajuns la concluzia ca nu am nici o sansa sa-mi revin cu asa ceva, poate ma insel, insa asa gandesc acum.
Prea se comporta toate la fel, ceva e la mijloc, e ceva de principiu pana la urma, nu mai e intamplare.

The_eye aici cam gresesti sa stii, in copilarie se formeaza personalitatea si erorile ce ne duc la ce avem acuma, asta in mare parte.
0
07-05-2012, ora 22:04
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
@Costy2007

Personalitatea e innascuta in mare parte, e adevarat ca se modeleaza in copilarie in functie de mediu.

Cat despre psihanaliza, parerea mea este ca multe (cele mai multe!) din teoriile sale sunt niste ditamai gogomaniile! De exemplu, era la moda anii trecuti pe la americani ca, daca sufereai de anxietate, depresie sau mai stiu eu ce, sa te duci la psihanalist. Plateau pacientii o gramada de bani psihanalistilor si explicatia pe care le-o dadeau acestia multora dintre pacienti este ca ei au ajuns asa cum erau la maturitatea din cauza ca, vezi Doamne!, ar fi fost abuzati sexual in copilarie. Investigatiile ulterioare au ajuns la concluzia ca de fapt psihanalistii le inoculau aceasta "explicatie" pacientilor, prin terapie si de multe ori chiar prin hipnoza, ca sa isi justifice profesia si banii pe care ii pretindeau. Am vazut niste documentare pe tema asta, mai demult.
0
08-05-2012, ora 00:11
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Da, si eu cred ca psihanaliza nu are efect si e o inselatorie, doar am spus mecanismele si atat, ce spune psihanaliza e real din pacate, chiar asa se intampla.
De aia spuneam ca nu garanteaza nimeni ca se rezolva treaba nici dupa terapie, ca de fapt n-am auzit pe nimeni sa fi avut succes cu asa ceva. Nu ai cum sa mai repari acum ce trebuia sa se intample de la sine odata cu varsta corespunzatoare.
Personalitatea e innascuta dar daca avem un mediu care se muleaza cat de cat bine pe ea, nu ne mai imbolnavim.
Dar daca eu am fost de ex un copil pretentios si sensibil din nastere si m-am nascut intr-o familie de oameni saraci, ce sa mai faci ? Normal ca te-ai dat peste cap. Asta asa doar ca un mic exemplu.
0
08-05-2012, ora 00:21
utilizator_24568
Nu este medic/terapeut
utilizator_24568
Copilul este produsul parintilor ! Punct.
0
08-05-2012, ora 02:49
Dr. House
Nu este medic/terapeut
Dr. House
Costy,
nu da banii pe psihanlisti, psihologi..cel mai bun psiholog esti tu.. iar ce s-a intamplat in trecut nu e nevoie si nu cred ca trebuie discutat, asta poate doar sa complice lucrurile in rau (trecutul e scris), problema se pune ce e de facut din momentul de fata.. cred ca starea de anhedonie, "flat affect" sau alexithymie o ai de la SSRI care in general au aceste reactii.. cat despre felul fiecaruia de a fi se de a se integra cred eu ca e indeajuns sa ai un mediu si un grup de prieteni ok printre care sa te simti bine. mai sunt unele trucuri pe care le poti aplica, dar tot pe pielea ta, trebuie sa te cunosti destul de bine, sa iti cunosti bine limitele si cum reactionezi si sa stii cand esti prea obosit, poti lua lyrica de exemplu sau depakine sau gabaran, sau mai poti lua jumatati sau sferturi de benzo cand ai un lucru de facut si vrei sa fii ok.. dar cum ti-am zis asta depinde de autoeducatia fiecaruia si de cat de bine se cunoaste. poti sa iei in calcul si varianta sa renunti complet la antidepresiv sa incerci doar un stabilizator (si sa stii ca antiepilepticele sunt cele mai bune stabilizatoare de dispozitie- apropo de rivotril, acid valproic).. in prima instanta sa stii ca aproapte toate medicamentele isi fac bine treaba, problema este ca te obisnuiesti cu ele si nu mai au acelasi efect.. asta e parerea mea ca se intampla la tine..o solutie ar fi sa le schimbi constant sau sa renunti la antidepresiv... sincer sunt aproape convins ca sala suplineste lipsa antidepresivului. si mai e autoeducatia, sa inveti sa te stapanesti, si stiu ca este f greu in lumea asta haotica in care traim, dar alta solutie nu prea exista.

Okto,
ce sa discut eu cu tine ca deja ma depasesti prin cunostintele tale??!! eu zic sa te gandesti serios sa-ti dai master-ul la farmacologie (bupropionul este insasi substanta in sine, medicamentul e elontril/zyban/wellbutrin).. ai avansat f mult de la liceu ai zburat prin facultate, daca ma chinui probabil te gasesc pe google facand studii trial pe diferite substante inventate de tine. keep up the good work ce sa zik..

ciorapel,
posturile tale nici nu le mai citesc, daca o sa ai net la obregia probabil atunci o sa citesc ce scrii ca probabil vei fi mai lucida, momentan este enorm de mult si inutil pt mine volumul postarilor tale si am decis sa te sar de acum inainte!!
0
08-05-2012, ora 13:30
florinmuresan
Nu este medic/terapeut
florinmuresan
Ciorapel,

Nimeni nu cere nici o schimbare, nici o modificare a mecanismelor de gandire.Ce cer cu atat insistenta e reducerea aunor activitatii fizice si psihice, nimic altceva.

Copilul e produsul parintilor, atat fizic, prin relatie sexuala.Dar e si produsul in mare parte a gandiri, pe plan psihic nu o sa fie exact ca parinti, dar educatia care o va lua e destul de importanta pentru structura psihica care si-o va forma.

Daca copilul va fi educat de prost gust, urmarile gandiri lui vor fii chiar un pericol de gandire.El va avea un scop, in final toti ajung sa si doreasca mai mult bani, dupa ce sia implinit majoritatea dorintelor, femei, barbatii, placeriile sexuale, etc.

De ce isi va dori bani, fiind la o vraste destul de matura si cu o structura de prost gust, si scopul sa adune banii.El va ajunge sa-si ea medicatia cu antidepresive sau anxiolitice.

Trebuie sa ne educam copii, intro atmosfera calda si placuta, cu multa dragoste.Sa-i crestemi bine educatii, sai vedem fericiti, sai vedem si ce scopuri au, ca sa vedem ce educatie iam dat...
0
08-05-2012, ora 14:27
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Dr House, nu stiu ce sa zic, chiar azi ma gandeam, eu acest flat affect il am in urma la benzo, asta imi este clar intrucat simteam violent uneori, alteori lent cum imi dispar emotii-le, motivatia si bucuria din orice pe vreme ce am redus din Rivotril, chiar am jurnal in care scriu zi de zi cum ma simt de 4 ani, deci nu ma insel.
Facem abstractie de anxietate care aia nu are nici o legatura cu pachetul asta motivatie-placere-dorinta-bucurie-emotii. Aveam si atunci, insa cand trecea, ma uitam cu pasiune la un film, ma motiva ca ma duc la sala si asa mai departe, acum cand trece anxietatea complet, raman flat complet, deci cu alte cuvinte ramane depresia, desi nu cred ca asta se mai numeste depresie deja.
Strattera umblase la energie si faceam sala ca nebunul insa fara nici o motivatie, insa nici unul nu mi-a umblat la mood si la sistemul motivational.
Sala nu inlocuieste nici un AD, cel putin la mine, din contra, dupa sala apare o depresie de stau in pat asa ca prostul, nu mai am prea multa energie si chef de sala neavand motivatie, opunandu-ma se lasa cu depresie sau anxietate.
Cymbalta umblase si el pe Norepinefrina si aveam energie la sala, pe Serotonina luase anxietatea in mare parte, insa tot nimic pe mood si sistem motivational.
Imi aduc aminte prin 2011 cand am reluat Rivotril ca in doua zile apareau emotii-le, nu-ti vine sa crezi, deci clar ceva e de acolo, efectiv imi doream sa fac una si alta, simteam bucurie, emotii de placere.
Insa nu e bun pentru mine intrucat induce depresie urata de tot, dar si anxietate, plus ca nu se mai comporta ca atunci, nu mai pot lua deloc din pacate.
Dar ce, SSRI asta fac printre altele ? Aplatizeaza emotional ? Am observaty si eu, insa de ce nu se spune asta ? De ce nu scrie pe prospect ?!
TImostabilizatoare-le la fel, aplatizeaza emotional am auzit si protejeaza mai mult de manie si hipomanie, ma gandeam oricum la Lamotrigin, am auzit ca nu da crestere in greutate ca acidul valproic.
Insa la mine ce sa stabilizezi ? Ca eu am predominant depresie uneori mai apare doar anxietate si atat, nu am mai pupat hipomanie din februarie, dar si aia era de la Strattera probabil.
Mie mi s-a spus si citisem ca Benzo poate duce la asta, insa nu mi-a venit sa cred, vad ca nu-mi revin, nu mai iau din septembrie benzo deloc, adevarat ca pe anxietate sunt mult mai bine acum fata de atunci.
Cei ce au patit ca mine au spus ca a trecut timpul si in timp si-au revenit si dupa 1 ani s 3 luni, insa eu nu mai sper intrucat pe partea de sistem motivational nu vad nici un progres.
0
08-05-2012, ora 16:00
Dr. House
Nu este medic/terapeut
Dr. House
Costy,
Sa stii ca lyrica si gabaran sunt f bune si in controlul (stabilizarea) anxietatii. Lyrica in specilal este excelenta pentru anxietate, actioneaza tot asupra GABA (ca si benzodiazepinele) insa in alt mod (pregabalin ii zice si denumiurea). Din cate mi ai zis, in ceea ce priveste antidepresivul, am inteles ca te-ai simtit cel mai bine cu cymbalta.. de ce nu iei cymbalta atunci?.. oricum parerea mea e ca in cazul pacientilor care dupa un timp nu se mai simt bine cu un antidepresiv si trebuie sa-l schimbe, asa vor trebui sa faca mereu, adica sa schimbe coktail-ul, avand in vedere ca ai o perioada in care funcioneaza iar apoi nu-si mai fac efectul. Cateodata sentimentul indus de SSRI este dorit pentru unii deoarce nu mai simt furie si sentimente negative, chiar daca se simt ca niste legume.
Iar daca te gandesti sa iei un timostabilizator, parerea mea ar fi sa alternezi si cu acesta, sa nu iei numai Lamotrigin, sa schimbi cu Lyrica si Gabaran. Numai bine iti doresc!
Acest topic a fost închis. Nu mai pot fi adăugate noi comentarii.
3135 comentarii 1 2 ..... 868788 ..... 104 105 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul