Multiple anestezii generale pot cauza probleme ?

15-03-2010
tanarul26
Nu este medic/terapeut
tanarul26
Buna ziua,

In primul rand apreciez mult implicarea medicilor pe forum, in special am citit raspunsuri ale domnului fvaleriu pe aria ORL.

Am avut pana acum 2 interventii la nas in anii anteriori, prima rinoplastie, a doua o interventie mica de tot, care poate s-ar fi rezolvat si fara anestezie generala.

Acum in al treilea an, inca trebuie sa mai suport o interventie si la nas, ( probabil cornetele sunt de vina) dar si sa imi fie extrase amigdalele pentru ca de un an ma chinuie. Am auzit de la persoane ca prefera anestezia locala si se feresc de cea generala.
Intrebarea mea este daca exista vre-un efect posibil secundar, in special daca imi afecteaza plamanii in vre-un fel ?

va multumesc!
3 comentarii
0
15-03-2010, ora 18:27
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună seara!

Anestezia generală are grad foarte mare de afectare a întregului organism. Anestezia locală minimalizează acest grad la aproape 0% deci, după cum puteţi observa, balanţa se înclină în favoarea anesteziei locale, de pildă, a celei cu lidocaină.

Toate cele bune şi însănătoşire grabnică :)
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
16-03-2010, ora 13:04
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Nu este chiar asa Nick. Orice substanta inoculata in corp afeceteaza organismul 100% iar anesteziile locale contin toate mai multe substante printre care si un drog similar cu morfina (codeina) care afecteaza 100% organismul chiar daca nu asa de mult ca si cele generale. Iar efectul lor depinde si de organismul cu pricina si starea lui, de doza injectata, de locul unde se face, de nervii atinsi de ac... etc. Sant cazuri de decese de la o anestezie locala, de reactii alergice cau de daune aparute ulterior. Codeina are in orice caz
un efect rau asupra psihicului pe timp indelungat.

Daca arunc cu o pietrica catre un elefant, o vaca, un crocodil sau catre o vrabie - acest lucru nu face actiunea mea mai putin periciloasa...depinde in cine si unde o arunc. Poti nimerii elefantul in ochi sau vrabia in aripa sau cap. Aceesi pietricica are efecte diverse in functie de locul si persoana lovita.
0
16-03-2010, ora 19:01
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
" Anestezia locală minimalizează acest grad la aproape 0% " - APROAPE nu înseamnă niciun risc, aproape înseamnă riscuri mai mici decât cea generală, în acest context am făcut acea referinţă, Scarface :)
Ştiu că se poate muri de la o anestezie locală, dar nu acest subiect trata întrebarea principală din topic.
Majoritatea medicilor fac nişte teste pre-operative, nu întreprind nicio intervenţie fără a avea o certitudine minimă; o certitudine că persoana, care va fi anesteziată local sau general, va suporta din toate punctele de vedere (fac teste, în principal, pentru excluderea unui diateze alergice).

Să fii binecuvântat, Scarface!
P.S. tanarul26, vă rog să discutaţi cu medicul dvs. curant, şi să-i expuneţi tot ce consideraţi că este important (antecedente medicale, printre altele).
Toate cele bune! :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Evadarea din inconștiență: modul în care creierul repornește după o anestezie profundă
  • Sedarea - tipuri, proceduri, riscuri și beneficii, informații pacienți
  •