Multivitamine din farmacii/comert E bine sa le luam?

Are ceva daca facem cure cu multivitamine din farmacie de mai multe ori pe an fără prescripția doctorului? Am câteva cărți scrise de specialiști în sănătate straini care spun că e bine sa luam suplimente de multivitamine zilnic.Nu fac reclama sau ceva in cărți dar zic că e ok sa luam.Si pe mulți aud cum că nu, că e periculos sa lu fara să știe medicul etc.Chiar și Dr. Oz spunea că e bine sa facem cure cu multivitamine des.Acum ce sa mai crezi? Până la urmă sunt doar vitamine și dozele sunt in comerț optime fara risc de supradozare dar unii o țin pe a lor.Stiu că și din alimente trebuie sa luam vitaminele mai ales însă în secolul nostru multe dintre proprietățile alimentelo nu mai sunt aceleasi că demult și se pierd anumite calitati mai ales că mâncăm foarte mult procesat.Si din fructe și legume într-o zi nu îți poți acoperi tot necesarul sau doza recomandata zilnică așa ar trebui suplimente.Voi ce părere aveți? E așa ok sa luam vitamine din farmacii/comerț?
1 comentarii

poti sa iei multivitamine, mai ales considerand bolile tale, dar nu-i garantat ca multivitaminele ajuta pt ca nu sunt o forma naturala. spre exemplu, ca sa echivalezi necesarul zilnic de 6 mcg (micrograme) de vitamina B12 din surse naturale, trebuie sa iei sinteticul de Vitamina B12 de cianocobalamina de cel putin 2500 mcg. asta e un lucru pe care multi nu-l stiu. iar de aici poti sa extrapolezi ca celalalte vitamine din suplimente luate, ar putea avea nevoie de cantitati poate la fel de mari ca se se ridice la nivelul sursei naturale. de aceea e mai bine sa iei natural si sa nu dai bani pe multivitamine
in mod normal, din alimente poti lua necesarul de vitamine si minerale, cu condietia sa mananci 3 mese pe zi si sa mananci variat. stiu asta din experienta pt ca am facut pe computer in excel liste cu meniuri de mancare pt mine si am putut sa vad cantitatile vitamine si minerale
in caz ca nu indeplinesti conditia de mai sus, poti lua vitamine zilnic, nu este nicio problema. nu tre sa tii cure. e o aberatie asta
daca vrei suplimente eficiente incearca celle de pe GNC, de acolo iau si eu. standardul de referinta pe care ti-l dau ei este american. cel european este 1/2 din standardul american
P.S ce am scris e nu ca sa ma laud, ci ca sa te ajut sa fi informat.
daca vrei sa te ajut sa-ti faci un meniu de mancare, poti sa-mi zici
in mod normal, din alimente poti lua necesarul de vitamine si minerale, cu condietia sa mananci 3 mese pe zi si sa mananci variat. stiu asta din experienta pt ca am facut pe computer in excel liste cu meniuri de mancare pt mine si am putut sa vad cantitatile vitamine si minerale
in caz ca nu indeplinesti conditia de mai sus, poti lua vitamine zilnic, nu este nicio problema. nu tre sa tii cure. e o aberatie asta
daca vrei suplimente eficiente incearca celle de pe GNC, de acolo iau si eu. standardul de referinta pe care ti-l dau ei este american. cel european este 1/2 din standardul american
P.S ce am scris e nu ca sa ma laud, ci ca sa te ajut sa fi informat.
daca vrei sa te ajut sa-ti faci un meniu de mancare, poti sa-mi zici

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Vitamina B Complex poate cauza acnee?!
- 6despre administrare multi-vitamine eliberare prelungita
- 1Multivitamine
- 4Intrebare multivitamine pt imunitate, pot pati ceva daca le iau?
- 5Complex de multivitamine si minerale Centrum A-Zinc
Mai multe informații despre: multivitaminele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: