neurologie
Buna ziua! Mama mea are dureri de cap, a facut un RMN cu urmatoarul rezultat: multiple leziuni gliotic-ischemice, milimetrice, supratentorial bilateral. Usoara atrofie cerebrala. Imi puteti spune daca este ceva grav si ce ar trebui facut pe viitor? Va multumesc!
3 comentarii
Este destul de grav. Trebuie să determinați mai întâi cauza. Din păcate cauzele sunt multiple, de la hipertensiune la boli degenerative. Faceți analize de sânge, mergeți la cardiolog, interne, neurolog. Sănătate!
Buna ziua! Puteti sa imi detaliati mai mult ce spuneti "Este destul de grav", vreau sa precizez ca mama mea este hipertensiva iar intr-o seara am fost cu ea in urgenta din cauza tensiunii prea mari, acolo i-a stabilizat tensiunea arteriala dar a ramas cu acele dureri de cap care ma ingrijoreaza. La cardiolog am fost, inima este in regula doar ca este hipertensiva pentrui care i-a tratament cum l-ua si inainte. Va multumesc!
În funcție de localizarea leziunilor pot apărea paralizii sau boli neurologice degenerative. Distrugerea celulelor gliale duce la scleroză multiplă. În acest moment recomandarea mea este să mențineți cât mai mult posibil starea bună de sănătate a mamei d-voastră. Mergeți la medic așa cum v-am spus, pe lângă cardiolog unde ați fost mergeți la interne iar cu rezultatul RMN-ului la neurolog. Sănătate!
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3de un an de zile sotul meu ameteste frecvent, are dureri de cap si este f obosit
- 8Ma mananca ingrozitor capul si ma ustura, nu stiu ce sa mai fac!
- 6sinuzita de vreun an
- 4Tomograf zona cranio-cerebrala
- 2durere de cap de cateva zile
- 3durere de cap, ameteala si durere de brat drept
- 3Multe probleme (ORL, Neuro)
- 6Durerea de cap
- 9Am 4 ganglioni la gat si o senzatie de arsura la ceafa
- 14De un an incoace blefarite cu aparitia unor orjelete interne care se vindeca greu
- 1dureri de cap ingrozitoare
- 2probleme neurologice
- 0ma doare la ceafa in partea dreapta cand intorc capul spre stanga
- 5epilepsie de la varsta de 10 ani
- 2durere de cap, amorteli ale palmei stangi si gurii, stări de vomă
- 6Ameteli si dureri de cap
- 1Durere de cap
- 1Durere cap
- 2Durere foarte mari de cap.
Mai multe informații despre: Durerea de cap
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: