Durerile de cap, raportate anual de peste 50% dintre oamenii de pe glob

©

Autor:

Durerile de cap, raportate anual de peste 50% dintre oamenii de pe glob
O revizuire a dovezilor existente sugerează că peste jumătate din populația globală se confruntă anual cu o tulburare caracterizată prin dureri de cap, aproximativ 14% raportând migrene. Revizuirea include peste 350 de studii realizate în ultimii aproximativ 60 de ani. Majoritatea studiilor analizate au inclus adulți cu vârsta cuprinsă între 20 și 65 de ani.
Pe baza studiilor revizuite, autorii estimează că 52% dintre oamenii de pe glob au prezentat dureri de cap anual. Dintre aceștia, 14% au raportat migrene, 26% cefalee de tip tensionat (condiție determinată de tensionarea și contractarea mușchilor din zona capului și a gâtului) și aproape 5% o durere cronică de cap. Un număr de 12 studii care au investigat durerile de cap în fiecare zi a arătat că peste 15% din populația lumii se confruntă cu durerea de cap zilnic. Toate tipurile de dureri de cap, în special migrenele și durerile de cap cronice, au fost mai frecvente la femei decât la bărbați.

„Am descoperit că prevalența durerilor de cap este una ridicată la nivel mondial, iar povara pentru pacienți a diferitelor tipuri de dureri poate avea un impact semnificativ asupra vieții acestora. Împreună cu specialiști din domeniul sănătății de pe întreg globul, ar trebui să ne străduim să reducem povara durerilor de cap prin prevenirea lor și prin aplicarea unui tratament mai bun”, declară autorul studiului, Lars Jacob Stovner, profesor la Universitatea Norvegiană de Știință și Tehnologie.

Majoritatea studiilor analizate au inclus eșantioane de participanți ce proveneau din țări cu venituri ridicate, în care sistemele de asistență medicală sunt unele dezvoltate. În concluzie, revizuirea ar putea să nu reflecte întocmai ratele reale ale durerilor din cap din toate țările de pe glob. Autorii menționează că investigații suplimentare în țările cu venituri medii și mici ar ajuta la prezentarea unei estimări globale mai precise.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 18-04-2022 | creare: 18-04-2022 | Vizite: 325
Bibliografie
Global estimates of headaches suggest disorder impacts over 50 percent of the population, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/04/220411202337.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar durerile de cap (migrenele)?
  • Durerea de cap după somn
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  •