Neurologie - rezultat CT cerebral

14-03-2024
PMD
Nu este medic/terapeut
PMD
Rezultatul CTului este : fine calcifieri ateromatoase la nivelul segmentului intracranian al arterelor carotide interne. Trebuie sa urmez un tratament sau sa merg periodic la un control. Deocamdată urmez tratament pentru hipertensiune.
2 comentarii
0
15-03-2024, ora 12:00
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Rezultatul CT-ului indică prezența calcificărilor ateromatoase la nivelul segmentului intracranian al arterelor carotide interne. Aceasta este o manifestare a bolii aterosclerotice, care înseamnă că plăcile de aterom (grăsime, colesterol și alte substanțe) s-au depus pe pereții arterelor. Acest proces poate îngusta arterele și afecta fluxul sanguin.

Tratamentul și nevoia de controale periodice depind de mai mulți factori, inclusiv de gradul de îngustare a arterelor, de simptomele pe care le ai (dacă există), de controlul factorilor de risc și de prezența altor condiții medicale. Având în vedere că menționezi că urmezi deja un tratament pentru hipertensiune, este important să continui să menții tensiunea arterială sub control, deoarece hipertensiunea este un factor major de risc pentru progresia bolii aterosclerotice.

Pe lângă controlul tensiunii arteriale, alte măsuri care pot ajuta la prevenirea progresiei aterosclerozei includ:

- Menținerea unui nivel sănătos al colesterolului și lipidelor din sânge
- Renunțarea la fumat, dacă este cazul
- Menținerea unei greutăți sănătoase
- O dietă echilibrată, bogată în fructe, legume și fibre
- Exerciții fizice regulate
- Controlul glicemiei, dacă ai diabet

Este esențial să discuți rezultatul CT-ului cu medicul tău, care te poate sfătui cu privire la necesitatea unui tratament suplimentar sau a controalelor periodice. Medicul poate să recomande și teste suplimentare pentru a evalua mai bine starea arterelor tale și pentru a determina cea mai bună strategie de tratament și monitorizare. În unele cazuri, poate fi necesară consultarea unui specialist, cum ar fi un cardiolog sau un neurolog, pentru managementul suplimentar.
0
15-03-2024, ora 15:11
PMD
Nu este medic/terapeut
PMD
Mulțumesc mult analizele au ieșit foarte bune din acest motiv mă îngrijorează rezultatul CT ului urmez tratament prescris de un cardiolog concor seara 1/2 pastila (2.5) in urma unei tahicardii sinusale (100 bmp) și tensiune 150/75 pe fond de stres; l am întrebat de CT dar a zis că nu este deocamdată de urmat nici un tratament doar sa repet CT după un anumit timp
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.