O data cu plecarea la facultate am insomnii crunte

28-05-2012
andreea133
Nu este medic/terapeut
andreea133
am 19 ani si in urma cu plecarea mea la facultate am inceput sa am insomnii crunte. la inceput cand veneam in weekenduri acasa reuseam sa adorm dar acum nici macar acasa nu ma mai simt bine, am treut prin diferite faze ale insomniei cu incercari de a adormi timp de 5 ore si nici un rezultat, cu somn de 2 ore pe noapte etc.. am consultat 2 pshihiatrii care nu ma credeau si mi-au recomandat dormolin si sedativ pc care nu si-au efectul si cel de-al doilea dupa mari incercari mi-a recomandat tritico dat fiind faptul ca plang in fiecare zi din cauza acestei probleme. cu trittico mi-a fost bine in prima saptamana dar ma durea indgrozitor capul si imi era somn mereu iar acum nici acesta nu isi mai face efectul.am incercat si cu melatonina si adorm in primele 4 ore dupa care ma trezesc brusc, transfir ff tare timp de un minut si nu mai reusesc sa adorm deloc... exact la aceasi ora ma trezesc in fiecare noapte..e un chin, nu mai stiu ce sa fac si nici parintii mei,. va rog sa ma ajutati pentru ca in ritmul asta nu stiu cat o sa mai rezist avand in vedere ca sunt si in sesiune si am nervii la pamant...
9 comentarii
0
28-05-2012, ora 12:32
valentin.n
Nu este medic/terapeut
valentin.n
Buna, multumesc pentru raspuns in primul rand.
Te sfatuiesc sa ai rabdare/multa rabdare si calm, incearca sa fii calama.
La mine sunt deja in a treia luna de trittico si este destul de ok. Rezultatele se vad sa stii de la o luna la alta (cel putin in cazul meu s-au vazut).
Nu m-am gandit sa combin cu melatoninca insa ma voi gandi.
Daca vrei sa corespondam... iti voi raspunde.
0
28-05-2012, ora 14:28
andreea133
Nu este medic/terapeut
andreea133
DA, mi-ar placea sa vorbim. ce doza iei in fiecare seara? nu iti provoaca somnlenta? eu aveam impresia uneori ca uit foarte multe lucruri si eram si ametita.din cate mi-a spuys medicul meu nu provoaca dependenta dar nu sunt foarte sigura de asta...al tau ce ti-a spus? multumesc de raspuns.
0
29-05-2012, ora 11:26
valentin.n
Nu este medic/terapeut
valentin.n
Toate aceste reactii adverse sunt trecute in prospect, cred ca la mine au existat in primele 3 saptamani, dupa aceeia a fost ok.
Cat despre dependenta, nu cred ca este provocata de acest medicament, in general antidepresivele nu dau dependenta.
Eu acum iau 2/3 seara cu 1 ora inainde de culacare si e relativ ok, dorm bine 8-9 ore, insa odata la 3-4 zile am si o noate mai proasta in care adorm greu /agitat si am impresia ca nu am dormit, ca si timp in zilele proaste dorm 4-5 ore.
Tu de caat timp iei aceste pastile, ce melatonina folosesti (de la ce firma /cantitate si cand o iei), si cine ti-a recomandat sa iei si melatonina???
0
29-05-2012, ora 16:15
andreea133
Nu este medic/terapeut
andreea133
iau melantonina de aprox 2 luni dar e foarte buna.de la alevia folosesc eu, una inainte cu o ora de a adormi si adorm imediat de la ea. partea mai aiurea e ca nu are efect de prelungire ca si trittico si dupa 5-6 ore te trezesti daca iei numai melantonina. depinde si de insomnia pe care o ai tu. mi-a recomandat-o matusa mea care e farmacista. trittico iau de 3 luni cred dar am facut prostia de a nu lua constant, cand veneam acasa intrerupeam si astfel dupa ce plecam din nou la cluj ma dadeam peste cap doua nopti si dormeam si eu 4/5 ore. eu iau1/3 din pastila pentru ca de la mai mult ma simt foarte ametita a 2 zi, vreau sa incep dupa sesiune sa merg la psiholog saptamanal pentru ca, cred ca problema asta e pe baza de pshihic mai mult decat de medicamente. ma bucur ca ti-ai revenit cat de cat. la control ai mai fost? iti doresc numai bine si sper sa ne rezolvam cat de curand definitiv insomnia asta urata... daca nu sunt prea inoportuna ce varsta ai?
0
30-05-2012, ora 11:10
valentin.n
Nu este medic/terapeut
valentin.n
31, desi nu cred ca conteaza varsta.
In privinta sedintelor la psiholog, da este ok, si eu am fost la psiholog pe aceasta tema.
Sunt convins ca te vor ajuta, insa cauza insomniilor este depresia, este nevoie de timp si dupa ce dispare depresia dispare si insomnia.
La control urmeaza sa merg zilele urmatoare.
0
31-05-2012, ora 14:28
Psiholog Stancescu Raluca
Identitate neconfirmată
Psiholog Stancescu Raluca
Buna ziua,

insomnia este o problema care trebuie tratata cu seriozitate. Ea poate fi cauzata de alte probleme psihice, precum depresia sau tulburarile de anxietate (ex. anxietatea generalizata). Adresati-va unui medic specialist pentru tratament medicamentos - nu luati medicamente fara recomandarea medicului psihiatru! Indiferent de forma de tratament pe care o urmati, nu uitati de igiena somnului (gasiti mai multe informatii pe internet).
Multa sanatate!
0
13-06-2012, ora 11:10
andreea133
Nu este medic/terapeut
andreea133
hey:) ce faci?cum a fost la psihiatru?eu am intrerupt 2 zile trtiico si acum nu mai pot dormi nici cu el...:(
0
25-06-2012, ora 11:36
valentin.n
Nu este medic/terapeut
valentin.n
Buna, si scuze de intarziere insa am fost in concediu.
Ce sa zic, la mine ste OK insa am urmat fara nici o abatere tratamentul medical prescris de phihiatru.
In alta ordine de idei mie mi-a redus doza la 1/3 si este ok (adica de vreo 30 de zile sunt om normal )
Peste inca o luna probabil ca voi termina tratamentul.
Daca mai ai nelamuriri, poti sa imi scrii.
0
23-08-2012, ora 21:20
andreea133
Nu este medic/terapeut
andreea133
buna valentin! cum mai esti? eu am fost bine o perioada de o luna in care nu am luat nici un medicament si nici nu aveam de ce sa fiu stresata (in sensul ca eram acasa, fara examene etc) acum cand am inceput sa invat pentru restante iar am parte de insomnii si din ce in ce mai crunte, 2 ore pe noapte... trittico luam cate 1/3 din pastila cand aveam o noapte alba dar nu isi face efectul cum trebuie... am ajuns de unde am plecat:( sper ca u sa iti fi revenit.te pup
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Insomnia
  • Insomnia severă ar putea fi cauzată de slăbirea conexiunilor cerebrale
  • Culcatul la ore târzii a fost asociat cu alimentația nesănătoasă și sedentarismul
  • Thim - dispozitivul care te ajută să dormi mai bine, monitorizându-ți somnul
  • Insomnia crește riscul de astm la adulți
  • Calitatea redusă a somnului la copii, asociată cu insomnia mamei
  •