O mamă disperată!

30-04-2010
izabella 67
Nu este medic/terapeut
izabella 67
Bună ziua!

Am nevoie de ajutorul unui specialist. Am un băiat de 20 de ani si am ajuns să nu mă mai înteleg cu el. L-am crescut singură de la vîrsta de doi ani(tatăl lui ne-a părăsit).Pînă acum nici nu am avut probleme mai deosebite cu el.
Anul trecut a terminat liceul, iar de atunci, tot mă rog de el să-si caute ceva de lucru, că mi-e greu singură. S-a angajat cu greu la o firmă, în ianuarie, iar după o săptămînă si-a dat demisia, pe motiv, că e greu, el nu rezistă, îl terorizează sefii.
Nu vrea să lucreze, nu-l interesează nimic, se trezeste, stă pe calculator pînă pe la ora 11-12, pleacă cu prietenii, vine pe la 10 seara, iar stă pe calculator,.si asta se repetă în fiecare zi. Am încercat să discut cu el, că asa nu se poate, dar degeaba.am ajuns deja la certuri, că nici eu nu mai rezist psihic. Mai nou a început să-mi aducă fel de fel de prieteni în casă, să doarmă, pe care nu-i cunosc. Nu il mai recunosc, nu pot discuta cu el, mă evită oridecîteori îl rog să vină mai devreme acasă să putem vorbi. Are o prietenă de ceva timp, care-numai aseară am aflat, că are 14 ani-am încercat să discut cu el normal, dar am ajuns la ceartă, a mai venit si cu un băiat de 18 ani, care a plecat de-acasă si n-are unde dormi.
Mă tratează ca pe un dusman, nu mă mai înteleg cu el, nu-l interesează nimic, numai prietenii.sunt disperată, vă rog ajutati-mă cu un sfat!!!!! de multe ori îmi vine să plec de-acasă, îmi doresc să mor, plîng în fiecare zi, mă doare felul cum mă tratează, am tras din greu 18 ani, pînă l-am crescut, întodeauna am căutat să-l înteleg, să-i fiu nu numai mamă, si prietenă, i-am lăsat libertatea de care a avut nevoie.mă gîndesc unde am gresit? ce n-am făcut bine?
vă rog ajutati-mă!!!!
Multumesc!
5 comentarii
0
30-04-2010, ora 14:35
rrox
Nu este medic/terapeut
rrox
Buna ziua doamna.Nu sunt specialist, sunt mama de baiat(13 ani), e tare greu numai sa ma gandesc ca ar luao pe drumuri gresite, ca nu m-ar asculta, dar vedeti si anturajul asta are un rol important in viata copiilor nostri, daca apuca sa intre in anturaj si le place atunci riscam sa avem neplaceri din partea lor.Cred ca fiul dvs profita un pic si de faptul ca nu are tata,.incercati sa va schimbati caracterul, fiti un pic mai ""DURA"" sa vedeti ce iese.Nu trebuie sa va ganditi la plecatul de acasa si nici la moarte...sunteti mama lui si incercati sa va impuneti in toate felurile..nu ati gresit cu nimic asa a luat intorsatura viata asta care ofera numai surprize...
SPER ca nu va e ""frica de el.numai bine va doresc.
0
30-04-2010, ora 16:16
izabella 67
Nu este medic/terapeut
izabella 67
Nu mi-e frică de el, mi-e frică de altceva, fiind mai dură cu el într-o zi l-as alunga de lîngă mine si asta nu vreau.
Vedeti cum sunt tinerii din ziua de azi, dacă nu le convine ceva pleacă. Nu stiu ce să fac.
Vă multumesc pt. răspuns si ptr.încurajare
Vă doresc numai bine!!!!
0
30-04-2010, ora 16:23
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
He he. In descrierea dvs ma recunos pe mine, cel de acum 15-20 ani. Toate acestea sunt elemente din prodromul de schizofrenie, chit ca el poate nu are tabloul complet.

Probabil ca un astfel de comportament s-a instalat totusi ceva mai devreme de 20 de ani. Daca inanite de 14 ani, copilul vedea parintele ca pe o fiinta atotputernica de care-i era oarecum frica, dupa 14 adolescentul incepe sa-l vada ca pe cineva caruia trebuie sa-i pui la indoiala fiecare cuvant, un adevarat inamic. Astfel SFIDAREA RITUALA A AUTORITATII parintesti devine un obiectiv, devine foarte vulnerabil aderand poate la o secta sau un curent rock, grupare nazista etc.

Revedeti topicurile din profilul meu, sunt vreo 2 importante.Solutii ce nu POT FI NEGLIJATE

reglarea raportului omega 6 omega 3 (deci ulei de peste, seminte de in, canepa NEEXPIRATE, sunt de mare ajutor)

Menajarea sist nervos simpatic este esentiala: fara dulce, sucuri, un mod de viata ordonat si in general sanatos.

Pe langa omega 3, sunt extrem de importante exofinele, niste substante tip drog, omniprezente in alimentatia noastra. Trebuie eliminate cel putin in scop de test, cu siguranta perturba activitatea creierului.
Din nefericire sunt dovada cea mai vie. Ce vina a avut maica-mea ca eu nu am vrut sa ma casatoresc...
Sau ca eram rebel fara cauza? Nici una... Poate doar ca facea niste placinte cu branza de milioane!
Ridicol, nu?

Iar acu am pielonefrita cronica...

Mai pe larg, mesajul colorat din finalul topicului
http://forum.romedic.ro/arataprod.php?id_sub_cat=116id_cat=29id_prod=28952anc=157057
0
30-04-2010, ora 16:47
izabella 67
Nu este medic/terapeut
izabella 67
Dacă din descrierea mea vă recunoasteti, spuneti-mi vă rog, cum ati reusit să aveti o viată normală, ca fiecare om, mama dvs.cum s-a descurcat?
0
30-04-2010, ora 17:35
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Pai inainte de toate, destul de tarziu am reusit sa functionez relativ normal pt perioade mai lungi de timp, adica ultimele luni. Iar acum sunt trecut de o anumita varsta si sunt mult mai uzat.

Apoi, relatiile ce functioneaza dupa un astfel de sablon, sunt o greseala
-
Probabil ca un astfel de comportament s-a instalat totusi ceva mai devreme de 20 de ani. Daca inainte de 14 ani, copilul vedea parintele ca pe o fiinta atotputernica de care-i era oarecum frica, dupa 14 adolescentul incepe sa-l vada ca pe cineva caruia trebuie sa-i pui la indoiala fiecare cuvant, un adevarat inamic.
-

In mod normal ar trebui sa existe un spatiu, sa lasi omul sa respire. Adica sa existe o linie de demarcatie intre cei doi indivizi, sa nu va luati unul altuia "aerul". D-ta ca mama ii propui sa faca niste chestii normale (curat in camera?), iar el vine in intampinare rezolvand singur tot felul de probleme ce tin de viata LUI, avand mandria ca nu i-a invadat nimeni teritoriul si ca si-a asumat niste responsabilitati.

Acum va intreb... prin educatie ce a primit-o, cat de des ati favorizat asumarea responsabilitatilor? Arta supravietuirii se invata!
In cazul meu era deja ceva diabolic: trimite fata (sor-mea), ca baiatul nu se descurca!

Esti cam prost, de ce ai luat 9? trebuia sa iei 10. Dar hai... ia si tu o prajitura. Si-am primit din mila o amnadina la 9 lei drept recompensa.
-
Nu stiu daca ati auzit de o noua teorie, ce afirma ca in cacarezele de pisica, exista parazitul numit Toxocara sau cam asa ceva. Daca un soarece inghite intamplator excremente de pisica, parazitul genereaza niste substante ce vor inhiba instinctul de supravietuire al rozatoarei. Daca pana cum soarecul EVITA locurile unde simtea mirosul urinii de pisica, acum este chiar atras si le frecventeaza foarte des!!!

Iata cum un astfel de mecanism, favorizeaza extinctia unei anumite specii. Mai mult, Toxocara se pare ca are efect si asupra creierului omenesc iar cei care au pisici in casa vor avea copii predispusi catre schizofrenie.
-


Nu ma intereseaza daca aveti pisici, insa elementul comun este ca pe la 20 de ani lucram ca necalificat intr-o fabrica. Aveam in mine o lentoare, o furtuna in creier, primeam mereu observatii ca nu imi fac treaba si deci pana la urma am fost concediat! Noroc ca aveau fonduri parintii, ca altminteri nu as fi putut supravietui.

Adica de ce aveam perioade scurte cand luam decizia corecta, toate imi mergeau perfect, nu aveam nici un fel de conflict?
Cand au devenit din ce in ce mai dese? Cand nu am mai trecut acasa pe la parinti si voluntar am decis sa mananc fara gluten si cazeina!!! Stiti cand m-am imbolnavit ireversibil ? Cand maica-mea imi trimitea sacose intregi cu placinte, INSISTIND sa nu o supar, ca a stat in picioare atat de mult pt mine. Data viitoare sigur are grija si gateste cum vreau eu! Insa nici data viitoare nu a tinut cont...
Iata, tin regimul de aproape2-3 luni, ma concentrez excelent, nu mai sunt irascibil?

Lumea in care traim este o adevarata tragi-comedie pe ecran lat, D-zeu cred ca se distreaza de minune.
Am zis tot. Restul in alte posturi scrise de mine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: