scoala pt parinti

14-03-2009
dear
Nu este medic/terapeut
dear
ce ziceti despre o astfel de scoala-ar fi foarte buna? cita informatie exista acum si cit acces avem la ea sa fi parinte (unul bun)e si frumos dar e si foarte greu.suntem novice in bransa fetita noastra are doar 2 ani si 10 luni. asteptam sfaturi de orice fel.-cum faci sa ii arati cit o iubesti dar sa nu se transforme intr-un copil rasfatat si egoist ?. -ce faci cind nu ii place la cresa?
-cind il ia pe nu in brate si nu-i mai da drumul de vreun an si ceva?
-cind spune exact inversul la ce ii explicam noi?
-cum o inveti ce e bine si ce e rau fara sa-i spui tot timpul acolo nu e voie aia nu e bine?.etc.
as mai avea o sumedenie de intrebari dar acum nu-mi vin in minte, totusi ar fi buna o scoala sa nu ne transformam copii in niste frustrati si sa nu le taiem aripioarele inainte ca ei sa fi invatat sa zboare.
multumesc
3 comentarii
0
18-12-2009, ora 14:44
Psiholog Aldescu Delia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Aldescu Delia
Aceste intrebari ar trebui sa si le puna fiecare parinte model, fiindca esecul in educatia copilului nu este una dintre optiuni. Faptul ca ati luat in calcul o "specializarea" in a fi parinte imi transmite ca sunteti parinti care isi trateaza copilul ca pe un dar.
Copiii care petrec mai mult timp impreuna cu parintii lor se descurca mai bine. Hrana afectiva presupune sa ne petrecem mai mult timp cu ei, dand astfel dovada de iubire si de respect, dornici de-a respecta o relatie precauta in care sa le insuflam valori copiilor nostri si dandu-le un exemplu de urmat ar fi cele mai bune realizari in "meseria" de parinte.
Din nefericire, exista sanse ca adultii o data deveniti parinti sa repete fata de proprii lor copii tiparele neglijentei parentale si ale dezinteresului pe care multi dintre noi le-am avut in copilarie. Astfel intrebarea care se pune este urmatoarea: transmitem copiilor nostri faptul ca sunt importanti pentru noi iar noi importanti pentru ei? Oricare ar fi raspunsul, felul si masura in care transmitem importanta va fi un lucru mereu de discutat: intr-o familie, intr-un cabinet, intr-o scoala si inclusiv in orientarile psihologiei specializate pe dezvoltarea normala a copilului.
Copii au nevoie de parinti si merita sa aiba parinti buni!

Delia Ciobancan
Psihoterapeut de familie si cuplu
0
26-03-2010, ora 08:26
anita.r
Nu este medic/terapeut
anita.r
Exista astfel de cursuri pentru parinti. Daca sunteti interesati puteti sa le cautati. Sunt foarte interesante si utile. Unele abordeaza tocmai subiectele de care este interesat dear.

Numai bine!
0
13-04-2010, ora 09:01
vicctoriaion
Nu este medic/terapeut
vicctoriaion
Buna ziua dear

va inteleg framantarile si preocuparea. Sustin si eu ceea ce s-a scris deja si nu am de gand sa repet. De aceea voi veni cu alte propuneri. Exista scoli pentru parinti, exista trainiguri pentru parinti, foarte utile ce e drept, numai ca necesita participare la curs si nu intotdeauna gasim timpul necesar. Ar mai fi de spus ca ele nu sunt gratis, dar ce nu face omul pentru copilul lui, veti spune dumneavoastra sau cei care vor citi ceea ce am scris. Da, mergand la Scoala parintilor sau la Training aveti ocazia sa interactionati cu alti parinti care va pot impartasi din experienta lor, dar aveti ocazia sa discutati cu specialistii despre copilul dvoastra, puteti primi raspunsuri la intrebarile dvoastra si veti beneficia de un raspuns clar si concret nu unul general valabil. Orice sfat primiti trebuie adaptat nevoilor si personalitatii copilului dumneavoastra. La fel trebuie procedat si cu informatiile ce le cititi in reviste si pe diverse site-uri. Copilul este o persoana si fiecare persoana este UNICA. La editura Polirom gasiti colectia Psihologia copiluluiparenting, cautati cartile din aceasta colectie, rasfoiti-le si cumparati-e pe acelea care raspund nevoilor dumneavoastra. Acolo veti gasi cartea "Cum sa nu-ti rasfeti copiii", autor Richard Bromfield. Deasemeni la editura TEORA si la Editura TREI gasiti carti despre psihologia copilului pe etape de varsta. Cunoscand psihologia copilului ii veti intelege mai bine comportamentul si veti gasi singuri solutii adecvate. Nu este greu sa gasiti timp pentru a citi si nu trebuie citita cartea intr-o singura zi. Oricine are macar 30 de minute libere, in acele 30 de minute puteti citi. In plus daca veti citi acasa veti fi un bun exemplu pentru copilul dumneavoastra. Faceti-va timp sa cunoasteti copilul, cautati raspunsuri pentru a sti cum sa preveniti un anumit comportament si cu siguranta veti fi parintii unui copil fericit. In ultima vreme tot mai multi parinti cer solutii la problemele lor. Va recomand sa nu asteptati sa apara problemele pentru a cere ajutor.


Victoria C. Ion, psiholog clinician
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: