Oare acest diagnostic este cel corect ?
Va rog din suflet sa imi raspundeti daca stiti, eu una sunt foarte speriata si bulversata de un diagnostic pus de medicii de la Obregia, dupa o luna de spitalizare a unui batran de 76 de ani.Eu aveam oarecum grija de el, am vazut ce simptome avea inainte de a fi internat iar diagnosticul cu care l-a externat nu ma linisteste si imi este frica sa mai merg sa am grija de el.Vedea hoti, spunea ca i-a furat aia si i-a furat aia si l-a tinut jos la dusumea la pielea goala si l-a batut iar el a fluierat continuu dintr-un fluier si asa a scapat mereu cu viata. Suna de 4-5 ori pe zi la politie ca este hotii peste el si fura si vrea sa il omoare.Dupa ce pleca politia la juma de ora iesea afara isi cumpara ziar, paine, suc, seara iar vedea hoti din nou politia. Nu dormea noptile, bocanea prin apartament, fluiera dintr-un fluier si striga hotii, spargea cate un geam cu bastonul, sau pleca in pijamale, cu cutitul in mana, noaptea pe scari sa caute hotii.Luni de zile nu am stiut (pana cand am vazut ) ca el statea pe langa mine cand ii gateam si avea cutitul bagat pe maneca.Daca la pranz iesea afara cumpara prajituri si zambile, seara daca il sunam sa vad ce face, imi spunea ca asteapta politia ca iar a venit hotii la el si i-a furat frigiderul. La sesizarile de panica ale vecinilor, usa metalica a fost taiata de politie, pompieri, etc. si dus cu catuse, , cu salvarea la Obregia.Cand s-a intrat a atacat politia cu un cutit mare si a fost foarte agresiv.Eu sunt fosta lui nora, desi nu a meritat, eu sunt un suflet cu mila si l-am ingrijit, dar ceea ce am gasit la el in camera, dupa ce a fost dus la spital m-a ingrozit si imi este teama sa mai merg sa il ingrijesc, in acelasi timp imi este si mila de el. In camera i-am gasit intr-o caciula PISTOL SI INCARCATOARE, SISURI, CUTITE IMENSE, SPRAY PARALIZANT. Oare de cate ori am fost eu in pericol?!Auzi-ti acum dupa o luna diagnosticul dat de Obregia; TULBURARE AFECTIVA (psihoza maniaco-depresiva)Ajutati-ma va rog cu ceva raspunsuri, viata mea este sigur in pericol daca mai merg sa il ingrijesc ? Daca o data ma vede hot si imi da cu ceva in cap ? Credeti ca diagnosticul este corect?Multumesc !
4 comentarii
Du-l la un azil si nu-ti risca viata, chiar daca e si el un suflet, i-ar fi mai bine la un azil, unde persoane specializate vor avea grija de el. Omul e bolnav si iti poate face mult rau, are tot felul de reactii neasteptate si te poate lua prin surprindere. Nu e vina lui ca e bolnav dar nu mai este el cel care era odinioara. Pe mine ma socheaza cum se poate degrada un om, psihic vorbind, la un moment dat boala devine atat de puternica incat ai impresia ca il poseda cu totul si ca din omul de alta data, candva sanatos si fericit, n-a mai ramas nimic care sa-i semene. Si bunica-mea are o boala degenerativa a SN, are un inceput de Alzheimer, uneori uita sa intre in casa, pur si simplu nu stie unde e usa. Eu sunt ingrozita cand stau de vorba cu ea, are tot felul de inchipuiri iar cand o iau in brate simt ca nu mai e nimic din bunica mea scumpa de alta data...sufar enorm pentru ea iar restul familiei o respinge, nu-i inteleg boala si li se pare ca e o povara. Cateodata ma intreb ce rost are viata, daca are o finalitate atat de tragica. Ma gandesc, uitandu-ma la mainile ei muncite, de cate ori mi-a intins mancarea cu ele, de cate ori mi-a mangaiat parul...si nu pot sa fac nimic pentru ea...nu mai insemnam nimic pentru ceilalti atunci cand devenim uzati. Suntem doar o povara, nimeni nu-si mai aminteste de noi si de faptele noastre bune.
Multumesc frumos pt. raspuns, la azilul de stat intrii cand se elibereaza un loc, din nefericire, prin decesul cuiva, iar private sunt destule, dar cu pensia de 12 milioane nu se incadreaza. Eu sunt bugetara, am un salariu mizer si sa il completez financiar nu am cum, iar pe fiulsau si actuala sotie nu ii intereseaza absolut deloc ! O seara frumoasa, pt. tine !
Buna ziua, nu este un diagnostic corect, Ceea ce descrieţi mai sus reprezintă un delir de persecuţie, iar dacă totul se întâmplă de foarte mult timp, s-ar putea vorbi despre schizofrenie, ţinând cont că a văzut cu adevărat lucruri care nu există.
Nu pot evalua măsura în care viaţa vă este în pericol, dar, aţi putea începe o discuţie cu el despre încredere, suport şi recunoştinţă, eventual în prezenţa altor persoane şi veţi observa reacţiile.
Nu pot evalua măsura în care viaţa vă este în pericol, dar, aţi putea începe o discuţie cu el despre încredere, suport şi recunoştinţă, eventual în prezenţa altor persoane şi veţi observa reacţiile.
Spitalrle de psihiatri este loc in tranforma oameni in legume exemplu un vecin de la mine dupa strada prima lui internale pentru ca era nervos dupa 8 internari ajunsese de nu mai stia cati are si cum il cheama
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Caut psihiatru, Prahova, Bucuresti, care stie ce este tulburarea disforica premenstruala.
- 0Prioritate pentru sanatate
- 6Halucinatii auditive si deziluzii
- 5Metode de diagnostic boli psihice
- 14Cum sa las fumatul?
- 11Doborâtă de boala psihică
- 0Depresie
- 3Depresie
- 4Cum as putea sa o ajut ?
- 0Pentru cei cu pensie gradul 3