Obsesie fata de un guru/terapeut

31-08-2022
Anna-Maria28
Nu este medic/terapeut
Anna-Maria28
Buna ziua. Am făcut o obsesie pentru un barbat. Eu sunt într-o relație, el este intro alta relație. Nu a fost nimic intre noi, nu avem nicio treaba unul cu celalalt, eu il urmaresc doar online. El este terapeut si are mai multe videoclipuri pe youtube. Eu il urmaresc online destul de des si mi s-a dezvoltat o obsesie psihica fata de el. La început mi-a placut pur și simplu de el ca terapeut, imi placea ce spunea pe youtube, dar in timp aceasta placere normala fata de ceea ce spune s-a transformat intro obsesie fata de el. Aceasta obsesie, in starea de veghe, o pot controla, dar noaptea deseori am vise cu el, visele acestea ma perturba si ma dau peste cap. Nu stiu cum sa ma vindec de aceste ganduri/obsesii. Un sfat ar fii sa nu il mai urmaresc pe youtube? Va mulțumesc!
3 comentarii
1
31-08-2022, ora 15:30
360
Nu este medic/terapeut
360
solutia e sa-ti cauti in grupul tau de apropiati o relatie serioasa cu un baiat
1
31-08-2022, ora 17:39
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Ok, noi nu dam sfaturi, nu oferim solutii. Ce nu ar fi deloc o solutie, pot spune in schimb. Anume, sa bagi rahatul sub preș, sa ignori ceva ce nu poate fi ignorat, pentru ca a devenit obsesie si obsesiile nu se rezolva prin comutarea atentiei/gandului pe altceva. Ar insemna doar evitare si nu s-ar rezolva nimic. Un coleg psihoterapeut, de formare psihanalitica, deci un psihanalist, de preferat femeie, consider ca ti-ar fi de mare ajutor, pentru ca tu sa poti explora motivele, cauzele aparitiei si mentinerii acestei obsesii. E important sa intelegi de unde vine obsesia, ce spune ea, cum se poate rezolva. Nu ingropa simptomele (obsesia), pentru ca vei face mai rau.
1
01-09-2022, ora 09:46
Anna-Maria28
Nu este medic/terapeut
Anna-Maria28
Mulțumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul