Operaţia de decompresie a nervului median
Mi s-a recomandat de urgenţă operaţia de, decompresie a nervului median la mâna dreaptă, vă rog să-mi spuneţi cât este de complicată această operaţie, ce presupune recuperarea.Mulţumesc!
4 comentarii
pe care portiune a nervului trebuie efectuata decompresia?
daca este vorba de un carpal tunnel (incheietura mainii), atunci operatia este una de rutina, se poate efectua si in anestezie locala in 10 minute. recuperare nu prea exista, sau nu este necesara. daca problema nu este foarte veche, problemele dispar imediat. daca parestezia o aveti de ani de zile, atunci va fi o imbunatatire spectaculoasa insa nu totala la inceput, si o ameliorare lenta in cateva luni, cateodata se intampla ca in aceste cazuri recuperarea sa nu fie 100%. timpul de vindecare este de 2 saptamani
singurul lucru care nu inteleg, de ce trebuie efectuata de urgenta?
daca este vorba de un carpal tunnel (incheietura mainii), atunci operatia este una de rutina, se poate efectua si in anestezie locala in 10 minute. recuperare nu prea exista, sau nu este necesara. daca problema nu este foarte veche, problemele dispar imediat. daca parestezia o aveti de ani de zile, atunci va fi o imbunatatire spectaculoasa insa nu totala la inceput, si o ameliorare lenta in cateva luni, cateodata se intampla ca in aceste cazuri recuperarea sa nu fie 100%. timpul de vindecare este de 2 saptamani
singurul lucru care nu inteleg, de ce trebuie efectuata de urgenta?
Mulţumesc pentru răspuns, întradevăr este vorba despre tunelul carpian, amorţeala şi probleme au apărut de 4 săptămâni, am început să scap lucrurile din mână, iar rezultatul de la viteza de conducere nervoasă a fost motivul pentru care mi s-a spus să nu mai întârzii cu operaţia.
daca si EMG ul arata ca problema este la nivelul tunelului carpian trebuie operata, insa ca operatia ar fi de urgenta este un pic exagerata. evolutia bolii nu este brusca, deci nici nu trebuie prea mult gandit cu operatia, insa aveti timp pentru a planifica
Mulţumesc pentru sfat, aştept să treacă sărbătorile..
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 5Durere articulatie picior stang
- 2Epilepsie focala
- 1AVC hemoragic 60 % suprafata creierului
- 1Mâna stingă amortita tot timpul
- 2Probleme de memorie si de concentrare atentie scazuta
- 1Probleme de atentie si concentrare
- 2Ajutor! Pot lua Rabie?
- 2Nevralgie de trigemen.
- 5Interpretare RMN craniu nativ
- 2Tulburare memorie, concentrare, pulsații, "musculițe" în ochi, dureri cap, apăsare pe ochi