operatie de fisura anala

27-07-2010
adriana33
Nu este medic/terapeut
adriana33
in urma cu o saptamana am avut o operatie pentru o fisura anala care dupa spusele medicului a reusit bine dar totusi am o probleme foarte delicata dupa operatie nu mai pot sa retin gazele ies fara voia mea, s-a mai confruntat cineva cu o astfel de problema?exista o rezolvare?
8 comentarii
0
27-07-2010, ora 23:51
claudia56
Nu este medic/terapeut
claudia56
Pt.Adriana33
Da, stiu cum este si din pacate problema va persista pina pe la 6luni.Trebuie sa aveti grija ce mincati, sa nu va balonati si mai ales sa evitati constipatia.Eu am facut si fac in continuare gimnastica, exista anumite exercitii pt.bazin si muschii intestinului gros, cit si multe plimbari pe jos;asa o sa va reveniti mult mai repede, prin gimnastica muschiul isi revine si astfel veti putea controla in timp problema cu gazele.
Poate ca stiti deja, statul in picioare ore intregi la fel si statul pe scaun nu este recomandat cel puti primul an.Doctorul meu m-a sfatuit ca daca am posibilitatea, o ora de sta in pat la prinz face minuni si asa este.
Va doresc sanatate si recuperare rapida
0
28-07-2010, ora 20:20
adriana33
Nu este medic/terapeut
adriana33
multumesc mult claudia pentru sfaturile date sper sa-mi foloseasca
0
28-07-2010, ora 21:04
claudia56
Nu este medic/terapeut
claudia56
Vreau sa mai adaug ca la mine au trecut 2ani si chiar si azi mai am perioade proaste.Din pacate trebuie sa fim atente toata viata, ca sa nu facem recidiva pt.ca ar fi catastrofal.Nu avem voie sa ne constipam dar nici diareea nu e buna asa ca mare atentie la ce mincam, si mereu multe lichide.Pt.mine de ex.ciocolata sau prajiturile cu ciocolata nu sint bune, in schimb uleiul de masline, semintele de in, strugurii, kiwii ma ajuta.Va doresc numai bine
0
28-07-2010, ora 22:08
adriana33
Nu este medic/terapeut
adriana33
Am inteles ca alimetatia e foarte importanta si sper sa resesc sa imi fac o dieta care sa ma ajute sa scap de aceasta problema desul de complicata, m-am speriat foarte tare cu aceasta operatie, a fost foarte complicata si grea pentru ca a durat 3 ore, am mai avut si o fistula perianala oarba care din cate am inteles e destul de costisitoare, nu scapi usor de ea, dar cu ajutorul lui D-zeu sper sa scap
0
28-07-2010, ora 22:34
claudia56
Nu este medic/terapeut
claudia56
A, inteleg a fost mult mai grav decit la mine, unde s-a taiat doar dintr-o parte, cred ca a durat o ora poate, nu mai tin minte pt ca am primit anestezie totala.Imi pare rau, sa aveti mereu creme si vazelina obisnuita ajuta si asta.Dar cel mai mult gimnastica si o atitudine pozitiva si o sa fie bine.
0
29-07-2010, ora 00:03
luminita41
Nu este medic/terapeut
luminita41
buna. am si eu o problema la care nu mai gasesc raspuns si nu mai stiu unde sa merg.unde am lucrat a trebuit sa fac efort sa ridic si intro zi de la o ridicatura am simtit o ruptura plesnitura fulgeratura nustiu ce a fost intre picioare partea stangatimp de vreo 2 saptamini am avut usturimi arsuri in zona vaginala anala stanga si mult timp si am simtit un puls acolo dupa cateva luni mia mai trecut dar acum am arsuri usturimi la coccis simt asa presiune sa fie de la anus sau coccis si am simtit ca si burta mi sa lasat mai jos ma apasa acolo ceva nu mai e ca inainte si cand merg la wc lipsa mare am o sensibilitate sa fie ruptura de perineu? dar am fost la ginecolog se putea sa nu observe?am fost la ortoped a zs ca amdiscopatie lombara cv distanta intre inele dar totusi eu simt acolo in interior ceva la anus coccis o greutate sa mi se fi lasat burta se vede cu ochiul liber mia zs un doctor sa merg la cineva care trage oase sa mi le puna la loc si sa port o burtiera sa fac o tomografie abdominala cv se intampla inauntru si timpul trece unde sa merg ce sa fac?va rog un raspuns.
0
29-07-2010, ora 11:13
adriana33
Nu este medic/terapeut
adriana33
cel mai bine ar fi sa nu te iei dupa nimeni si sa mergi la un medic sa iti spuna exact ce ai, si eu inainte sa merg la operatie am facut fel de fel de tratamente dar fara nici un rezultat, ba mai mult am si cheltuit o gramada de bani aiurea.Ai incredere si mergi la medic asta e parerea mea.
0
09-04-2014, ora 15:55
ionut0504
Nu este medic/terapeut
ionut0504
Am o intrebare pentru cei operati de fistula, ce fel de anestezie v-a facut? A facut cineva cu anestezie locala? V-ati operat clasic sau cu laserul? A-ti stat internati in spital? Ce analize de sange a-ti facut inainte? Care este cea mai dificila perioada dupa operatie?

Multumesc si sanatate maxima!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Flatulența după masă - cauze, tratament, sfaturi utile
  • De ce am mereu gaze (cauzele flatulenței cronice)
  •