ortopedie tendinita achiliana dr.

35 comentarii 1 2
0
17-02-2014, ora 18:35
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Este foarte simplu: faceti "click: pe fotografia mea si veti gasi datele de contact.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
06-07-2016, ora 10:06
Alexia2760
Nu este medic/terapeut
Alexia2760
Buna ziua! Va deranjez cu o intrebare: acum 6 saptamani, in urma unei sarituri in inaltime, am fost diagnosticata cu ruptura partiala de tendon achilean la piciorul stang si doctorul a insistat sa ma operez dar am refuzat si mi-a pus o proteza pentru 30 zile si injectii anticoagulante. Sunt o persoana activa si neputand sta intr-un loc am vrut sa reiau activitatea la birou dar am calcat gresit cu piciorul si am simtit in partea externa a gleznei ceva ca si cum ai rupe o hartie si o usturime.Nu am mers la spital ci am continuat tratamentul dar linistita, adica am stat in pat si am evitat pe cat posibil deplasarea timp de aproape 3 saptamani. Cand s-au implinit 30 zile am scos proteza si iar am calcat gresit ( in sensul ca m-am ridicat de pe un scaun pe varfuri), in casa, de data aceasta simtind o pocnitura (ca si cum ti-ai pocni degetele la mana). Iar nu am mers la doctor si am luat singura pastile Vimovo si am folosit unguent local...dupa doua zile mi-a trecut durerea dar nu pot merge normal, schiopatez si am senzatia ca ceva imi tine muschiul piciorului. Ati putea sa va formati o parere? Am evitat sa mai merg la medic pentru ca a insistat pe operatie si faptul ca am refuzat asta mi s-a parut ca l-a iritat.
0
06-07-2016, ora 11:19
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va raspund punctual:
- nu exista notiunea de "ruptura patiala" a tendonului calcaneean (arhaic, "achilean"). Ruptura este fie totala, fie nu exista.
- aspectul de "ruptura partiala" reprezinta o falsa imagine echografica. Este motivul pentru care diagnosticul de ruptura este eminamente clinic si nu imagistic.
- ruptura tendonului calcaneean necesita, evident, tratament chirurgical;
- din cele descrise de catre D-voastra, va confruntati cu ruptura totala veche, neglijata, a acestui tendon. Interventia chirurgicala este 100% necesara si ne-negociabila.
- la 6 saptamani, interventia chirurgicala este infinit mai dificila decat daca ati fi acceptat-o la timp. Necesita plastii pretentioase si cu eficacitate moderata.
Desigur ca puteti refuza in continuare interventia chirurgicala, insa nu veti mai putea merge "normal" pentru tot restul vietii (deja ati observat acest aspect).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
13-08-2019, ora 15:15
NNada
Nu este medic/terapeut
NNada
Buna ziua dl. Doctor, am 36 de ani, sex feminin. De aproximativ 5 ani sufar de tendinita achiliana ( nu am un diagnostic clar, ci doar presupunerea mea). Dureri nu am la repaus. Dar dupa un repaus ( somn, masina, stat la birou etc), la ridicare si incercarea de a merge, tendonul e inclestat, doare si dureaza pana la 1 minut sa se dezmorteasca ca sa pot calca normal pe picior, fara sa fie intepenit sau dureros. Ce varianteam pentru a rezolva aceasta problema? Mentionez ca am si vene varicoase pe ambele picioare ( daca exista vreo legatura intre cele 2 afectiuni). Multumesc.
0
13-08-2019, ora 18:14
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg tocmai esentialul: greutate/inaltime, eforturi fizice practicate (stat in picioare, mers pe jos, sporturi etc).
Asteptam elemente relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns
35 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: