Bursita subacromiala si tendinita de supraspinos umar drept

03-11-2016
MCL
Nu este medic/terapeut
MCL
Buna ziua,

Merg la sala de aproximativ 3 ani (cu mici intreruperi anual), pentru mentinere caci ma ingras destul de usor fara sport (nu sunt vreun tanc...am doar 73 KG la 1.77m) iar prin luna mai am inceput sa simt o usoara jena la umarul drept, dar care nu ma limita in a executa exercitiile pe care le faceam pana atunci. In luna iunie am cazut destul de rau cu bicicleta la munte, iar de atunci au inceput problemele. In primele nopti de la cazatura pur si simplu crapam de durere noaptea, ma durea atat de rau incat aproape ca ma lua plansul de la atata durere, iar mana dreapta era total inutilizabila, nici macar sa am spal pe dinti nu puteam. Am ajuns la urgenta unde am facut o radiografie insa nu era vorba despre nicio ruptura a oaselor asa ca mi s-a recomandat un RMN. Am efectuat RMN-ul iar diagnosticul a fost bursita subacromiala si tendinita de supraspinos biceps cap lung. Noaptea era cel mai rau, ma durea extrem de tare. Trebuia sa ma trezesc, sa ma plimb putin prin casa, apoi reuseam sa adorm iar. Am facut pauza totala de la sala, am facut (la recomandarea medicului) doua sedinte de kinetoterapie a cate 2 saptamani fiecare, zilnic. Dupa prima tura de kineto, durerea s-a diminuat si nu mai sufeream noaptea dar durerea era acolo, chiar daca mai putina. Am facut si a doua tura de kineto insa de data asta nu s-a mai imbunatatit nimic. Pot spune ca am ajuns cu umarul la o capacitate de 75% fata de cum era inainte dar inca este deranjant cand ma imbrac/dezbrac. Simt uneori o intepatura foarte dureroasa cand dau tricoul jos. Deoarece sunt obisnuit sa fac sport si sa nu stau degeaba, am reinceput sala de 3 zile, unde ma axez mai mult pe abdomen si picioare caci la nivelul superior sunt destul de limitat din cauza umarului. La doctor mi s-a recomandat infltratii cu kenalog insa tot citesc despre infiltratii si inteleg ca multi sunt impotriva lor. De asemenea mi s-a mai spus ca o alternativa mai buna la infiltratiile uzuale sunt infiltratiile cu PRP. Ce imi recomandati sa fac? Sa merg pe infiltratii cu PRP chiar daca sunt destul de scumpe? Daca nu fac infiltratii, umarul cam in cat timp se poate recupera complet? Deja am 5 luni de cand ma seaca umarul asta. De asemenea iarna practic snowbordingul si ma gandesc ca la o cazatura ar recidiva durerea de la inceput...
13 comentarii
0
03-11-2016, ora 18:55
Dr. Alin Pandea
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Alin Pandea
Buna ziua,
Din istoricul dvs pana acum ati urmat intocmai conduita de tratament.
Sub rezerva lipsei examinarii umarului si a investigatiilor paraclinice, urmatorul pas este aspiratia bursei si infiltrarea subacromiala de cortiosteroizi (kenalog, diprofos etc). In cazul in care nici acestea nu dau rezultate se recomanda interventie chirurgicala artroscopica.
Fara a continua tratamentul sansele de a relua activitatile fizice la un nivel asemanator cu cel de dinaintea aparitiei durerilor sunt foarte mici.
Infiltratiile cu PRP sunt de mare viitor, dar in momentul de fata pentru afectiunile umarului efectul lor este controversat.
Le puteti incerca, dar nu veti putea primi garantia eficientei lor.
Cu stima,
Dr. Alin Pandea
0
03-11-2016, ora 19:02
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Buna seara
Este cert ca durerea si leziunile care o genereaza au legatura cu gimnastica pe care o practicati, sau mai degraba cu anumite fortari ocazionale de-a lungul timpului, unele in programul de gimnastica, altele posibil in afara acestuia.
Miscarea care suprasolicita este similara, popular vorbind, cu ridicarea unei sacose pline, cu mana departata de corp, in lateral sau in fata.
Testul cel mai simplu de diagnosticare este ducerea mainii la ceafa sau la spate.
Ca prima masura - oprirea efortului fizic (orice fel de efort care implica umarul); uitati de gimnastica centurii scapulare minim o luna si va ocupati de rest.
Daca ruptura elementului tendinos este partiala, atunci puteti face 1-2 infiltratii sub acromiale cu un amestec de xilina si corticoid topic (ex. Diprofos, dar nu Dexamed!), la interval de o saptamana. Simultan, puteti face tratament anti-inflamator general cu Arcoxia 60mg/zi 7-10 zile minim, local cu Fastum Gel x2 pe zi sau macar o data / zi, timp de 140-21 zile. Protectia gastrica in caz de nevoie.
De asemenea, puteti avea in vedere fizioterapie la nivelul umarului, cu indicatia unui medic BFT.
De principiu, tendonul trebuie intai pus in repaos, combatuta inflamatia si apoi, la 3-4 saptamani, se va institui un program de kineto.
La o saptamana dupa (ultima) injectare cu amestecul anti-inflamator de xilina + Diprofos, se va face o infiltratie cu hialuronat (de ex. Ostenil Tendon), care se va erpeta la 6-12 luni.
Daca tndonul este rupt, trebuie sa luati legatura cu un medic ortoped care practica artroscopia de umar, deoarece foarte probabil aveti nevoie de o astfel de interventie.
Va reamintesc ca toate informatiile de mai sus sunt bazate doar pe datele furnizate de Dvs si nu pot inlocui un consult al specialistului, dublat de indicatiile acestuia. De aceea, ele trebuie considerate doar sugestii, si nu indicatii medicale formale.
Cu stima
SL Univ. Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale
Constanta
0
08-11-2016, ora 10:00
MCL
Nu este medic/terapeut
MCL
Multumesc pentru raspunsuri.
0
28-11-2016, ora 13:47
MCL
Nu este medic/terapeut
MCL
Am efectuat doua inflitratii cu diprophos, este mult mai bine. Cred ca mi-am recuperat umarul in proportie de 90-95%. Am mai multa mobilitate, dar persista problema cu umbracatul/dezbracatul, uneori. Daca duc mainile in sus si prea in fata, simpt o intepatura puternica. Dar oricum, este mult mai bine ca inainte. Am sa reincep si setul de exercitii de gimnastica, pe care le faceam la recuperare.
0
28-11-2016, ora 20:45
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Buna seara

Incercati un Ostenil Tendon; va prinde bine dupa 2 injectii de corticoid si va reface aparatul tendinos astfel incat sa puteti continua programul sportiv dupa 3-4 luni.

Dr. M. Enescu
Constanta
0
09-02-2019, ora 14:45
KATALIN M.
Nu este medic/terapeut
KATALIN M.
Buna ziua. Desi conversatia este datata din 2016, problemele banuiesc ca raman. As dori o lamurire din partea D-lui doctor Enescu. Dupa un RMN facut recent la umarul stang, diagnosticul este "tendinopatie degenerativa de supraspinos" si, ca sa o scurtez, mi s-au recomandat infiltratii cu Dexametazona, ceea ce am vazut in conversatia pe care ati purtat-o cu interlocutorul "MCL" ca nu o recomandati. Ma puteti ajuta Va rog cu o explicatie despre motivul pentru care nu recomandati Dexametazona sa ma pot decide ce fac cu viata mea mai departe.
Va multumesc anticipat pentru timpul acordat !
0
09-02-2019, ora 15:19
Dr. Alin Pandea
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Alin Pandea
Buna ziua.
Este prea ieftin și nu dau feedback medicului cum fac cei de la firma producatoare a ostenilului.
As dori și eu sa văd de la Dnul Dr un studiu care arată cum reface ostenilul tendonul.
0
25-02-2019, ora 20:49
MCL
Nu este medic/terapeut
MCL
Dexametazona e o prostie. Intre timp mi-a trecut umarul drept dar de jumatate de an ma chinui cu umarul stang, aceasi problema, din pacate. Am facut o infiltratie cu dexa si mai rau m-a durut. Am prins o perioada in care nu se mai gasea diprohos pe nicaieri. Cu chiu cu vai am reusit sa fac rost de 5 fiole de diprohos. Am facut doar una si am simtit imbunatatiri. Din pacate, Domnul Doctor la care am fost, nu a vrut sa imi faca si a doua infiltratie cu diprohos pentru ca a considerat ca e mai periculos. Asa ca ma chinui cum pot. Durerea e acolo dar ma feresc pe cat posibil sa nu pun presiune pe umar. Oricum e mult mai bine decat dupa ce am facut prostia de dexa. Stiam din momentul in care am facut bursita la umarul drept ca mai mult ca sigur o sa urmeze si la stangul, din cat m-am documentat, e cam inevitabil. :(
0
06-04-2019, ora 11:52
Feli-Ile
Nu este medic/terapeut
Feli-Ile
Buna ziua,
Am 65 de ani, pensionara, am avut un accident(pieton lovit pe trecere de pietoni) acum 6 luni in urma caruia am avut ambele brate fracturate din umar. Acum ma deranjeaza umarul stang cand fac anumite miscari sau si cand e nemiscat, mi s-a recomandat RMN in urma caruia am primit urmatorul diagnostic:

Status postfractura cu traiect vizibil pe secventele T1 sagital la baza capului humeral.Osteofite humerale Varianta anatomica de acromion inclinat lateral.Leziuni fibrilare/ruptura partiala cronica pe fata articulara tendon supraspinos
Bursita subacromiosubdeltoidiana
Artroza articulatie acromioclaviculara cu edem si inflamatie pericapsulara
Ligamente glenohumerale, coracohumeral si coracoacromial intacte
Cartilaj articular indemn

CONCLUZIE: Impingement subacromial
Leziuni fibrilare/ruptura partiala cronica pe fata articulara tendon supraspinos

Va rog sa-mi transmiteti ce tratament se preteaza pentru a scapa de aceasta problema.
Rog domnii dr. Manuael Nastai si Marius Uscatu sa ma ajute si ei cu un raspuns.

Multumesc
0
06-04-2019, ora 17:03
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Conduita terapeutica este dependenta de examinarea clinica directa si de studiul imaginilor RMN.
Textul trimis de D-voastra nu are nici o semnificatie diagnostica sau terapeutica (lipseste examinarea clinica, lipsesc imaginile propriu-zise).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
07-04-2019, ora 15:38
Feli-Ile
Nu este medic/terapeut
Feli-Ile
Buna ziua,
Stimate domnule dr. Marius Uscatu,
Simt dureri dar nu mari, sunt suportabile, cateodata si in repaus si la unele miscari, simt cateodata amorteala a intregului brat si senzatie de rece in degete. Bratul se poate ridica aproape ca inainte de fractura(si-a recapatat mobilitatea aproape 100%), in schimb nu am putere in brat, nu pot ridica mai mult de 2 kg fara dureri. daca imi lasati adresa de e-mail va pot trimite examinarea RMN(imaginile si rezultatul scris).
Va multumesc.
0
12-04-2019, ora 09:06
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Trebuie sa ca adresati, evident, unui specialist in chirurgia umarului.
Eu sunt dedicat chirurgiei ante-piciorului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
02-02-2022, ora 16:06
BogdanMN
Nu este medic/terapeut
BogdanMN
Buna ziua,

Am si eu o problema la umar de care nu mai scap, am capatat-o la un antrenament la lupte. De aproximativ 2 luni a aparut durerea, iar de o luna am intrerupt antrenamentele. Am facut radiografie a zis ca sunt ok, am facut RMN si a reiesit faptul ca am minima bursita si tendinopatie. Mi s-au recomandat antiinflamatoare si recuperare medicala(fizioterape si kinetoterapie). Dupa cele 10 sedinte inca ma doare si ma limiteaza la anumite miscari. Daca intr-o zi solicit umarul, a doua zi incep dureriel si se diminueaza in cateva zile. Unii doctori au spus ca nu o sa mai scap niciodata daca continui sa fac sport, ceea ce nu e o varinta pentru mine, altii ca o sa treaca cu timpul. Nu stiu ce as putea sa fac mai departe. Ma puteti ajuta cu un sfat ?

Va multumesc anticipat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durere acută după căderea pe umăr - leziuni posibile
  •