Palpitații după masă, extrasistole

19-12-2021
Marius000
Nu este medic/terapeut
Marius000
Buna ziua, o să încerc să fiu cat mai scurt desii problemele mele au început acum vreo 14, stand pe canapea după nopții de excese de alcool și tutun am simțit vestita înțepătură a inimii, panica pentru minut hmm cine știe.Apoi la ceva zile aveam ușoare amețeli, eu fiiind o fire emotivă mi-am adus aminte de înțepătură, înțepătură de care știam că provoacă infarct (eram neinformat, tânăr dar temător).Am inceput sa citesc despre inima infarct etc până am ajuns cu atacuri de panica la urgente zi de zi pentru o luna.Am fost la diferiți cardiologi, logic inimea mea normala, fara modificari, doar că aveam pulsul foarte mare, dar culmea nu îl simțeam, am ajuns într-un final la psihiatrie leguma, am luat calmepan fara nici un rezultat că până la urmă să iau zoloft și Xanax..cam in jumătate de an m-am pus pe picioare.Dar din păcate nu a fost finalul..am inceput sa am dureri in piept, (probabil din cauza zoloftului cum specifica și în prospect), și palpitații cumplite după fiecare masă, iar cardiolog iar inima sănătoasă, dar tensiunea foarte mare 16/10 pentru un tânăr de 19 ani, mi-au dat direct nebilet(fara sa fac analize la sânge, fara sa fiu monitorizat prin holter), speriat l-am luat, mare lucru nu am simțit după nebilet, poate o ușoară relaxare câteodată, in schimb a apărut oboseala, durerile in piept, condiție fizică 0..între timp m-am obișnuit cu el în sensul că nu mă mai deranjau reacțiile, le consideram normale.Pana într-o zi cand iar am inceput eu sa gândesc profund in mintea mea dereglata, că dacă e nebiletul asta îmi oprește inima, și ce să vezi, in 2 ore am simțit pauza a inimii, ca o umflatura cu o pauză și fără respirație, extrasistole..și de atunci iar nebunie, doctori etc etc..ei că ești sănătos, eu leguma abia mergeam, tensiunea mare la doctor de frica diagnosticului și tot așa, acum după mai bine de 10 ani de la declanșarea extrasistolelor inca le am, câteodată foarte dese, apoi mai rar sau chiar deloc..medicii au același verdict pt mine, inima sănătoasă.In momentul de față am extrasistole dese, palpitații după fiecare masă, tensiunea datorita stresului urca și ea pe la 14/7.Singurul meu viciu țigările, fara alcool, fara cafea, mâncare hai sa nu zic sănătoas cum ar trebui dar nici foarte prost, m-am.ingrasat din teama sa fac mișcare.
.Medicii nu au considerat că am nevoie de un holter egk din cauza stării mele anxioase ar fii irelevant in schimb mă tot tratează pt hipertensiune desii eu o am mare doar la ei(nici aici nu au considerat că e cazul pt un holter ta)..chiar nu știu încotro să o mai apuc, nu am fost doar la medici din zona mea, am fost și București la o grămadă.Zoloftul mă ajută să mai trec peste, dar simt că în curând nu va mai avea nici un efect.Palpitatii și extrasistole zilnic, efectiv am clacat.Imi cer scuze că v-am răpit atâta timp pentru a citii romanul-drama pe care l-am scris, un sfat e binevenit.Va mulțumesc !
10 comentarii
0
20-12-2021, ora 06:44
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna.
Palpitatiile si extrasistolele sunt somatizari de anxietate, in liosa unui diagnostic cardiologic. Schimbati Zoloftul daca credeti ca nu va ajuta. Insistati la psihiatru pe schimbarea tratamentului pana gasiti antidepresivul cu care sa va simtiti bine.
1
20-12-2021, ora 08:39
Marius000
Nu este medic/terapeut
Marius000
Consider că zoloftul încă mă ajută dar îmi e teama că dacă continui cu gândirea asta(care oarecum e de înțeles atâta timp cât am simptomele ciudate )nu o va mai face, ce nu înțeles eu de ce când manac le am au vreo legătură cu anxietatea ?nu vad cum..nici nu mă pricep prea tare..de asta și cer sfaturi, mulțumesc !
0
20-12-2021, ora 14:32
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Atunci pastrati Zoloftul pana cand nu isi mai face efectul. Am observat si eu o legatura intre anxietate si mese dar nu stiu sa va explic cauza. Vedeti si filmuletele cu anxiety and neurotransmitters pe youtube. Poate o explica ei acolo.
1
20-12-2021, ora 18:23
Marius000
Nu este medic/terapeut
Marius000
Da, e foarte aiurea, adică mănânci, te simțit bine energic și dintr-o dată palpitații extrasistole, fara vlaga, fara chef...analizele la sânge sunt bune, puțin vsh mărit (am ceva probleme la dantura, și un umăr inflamat)..insulina e buna, glicemie buna, indicele homa sunt 2, 05..cu 0, 05 peste normal..nu cred că acel 0, 05 este vinovat cu ceva, abia după 2, 5 se pune o probabilitate mai mare de a avea rezistenta la insulina.
1
25-12-2021, ora 00:18
Marius000
Nu este medic/terapeut
Marius000
Că un mic update, am fost la cardiolog pentru controlul de rutina și avem același diagnostic.adica nici unul..inima sănătoasă, nu a reușit să îmi prindă nici o extrasistola, a zis sa punem un holter in ianuarie sa vedem cat sunt de dese, eu simt pe alea aiurea gen odată pe zi, sau maxim de 3 ori(cu siguranță ele sunt mai multe )
.in schimb ce am observat e că apar când am o jenă la stomac, ba când sunt nemâncat și mă roade stomacul, am arsuri, stare de leșin, de nod in stomac, parcă se întoarce de pe o parte pe alta, lucru care mi se întâmplă și dacă mănânc repede...sau dacă mănânc ceva ce imi provoacă acid..arsura nu simt mereu, dar stomacul meu bolborosește tot timpul..am observat că atunci când am senzația aia că imi vine sa ragai dar nu pot (nu știu termenul medical pt râgâit, scuze)..arunci apare cate o extrasistola, mai ales.daca sunt întins pe spate..am citit ceva despre nervul vag..nu sunt neapărat adeptul acestor teorii dar ideea e că dacă mai iau cate un gaviscon..acea senzație se diminuează destul de mult.
1
07-05-2022, ora 01:33
petrica121
Nu este medic/terapeut
petrica121
Baga mai multe proteine, nu mai manca paine multa=carbohidrati. nu ti umple stomacu tare, mananca de mai multe ori pe zi nu de 2 ori pe zi pana explodezi :), poti sa iei magneziu daca esti ca mine arzi repede magneziul si miscare.
0
10-09-2022, ora 16:45
Mihai opran
Nu este medic/terapeut
Mihai opran
Salut, aceasi problema o am si eu si acesi varsta ai rezolvat ceva? Mie mi-au zi ca am herie hiatala.0743539625 asta este nr.meu hai sa vb !
1
24-10-2022, ora 17:26
Marius000
Nu este medic/terapeut
Marius000
@petrica121 de unde știi tu cum mănânc eu ?
0
27-01-2023, ora 00:40
Mariaa15
Nu este medic/terapeut
Mariaa15
Buna @marius000. Cum te mai simti, mai ai acele extrasistole? Sunt curioasa pentru ca si eu am, au iesit si pe ekg si pe test de efort. Iau magnerot, de simtit eu simt cateva, gen in unele zile nu simt deloc, alteori mai simt 2-3 pe zi. Poate ca sunt mai multe, ma gandeam la un holter ekg sincera sa fiu. Cred ca au aparut odata cu starile de anxietate, dar uneori le simt si cand sunt linistita si de aia mi se pare ciudat.
Probleme cu stomacul pare ca am si eu, balonare dupa ce mananc, spasme la stomac si ma doare.. a iesit o mica gastrita la eco si reflux, cred ca de acolo si eructatiile (ragaieli).
0
27-01-2023, ora 14:30
Siguranta Pacientului
Nu este medic/terapeut
Siguranta Pacientului
Bună ziua, vă cer permisiunea de a fi contactat de reprezentantul companiei producătoare a medicamentului Magnerot, Worwag. Compania are obligația de a colecta date legate de siguranța tuturor produselor comercializate, în interesul pacienților care le utilizează. În cazul în care sunteți de acord, vă rugăm să transmiteți aici sau pe adresa office@sigurantapacientului.ro datele dumneavoastră de contact. Acestea vor rămâne confidențiale și nu vor fi folosite decât în scopul declarat mai sus.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Palpitații - când ar trebui să-ți faci griji?
  •