pentru domnul doctor Flueraru

01-01-2012
lacrime
Nu este medic/terapeut
lacrime
Buna ziua! As avea si eu o rugaminte la dumneavoastra daca se poate sa imi raspundeti. Am o fetita de 5 ani care a fost operata de polipi in anul 2010 la Iasi. In ultimul an de zile a inceput sa faca otite aproape la fiecare raceala. De aceea am facut niste analize la urechile ei si ni s-a spus ca ar avea o disfunctie a trompei lui Eustachio si ar trebui sa punem aeratoare in urechi. In urma timpanogramei facute in octombrie 2011 ni s-a dat tratament cu prednison, fluimucil, biorinil. Dupa tratamanetul de 7 zile la timpanograma presiunea s-a micsorat dar nu asa de bine incat ni s-a spus ca acea curba nu isi va reveni niciodata doar prin aeratoare in urechi. De aceea, rugamintea mea ar fi daca se poate sa va trimit rezulattele timpanogramelor facute si sa ma sfatuiti ce am putea face. Va multumesc.
1 comentarii
0
02-01-2012, ora 08:32
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
timpanograma ( ca si analiza, fara sa vad copilul ) NU ma ajuta la nimic
POsibil ca au recidivat polipii ( se intampla foarte des la copii operati la 3-4 ani) si la copii care consuma multa ciocolata, dulciuri, galbenus de ou si alte produse alergene.
Cred ca aici e problema, , nas, rinofaringe si trompa lui eustache
trebuie facut tot posibilul de desfundat nasul, de aspirat secretiile
Cumaparti o minge de plaja si puneti copilul sa sufle in ea.. ( presiune axercitata.. duce la desfundarea urechilor)
incalziti urechile prin exterior ( perna electrice, bioptron, lampa cu infrarosu, saculet sare, uscator par..s.a)
aerius 1 lingurita seara 3 saptamani
Adaugă un comentariu / răspuns