poliartrita ?

430 comentarii 1 2 ..... 91011 ..... 14 15 Înainte ›
0
08-12-2010, ora 20:49
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Nu va reprosez deloc dialogul cu celelalte paciente, ci doar cautarea sterila a cauzei (fel de fel de anticorpi..), in detrimentul tratamentului de fond.
Tratamentul de fond are eficacitate maxima daca debuteaza la 3 luni de la primele simptome articulare. Intarzierea acestui tratament produce distrugeri articulare ireversibile.
Cu aceeasi stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
09-12-2010, ora 15:31
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Dl. Doctor,

Eu cred ca e foarte important de aflat cauza declansatoare a bolii si mai ales anticorpii impricinati
deoarece in funtie de asta se poate prognoza evolutia bolii dar si tratamentul. Nu mai spun ca doctorii raman fermi pe pozitie sustinand ca " fara anticorpi nu exista boala autoimuna " deci nu se apeleaza la imunosupresoare !! dar dupa atata vreme in care m-am tot documentat despre problema am inteles ca
formele de artrita sunt diferite in functie de bacteria care a generat anticorpii si tramentul e diferit. De pilda sulfasalazina nu este eficienta in artritele provocate de micoplasma pneumonae sau clamidia dar are eficienta in artritele cu shigella sau salmonela. De asemenea tratamentul antibiotic e diferit si ajuta in multe cazuri.
Eu am citit un studiu facut acum multi ani pe niste soldati, pe vreme de razboi, trecuti printr-o epidemie de shigelloza dupa care foarte multi au dezvoltat artrita reactiva. Desigur, conform statistricilor 80% aveau HLA B 27 pozitiv. Si prezenta acestei gene se ia in calcul pentru a estima severitatea bolii si necesitatea unui tratament sau al altuia. Din cat am citit eu, majoritatea artritelor reactive se trateaza cu AINS si numai in cazuri grave se intervine cu methotrexat sau alte imunosupresoare. La mine fiind analizele bune fara nicio exceptie se considera ca nu-i justificat imunosupresorul. De asemenea se stie ca barbatii sunt mai predispusi a dezvolta complicatii in artritele reactive decat femeile pe cand in multe alte boli autoimune femeile sunt mai predispuse. De aceea ma si intereseaza anticorpii, sa stiu ca-i reactiva si nu poliartrita !!
Atitudinea terapeutica e diferita, nu credeti ?

Vedeti de ce mi-e atat de important a afla anticorpii ?? Pentru mine reprezinta o prognoza si de ce nu, o speranta. Majoritatea cazurilor de artrita pricinuita de shigela s-au vindecat in decurs de un an. Daca ar fi asa pentru mine ar fi grozav pentru ca mai e putin si se implineste anul.
Dar'ar Domnu sa nu fie altceva. Va tin la curent oricum.
220 sau 380 ?? :))
astazi ma simt mai bine si imi arde de glume :))
0
09-12-2010, ora 18:37
stadler monica
Nu este medic/terapeut
stadler monica
Buna, deja ma speriasem. Stiu ca tragi de tine Irina, asa eram si eu nu demult. Eu am inceput cu MTX tablete, am simtit efectul la doua saptamani, dar dupa 3 luni am facut afte bucale, dupa 4 luni de MTX tablete am trecut la sulfasalazina, m-am simtit bine, mi-au trecut aftele, dar mi-era somn tot timpul si nu puteam sa merg la strand ( cum dadeam de apa rece, se umfla o glezna sau incheietura la o mana), atat i-mi amintesc. Dureri insuportabile n-am avut, exact dupa cat timp am trecut la MTX injectii nu mai stiu.
pana acum tu n-ai fost la gimnastica??? Poate aici e prolema... Eu am fost din a doua zi de internare, asta sigur n-am s-o uit, cat m-a chinuit profesoara aia si cat am injurat-o, era o roata de lemn pe un perete, terbuia s-o invart, simte-am ca-mi scoate umeri din loc. Dupa o luna i-am multumit, erab bine.
O sa fie bine.
Multumesc Germont Pa
0
09-12-2010, ora 20:13
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
mda. asa mi-a spus si mie doctora.: ca daca nu fac gimnastica medicala n-am la ce sa ma astept, ca n-o sa fie mai bine. Pana acum nu m-a indrumat nimeni expres in directia asta. Mi-au zis doar sa misc gleznele si cand stau in pat.
De maine incept gimnastica. O sa merg zilnic si invat miscari pe care sa le fac si acasa.
Asta e...
0
11-12-2010, ora 09:44
stadler monica
Nu este medic/terapeut
stadler monica
Sper sa ai noroc sa dai peste un profesor foarte bun. O sa fie greu, durerile vor fi mari, dar a doua zi vei simti rezultatele. o sa plangi si o sa razi in acelasi timp, bafta.
0
13-12-2010, ora 12:20
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Multumesc. Am fost la o clinica privata care desi are contract cu casa de asigurari, gimnastica medicala nu e decontata. Am facut cu o tanara care nu parea prea experimentata. Mai mult ma intreba ea pe mine ce si cum vreau sa facem. Oricum, am facut doua sedinte si am invatat miscarile. Acum o sa fac acasa
de doua ori pe zi cate 20-30 minute. Am si acasa tot ce au ei acolo... ca echipamente. Ba chiar acasa am mai multe... Roata nu era dar am rasucit pe umeri o coada de mop. A fost amuzant :)) ma simt deja mult mai bine... cel putin la nivelul coloanei se simt imbunatatiri. O sa fac zilnic. Nu ma las.
Sulfasalazina n-o opresc inca. Mi-e frica.
0
16-12-2010, ora 18:09
stadler monica
Nu este medic/terapeut
stadler monica
Buna Irina. Cum te simti dupa gimnastica? Eu sunt bine si sper ca si voi sunteti bine. Aici ninge superb, am un peisaj de basm in fata geamului.
Va pup, sanatate.
0
17-12-2010, ora 01:27
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Ma simt mult mai bine Monica. Multumesc. M-a mai lasat durerea de sold si coloana. Cred ca a avut efect si antibioticul pe care l-am luat ultima data - tavanic - pentru shigella. Ceva parca s-a mai potolit vanzoleala din tot corpul meu. Sunt zile mai bune si zile mai putin bune. Dimineata in general ma simt mai bine dar spre seara ajung destul de distrusa.
Incerc sa nu ma mai gandesc deocamdata. ma bucur ca vin sarbatorile si pot sa odihnesc mai mult.
Se implinesc sase luni de cand ma chinuie intamplarea asta. Incerc sa nu ma mai uit la picioare ca ma deprima umflaturile acelea care nu mai dispar. ma mai sacaie un genunchi si umarul pe aceeasi parte.
Ma sacaie si-o ureche...

Si aici a nins frumos. S-a depus zapada. Eu desi am un parc in fata casei nu pot spune ca-i peisaj de basm pentru ca bucurestiul in mare masura e mizer. sau poate starea in care sunt ma face sa vad totul
aiurea.
Ma bucur ca esti bine. Esti foarte pozitiva
va pup si eu
0
19-12-2010, ora 00:47
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Ma simt dator sa va raspund:
- anticorpii sunt de un miliard de ori mai putin importanti decat simptomele clinice: daca aveti dureri articulare, aceasta inseamna distrugerea articulatiilor, iar distrugerea poate fi stopata doar cu tratament de fond. In imensa majoritate a cazurilor, poliartrita debuteaza cu toate analizele perfect normale, iar cand apar totusi ceva modificari, deja articulatiile sunt distruse.Se pare ca acest lucru nu este inteles de catre reumatologii din Romania...
- apropo de competenta reumatologilor care va trateaza: cati dintre ei v-au consultat coloana cervicala, cati v-au facut o radiografie de colana cervicala??? De ce intreb acest lucru? Simplu: cea mai frecventa cauza de mortalitate in poliartrita, prima care intra in algoritmul de tratament, este tocmai spondilo-listezisul C1-C2...Nu am gasit nici o referinta in Romania asupra acestei veritabile probleme.
- in rest, apreciez enorm ca aveti puterea sa comunicati...
Cu aceeasi stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
19-12-2010, ora 13:37
stadler monica
Nu este medic/terapeut
stadler monica
Buna domnule doctor.
Chiar daca aveti impresia ca nu va respect, dar va admir din toate punctele de vedere. Multumesc pt. toate sfaturile pe care ni le dati, mie mi-au prins bine. Aveti dreptate, nimeni nu m-a intrebat de coloane cervicala. Inainte de a cadea la pat cu aceasta boala pacatoasa, ( stiti ca eram in studiu) le-am spus ca ma doare coloana, si simt ceva inele inflamate, trei medici reumatologi mi-au spus ca nu e de la poli artrita. In sinea mea stiam ca e de la boala, multumesc mi-ati confirmat ca am avut dreptate. De ce nu tratati si bolnavi cu poli artrita ?. Privat, nu ma gandesc ca ati face multi bani ci la faptul ca ati ajuta multi oameni care sufera din lipsa de profesionalism al multor medici din tara noastra.
Ar trebui sa va ganditi la asta.
Cu respect Monica
0
19-12-2010, ora 13:56
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Din pacate, deja m-am restrans pe un sub-domeniu al ortopediei (Glezna si Picior) si imi este cu desavarsire imposibil sa ma apuc acum de reumatologie, care este total diferita de chirurgia ortopedica.
Tinem legatura.
Cu aceeasi stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
25-12-2010, ora 14:13
Diana Tache
Nu este medic/terapeut
Diana Tache
Craciun Fericit tuturor!!!!!n-am mai intrat de ceva vreme...am fost foarte ocupata cu lucrul si cu pregatirile de craciun ;) sper ca sunteti bine, eu sunt foarte bine nu mai am dureri deloc si sunt foarte fericita!!!va doresc multa sanatate si tot ce va doriti sa vi se implineasca si un an Nou mai bun :)
0
27-12-2010, ora 12:09
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
eu n-am avut un craciun prea fericit.. din pacate. Mi s-au inflamat tendoaele la incheietura pumnului
si acum chiar ma doare, e un soi de usurime. Aproape nu mai pot folosi mana dreapta. Nu mai gasesc niciun doctor disponibil pana dupa anul nou sa fac ceva... Sunt deprimata ca o data inflamate tendoanele
nu se mai retrage inflamatia. Ca la glezne :(
0
27-12-2010, ora 12:35
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Tenosinovita (inflamatia) extensorilor mainii reprezinta a doua complicatie dupa gravitate in poliartrita reumatoida, dupa subluxatia C1-C2 (care este si prima cauza de mortalitate, de altfel). Conduce de ruptura acestor tendoane si o invaliditate serioasa, prin imposibilitatea utilizarii mainilor.
Singura solutie este, fireste, tratamentul de fond de tip Metothrexat, leflunamida sau agenti biologici.
Cu aceeasi stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
27-12-2010, ora 15:26
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
inlamatia e pe partea interioara a mainii de la incheietura pumnului in sus , spre cot
0
27-12-2010, ora 15:27
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
durerea radiaza in antebrat de fapt...
0
27-12-2010, ora 15:30
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Sigur, este vorba despre muschii extensori ai mainii, care se afla de fapt pe antebrat...
Cu aceeasi stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
27-12-2010, ora 15:47
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
in ultimul timp am facut gimnastica si am folosit niste greutati de 3 Kg. in maini. E posibil sa fie din cauza asta ?? N-as vrea sa ma alarmez degeaba ca sperietura imi face mai rau decat boala in sine.

Multumesc de raspuns
0
27-12-2010, ora 15:54
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Cauza este tenosinovita extensorilor, parte a procesului inflamator tipic poliartritei reumatoide.
Suprasolicitarea mecanica a acestor muschi, fragilizati de catre procesul inflamator-destructiv, poate accelera evolutia catre ruptura tendoanelor si deformatia grava a mainii.
Singura solutie este, fireste, tratamentul de fond de tip Metothrexat, leflunamida sau agenti biologici.
Cu aceeasi stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
27-12-2010, ora 17:12
stadler monica
Nu este medic/terapeut
stadler monica
Buna Irina. Chiar are perfecta dreptate Domnul doctor.
0
27-12-2010, ora 18:51
stadler monica
Nu este medic/terapeut
stadler monica
Exact asta m-i s-a intamplat mie de la Arava. inca mi-au facut si poze la maini si la glezne sa trimita la institut unde se produce arava. Ai grija, chiar e de rau la tine. n-am auzit sa faci asta de la sulfasalazina, dar s-ar putea ca acest medicament sa nu aiba efect asupra organismului tau si sati provoace doar daune, si nimic benefic. Ti-e frica de MTX, sunt copii mici care sunt tratati de leucemie cu MTX. Cred ca deja esti la capatul puterilor sa nu faci vreo prostie, va veni o zi cand o sa fi bine, poate e departe acea zi dar poate e aproape, capu sus.
sanatate
0
27-12-2010, ora 19:08
Diana Tache
Nu este medic/terapeut
Diana Tache
Buna seara, imi pare rau ca nu te simti bine Irina...Vreau sa zic ca aceste dureri care le ai tu acum le-am avut si eu in vara...cand 2 zile nu am putut sa imi misc mana dreapta toata inclusiv umarul...a fost groaznic..nu puteam nici sa ma imbrac...daca pana atunci aveam doar o durere de incheietura cand au venit durerile la toata mana am stiut ca nu e de stat si ca trebuie sa fac tot posibilul sa ma tratez cat mai repede...
Si eu am dureri la incheietura de cateva zile dar cred ca e din cauza mancarii mult prea grasa de Craciun...
Si mie mi-a fost frica de mtx dar sa stii ca efectele adverse se produc la oameni care iau cantitati mari de medicament nu la noi care luam o data pe saptamana si in plus ai suplimentul de acid folic care ajuta foarte mult...parerea mea e sa te duci la unguri...stiu ca stai in bucuresti dar merita sa incerci daca n-ai scoso la capat cu medicii romani!Multa sanatate va doresc
0
28-12-2010, ora 01:21
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
nu mi-e frica de methotrexat doar ca nu am curaj sa iau singura de capul meu. Doctorii nu au vrut sa-mi prescrie mtx. am sunat astazi la clinica sa obtin o consultatie dar...fara sanse. M-au programat pe data de 6 ian. Am sperat si eu ca doctorii sa aiba dreptate si sa nu fie poliartrita dar se pare ca toate simptomele evolueaza intracolo. Pe mine ma dor si gleznele si genunchii si soldul si-un umar...
Multumesc ca-mi sunteti alaturi.

Diana, si eu am banuit ca mi s-a declansat criza asta de la mancarea de craciun ca m-am incumetat si eu la sarmale si friptura In plus am intrerupt colonhelpul acela... ma ajuta foarte mult dar cica nu e bine sa iei mai mult de trei luni.

asta e, poate Dzeu are planuri de purificare cu mine... prin suferinta... dar mi-e mila mai mult de ai mei
ca in loc sa se bucure de sarbatori au parte de o atmosfera sumbra cu mine bolind. Daca fac ceva pe la bucatarie trebuie sa-i tin pe langa mine sa-mi desfaca un capac de borcan, sa deschida usa la balcon sau sa-mi stoarca o lamaie.

Sanatate si voua si sa auzim de bine.
0
28-12-2010, ora 13:12
stadler monica
Nu este medic/terapeut
stadler monica
Cred ca are dreptate Iulia, incearca la unguri, iar dupa ce vi cu diagnosticu dat de ei iti cauti un reumatolog bun aici in tara.
Va iubesc pa.
0
28-12-2010, ora 18:01
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Remarc cu placuta surprindere ca eforturile mele nu au ramas inutile: din ce in ce mai multe paciente au inteles imperativele tratamentului din poliartrita. Ultimele postari ale D-voastra sintetizeaza tot ce-am notat eu in acest topic.
Sarbatori fericite!
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
28-12-2010, ora 18:41
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
starea mea s-a agravat destul de mult. ma dor mainile din umeri si am dureri in piept si spate, mai ales cand respir. Cred ca sunt plamanii. Sunt foarte slabita si imi tremura mainile. Mi-e rau si de la stomac...Stau in pat cu o saltea electrica la spate. Daca nu ma redresez o sa chem salvarea. Mi-e frica de ce poate sa fie. Fata de ieri astazi ma dor mainile si in partea de sus. O sa opresc totusi sulfasalazina. E posibil sa fie de la ea... sau de la antiinflamatoare... nu stiu.
E posibil ca sa fie afectati atat de repede plamanii ??
0
28-12-2010, ora 19:35
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Asa dupa cum va precizam deseori, poliartrita este o boala a intregului organism, care afecteaza organele interne (plamani, ficat, rinichi) si articulatiile.
Starea de rau general se datoreaza tratamentului insuficient (cu siguranta ca sulfasalazina nu reuseste sa faca fata sindromului inflamator, trebuind inlocuita cu MTX sau leflunamida sau agenti biologici).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
28-12-2010, ora 19:47
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Buna seara, incerc sa fiu concis, ca nici eu nu stau bine cu rinichii...

Vitamina D: Deficienţa vs. nivelul optim
_
[.
Am văzut orice, de la uşurarea depresiei de iarnă, LA REVERSIA ARTRITEI, oprirea progresului bolii de valvă aortică, la reversia parţială a demenţei, atingînd niveluri de 25(OH)D, de 50 ng/ml sau mai mult. (Obiectivul meu este 60-70 ng/ml.)
.]
_
Sau abia acum traduc un studiu din "Life Extension Magazine"

"Lignanii susanului cresc spectaculos activitatea vitaminei E"

Conform studiului asta, gama-tocoferolul este o forma de vitamina E la fel de importanta ca alfa-tocoferolul, dar pana acum neglijata. In prezenta lignanilor din susan, scade foarte mult nivelul de peroxizi, creste efectul antiinflamator al uleiului de peste.
_
A treia chestiune: ce raport omega 6 si 3 aveti in dieta, si ce antioxidanti mai aveti pe langa vit E si seleniu ?de aceea ar merge si Asthaxantin.
Este ridicol sa mai folosesti uleiuri gen floarea soarelui, porumb sau struguri cand aduc cu sine o gramada de acid linoleic (un omega 6).
In schimb semintele de floarea soarelui sau susan sunt o chestie traznet. Mult mai putin omega 6, dar aduc magneziu si alte principii nutritive,
Un raport sub valoarea 3:1, asigurat in principal cu surse vegetale + antioxidanti ofera avantaje imense.

LA MULTI ANI !!!
0
28-12-2010, ora 22:35
Diana Tache
Nu este medic/terapeut
Diana Tache
Germont si eu am fost confuza e una artrita si alta poliartrita reumatoida ;)
si Irina ma indoiesc ca daca ar lua vit d s-ar simti mai bine la faza in care se afla acum.stiu ca vrei sa ajuti...daca vrei uite-te la primele mele comm de pe acest site cand aveam boala asta si ai sa vezi ca si eu eram sigura ca ma pot vindeca doar cu naturiste...chiar am intrat intr-o polemica cu domnul doctor (caruia ii cer scuze pe aceasta cale) dar in timp citind, vazand pe mine in ce depresie te poate aduce aceasta boala si cu mult noroc am ajuns sa ma tratez si crede-ma ca sunt cea mai fericita acum cu toate ca iau metotrexat...eu ma rog sa nu ajung sa iau alte medicamente mai puternice si sa ajung la remisie!
Un An Nou Fericit !!!!

P.S :Irina fii puternica !!Sunt sigura ca o sa fi bine !!!eu n-am avut asa dureri dar stim de la monica cum a fost si cum si-a revenit ea si tu ai sa-ti revi...iti trebuie doar tratamentul corespunzator!Vei vedea ca odata ce incepi tatamentul cu toate ca el isi face efectul in 2-3 luni il vei simti din prima saptamana!multa sanatate!!
0
28-12-2010, ora 22:45
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna seara! Nu trebuie sa va cereti scuze!
Eu ma confrunt zilnic cu paciente aflate in situatia D-voastra, care accepta cu greu diagnosticul de poliartrita reumatoida si incearca fel de fel de tratamente "naturiste".
Este perfect adevarat ca tratamentele de fond, absolut indispensabile de atltfel, determina numeroase reactii adverse. Fara aceste tratamente insa, nu va asteapta decat o perioada de lungi suferinte si distrugerea rapida si ireversibila a articulatiilor.
Treptat imi veti da dreptate cu toatele, si va rog sa ma credeti ca n-am imbatranit degeaba in meseria aceasta. Nu am nici un fel de interes material, nu va chem la consultatii la cabinet, pur si simplu incerc sa va ajut sa nu ajungeti in situatiii disperate, cand veti avea nevoie de tratamente chirurgicale complexe ( de care, de altfel, ma si ocup...).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns
430 comentarii 1 2 ..... 91011 ..... 14 15 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.