poliartrita ?

430 comentarii 1 2 ..... 8910 ..... 14 15 Înainte ›
0
27-11-2010, ora 23:32
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Indraznesc sa va sugerez ca sulfasalazina nu este eficienta in cazul D-voastra si ar trebui sa treceti pe methotrexat, fireste numai cu indrumarea reumatologului curant.
Cortizonicele au doar un efect adjuvant.
Prezenta tenosinovitlor va duce la rupturi ale tendoanelor si distrugeri ale articulatiilor, prin urmare daca acestea persista sub tratamentul actual, ar cam trebui sa schimbati tratamentul de fond.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
28-11-2010, ora 00:53
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Multumesc, asa cred si eu. Acum ramane sa duc munca de lamurire cu doctorul. Trebuia sa gasesc neaparat pe altcineva ca doctora mea nu vrea sa-mi prescrie methotrexat.
0
28-11-2010, ora 14:05
stadler monica
Nu este medic/terapeut
stadler monica
Buna Irina. Ok te rog sa opresti medrolu si nu sulfasalazina. Medrolu nu-ti face bine. Chiar nu inteleg ce medici au mai ramas acolo la bucuresti. medrolu creste tensiunea arteriala, sa nu-ti fi crescut tensiunea dintr-o data. Nu mai stiu in ce an ( dar cred ca luam si eu sulfasalazina) i-mi albastreau mainile la apa calda, am informat doctoru meu si mi-a spus sa opresc repede medrolu si sa nu cumva mai iau vre-o pastila. Ce am dedus eu din asta ? cred ca madrolu nu merge cu sulfasalazina, doar cu MTX. Acum am imediat o luna de medrol si MTX, si ma simt bine si nu vad nimic ciudat la mine. abia astept analizele din 2 decembrie, sa vad daca pe interior apare ceva.
.
Apropo, l-am scris celor de la, , xcell-center, iar ca raspuns ((( ne pare rau, poliartrita reumatoida nu se trateaza)))
Of, asa rau imi pare ca nu pot sa te ajut, ma simt legata de maini, am so intreb pe doctorita mea daca stie vre-un reumatolog bun in bucuresti si sa-mi dea numele. Doctorita mea merge aproape la toate simpozioanele de medicina din strainatate pe domeniul poliartrita, poate are vre-un coleg si de la bucuresti, macar sa-ti dau un nume.
Sanatate tuturor.
0
28-11-2010, ora 15:08
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Merci Monica. N-am mai luat azi si deja ma simt infinit mai bine. Iti dai seama, daca de la doza asta m-am simtit asa... ce pateam la o doza mai consistenta ??!!
Si doctora asta se duce la toate simpozioanele dar se pare ca se duce degeaba. Sa stii ca evenimentul asta neplacut din viata mea a rasculat ceva in mine... e ceva ce nu ma va lasa sa dorm linistita multa vreme de acum inainte.Pentru ca astia care au contribuit activ - sau inactiv ( tot aia) la nenorocirea mea
or sa nenoroceasca si pe altii. Nu se poate !!! Eu sper sa am totusi o formula tranzitorie de afectiune autoimuna... ca-i artrita sau lupus, oi afla eu candva. Dar cert este ca ma voi pune pe picioare si n-o sa tac ! Ma doare mai mult decat amarata asta de artrita ca oameni - semeni ai nostri ( semeni pe dracu)
se trezesc dimineata si merg la serviciu pentru a nenoroci lume si apoi se intorc acasa bine merci multumiti ca le-a mai trecut o zi din viata fara sa faca nimic. Incompetenta si blazarea a ajuns normalitate.
Eu una nu pot accepta asa ceva. Mi-a fost greu si mie, am muncit orice si oriunde dar indiferent de ce am facut am incercat sa fiu cea mai buna... sa dau tot ce era mai bun in mine, sa nu ingros straturile mediocritatii.De multe ori s-a intamplat sa muncesc fara sa fiu platita deloc dar asta nu m-a facut sa muncesc mai prost. Unii au apreciat altii nu... dar intr-un final am gasit drumuri, solutii, resurse de a face bine ceea ce mi-am ales sa fac . Nu au nicio scuza ca vezi doamne nu-s bine platiti, ca n-au conditii in spitale si draci laci. Nu pot sa nu ma gandesc ce se intampla cu mine daca urmam tratamentul prescris de reumatoloaga , cu calmepam.
A relatat o doamna pe forum, Viorica, la sectiunea boli imunologice, ce s-a intamplat cu dumneaei in urma administrarii de calmepam (!!!) E strigator la cer !
In 2012 o sa fie ceas de rascruce. Intram in era vibratiilor inalte iar acesti paduchi ca altfel n-am cum sa-i numesc, vor disparea starpiti de propria lor micime fufleteasca si calitate umana.
_
Stiu ca ti-am ramas datoare cu raspunsul despre xcell-center dar nu stiu mare lucru si asteptam sa am ceva timp sa ma documentez despre noile solutii in tratament cu celule stem, sa nu vorbesc in necunostinta de cauza. Ceea ce stiam eu este ca aceste celule se recolteaza la nastere, se prelucreaza si se inoculeaza ulterior propriile celule, la caz de boala.
Intr-un fel banuiam ca nu-i eficient pentru poliatrita deoarece in tot timpul scurs de la declansarea simtomelor si pana nu demult eu m-am suspectat de poliartrita si am citit tot ce am gasit ca informatie privind tratamentul si desigur, am priceput ca nu exista niciun mijloc de vindecare deoacamdata.
Am eu o viziune cum ca providenta ne va razbuna pentru toti scuipatii care ni se administreaza prin spitale
(scuzati metafora...) si un roman fugit prin America va revolutiona conduita in aceasta boala descoperind
vreun antibiotic eficient in cazul poliatritei.
0
28-11-2010, ora 20:19
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Apropo de impostura si medicina, va mai pun o ultima pasa de gol, ca pana acum v-am mai dat niste mingi numa bune preluat din vole, dar le-ati deviat undeva in extremis... prin tribune.

A mai citit cineva "Citadela" de Cronin ? Cand aveam 10 ani, am fost in vizita la un coleg de facultate de-a tatalui meu. Cum am vazut cartea in biblioteca, pana la 5 dimineata am citit primul volum - ma impresionase filmul.
Cand am plecat pe la 3 a doua zi, eram disperat ca nu mai am timp pentru al doilea volum...

Aici am pus niste screenshoturi
http://forum.romedic.ro/prod/cum_ne_pastram_speranta?_049744.html
0
29-11-2010, ora 01:55
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
scuza-mi, dragule Germont, conditia fizica precara ce m-a retinut la acrobatii de manuit pasele livrate de tine. In asemenea momente organismul consuma multa energie vitala pentru conflicte interioare si nu ma ramane cine stie ce zvac pentru alte tumbe. Promit ca ma fac bine si sa n-o sa mai ratez pasele.
O sa caut cartea. Imi place genul acesta de literatura.
0
29-11-2010, ora 14:21
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Dupa experientele mele curente, a-i cataloga drept impostori inseamna ca-i supraestimam !
Departe de mine sa includ toti medicii in aceeasi oala. Ma refer aici doar la cei la care am nimerit eu.
Si impostura necesita o minima forma de gansire, capacitatea de a face rationamente si conexiuni
in vreme ce eu n-am observat asa ceva la nici unul dintre cei la care am fost. Bunaoara o doctora renumita la care am ajuns cu mari interventii, dupa ce m-a vazut, a vazut si dosarul cu analize... a spus ca n-am ce sa mai fac... sa stau linistita ca n-am nimic care sa evolueze, ca n-am nicio afectiune de natura reumatica sau imunologica iar analizele pe care le-am prezentat sunt facute excesiv... adica mai mult decat era necesar pentru a elimina orice prezumtie de boala reumatica sau autoimuna.
Ulterior cand am facut in sfarsit analizele de anticorpi relevatoare, am intrebat-o de ce nu mi-a dat atunci sa fac analizele respective ci m-a trimis la plimbare sa mai mai chinui cateva luni.
Stii ce mi-a raspuns ??!! Te crucesti ! Ca i-a fost teama sa-mi spuna de alte analize si RMN pentru ca sunt scumpe si unii pacienti reactioneaza urat cand le spune de asemenea analize pt ca nu au bani.
... asta in conditiile in care eu i-am pus pe masa un dosar in care aveam inclusiv un PET CT recent. Un CT care costa un pic mai mult de 50 mil lei vechi. Ea s-a gandit ca n-oi avea bani sa fac analize de anticorpi si m-a trimis la plimbare linistita ca a mai solvat un caz. Mi s-ar fi parut corect sa se concentreze un pic asupra cazului si sa-mi spuna totusi ce am de urmat.. ca daca aveam bani le faceam, daca nu NU. Era de datoria ei sa ma informeze. Dar ce vorbim noi aici ??? Comentariile sunt de prisos.
Daca tu crezi, Germont, ca aceste specimene se pot numi impostori, cred ca ai o parerea deosebit de buna despre dansii.
Desigur ca la toti la care am umblat m-am dus ori la cabinete private unde e cu taxa ori am cotizat - cum se face... nu m-am dus asa... ca stan vasile.
Si as putea insira multe asemenea intamplari - toate concluzionand spre incapacitatea lor de gandire.
O fi de la consumul excesiv de gluten ???
Eu nu cred ca sunt caz atipic, am avut semnalmente clare de artrita reactiva respectiv am descris
precedarea declansarii artritei de infectia aceea puternica abdominala sau genitala soldata cu adenopatie inghinala ... ca pana la urma nu s-a stiut ce a fost de fapt acolo tot datorita unor somitati in domeniu !!
Am relatat ca m-am vaccinat cu cantastim deci era relativ usor a se face conexiuni si rationamente.
Dupa privirea tampa pe care mi-o aruncau se vedea ca-s depasiti de termeni, Cantastim, PET CT,
adenopatie... si au clasat cazul la SF. Orice subiect care excede rutinei lor zilnice ii debusoleaza total
si bat in retragere. Viata tihnita le-a atrofiat creierul si canalele de irigare ca altfel nu inteleg cum cineva refuza cunoasterea si provocarea in propriul domeniu de activitate.
Si credeti-ma ca-s deosebit de indulgenta cand povestesc astea . Ce am patit cu ceilati... as putea scrie o carte !
0
29-11-2010, ora 15:00
visantatiana
Nu este medic/terapeut
visantatiana
Buna ziua tuturor!
Din luna septembrie 2010 acuz amorteli de maini mai precis degetele ambelor maini mai ales in timpul noptii si o durere "surda"in timpul zilei.Pentru inceput m-am adresat unui reumatolog, care mi-a prescris pentoxifilin timp de sase luni dar, numai doua luni nu ca nu au avut efect dar starea mea s-a inrautatit., amortelile au ramas aceleasi si ambele maini au inceput sa se unfle.Am intrerupt tratamentul consultand un neurolog-diagnostic ;sd.tunel carpian cu recomandare de a face testul de tunel carpian la Bucuresti.Surpriza diagnosticul nu s-a confirmat.Am facut o radiografie la coloana cervicala -rezultat;modificari de spondiloza cervicala(aceasta radiografie nu mi-a fost recomandata de nimeni).
Momentat iau un tratament prescris de dr.neurolog;bilobil, movalis, gabaran, milgama-efecte zero.
Va rog din suflet indrumati-ma unde sa ma adreses.

Multumesc si va doresc tuturor multa sanatate!
0
29-11-2010, ora 15:03
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Adresati-va unui neurochirurg, fiind vorba despre o cervico-brahialgie (sindrom compresiv radocular cervical).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
29-11-2010, ora 18:03
stadler monica
Nu este medic/terapeut
stadler monica
Buna colegi. Am avu o zi groaznica la serviciu azi, iar voi ati reusit sa ma binedispuneti, am ras in hohote aici in fata calculatorului.
Ok, nu rad de suferinta voastra dar imo place cum va intepati.
Irina, maine ma duc la doctora mea, sper sa pot s-o intreb de cazu tau, chiar sunt curioasa ce-mi v-a spune.
Sanatate, mi-am adus de lucru si acasa.
0
29-11-2010, ora 19:56
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Nu contest ca este si vaccinul o filiera, insa gasesc ca este ceva foarte imprudent sa limitezi terapia considerand doar singura cauza, sau mai rau, o cauza necunoscuta... destin, configuratia astrala, mostenirea genetica etc. Sunt atatea chestii banale care nu trebuie neglijate.

daca vreti sa vedeti cat este de conectat la realitatea medicala reumatologul dvs, intrebati-l "in treacat" despre o posibila legatura intre "permeabilizarea intestinala" si diverse boli, caz particular artrita pe fond autoimun.

Iata un fragment din articolul proaspat plagiat pe blog :) Sunt si niste fotografii foarte sugestive, dar mi-e greu sa le pun aici.
Iata deci de ce vorbeam de grau si excesul de zonulina, de lapte si lactoza, de putrefactie. Sunt diverse alimente care au capacitatea de a facilita penetrarea barierei de catre anumiti antigeni, sau altele care intretin putrefactia. Nu intamplator se pune lactoza in unele medicamente.

BARIERA INTESTINALA
_

[.
Bariera mucozală - prima ta linie de apărare imună - se referă la toate membranele mucoasei ce cuprind interfaţa primara dintre mediul extern şi intern al organismului. Această barieră mucozală permite trecerea elementelor benefice şi le ţine la distanţă pe cele dăunătoare.

Pentru a clarifica acest lucru, poate fi făcută o analogie între stratul de ozon al Pămîntului şi barierele mucozale ale organismului. Stratul de ozon permite trecerea unei cantităţi optime de lumină solară, susţinînd viaţa pe Pămînt; bariera mucozală permite trecerea nutrienţilor sprijinind astfel sănătatea. Stratul de ozon previne trecerea radiaţiei dăunătoare, stratul mucozal previne invazia agenţilor infecţioşi şi a alergenilor. Dar la fel cum planeta noastră are un strat de ozon distrus, mulţi dintre noi avem bariere mucozale deteriorate. În consecinţă nu suntem protejaţi de substanţe periculoase cum sunt paraziţii, virusurile şi bacteriile.

Boala sau simptomele nu trebuie să fie prezente pentru a garanta protecţia barierei mucozale intestinale; menţinerea ei în stare optimă ne ajută să rămînem rezistenţi la boli şi viguroşi. Consolidarea tractusului intestinal este utilă în uşurarea şi evitarea efectelor astmului, în artrită, alergiile alimentare, ulcer, boala Crohn, colita ulcerative, boala celiacă, boli autoimune, alcoolism, oboseală cronică, dureri articulare, migrene, diaree, infecţii parazitare, disbioză, candida, scleroză multiplă şi diabet, toate din ele putînd avea originea în penetrarea intestinului de către substanţe dăunătoare.]
0
29-11-2010, ora 23:48
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Ma bucur ca te-am veselit un pic Monicutza. Trebuie sa ne mai descretim fruntile ca vorba ceea : viata-i scurta dar trece.:)
Asa, s-o intrebi de-o parere si-o impresie . Sunt si eu curioasa ce spune. Oricum. oamenii din zona aceea sunt de alta calitate.
0
30-11-2010, ora 00:27
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Germont, faptul ca macar nu contesti o legatura de cauzalitate te ridica pan' la cer fata de medicii
consultati de mine care au conchis in unanimitate ca n-are a face vaccinul cu declansarea bolii . Desigur ca nu trebuie limitata terapia ca in orice soi de afectiune concura mai multi factori ce trebuiesc analizati separat si contextual. Hazardul e oricum constanta in grafic - nu-i chiar de neluat in calcul , cu atat mai mult conjunctura astrala sau mostenirea genetica ce indica predispozitii, posibilitati si probabilitati. Cu destinu-i mai greu ca ala nu zice de forma ci de fond. Adica atunci cand ti se pune viza numai dus, nu e specificat pe pasaport ca te patrunde un vierme rezistent la peniciline sau iti cade ghiveciul de pe dulap in cap. Destinul nu se-ncurca cu amanunte :))

DA ! Am incercat o discutie pe baza de nutritie cu reumatoloaga mea. Am inceput prin a-i spune ca tin dieta si ma testez fata de anumite alimente sa vad cum reactioneaza organismul respectiv simptomatologia artritei... adica intr-o zi am mancat orez cu ciuperci, in alta zi numai salati, odata cartofi si alta data supa de legume. In fine... eu asteptam sa lanseze niste sugestii.. ca-i bine una si nu-i buna alta, dar de unde... se uita la mine extrem de dubios si a inceput sa scrie ceva pe foaie. In momentul acela ma si vedeam iar cu o reteta de calmepam in brate si cu trimitere la Obregia. M-a intrebat tot ea :
" Ce legatura are mancarea cu artrita ? " adica fix baba si mitraliera.

Stiu Germont ca in mare masura si poate chiar decisiv in declansarea bolii a fost faptul ca ani de zile am trenat cu o hiperaciditate gastrica ce s-a agravat. Am luat numai tampenii gen controlac ce nu mi-au rezolvat deloc problema. Intr-un tarziu am rezolvat alcalinizarea si problema permabilitatii cu acea reteta de plafar pe care am mai amintit-o aici. Daca nu eram ok la nivelul asta nu cred ca rezistam in ziua de azi cu stomacul la atatea pastile si antiinflamatoare pe care sunt nevoita sa le iau. Asta s-a intamplat din pacate tarziu cand artrita deja se varase insidios in toate incheieturile.
E mare lucru ca oamenii sa inteleaga aceste lucruri din timp, cat inca nu e prea tarziu. De aceea te apreciez si te sustin in tot ce faci pe acest forum
0
02-12-2010, ora 17:41
stadler monica
Nu este medic/terapeut
stadler monica
Buna Irina. Am reusit sa vorbesc de tine cu doctoru meu, mi-a spus ca nu poate da un diagnostic fara analize si filme facute la incheieturile mici. Dar sunt multe boli autoimune care apartin de reumatologie, dintre care cel mai greu de depistat este polimiozita. Ar trebui sa-ti intrebi doctoru daca stie ceva de polimiozita. Eu sunt bine, mi-a redus medrolu, il iau la 2 zile si asa incet, incet sper sa revin la viata mea normala.
Sanatate tuturor.
0
02-12-2010, ora 18:28
Diana Tache
Nu este medic/terapeut
Diana Tache
buna fetele :D sper ca sunteti bine :D
Eu azi am fost prima data aici (londra) la doctor...si m-a vazut un doctor foarte dragut care a avut mare rabdare cu mine a studiat toate analizele radiografiile si m-a ascultat ;sunt foarte bucuroasa ca am nimerit la un doctor intelegator .de acum in fiecare luna va trebui sa fac cate o vizita la spital pentru analize si sa vada cum evolueaza starea mea...oricum la cat era de optimist doctorul mi-a transmis si mie o stare de liniste...mi-a schimbat putin tratamentul in sensul ca pe langa mtx acum mai iau si un medicament Plaquenil...am citit de el pe internet si se pare ca e bun:D
va doresc un weekend linistit si plin cu zapada; aici e zapada ca in povesti :D
0
02-12-2010, ora 20:41
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
he he, ce chestie... coincidenta ! Azi am fost si eu la doctor. Facem o triada pe cinste, functionam telepatic
Ma bucur nespus ca sunteti bine, simt optimismul la voi si stiu ca asta e foarte important. Constientizez perfect ca si eu ar trebui sa fiu asa dar din pacate nu reusesc. Sunt tot in gaura neagra chiar mai acatari ca inainte. Ma plang incontinuu, deja ma simt penibil. Cred ca s-au saturati toti de vaicareala mea. Cica sa nu ma mai gandesc la durere dar n-am cum cand ma doare mereu coloana, piciorul si trag de mine intr-o vesnica oboseala patologica.
Doctora la care am fost azi e alta decat cei la care am fost. Aici am fost indrumata de catre ceilalti ca fiind un varf de lance in domeniu. Stia povestea mea de la ceilalti ca au vorbit intre ei si e ferm convinsa ca de la cantastim mi se trage toata beleaua. Mi-a facut eco, m-a controlat atent, a constat tenosinovita si a zis
ca asta er fi un efect secundar de fapt al vreunei alte tampenii ce s-a declansat odata cu imunizarea aceea tembela. Mi s-a parut sigura pe ea in sensul ca a mai vazut asemenea cazuri. Uneori reactiile acestea declansate in urma vaccinurilor se retrag de la sine in termen de un an de la debut, alteori dau in alte complicatii... nu se stie. Nu m-am linistit deloc. Cica artrita asta este doar ceea ce se vede dar de fapt s-ar putea sa se fi declansat niste lucruri mult mai grave, adica poate fi orice - peste an sau doi sa ma trezesc cu vreun limfom sau alte grozavii. Ma simt cu sabia deasupra capului - adica sa stau si sa astept
sa vad ce-mi mai apare. Mi-a scos sulfasalazina, a sis c-o iau degeaba iar daca asta nu are efect deloc nu are de ce -mi dea methotrexat ca-i pe acelasi principiu si ma distrug mai rau si inutil. Trebuie sa astept si sa rabd. Sa iau arcoxia zilnic, nurofen la nevoie si antioxidant. Mi-a mai dat coenzima Q10 cu carnitina
si un antibiotic pentru shigella ( 7 zile). Am mai facut un diprofos. Poate asta m-o ajuta sa scap de dureri macar o saptamana. Am atatea de facut si nu pot. Sunt mereu nervoasa.
La naiba. Urata intamplare. Alta veste rea ce-am primit-o este ca umflaturile de la picioare o sa-mi ramana asa. O sa ramana picioarele deformate. Singurul lucru pe care-l pot face este gimnastica medicala si masaje, sa nu se rigidizeze tendoanele. A zis ca atunci cand se vor vindeca articulatiile o sa se vindece deformate. Ehhh, s-a dus vremea cu glezna fina si picior frumos. Acum ma simt ca o baba ce-o sa umble numai in galosi.

Monica, din intrebarile pe care mi le-au pus doctorii am inteles ca au luat in calcul si polimiozita. La mine durerile musculare sunt secundare afectarilor articulare. In plus ma junghie si coloana... nu stiu, nu cred, SPER sa nu fie vreo colagenoza dar nu se stie... in ce directie o sa evolueze in timp.
Cel mai sigur e ca-i artrita reactiva dar e o forma mai ciudata ca nu s-a declansat normal ci in urma vaccinului deci are alte resorturi decat cele cu care sunt obisnuiti reumatologii.

In viata mea n-am prea luat nimic in serios, am facut mereu haz de toate necazurile, m-am rasturnat cu masina, am patit multe dar nimic nu a reusit sa ma darame. M-am ridicat si am mers mai departe dar chestia asta de acum chiar m-a pus pe butuci. Sunt o epava esuata. De nimic nu-s mai buna. Aleluia
0
02-12-2010, ora 22:27
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Indraznesc sa intervin pentru ca sunt stupefiat atat de tratamentele enumerate de D-voastra, cat si de preocuparile D-voastra, ambele departe de esenta acestor maladii reumatologice autoimune.
- trebuie sa intelegeti ca reprezinta afectiuni care distrug intregul organism, si nu numai articulatiile;
- edemul gleznelor este tipic poliartritei, ca si deformatiile descrise la acest nivel;
- tenosinovita extensorilor mainii este absolut tipica poliartritei;
- diprophos-ul ca infiltratie este catastrofic
- nu stiu la ce va foloseste antiinflamatorul nesteroidian (Arcoxia) cata vreme nu aveti un tratament de fond;
- asa dupa cum va precizam in raspunsurile precedente, sulfasalazina nu are efect in cazul D-voastra
- antibioticul mi se pare absolut inutil, iar efectul va fi cel similar vaccinurilor practicate, si pe care le acuzati de declansarea poliartritei;
- singurul lucru care ar trebui sa va preocupe este instituirea TRATAMENTULUI, adica a unui veritabil tratament de fond (fie el methotrexat, leflunamida, agenti biologici). Fara acest tratament va veti distruge implacabil.
- daca veti continua sa va preocupati de amanunte nesemnificative, veti pierde un timp pretios.
Imi pare rau ca sunt atat de categoric, dar sunt mai mult decat stupefiat, sunt chiar TRIST vazand discutiile D-voastra.
Cu aceeasi stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
02-12-2010, ora 22:29
Diana Tache
Nu este medic/terapeut
Diana Tache
Irina eu nu cred chestia asta!!!!!Din toate comentariile care le-ai postat aici pe forum eu cred ca tu esti o femeie puternica si nu vreau sa cred ca te lasi asa usor!!vorba mea e asa :Trebuie sacazi ca sa ai de unde sa te ridici! sa stii ca eu nu am vrut cu nici un chip sa cred ca am boala asta si cand durerile au inceput am tot refuzat...am plans in hohote toata lumea din jur mi se parea mai cu motz decat mine numa din cauza ca simteam ca o sa devin o epava din cauza boli asteia...dar am avut parte de sprijin din partea tuturor apropiatilor si am inteles ca trec printr-o incercare a vietii si ca la un moment dat am sa gasesc fortele necesare sa ies din starea de depresie si am sa fiu bine (nu mi-a fost usor deloc) mama pentru mine e medicamentul meu ea m-a scos tot timpul din toate starile aiurea in care am fost, , , , asa ca eu cred ca deocamdata ai o perioada dificila mai ales din cauza ca nici nu ai un diagnostic clar dar sunt convinsa ca vei fi mai bine cu timpul!

Eu am un frate mai mare cu 3 ani decat mine...la varsta de 7 ani i-aiu picat unghiile si parul in decurs de vreo 2 luni...asta se intampla in 1990 timp de 13 ani parintii mei au umblat cu el pe la toti medicii din toata tara...si nici in zi de ani fratele meu nu are par si nu e span.nu a avut niciodata un diagnostic clar...toti medicii l-au indopat cu o gramada de medicamente toxice din cauza carora si-a distrus pancreasul si la varsta de 24 de ani a facut diabet zaharat de tip 1 face 5 injectii cu insulina pe zi si isi testeaza glicemia de cel putin 3 ori pe zi a avut o gramada de probleme cu dintii cu sinusurile era sa moara din cauza puroiului de la sinusuri care aproape i-a ajuns la creier...ideea e ca el de mic a trecut prin atatea dar nu stiu de unde are o forta extraordinara de a merge inainte...poate si asta ma motiveaza si pe mine si mai ales cand o vad pe mama care saraca numa ea stie de cate ori noaptea dupa ce noi adormeam ea statea si plangea saraca...nu stiu cum a putut sa treaca peste toate greutatile vietii...acum colac peste pupaza m-am mai procopsit si eu cu boala asta dar nu ma las o sa ma lupt :D
Eu cred ca Dumnezeu ne da tuturor putere trebuie numai sa cerem :D
Va doresc multa sanatate si putere!!!!
0
03-12-2010, ora 11:30
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Iulia, imi pare rau de fratele tau. Ciudata -i natura cateodata. Cred ca in timp ne obisnuim toti cu ideea si invatam sa gandim si sa traim conform conditiei noastre. Eu am o verisoara care a avut artrita juvenila de mica, de la 5 sau 6 ani. Pt. ea nu ca nu-i greu dar s-a obisnuit cu situatia, cu durerile zilnice, cu faptul ca prednisonul i-a oprit cresterea si are par pe fata si pe corp. Acum are 30 ani si arata monstruos saraca.
Si-a facut prieteni si sta pe mess. Nu poate merge singura pe picioare - e dusa in brate la varsta de 30 ani ( cantareste vreo 28 kg., poate chiar mai putin), a ramas fix la dimensiunea fizica la care se gasea cand a inceput prednisonul doar ca i-au crescut sanii si s-a umflat la fatza ... dar e foarte pozitiva si reuseste sa ma imbarbateze si pe mine. Probabil o sa ma obisnuiesc si eu dar o sa-mi ia ceva timp.
Matusa mea se chinuie rau cu ea. Are aproape 70 ani si ani. A infiat acest copil cand avea aproape 40 ani si a inteles ca nu poate avea copii ei naturali. Deci cazul nu e din familia mea naturala. La mine in famile nu a avut nimeni boli autoimune. In fine... Iti doresc multa sanatate si sper sa ai o forma usoara de boala, sa nu te darame si sa nu te scoata din activitatile zilnice. Existe tratamente care tin boala sub control si faptul ca stai la Londra presupune ca te ajuta si clima. Din cat am inteles in nord nu prea se dezvolta bolile astea autoimune.
0
03-12-2010, ora 12:13
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Dl. Doctor. De aceea am si scris aici ce s-a intoamplat, ca sa interveniti Dumneavostra care sunteti avizat a emite o parere precum si altii care au stiinta sau au trecut prin asa ceva. In acelasi timp ma gandesc ca aici pe Romedic va ramane consemnat ceea ce am trait eu pentru altii care vor cauta ca si mine persoane care au trecut prin asa ceva. Am simtit pe propria piele cat de importanta este orice informatie de la cineva care a avut o experienta similara. Eu n-am avut norocul sa gasesc pe cineva dar sunt aici si o sa intru mereu pentru oricine se va trezi in acelasi hatish de necunoscute asemenea mie.

Si eu sunt TRISTA, foarte trista. Sa nu credeti ca daca poate ma exprim mai plastic si nu accentuez pe anumite probleme nu inteleg dramatismul situatiei.
Am relatat fix ce s-a intamplat la consultatie cu acest nou medic pe care l-am incercat. Este unul dintre cei mai buni.
Daca toti spun ca nu-i poliartrita, ca lucreaza zilnic cu asemenea bolnavi si sunt capabili sa recunoasca o poliartrita... eu ce sa zic ??? Nu pot merge la un doctor si sa-i spun eu ce tratament sa-mi dea ca o sa-mi spuna atunci ca de ce m-am mai dus la el si imi arata usa !!
Poate nu m-am exprimat eu corect aici dar boala e evoluat spre artrita reactiva in sensul ca
s-a stabilizate pe o parte, s-a fixat pe sacroiliace si genunchiul drept.
tenosinovita e la glezne nu la maini. La nivelul mainilor nu exista inflamatie.
La glezne exista retentie de lichid dar spune ca e nesemnificativa sa se justifice imunosurpresorul.
Repet, asa au spus medicii. Eu nu discut despre pareri ale mele ci despre ce au afirmat dansii.
Diprofosul l-am facut injectabil - intramuscular. Nu fac injectii in artriculatie.
arcoxia mi-a dat pentru dureri ca urmare a rationamentului ca boala e in retragere, ca si-a facut damblaua si urmeaza sa scada in intensitate . Asta a fost explicatia.
Eu sunt in deriva cum aspus. Nu stiu daca e bine si nu pot judeca singura la nivelul acesta.
Oricum nu scot sulfasalazina asa repede. Am doar o luna jumate de cand iau cate 4 tablete pe zi
si chair daca o scoatem, se reduce cate o pastila saptamanal, nu opresc brusc...
Intre timp pot cauta alti medici care ar putea sa instituie alt tratament de fond.
Desigur ca ma zbat si sunt disperata sa nu pierd timp in care articulatiile sa se distruga si sa duca la infirmitati. Am spus asta si doctorilor, au vazut ca sunt disperata si fac orice pt. asta. Nu ma tem de methotrexat si de efectele lui dar pur si simplu nu considera nimeni ca trebuie sa iau asta iar eu n-am curaj sa fac asemenea tratament fara suport medical. Ma macina frustarea ca n-am gasit un medic care sa se ocupe de cazul meu de la cap la coada si trebuie sa tot colind de la unul la altul iar dupa fiecare noua incercare sa raman suspendata in incertitudini.
0
04-12-2010, ora 13:09
stadler monica
Nu este medic/terapeut
stadler monica
Buna fetelor.
Of, Irina, nu stiu ce sa te sfatuiesc, dar stiu ca mie sulfasalazina mi l-a scos brusc, ca facusem ceva pe la ficat, asa ca eu as zice sa-l intrebi pe Dl. Doctor Uscatu daca opresti sulfasalazina si incepi MTX, asa de capu tau( se gasesc fiole si in bucuresti, daca nu iti trimit eu) SE POATE SAU NU?
La cate toxine ai bagat in tine pana acum... nu vad ce ti-ar putea face mai rau mtx. eventual ai cadea jos ca si mine, ajungi la urgenta pe mana mai multor doctori si atunci vor gasi o solutie. Inteleg ca tie frica, dar sunt si copii care se trateaza cu acest medicament, eu am refuzat sa-mi faca dosar pt. remicade, ca-mi merge foarte bine cu mtx. nu mai iau nimic alceva pana mie bun asta, iar cu cat isi face efectu mai bine, o sa reduc medrolu de tot si antimflamatoarele la fel si raman doar cu o injectie de mtx pe saptamana. Te rog sa te mai gandesti, iti faci o fiola de injectie, la sase zile mai faci una iar dupa 12 zile faci niste analize pt. ( TGP si TGO) daca simti vreo ameliorare e ok. Sti ce cred eu despre boala ta, e ca o rana care n-ai dezinfectato bine si coace, daca nu gasesti solutia cu care s-o dezinfectezi nu se vindeca.
Asa ca cere sfatul Doc. Uscatu cum sa iei MTX.

Acum Iulia. sa sti un lucru, cu nimic nu-s mai grozavi doctori din occident fata de ai nostri, doar ca ei au aparatura pe care nu o au ai nostri. Deci...Plaqenil...este un medicament produs in anglia, se gaseste si pe piata romaneasac, m-i s-a prescris si mie, l-am luat o luna, simteam o stare de oboseala si ma dureau muschi ca si cum as fi alergat toata noaptea, mi la oprit caci mi-au atacat muschi. Deci te rog sa fi atenta la orice mic detaliu al organismului tau, este un medicamant nou pe piata si nu e testat suficient. S-ar putea sa-ti fie bine de la el, bafta.
Eu nu ma mai las de mtx, doar in momentul in care nu-l v-a suporta organismu meu ( nu mai dau pasarea din mana pt. cea de pe gard) Astept sa vina Hrusca sa-mi colinde, astept Craciunul sunt toata un zambet, ma barfeste lumea cas indragostita si aeriana, dar numi pasa ma simt bine si vreau sa degaz doar energie pozitiva in jurul meu. IULIA, INTR-O ZI VA IESI SOARELE SI PE ALEEA TA.
Sanatate tuturor.
0
04-12-2010, ora 13:33
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu va sfatuiesc sa incepeti singure tratamentul cu Methotrexat, fara avziul unui reumatolog.
Cat despre medicii din Occident, cu mana pe inima recunosc ca sunt cu multe clase deasupra celor romani, indiferent ce ati crede; aparatura din Romania este de multe ori peste nivelul occidental, ceea ce nu se poate spune despre pregatirea medicilor, din pacate. Am lucrat printre ei, in Occident, si stiu asta foarte bine.
Cu aceeasi stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
04-12-2010, ora 18:59
Diana Tache
Nu este medic/terapeut
Diana Tache
Planequil...mie mi-a zis medicul ca as putea avea probleme cu ochii de la el da zicea ca e foarte rar...totusi el crede ca e foarte bine sa il iau in combinatie cu mtx...sper sa nu am experiente neplacute pana mi se stabilizeaza boala...oricum pana la pasti o sa fiu asa de bine incat o sa incep sa intru la remisiune dupa cum am mai spus :P...a mai zis sa nici nu ma culc pe urechea bleaga si sa am mare grija ca boala este foarte activa si ar putea sa isi arate si coltii asa putin...eu zic ca o sa fie ok...si a mai zis ca fumatul ar fi cauza declansarii la mine.ceea ce iar nu stiu ce sa zic...ca sunt multi nefumatori si copii mici care oricum au facut-o acum cine stie...foarte complicat...in fine mergem inainte.daca o sa am probleme din cauza med o sa il opresc...oricum de acum inainte in fiecare luna trebuie sa fac cate o vizita la spital pentru analize si investigatii asa ca o sa fie ok.multumesc monica pentru comment :) chiar am cautqt si eu pe internet despre medicament dar majoritatea care au luat ziceau ca e destul de ok.

Si eu am intrat in spiritul craciunului.am cumparat lumanari cu miros de mar si scortisoara si cadouri...s-a topit zapada :( dar se anunta ninsoare de luni :D
0
04-12-2010, ora 21:59
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Tocmai am gasit (si tradus) un studiu despre vitamina D si artrita reumatoida, publicat de catre autorii italieni cu 5 ZILE IN URMA, este proaspat. Dr. Davis acorda o atentie speciala suplimentarii cu vitamina D pentru bolile de inima si nu numai (depresie - ce psihiatri ati mai vazut sa faca asta ??).
Multi oameni au un necesar mai ridicat, fiindca la un aport zilnic si expunere solara relativ normale, au totuşi un nivel suboptim in sange.
Deficitul de vitamina D în artrita reumatoidă: prevalenţă, determinanţi şi corelaţii cu evoluţia bolii şi invaliditatea.

Maurizio Rossini, Susanna Maddali Bongi, Giovanni La Montagna, Givanni Minisola, Nazzarena Malavolta, Luigi Bernini, Enrico Cacace, Luigi Sinigaglia, Ombretta Di Munno and Silvano Adami.

Arthritis Research Therapy 2010, 12:R216doi:10.1186/ar3195

Introducere

Scopul acestui studiu a fost estimarea prevalenţei şi a factorilor hotărîtori ai deficienţei de vitamina D pentru pacienţii cu artrită reumatoidă, comparativ cu lotul de control (pacienţi sănătoşi) şi să analizăm asocierea dintre 25-hydroxi-vitamina D [25(OH)D], evoluţia bolii şi invaliditate.

Metode

Studiul include 1191 pacienţi succesivi cu AR (85% femei) şi 1019 subiecţi de control, fără suplimentare cu vitamina D, din 22 centre reumatologice italiene. Pe lîngă monitorizarea parametrilor evoluţiei bolii, incapacitare funcţională şi timp mediu de expunere solară, nivelul seric 25(OH)D pentru toţi pacienţii a fost testat într-un laborator central.

Rezultate

55% din pacienţii cu AR nu suplimentau cu vitamina D; un procent de 52% din aceştia aveau un deficit de vitamina D (nivel 25(OH)D 20 ng/ml). Acest procent era similar celui întîlnit în lotul de control (58.7%). O treime din pacienţii ce luau suplimente, aveau încă deficit de vitamina D. În cazul pacienţiilor artritici nesuplimentaţi, nivelul 25(OH)D era negativ corelat cu Chestionarul de Evaluare a Sănătăţii şi Indexului de Invaliditate, Scorul de Evoluţie al Bolii (DAS28) şi scorul Activităţilor Mobile zilnice. Valori semnificativ mai scăzute de 25(OH)D au fost găsite în pacienţii...
- restul pe blogul din profil -
0
04-12-2010, ora 22:12
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Voi interveni din ce in ce mai putin pe acest forum, din simplul motiv ca am obosit sa citesc mereu aceleasi constatari, fara legatura cu esenta afectiunii si cu evolutia ei.
Nu va sfatuiesc sa va gestionati singure tratamentul.
In rest, sanatate si incredere in viata!
Cu aceeasi stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
08-12-2010, ora 00:42
Diana Tache
Nu este medic/terapeut
Diana Tache
Buna seara fetelor!se simte febra sarbatorilor, nu prea mai este timp pt. Commenturi pe forum.:-D sper ca sunteti ok!eu ma simt excelent si astept cu nerabdare sarbatorile.o saptamana linistita sa aveti.
0
08-12-2010, ora 17:38
stadler monica
Nu este medic/terapeut
stadler monica
Buna, chaiar nu-mi place deloc ca nu intra Irina sa spuna salut.
Sper ca n-a patit nimic rau?
Si eu ma simt foarte bine.
Astept sa-mi cumpar brad.
Pa va pup.
0
08-12-2010, ora 19:19
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Buna seara dragele mele, Germont, dl. doctor, va salut !
N-am patit nimic rau dar nici nu mi-e prea bine. Ma simt foarte obosita si abia trag de mine sa fac treburile imperios necesare. Am o senzatie de ameteala si nu prea am putut sa dorm ultimele 2 nopti. E posibil sa-mi afecteze dracia asta si ochii.
Astazi am fost la un centru de recuperare si am discutat cu un doctor foarte dragut. Am inceput niste proceduri la una din glezne si m-am simtit ciar bine dupa asta. O sa facem la amblele glezne, genunchi si coloana precum si gimnastica medicala. Poate o sa ma simt mai bine.
Am tot asteptat sa am un moment mai bun sa scriu aici cu voi dar vad ca momentul acela intarzie sa apara. Tot visez ca intr-o buna zi ma voi trezi pur si simplu fara nicio durere. Stiu ca nu e departe ziua aceea !
Pana si urania a zis ca varsatorii vor fi afectati rau in urmatoarele doua luni., sa nu ne asteptam sa fie bine prea curand. Asadar si conjunctura astrala imi e nefavorabila deci ramane doar sa astept si sa sper sa nu evolueze spre rau.

Diana, ma bucur nespus ca esti bine. Nu uita sa mai treci pe aici sa ne spui de tine.

Monica, tie cum ti-a fost cat ai luat suflasalazina, daca iti mai amintesti. a avut efect in sensul ca au scazut durerile, inflamatia.?? dupa cat timp de cand ai inceput s-o iei ?
Mi-e neclar de ce totusi boala asta mea nu raspunde la niciun fel de tratament.

Germont, despre artrita reactiva n-ai gasit ceva ?? :))

Ultima doctora la care am fost a spus ca cel mai posibil este ca artrita sa fi fost declansata de
anticorpi anti shigella. Titrul este mic acum dar dansa presupune ca la debutul bolii a fost mare.
Am citit o gramada de materiale despre artrita reactiva generata de shigelloze si m-am regasit ca simtomatologie in multe cazuri.
Doctorii sunt totusi rezervati in privinta diagnosticului. Nu se stie exact ce e..
Aici unde am fost astazi mi s-a propus o punctie. Sa scoata niste ;lichid din zona inflamata si sa vedem
care-i cauza inflamatiei.
Deoacamdata nu vreau sa fac asta. Poate in ianuarie...
De ieri simt o durere in piept si in spate, cand respir e ciudat. Ma sperie orice chestie de genul asta, pe fondul acestor alte reactii. Sper ca nu dau in cine stie ce alte cataclisme...
Ar trebui sa-mi fac o radiografie pulmonara...
Am obosit !
0
08-12-2010, ora 19:34
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Dl. Doctor,

Va multumesc pentru rabdarea de a ma urmari cat de cat. Stiu sa pretuiesc acest lucru cu atat mai mult cu cat eu nu as fi capabila niciodata de atata rabdare cat aveti dumneavoastra de a urmarii pe aici atatea cazuri. Am citit multe dintre postarile dvs. si imi dau seama cat de utile au fost niste stafuri pentru atatia oameni aflati intr-un moment de disperare si deruta.

Sa avem iertare daca mai batem campii cu lucruri care pot fi lipsite de sens dar uneori simtim nevoia sa relatam despre schimbarile intervenite in viata noastra si ocazionate de boala prin care trecem si ne marcheaza atat de profind intreaga existenta. E curativ !
Dupa ce termin cu artrita ma mut la tulburari psihice :)) Am vazut ca acolo e mai mult antren si voie buna :))
0
08-12-2010, ora 20:34
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Buna seara !

Ca sa va raspund punctual, puteti cauta "Intestinal Mucosa and Its Diseases - Pathophysiology and Clinics" pe books.google.ro, se pot previzualiza unele pagini. Acolo sunt prezentate niste corelatii intre artrita reactiva si permeabilizarea intestinala (privita ca disfunctie, nu ca distrugere a mucoasei) din cauza deficitului de oxid nitric.

In linii mari, oxidul nitric este chestia aia generata de endoteliul vaselor de sange, daca aportul proteic inlcude indeajuns arginina. Conteaza si aportul de glutamina din cate tin minte.
La pagina 501 scria ceva de vaccinuri si artrita reactiva.
Dar lucrurile sunt mult mai complicate iar noi nu suntem medici.

Toate astea v-ar putea ajuta doar constientizand necesitatea unor doze mai mari de vitamina E (3-4 sute UI/zi) si mai putin AINS, mai mult B6 + necesarul zilnic de MG, probiotice intermitent etc. Toate astea sunt descrise in combaterea sindromului inflamator -"Clinical Natural Medicine Handbook".

glutamina cu MTX (pentru cine foloseste)
Adaugă un comentariu / răspuns
430 comentarii 1 2 ..... 8910 ..... 14 15 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.